KPSS - KPDS

Arkadaslar ben kpss sınavına girmeye karar verdim. Yalnız ben lisans olarak degil onlisans olarak, girecegim icin basvuru 31 mayıs - 2 temmuz orası olacak. Sınav'da 26 eylul'de olacak. Ben fazla bisi bilmiyorum bu konuda. Onceki sınavların sorularını nerden bulabilirim. Nasıl hazırlanabilirim. Bilenler bana yardımcı olursa cok sevinecegim. Birde surda lojmanlarla ilgili bi yazı var pek cozemedim. Anlayan bana izah ederse cok sevinecegim. :)

http://www.memurlar.net/haber/151994/

Re: KPSS

ben baska bir sehire atanırsam lojman'da oturma hakkım olacak mı. ucreti var mı varsa ne kadar. oturma sansımız varsa suresi var mı diye. :)

genelde devletin memurları için ayırdığı lojmanlar artık yeterli değil. gittiğin şehire göre oturma şansın var tabiiki ama az olduğunu bilmen lazım. Lojmanlara öncelik olarak, mühim mevkilerdeki kişileri almaya dikkat ediyorlar. mesela bir savcı 5 yıl lojmanda oturmuş ve lojman hakkını bitirmiş olsa da onu lojmandan çıkarıp yerine bir mübaşiri oraya yerleştirmek devletin işine gelmiyor. çünkü savcının kamuoyundan göreceği baskılara karşı devletin onu kollaması gerekmekte ve bu lojmanda daha kolay.

lojmana çıkamazsan devlet memuruna belli bir lojman parası vermekte. ama verdiği paralara bakarsan devletin memurunu afganistanda çalıştırdığını zanettiğini düşünebilirsin. yani mühim bir yardım yapmıyor.

lojmanda oturduğun da da bir kira ödüyorsun ama 75 TL civarıydı şu an ne kadar bilmesemde 150 lirayı geçmez diye düşünüyorum ödenecek para. (rtük üylerine 4000 tl kira yardımı yapılıyor o ayrı)

genede olumsuz konuşmak istemiyorum. Doğu illeri gibi memur sayısının az olduğu illerde görev alman halinde lojmana çıkma ihtimalin yüksek ihtimal. Batıda görev alman halinde yapacağın iş önem kazanıyor.

Anladım neyse hele 26 eylul'de sınav olsun kazanıp, kabul edilelim de. Ev veya lojman isini o zaman dusunmek daha mantıklı sanırım. Bizim girecegimiz genel kulturmus. Sınava hazırlanmak icin kitap vs nerden bulabiliriz. Birde bu sene ihtiyactan daha fazla kisi alınacakmıs.

Abla ben de okula devam etmeme rağmen gireceğim. Baya bir araştırdım yardımcı olabilirim. Önlisans konusunda özellikle.

Öncelikle sınav sorularını Google'da taratarak bile bulabilirsin. ÖSYM sitesinde de var. Birçok sitede de var. Link veririm sana.

Lojman konusu kurumdan kuruma değişir. Tercih yaparken zaten kurum en önemli detay. Sana kim var yada yok derse inanma yerleşene kadar. Kesinlikle gideceğin kurum ve yere göre değişir. Tabi lojmanın doluluk ve boşluluğuna göre.

Sorular da lisansa göre çok kolay. Tarihte çok konu var işte.

http://www.egitimfakultesi.net sitesinde videolar da var ders anlatımı.

Hangi bölümden mezunsun abla?

Ya ben kredili sistem kurbanıyım kredi toplamak icin apır sapır dersler alınca mezun oldugum alan sanat oldu niye ki. :)

Kerem SEÇER' Alıntı:
Abla ben de okula devam etmeme rağmen gireceğim. Baya bir araştırdım yardımcı olabilirim. Önlisans konusunda özellikle.

Öncelikle sınav sorularını Google'da taratarak bile bulabilirsin. ÖSYM sitesinde de var. Birçok sitede de var. Link veririm sana.

Lojman konusu kurumdan kuruma değişir. Tercih yaparken zaten kurum en önemli detay. Sana kim var yada yok derse inanma yerleşene kadar. Kesinlikle gideceğin kurum ve yere göre değişir. Tabi lojmanın doluluk ve boşluluğuna göre.

Sorular da lisansa göre çok kolay. Tarihte çok konu var işte.

http://www.egitimfakultesi.net sitesinde videolar da var ders anlatımı.

Hangi bölümden mezunsun abla?

Sanat la ilgili bir daldan mezunsan memur atamasında şansın daha yüksek diye düşünüyorum. Ama yakınların alınmasınında, en kolay olduğu bir alan memurlukta.

Orada yoksa o zaman alanına dair birşey diyemem abla :)

Alanına dair atama yoksa da 3001 nolu nitelik kodundan atanmayı deneyebilirsin.

Abla mesela ben Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama bölümü mezunuyum. Öncelikle biraz önce verdiğim linkten bölümün koduna bakıyorum. Tekrar vereyim.

http://www.osym.gov.tr/Genel/dg.ashx?DI ... 96_onl.pdf

Neymiş 1122. Sonra da bu ve benzer bölümü kapsayan bir nitelik var. Mesela benim niteliğim bilgisayarla ilgili tüm bölümlerle aynı. Altta verdiğim linkten de niteliği buluyorum.

http://www.osym.gov.tr/Genel/dg.ashx?DI ... 96_onl.pdf

O da neymiş 3249. Yani ben bilgisayarla ilgili bir kadroya atanacaksam 3249 nitelik kodunda alım yapılıyor. Tabi sadece o değil.

Bir de tüm önlisans mezunlarının tercih edebildiği 3001 nitelik kodu var. Bu nitelik koduyla açılan atamaya bilgisayarcı da başvurabiliyor, elektirikçi de, seramikçi de vs.

Yani hem alanından hem de genelden tercih yapabiliyorsun. Açılan kadrolar seni ilgilendiriyor mu diye de nitelik koduna bakıyorsun.

cunku lise ve onlisans aynı sınava gircegi kısa olarak onu yazdım.

simdi alalım bilgiyi kitapları calısmak icin nerden ulasırız.:)

Abla en üstteki genel lise mezunları.

İkincisi de genel ama hepsi yok.

Son üçü de bölümünde ilgili.

Ben biraz baktım da son üçünden atama bulamadım.

Kitapları da her yerde bulabilirsin abla. Eğer bilgisayar üzerinden kitaplar arıyorsan sana finallerimden sonra yardımcı olabilirim ancak.