KPSS - KPDS

Re: KPSS

Bilgisayar uzerinden cok yorar gozu tamam bakarım kırtasiyelere falan. Cok sagol senide cok yordum. :)

Su lise mezun alanı. Yani o kodlara nerden bakıcam link mevcut mu.

http://www.osym.gov.tr/Genel/BelgeGoste ... D8EFB49578

Abla buradan göstereyim. Daha çok yardımcı olurdum da ders çalışmam lazım :)

Tablo 1-2-3'te açılan kadrolar var. Kadroların yanında şart olarak nitelik yazar. Niteliklerini de yazmıştım yukarıda. Tekrar bakmak istersen önce TABLO 4A - MEZUN OLUNAN ORTAÖĞRETİM ALANLARI kısmından bölümünün koduna, sonra da ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER kısmından niteliklerine bakıyorsun :)

Lojman da Sühan'ın dediği faktörüler dışında, evli olmak, çocuk sayısı gibi faktörler de önemli. Tabii ülkemizde sadece kurallara göre verilmiyor. Tahmin edersiniz.

Lojman kiraları yüksek olmaz; ama kira yardımı oldukça düşük bir miktar bildiğim kadarıyla. Yine de Anadolu'da düzgün bir evi, şehrin iyi muhitinde bile çok daha düşük fiyatlara tutma şansı var tabii.

Ayrıca, Sühan'ın dediği gibi, lojmanların bir kısmı 5 yıl kuralına göre verilir; ama bazıları da görev tahsislidir. Belli mevkiilerin üstündeki memurlarda süre kısıtlaması olmaz.

Yani,

Lojman işi biraz zor.

Tamam buldum mezun oldugum alan sanat 3298.

Suhan da sahne tasarım, dekor tasarım, tiyatro'da bazı yazısmalar, asistanlık vs. gibi seylerde sansımın yuksek oldugunu soyledi ve onerdi. Kpss'ye yuklen eylul sonuna kadar iyi calısmamı da onerdi. Allah utandırmasın basta Kerem ve Suhan olmak uzere herkese tesekkur ederim.

Kerem SEÇER' Alıntı:
Abla buradan göstereyim. Daha çok yardımcı olurdum da ders çalışmam lazım :)

Tablo 1-2-3'te açılan kadrolar var. Kadroların yanında şart olarak nitelik yazar. Niteliklerini de yazmıştım yukarıda. Tekrar bakmak istersen önce TABLO 4A - MEZUN OLUNAN ORTAÖĞRETİM ALANLARI kısmından bölümünün koduna, sonra da ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER kısmından niteliklerine bakıyorsun :)

Küçük şehirlerde kolaydır yerleşmek, büyük şehirde zor. Adamını bulmak lazımdır herşeydeki gibi. Ben Sakarya'da 2 yıl yerleşemedim. Şimdi Kahraman Maraş'ta hemen hastanenın yanında boş lojmanlar var ama dolmadı kaç aydır. Müdürlerin, yardımcılarının, savcıların, hakimlerin önceliği vardır. Bir de Tedaş Tüvesaş gibi Kamu İktisadi Teşebbüslerin her kurumdan çok lojmanı vardır. Oaralara yerleşmek daha kolay.
KPSS'ye gelince, sen çalışmazsan dersane boş. Bence çok kolay bir sınav. Çalışırsan rahat kazanırsın.

Tesekkur ederim lojman olayını gectim zaten.:) Artık is kitapları alıp, calısıp bol bol test cozmeye kaldı 26 eylul'e kadar tesekkur ederim. :)

Allah utandırmasın.

Bağdat KAYNAK' Alıntı:
Küçük şehirlerde kolaydır yerleşmek, büyük şehirde zor. Adamını bulmak lazımdır herşeydeki gibi. Ben Sakarya'da 2 yıl yerleşemedim. Şimdi Kahraman Maraş'ta hemen hastanenın yanında boş lojmanlar var ama dolmadı kaç aydır. Müdürlerin, yardımcılarının, savcıların, hakimlerin önceliği vardır. Bir de Tedaş Tüvesaş gibi Kamu İktisadi Teşebbüslerin her kurumdan çok lojmanı vardır. Oaralara yerleşmek daha kolay.
KPSS'ye gelince, sen çalışmazsan dersane boş. Bence çok kolay bir sınav. Çalışırsan rahat kazanırsın.

umarım sadece işe başlayanlardan değilsindir. Genelde biz ırk olarak işe başlarız ama hiç bitirmeyiz. sen de kpss ye hazırlanmaya başlayıp kitaplar alıp testler çözüp 1 ay sonra masa başı çapa işine merak salmazsın .. o zaman zaten sınava girdiğinde kolay gelir.

Yok merak etme basladıgım isi bırakmam.:)

Sühan Cem' Alıntı:
umarım sadece işe başlayanlardan değilsindir. Genelde biz ırk olarak işe başlarız ama hiç bitirmeyiz. sen de kpss ye hazırlanmaya başlayıp kitaplar alıp testler çözüp 1 ay sonra masa başı çapa işine merak salmazsın .. o zaman zaten sınava girdiğinde kolay gelir.

KPSS için kitap ihtiyacımız var. Elinde konu anlatımı ve soru bankası olan varsa iletişime geçebilir mi benimle acaba?

Çok yardımcı olmuş olursunuz bana.

Başka seçeneğim varmış gibi önemsemediğim, olmam gereken yerde olmamama sebep olan, hayatıma yön veren; kısacası hayatımın içine eden bir "S"ınav...

Bir öğretmen olarak, diplomamın sadece öğretmenlik alanında hüküm sürdüğü ve başka alanlarda bir halta yaramadığını bilip Maslow'un İhtiyaçlar Hiyerarşisi'nin sadece birinci ve ikinci basamağına tenezzül etmeye mahkûm olduğum, bu hiyerarşide üçüncü basamağın bu KPSS denen illete bağlı olduğu, dördüncü ve beşinci basamağa ulaşmanın da bu süreçler sonucunda gerçekleşeceği zorunluluğunun farkında olarak, inatla karamsarlığa kapılmama isteğidir bendeki.

Hayatımda "S"leri her zaman kolay atlatan birisi olarak, bu "S"yi yenmenin ders çalışmaktan öte bir beceri gerektirdiğini bilmek kötü bir şey...

3. basamağa ulaşmak için son 2 ay... Umudu kaybetmeden...

A kadro hazırlıkları cok cok cooook yoğun bi şekilde devam ediyor,,, öyle ki hayatım tamamen tribün-ders-iş arasında sıkışıp kaldı...

KPSS :) :) . Ömrümü yedi bugün. Bugün KPSS'ye başvurayım dedim, pişman olma noktasına geldim. Sistemler arızalı. Ben sistemin yavaş çalıştığı bir banka buldum. Onda da bir kişi ancak 10 dakikada başvuru yapabiliyordu. Neyse, başvurduk zar zor. Bu sefer de ÖSYM bürosuna gidip, işlemi tamamlayayım dedim. Bir gittim ki, kayıt sistemi kapanmış. Anladım ki; Türkiye' de basit bir kayıt işlemi bile bir günden fazla sürüyor.