Joshua Ian Shipp

Bana kalırsa fazla üstüne gidiliyor, tıpkı zamanında Evren´de olduğu gibi.

Sezon başında herkes Evren´in geçen yılki skorer kimliğini aradı, sonra da eski Evren´den eser yok dedi. Sakatlanınca savunmadaki önemi hatırlandı ve yavaş yavaş Mahmuti´nin takım içinde ona verdiği görev bu demeye başladı. Eğer Shipp bugün 40 dakika oynamışsa; demek ki Oktay Hoca ondan gayet memnun, verdiği görevleri yerine tam getiriyor.

Oktay Hoca mennun ancak skor kazandırmasından öte potaya bakması hucum çeşitliliği açısından önemli.40 dk da 5 şut kullanmsı da baya bi ilginç.

Şut konusunun önemli olmasının sebebi Tutku'ya yaptığımız övgüyle paralel. Tutku olmayınca hücumda tutuğuz diyoruz çünküü sorumluluk almakta zorlanan oyuncularımız var. Shipp kaçırsa da bakmalı potaya yoksa zor maçlarda daha da zorlanırız. Sadece pota altından sayı bulunarak, sadece uzunların hücum katkısıyla maç kazanılmaz. Bizde bir şey ters anlamadım. Normalde uzunlar savunmaya, kısalar hücuma katkı verir ama bizde tam tersi.

Bence takımın vazgeçilmezi. Onsuz bir takım düşünemiyorum. Savunmada her yere yetişen bi adam. nerdeyse her maç 40 dakika oynuyor. Tam bir takım oyuncusu. Elimizden kaçırmamak için çok uzun dönemli bir anlaşma yapılması gerektiğine inandığım bir şahsiyet.

Aslında bu kadar olmasını ben şahsen istemiyorum. Tamam her türlü pis işi gayet güzel yapıyor ama skora da katkısı kesinlikle lazım. Zira her maç Ermal & Andric ikilisinden bu kadar verim alamayız.

Shipp çok başkalaştı bizde. Ama geçen yıldan da biraz kalıntılar olmalı..

Uzunlar ribaund alamayınca pis işleri yapmak Shipp'e düşüyor...
Aslında şutu olmayan bir oyuncu değil, çok iyi olmasa da fena bir şutu yok...
Ancak bizde savunmadaki işlerden hücuma vakit bulamıyor gibi...
Henüz oyunun iki tarafını aynı anda beceremiyor...
Zamanla kendini geliştirir, Henry Domercant gibi komple bir oyuncu olur diye tahmin ediyorum...

Şut da atıyor artık, hücumda çok iyiydi bugün.

Hücumda böyle oynadığı bir günde ligimizin en değerli yabancılarından biri kesinlikle.

Bugün hücumda çok iyiydi.Şut kaçırmadan 11 sayı attı.Özellikle maçın başında çok etkiliydi.İnşallah devam eder şut atmaya.İsterse kaçırsın ama atmaya devam etsin.

Bundan 5-6 sene önce Malik Dixon döneminde bi DeSean Hudley vardı..Oyun içi karakteri olarak çok benzer oyunculardı , o da çok şuta kalkmazdı..Yani oyun stili buydu..En azından Shipp'in geçmişten gelen bi özelliği bu şut atma mevzusu..İnşallah ilerleyen dönemde daha fazla ön planda gösterir kendini..

Desean Hudley şuta bakmazdı değil şut atamazdı da :) adam sadece savunma amaçlı getirilmişti, Shipp iyi bi skorer; sadece pota bakmaması iyi değil bakmaya devam etmeli hucum çeşitliliği açısından.

Hudley ile aynı kefeye koymak yersiz bana göre. Oktay hocanın sistemiyle alakalı Shipp'in skor problemi kanımca. Desean Hudley istese de atamıyordu şut yeteneği olmadığı için. Halil Üner koçu olsaydı Shipp'in rahat 18 sayı ortalamasına ulaşırdı ayrıca :)

Son Tofaş maçında çift hanelere çıkması sevindirdi beni. Skor üretememesi düşündürüyordu bana açıkçası ama bana cevabı yapıştırmış hemen eleştirimden sonraki ilk maçta :) Umarım savunmadaki gayretini devamlı olarak 10-15 arası bir sayı ortalaması ile süsleyebilir...

sayı kralı bir oyuncu hücumda bu kadar mı etkisiz olabilir arkadaş..tamam anladık ribaund katkısı yapıyorda onu oynasa göksenin de yapar herhalde..yolcusun abbas

2 yıldır izliyorum shipp.i..son efes maçından sonra bu takıma hiç katkı verdiğini düşünmüyorum hücümda(shipp gibi katkı vermeyen 2-3 oyuncu daha var bu takımda 'rancik....!evren!')

Shipp gelişime açık, çok yönlü bir oyuncu. Değerini bilmek gerek... Katkı dediğin sadece sayı atmakla olmuyor. Rakocevic de muazzam bir şutör. Ama takımına zarar veriyor. Shipp'in biraz daha inisiyatif alması gerek. Ama topun bu kadar iyi paylaşıldığı bir takımda bu, düzeni bozabilir.

İki yıldan beri zliyorsan dediklerimi çok kolay anlayacaksın o zaman Gökay. Shipp'in ilk senesindeki görev tanımı ile bu senedeki görev tanımı çok farklı. Aynı şekilde Evren içinde öyle. Bu görev tanımlarının içinde de ilk sayı opsiyonu olmak yok. Bu yüzden sayı atamıyor diye Shipp'i eleştirmek yersiz. Her oyuncunun formsuz zamanları olur. Shumpert 3-4 hafta bize saç baş yoldurmadı mı?
Kaybedilen bir maçtan sonra sezon boyu iyi performans sergileyen birine baybay demek bide bu insanı 2 senedir izlemek tutarlı değil. Bu takım savunma takımı ise baş mimarlarından biri Shipp ile Evren'dir.

herkesin görüşüne saygı duyuyorum fakat benim şahsi görüşüm şudur ...hücumda birşeyler denersin fakat olmaz bunu anlayabilirim....ben çıksın her maç 15 sayı atsın demiyorum zaten...ama sadece 1 yıl önce bu ligde sayı kralı olmuş bir oyuncunun bir maç boyunca sadece 4 top kullanması ( bunları 1-2 side zorlama son saniye atışları) bana garip geliyor....itirazım yok savunmada önemli katkılar veriyor ...ama bunu sistem içinde bir çok oyuncu yapabiliyor zaten...yolcu etme konusuna gelirsek seneye avrupa kupalarına katılımı düşünerek..bize daha üst seviye oyuncular gerekli olduğunu düşünüyorum.....

Savunmada ve ribaundlarda yaptığı katkıya diyecek en ufak bir lafım yok ancak cidden satı atamayan bir 2 numara yabancı büyük hedeflere bizi ne kadar tutundurabilir meçhul. Niye şut denemiyor hiç anlamak çok güç. Oktay Hoca'nın sisteminden dolayıysa da koç bi zahmet Shipp'e hücumda biraz esneklik tanısın artık. Geçen senenin en önemli skorerlerinden birinden bahsediyoruz...