KPSS - KPDS

Re: KPSS

"üşenme de zilyon sayfalık başvuru formunu oku d.t seni" diyesi geleceklere "mazur görün be eheh" diyorum şimdiden ve yardım sever arkadaşlardan küççük soruma küççük bir cevap rica ediyorum..

lisans eğitimine devam eden ve 2 sene içinde mezun olması kuvvetle muhtemel abdülrezzak isimli türk vatandaşı temmuz'daki sınava mı girecek, yoksa 26 eylül 2010'dakine mi..?

Geçen cuma gününden bu yana para yatırma sevdalısı olan ben, dün öğlen itibarıyla cebimden para çıktığı için sevinmiş bulunan bir KPSS severim. Para yatırmak için bile çile çekiyoruz ya, ne diyeyim ben. Gülümseyip geçiyorum. Başvuru için de 24 saat mi geçmesi gerekiyor, anlamıyorum. Daha başvuru sayfası açılmadı. Belkiyorum.

Can, pek bilgim dahilinde olmasa da, Abdülrezzak isimli vatandaş temmuzdakine girecek sanırım. Eylüldeki önlisans diye biliyorum.

Kerem SEÇER' Alıntı:
Ben önlisanstan gireceğim, 78 gün var :)
O kadar mı kalmış yahu, daha çalışmaya bile başlamadım..? :)

Yarınki sınavda ise herkese başarılar, özellikle Onur Balcı'ya da başarılar dilemek istiyorum. Son aylarda nette göremez olduk kendisini, inşallah istediği puanı alır..

Teşekkürler arkadaşlar.

ÖSYM her sene farklı bir şey deniyor. Genel Yetenek - Genel Kültür soruları, geçen iki seneye oranla kolaydı. Özellikle geçen sene uzun paragraf sorularından dolayı vakit yetmiyordu. Matematik zordu.

Ama bu sene hiç matematik bilmiyorum diyen 15'i bulurdu. Biraz daha vaktim olsa 30'u zorlardım ben de. Diğer sorular kısaydı.

Eğitim Bilimleri'nde de her sene olduğu gibi yeni yeni kavramlar vardı. Daha önceden hiç duymadığınız bir kavramla, sınav anında karşılaşabiliyorsunuz. Bilinmeyen kavramla ilgili yorum da yapılmıyor.

Görüştüğüm herkeste bir belirsizlik var. Yarın cevaplar veriliyor. Ona göre belli olur her şey.

Onur Abi evde olmadığımdan daha önce yazamadım. Umarım istediğin gibi geçmiştir sınavın. Seneye görev yerinden yazarsın umarım foruma: )

Ben de girdim sınava. TRT' de çalışabilme ihtimalinden ötürü. Türkçe' de bir soru yanlış. Bilginize. Çok belliydi, o sorunun yanlış olduğu. Bu kadar basit bir hata nasıl yapılır, anlamak güç. Ben pek çalışamadım, okuldaki derslerden ötürü. Çok çalışacak bir şey de yokmuş aslında. Soruların bu kadar kolay olduğunu bilmiyordum. İnternette yaptığım hesaplama doğruysa 80 civarı bir puan alıyorum. Hayırlısı. 80 puanla TRT zor ama yine de şansımızı deneriz. Keşke biraz Anayasa çalışsaydım, o zaman daha yüksek alırdım... Herkese geçmiş olsun.

Teşekkür ederim Berkan. : )

*

Türkçede her sene yazım konusundan yanlış soru hazırlarlar. : ) Tarih dersinde Türk Dil Kurumu'nun önemini kavrayan zihniyet, sınav için TDK sözlüğüne bakmayı "akıl" edemez. Geçen sene de yaptılar yanlışı, bu sene de.

Ben bile yazı yazarken tereddüt ettiğim sözcüklerde TDK sözlüğünü açıp sözlüğe bakıyorum. Bu insanlar yüz binlerin hayatını etkileyen bir sınavda nasıl bu kadar özensiz davranıyorlar, anlamıyorum.

*

Çok çalışılacak bir şey yoktu gerçekten Yiğit. Harcadığım zamana yanıyorum. ÖSYM ters köşe yapmayı çok iyi biliyor.

Aslında vatandaşlık o kadar zor değildi. En azından geçen seneye göre... Yargının bütün kurumlarında üst düzey görev yapardım, cumhurbaşkanının yetkilerini kulanırdım, TBMM gibi çalışabilirdim; ama gerek kalmadı. Sağlık olsun.

*

Benden bu kadar.

Sınava giren herkese, sonucun hayırlı olmasını diliyorum.

http://i33.tinypic.com/25tz0w6.jpg

Vatandaşın kimlik numarası, adı soyadı falan mevcut..Üç senede gösterdiği artışı mantık sınırlarıyla açıklayamayız elbette. Son senede 120-0 yazıyor isminin karşısında..Eğitim Bilimleri'nde ne soruluyor, hangi konular var bilgi sahibi değilim fakat elemanın ALES puanı 67..Buradan kıyaslayabilirim ancak bu sene girdiğim için. Ki çok da kasıntı bir sınav değildi bahar döneminde, 93 almıştım. ALES gibi temel matematik, okuduğunu anlama ve hızın test edildiği bir sınavda 67 alıp da herhangi bir 120 soruluk sınavda hatasız iş yapmak olacak şey değil. Her işte olduğu gibi burada da dalga dümenin boyutu belli değil. Sorular önden mi paslanıyor, sonra mı bir dümen çevriliyor bilinmez ama kul hakkı yiyenlerden elbet çıkar acısı.