Kırmızıya ürün (Eurocup maçı organizasyonu syf3)

John Turek der ki; Galatasaray'a Top 16'da başarılar dilerim.
Galatasaray spor klubünün erkek basketbol takımı bu sene sadece kazanarak devam etmiyor yoluna, aynı zamanda yukarıda rakip takım oyuncusunun da belirttiği gibi saygı da duyulmasını sağlıyor kendisine. Öyle özel bir durumdur ki, geride bıraktıklarının arkandan kurduğu iyi dilek cümleleri.

Biz Galatasaray taraftarları olarak, maalesef ki, 'öteki'ler gibi Galatasaray'a bir sonraki turda başarılar diliyoruz deme lüksüne sahip değiliz. Biz orada olmalıyız, yanında, arkasında, gerektiğinde önünde. Euroleague temsilcilerinin gelecek seneki seçimleri sırasında, sadece sahada değil tribünde de etkileyici bir Galatasaray vardı diyebileceği şekilde.

O sebep, şöyle bir görüntü belirdi zihnimizde, bir sonraki aşaması, Petersburg maçı zirvesinin, gsbasket ve gssozluk tarafından organize edilen. O gün kırmızı giyin gelin denilen herkese, bu sefer kendi emeğimiz olan, bizler tarafından yaptırılan, yukarıdaki opsiyonlardan birini giyerek gelin, tek parça olalım, dışarıya, bizden olmayanlara karşı, kırmızıyı hatırlatalım.

Gsbasket ve Gssozlüğe dahil olacak Gsvoleybol ile birlikte, aidiyetimizi daha da sınıflandıracak, armaya dair hizmetimizi standardize etmemizi sağlayacak, ufak bir adım, ama iste zaten Galatasaraya doğru hep adım adım.

Belli bir karar mekanizasması oluşturup bunu dikte etmek yerine de, her bir noktayı beraber seçelim arzusuyla böyle bir duyuru yapma yolu seçildi. İstiyoruz ki, dizaynını bizlerden birileri yapsın, bizler oylayalım, yaptırma işine bizden birileri fiyatlar getirsin, ihale yapar gibi, en ucuzunu hep beraber seçelim, ve salonun bir köşesinde hep beraber never give up diyelim.

Daha önce birarada yapılmaya çalışılan her iş gibi, sizlerden ricam, bunu bir başkasının yaptığı ve ayrı ayrı katılınan bir organizasyon olarak görmek yerine, elbirliğiyle altından kalkacağımız, her bir noktasının şeffaf bir şekilde beraberce altının çizileceği, Galatasarayımıza yakışacak bir biriktirme hareketi olarak görmeniz.

Şimdi sıra, hangi aksesuar yapılacağı, dizaynının nasıl olacağı, üstünde ne yazacağı ve kimin tarafından yapılacağı hususlarına karar vermekte.
Son olarak, belli bir sayıdan sonrasında denetim mekanizmasını sağlamak zor olacağı için ürünleri 50 kişi olarak sınırlama düşüncesi içerisindeyiz, fiyat araştırmasına girecek arkadaşların bunu gözönüne almalarını rica ederim.

Yürüyedurun..

Re: Mont, T-shirt, Polar, Atkı, Fular

Evet güzel tasarımları bekliyoruz arkadaşlar Photoshop bilgisi olan arkadaşın iyi işler çıkaracağını düşünüyorum bende 1-2 gün içinde tasarımlar sunucam.

Ortaya ne çıkarsa çıksın, fiyatı ne olursa olsun talibim şimdiden. Önerim, atkı olsun; hep birlikte açabilelim yeri geldiğinde. Photoshop bilgim becerim malesef yok ama diğer yönlerden elimden gelen yardımı yapmaya hazırım : )

Benim photoshop bilgim yok bu yüzden kafamdakini buraya yansıtamıyorum ama bir fular yapılacaksa kırmızı olmalı. İki tarafında kenarlarda 3 sarı şerit ve her şeritin üzerinde platformların ismi yazmalı. Mesela dış şeritte GS.Basket.org ortadakinde GS sözlük ve en içtekinde GS voleybol yazmalı ince ve ufak harflerle.

Photoshop konusunda ben de yetersizim malesef. Eger bi ürün olcaksa bunun t-shirt yada atki taraftariyim acikcasi. T-shirt olursa bence daha cok kullanilabilirligi var hem gündelik hayat olarak, hem de hava sartlari olarak. Sonucta mont, polar sicak havalarda sorun yaratir diye dusunuyorum. Atki zaten maclarin vazgecilmez parcasindan biri. O yuzden ikisinden biri daha iyi olur diye dusunuyorum ama ürün ne olursa olsun ben de simdiden talibim. Hayirlisi neyse o olsun...

Mükemmel olacak bence... Polar açıkçası salonda öldürüyor insanı sıcaktan. Bence bi t-shirt bi fular yaptırmak çok daha güzel olur. Bu ikisinin uyumu da güzel oluyor. Önümüzdeki kışa da polar yaptırırız güzel sonuçlar alırsak. Tasarım konusunda bi fikrim yok ama tasarımlar ortaya çıkınca görüş bildiririm. Ayrıca bu ürünlerin maçlara sık gelen insanların beraber olması , birbirini tanıması için olduğunu düşünüyorum ben. Bu yüzden grup çok büyümese çok iyi olur. Ürünü almak için aktiflik önemli olmalı. Nasılsa satış yapma gibi bi derdimiz yok bizim ya da para kazanma gibi. Maksat tribünde beraber olalım.

Savaş gssözlük ile birlikte sezonun ilk organizasyonunda "kırmızı olalım" çağrısında bulunmuştu. O gün elbise dolabındaki Galatasaray ürünlerini karıştırdım, kırmızı renkli ne giyebilirim diye.

Mecburi istikamet futboldaki kırmızı formamız oldu ama çok da içime sinmedi doğrusu. Neticede o futbola özgü bir üründü. Şimdi ise elimizde bir fırsat var.

Bu işten az - çok anlayan arkadaşlar, söz sırası sizde...

Bunu basketbol organizasyonundada biraz biraz konuştuk.Açıkçası biz futbolun haricinde ki şubelerimizlede oldukça ilgili olan,destek verebilecek bir topluluk olduğumuz için 3 sitenin temsil edileceği bir çatı altında bir organizasyon kurulabilir.

'Arma Sevdalıları' adı altında bir şekil konuşulmuştu ancak bana kalırsa gerçekten özgün bir oluşuma va isimede gidilebilir.Bu aşamada biz uA'nın yada benzeri toplulukların vizyonunu amaç edinmediğimiz için sorun olacağını düşünmüyorum açıkçası.

Doğan çok güzel bir nokta bu, arma sevdalıları benim ortaya koyduğum bir fikirdi ama senin gibi düşünen başka isimler de mevcut, o sebeple ortaya konacak ürünün üzerine yazılacak bir slogan grup ismi olarak da anlam kazanabilir.
Bu yüzden, isim konusunda da fikir telakkisi yapmalı, ortaya seçenek koyanlar.

Doğan Sağlam' Alıntı:
Bunu basketbol organizasyonundada biraz biraz konuştuk.Açıkçası biz futbolun haricinde ki şubelerimizlede oldukça ilgili olan,destek verebilecek bir topluluk olduğumuz için 3 sitenin temsil edileceği bir çatı altında bir organizasyon kurulabilir.

'Arma Sevdalıları' adı altında bir şekil konuşulmuştu ancak bana kalırsa gerçekten özgün bir oluşuma va isimede gidilebilir.Bu aşamada biz uA'nın yada benzeri toplulukların vizyonunu amaç edinmediğimiz için sorun olacağını düşünmüyorum açıkçası.

Savas Karadag' Alıntı:
Doğan çok güzel bir nokta bu, arma sevdalıları benim ortaya koyduğum bir fikirdi ama senin gibi düşünen başka isimler de mevcut, o sebeple ortaya konacak ürünün üzerine yazılacak bir slogan grup ismi olarak da anlam kazanabilir.
Bu yüzden, isim konusunda da fikir telakkisi yapmalı, ortaya seçenek koyanlar.

Ben bu isim konusunda biraz düşünüp bir iki öneri yaparım abi.Tabi bu konu hakkında bu konuda bizim gibi düşünen arkadaşlarda beyin fırtınası yapmalılar. ;)

umarım güzel bir ürün çıkartırsınız.dostlarım eyüp murat şamil olsun önceki senelerden bende de mevcut olan arma sevdalıları tarzı bir tişört bile yeterli olabilir herkes adına .önemli olan yerinde ve kalabalık bir şekilde kullanabilmektir.

bir arkadş tavsiyesi de bazı yazdığınız kelimeleri bazen başınıza dert olabilir .ua vizyonu kelimesi burda kullanmak ne kadar doğru veya yanlış veya yarın bir gün buna karşı bir tepki geldiğinde zor durumda kalmayın.özgün bir oluşum ve ismi kaldırmak galatasaray tribününde hiç kolay değildir ve imkansız gibi birşeydir.bknz .yürüyedur ,aslanlar

şahsım adına gs baskette çok değerli arkadaşlar ve saygılı insnalar var ama tribün bazı kelimeleri kaldırmaz.

uA vizyonu alpaslan abinin yaşadığı vizyondur.bişey almak isterseniz onu göz önüne getirin yeterli olacaktır. onun doğum gününde böyle bir şey yazmak bence hoş olmamış.

biraz konunun dışnıa çıktım ama bunlarda ek bilgi olsun dedim .hayırlı akşamlar

mesaj olumsuz hava kattıysa silinebilir.

ahmet bey,
oncelikle yerinde elestiriniz icin size tesekkur ederim.
lakin belirtmek isterim ki, dogan arkadasimin burada vurgulamak istedigi nokta, gerek galatasarayimizda gerekse diger tribunlerde organize olan taraftar gruplarinin futbol odakli oldugu noktasindadir.
halbuki gsbasket, gsvoleybol gibi olusumlarin nihai amaci, zaten resmi taraftar olusumu tarafindan hakettigi destegi goren yesil sahalarin yaninda, amator branslarin da ozellikle salonlarda daha organize ve standarda yakin sekilde destek gormesidir.
tabii ki, her bir galatasaray taraftarinin nihai amaci, ortak taraftar grubu olan ultraslan'in sahip oldugu olanaklarini ve varligini daha guclu bir sekilde muhafaza etmesidir.
ustelik aksi sekilde gelisecek bir olusumun, nasil bir tehdit unsuru haline gelecegi ve surekli risk yonetmek zorunda kalmasi ihtimali de hepimizin takdiridir.

tek paye galatasaray,
ne bir ulku,
ne bir hesap,
sadece kirmizi..

Ahmet Önder' Alıntı:
bir arkadş tavsiyesi de bazı yazdığınız kelimeleri bazen başınıza dert olabilir .ua vizyonu kelimesi burda kullanmak ne kadar doğru veya yanlış veya yarın bir gün buna karşı bir tepki geldiğinde zor durumda kalmayın.özgün bir oluşum ve ismi kaldırmak galatasaray tribününde hiç kolay değildir ve imkansız gibi birşeydir.bknz .yürüyedur ,aslanlar

şahsım adına gs baskette çok değerli arkadaşlar ve saygılı insnalar var ama tribün bazı kelimeleri kaldırmaz.

uA vizyonu alpaslan abinin yaşadığı vizyondur.bişey almak isterseniz onu göz önüne getirin yeterli olacaktır. onun doğum gününde böyle bir şey yazmak bence hoş olmamış.

biraz konunun dışnıa çıktım ama bunlarda ek bilgi olsun dedim .hayırlı akşamlar

mesaj olumsuz hava kattıysa silinebilir.

Mesajınız olumsuz hava katmaktan ziyade uyarı olmuş kulağımıza küpe ederiz.

Sorun benim söylediklerime bakılabilecek en ters noktadan bakılması.Buradaki çoğu kişi öyle yada böyle iş hayatının içindedir.Buna Savaş Abi'de dahil bende.Yani hayalperest insanlar değiliz, olaylara daha reel bakma kabiliyetimiz var.

Ben bugün çıkıpta 'hadi arkadaşlar uA'ya rakip bir taraftar grubu kuralım' desem dünyanın en gerizekalı adamıyımdır.Yok böyle bir hayal perestlik.uA'nın vizyonu bizim burada oluşturmak istediğimiz oluşumdan çok farklıdır ki bu sözüm olumsuz anlamda değil.uA ilgi alanı olarak özellikle futbola çok daha eğilimli,bilgili bir tabana sahipken bizim burada konuştuğumuz kişiler basketbola,voleybola hatta yüzmeye daha yatkın kişiler.Bu yönüyle vizyonumuz daha farklı olacaktır tabiki.

Bizim oluşturulacak en fazla 50-60 kişilik bir gurupla uA'ya rakip çıkma yada onun vizyonunu küçümseme gibi bir gayemiz olamaz.Zaten her şey bir yana burada yazan insanların bir çoğuda uA üyesidir ki bunde uA ÜNİ üyesi biri olarak bunları söylüyorum.

Eğer cesaret edip böyle bir ekip oluşturacaksak elbetteki bu tarz yanlış anlamaları göze almalıyız arkadaşlar.Onur Abi'm sağ olsun beni bu konudada zaman zaman sıkça uyarmıştır bende burdan fikrime destek çıkacak arkadaşları uyarıyım ozaman.Zaman zaman yanlış anlaşılabilir,küçümsenebilirz arkadaşlar ama gayemizi anlatabilirsek doğru şekilde kimsenin bizi yericeğini zannetmiyorum neticede hepimizin gayesi GS'ın menfaati.Bunu göze alarak bir oluşuma gideceksek ne ala ama sıkıntıya girmeyelim hiç boşuna derse çoğunluk saygı duyarım ki zaten ben yetki sahibi biri değilim tek söz hakkım var ondada bunları derim ;)

Üniversite yıllarımda ultrAslan Üni'ye üye olmuştum ancak tek gittiğim futbol maçı bu seneki Denizli kupa maçıdır. Bir de taa bir tarihte Kadıköy deplasmanına gitmiştim. Neyse demek istediğim ben hem basketbol seyircisiyim hem de ultrAslan'ım. İkisi farklı şeymiş gibi konuştum ama kesinlikle öyle değil. Basketbol maçlarına gelen taraftarın ortalam %75i futbol taraftarı olarak bahsettiğiniz taraftar oluyor. Bu futbol taraftarı arkamda "sabit duran adam nasıl faul yapıyor" diye bağırıyor. Bir anda tribünün yarısı hücum faul işareti yapıyor. Şuan akılma bunlar geldi ama bu örnekler çoğaltılabilir. Yani bu taraftarın yarısı basketbolu öğrendi, diğer yarısı da hızlı bir şekilde öğreniyor.
Takımlarımıza tribünden en büyük desteği veren taraftar grubundan ayrı birşeyler yapmak GFB-KFY gibi Çarşı-Asya Kartalları gibi çok başlılığa, bölünmelere yol açar. Galatasaray tribününün en büyük ayrıcalığı bence tek başlılığıdır. Bence Galatasaray'ımızın asıl taraftar grubu ile ayrıştığınız noktalar varsa birşeylerin daha iyi olması için tavsiyelerde bulunarak Galatasaray için birlikte, organize hareket etmeniz en faydalısı olacaktır. ultrAslan'a rakip bir taraftar grubu zaten olamaz ama bir topluluk olarak maçta ayrı bir yerde durup ayrı telden çalındığında bile bunun hiç bir faydası olmayacağı gibi zararı olacaktır düşüncesindeyim.

Bende bu oluşumun zararlı tarafını görmüyorum. ultrAslan gibi olamayız evet. Çünkü doğruya doğru bir çok kişi eleştirse de dünyanın her yerine yayılmış güçlü bir ağ dır ultrAslan. Ve biz 50 60 500 olmadı 5000 kişi ile böyle bir ağ kuramayız. Büyük zaman ve para ister. Bunun dışında tecrübe de ister tabiiki. Ha biliyorum ultrAslan harici bir oluşum kurulsa çabuk kitleselleşir. ultrAslan'a karşı olan çok insna var. ama o insanalra baktığımda genelde yanlış anlamayın ama çürük elma gibiler. Yani oturdukalrı yerden eleştirel yaklaşan ama aşın altına ellerini sokmayacak insanalr bunlar. Bu yüzden ben şahsen saygı duyuyorum ultrAslan oluşumuna. Ha bozukluklar ve yanlışlar oyk mu? Var tabii ama hangi büyük oluşumda durağanlık ve yavaş hareket yokki?

Bu başlatılan hareket bence ultrAslan içinde iyi olacaktır. GS'ın basketbol başta olmak züere diğer branşları içinde bir yapılanmaya gitmelerini sağlar. GS'ın futbol dışındaki maçalr içinde bir seyrici yaratması lazım. Misal aynı anda futbol ve basketbol maçı varsa basketbol maçını seecek insanar var ve onalrı da yaklaştırmak laızm klübe.

Ki yapılacak iş sadece gönül bağını arttırmak üzerine ve konunun içinde yer alacak insanalrın hiç birinin ultrAslan'ı bölmek parçalamak yada alternatif yaratmak gibi ne zamanı var ne misyonu. Tam tersine birleşmek daha da güçlenmek istiyoruz. GS'ın birleştikçe güçlendiğini iyi biliyoruz. En kötü günlerde bile birleştiğimizde başarıların geldiğini en iyi bilen bizlerin böyle bir dağılıma gideceğini düşünmek zaten abes olsa gerek.

Ben atkı-fular yapılması taraftarıyım. Ve fuların kenarına çekilecek şeritlere bu oluşuma katlan platformların ismi yazılmalı.

NOT: Ahmet sana yazılmış bir mesaj değil bu süreç hakkında yazmak istedim.

Bence de kırmızı bir sweatshirt arkasına sarı renkle büyükçe GS yazısının yanına ufak fontlarla basket,sözlük,voleybol yazılabilir.

GS(Basket+Sözlük+Voleybol) şimdi bunları ortak paydaya alırsak..
Matematik çalışıyorum da :D Yarın arkadaşa bi t-shirt çizdiricem bakalım beğenilecek mi ?

Teknoloji ile aram pek iyi değil ama güzel tasarımlar bekliyoruz arkadaşlardan, bu işlerden lütfen bu işin üzerine eğilin.

Bende paintten amatörce bi çalışma yaptım tasarımla arası iyi olan arkadaşlarıma söyledim onlardan 1-2 güne tasarımla gelir burası boş kalmasın diye ekliyorum.

Tamamen örnektir hertürlü tasarım olabilir sol tarafa ne konulcak karar veremedim.
testtj.jpg