Küçük golcu(tsubasa) anılarımızı paylaşalım..

Bir de basketbol animesi vardı.Slam Dunk'tı adı.Kahramanımız Hanamichi idi.Kızıl saçlıydı.Takımdaki Khade kızların sevgilisiydi,sevdiği kızın abisi Thakenouri vardı.(nasıl yazılıyorsa işte).Şutör bi çocuk vardı sonra,Mitsui mi neydi?Sallıyor da olabilir adını.Gerçekten çok güzeldi bu anime de.SHOW TV verirdi.

ben bu diziyi 3 sene seyrettim 50 bölüm olsa daha ben bırak tsubasayı herhangi birinin yanlış pas verdiğini görmedim,hep ayağatop, koşu yoluna da değil direk ayağın dibine pas,tsubasa top sürerken aynı zamanda tirad atabilen nadir insanlardandır,bayaa bayaa atak sırasında sağ bekle sol hafla muhabbet ederlerdi ya var mı böyle bişey!
bide emrenin dediği gibi kalecilerin bi kurtarış sahneleri vardı aman allahım.
tsubasa vurduktan sonra top yeryüzündeki bütün şekillere girerdi havada, kaleci uçar ama öbür direkten zıplayarak uçar uçar uçar herkesin suratına zoom olur seyircilerin bile teker teker suratını görürüz,sonra kaleci parmaklarının ucuyla topu tutardı havada ama ne asalet o wakabayshi de ki gel gör ömer çatkıça bak hangisi çizgi karakter hangisi gerçek kaleci belli değil..

Emre Sarp Kocaoğlu' Alıntı:
Bir de basketbol animesi vardı.Slam Dunk'tı adı.Kahramanımız Hanamichi idi.Kızıl saçlıydı.Takımdaki Khade kızların sevgilisiydi,sevdiği kızın abisi Thakenouri vardı.(nasıl yazılıyorsa işte).Şutör bi çocuk vardı sonra,Mitsui mi neydi?Sallıyor da olabilir adını.Gerçekten çok güzeldi bu anime de.SHOW TV verirdi.

Tahmin ettiğim çizgi filmi mi bilmiyorum ancak hatırladığım kadarıyla öğlen kuşağında veriyordu.Bir basketbolcu kardeşimiz.İlk atlayışta feyk yemişti yere düşerken diğer oyuncu şuta kalkmıştı, feyki yiyen arkadaş buna sinirlenip yere düşer düşmez tekrar zıplayıp blok yapmıştı ve bir kez daha zıplayıp havada topu tutmuştu hala gözlerimdedir o sahne umarım aynı çizgi filmden bahsediyoruz :)

bu çizgi film yazarları yada çizerleri ne kadar da fantastikler,çocuğuz diye hayallerimizle iyice oynamışlar ya..

Burak Barut' Alıntı:
[quote="Emre Sarp Kocaoğlu":3jzexy9o]Bir de basketbol animesi vardı.Slam Dunk'tı adı.Kahramanımız Hanamichi idi.Kızıl saçlıydı.Takımdaki Khade kızların sevgilisiydi,sevdiği kızın abisi Thakenouri vardı.(nasıl yazılıyorsa işte).Şutör bi çocuk vardı sonra,Mitsui mi neydi?Sallıyor da olabilir adını.Gerçekten çok güzeldi bu anime de.SHOW TV verirdi.

Tahmin ettiğim çizgi filmi mi bilmiyorum ancak hatırladığım kadarıyla öğlen kuşağında veriyordu.Bir basketbolcu kardeşimiz.İlk atlayışta feyk yemişti yere düşerken diğer oyuncu şuta kalkmıştı, feyki yiyen arkadaş buna sinirlenip yere düşer düşmez tekrar zıplayıp blok yapmıştı ve bir kez daha zıplayıp havada topu tutmuştu hala gözlerimdedir o sahne umarım aynı çizgi filmden bahsediyoruz :)[/quote:3jzexy9o]

Evet öğlen verilirdi.Aynı çizgi filmden bahsediyoruz büyük ihtimalle.

Suan New York'ta part time is olarak ufak cocuklara futbol dersi veriyorum, cok bir yetenegim yoktur ama daha cok ana okulu hocaligi tadinda zaten. Sirketin "coach" t-shirtlerini giymek zorundayiz idmanlarda, ve sirketin logosunda da t-shirtin on kisminda da Tsubasa'nin resmi var.

Onu bunu bilmem debu cizgi film'in futbolu sevmem de cok etkisi vardır.

Hatırlar mısınız bilmem Kojiro huyuga vardı. Genzo Wakabayashi'yi sakatlayan Tsubasa'nın en büyük rakibi. Tsubasa ve Kojiro huyuga'nın o maçlarını hiç unutmam yaklaşık 20 bölüm sürmüştür heralde. Artık maçın bitmesine 5 dk dan az bir süre kaldı derdi spiker maçın sonunu 5 bölümde bitirmişlerdi. Topa vururlardı top yamulurdu huyuga bi şut çeker kale'nin ağları yırtılır top patlardı. Saçma sapandı ama çok zevkli bir çizgi filmdi.

30458293hh7.jpg

54pbm6.jpg

tsubasaimg037vx5.jpg

Japonya zaten ancak animede yenilmez armada olabilir.. :)

E-zico yönetti bu takımı o yüzden artık ezik damgasını yediler.

Japonya'ya karşı Forza Kore. 8) Dedelerimizin ikinci vatanları. : )

Güzel başlıkmış. Ataride oyunu bitirebilmek için 10 yaşında Japonya alfabesini ezberlememden mi bahsetsem, çizgi filmini izlemek için saat sabah 5'lerde 6'da kalkmamdan mı :)

Böylesi gelmez bir daha.

Tsubasa büyük adamsın !

Tsubasa hep kötü anılarım arasındadır neden derseniz ufak bir anımı anlatmak istiyorum.

Küçükken tabi herkes gibi bende Tsubasa hayranıydım hafta sonlarında erkenden kalkıp onu izlemek müthiş bişeydi.Yine bir haftasonuydu annem çalışıyordu ve haftasonunda mesaiye kalcaktı.Bizde ufağız tabi o zamanlar orta 2deyim işte.Pazar günü evde olmayacağı için cumartesi geceden patates soymuştu sabah kalkıp kızartırsın diye(Patates kızartmasını sevmeyen yoktur dimi:) Sabah kalktım yağın altını yaktım biraz kızarsın patatesleri koyarım diye içeri geçtim geçmez olaydım tv yi açtım bide ne göreyim Küçük golcü hemde en iyi bölümü çok heycanlı bi maç var maçı hatırlmaıyorum ama şampiyonluk maçı:)Filme dalıp gittim tai bu arada yağın olduğu tencere yanmaya başlıyor tencere yanında aspiratör yanmaya başlıyor aspitör yanarken elektirik kablosu yanıyor ve elektirikler kısa devre yapıp sigorta atıyor bende ulan ben bu elektirklerin tamda maçın en heycanlı yerinde ev yanıyor ben halen maç derdindeyim:)Tabi elektrikler gidince aklıma tencere geldi neyseki babam evdeydi onu kaldırdım kendi çabalarımızda söndürdük ama anneme bir mutfak dolabı birde aspiratör borçluyum.

Not:O günden sonra annem işi bıraktı :)

Misaki vardı. Tsubasa'nın en iyi arkadaşıydı. Kalenin önünde 20 defa falan paslaşırdı bunlar. Wakabayashi'nin ordan oraya koşmaktan pili bitene kadar bu paslar sürer giderdi. En sonunda gol! Bi de Tsubasa kendi evlerinde şut çekiyodu, Wakabayashi kendi bahçesinde başkası ile çalışırken bu şutu tutmakta zorlanıyordu. Tsubasa normal hayatta her yere top sektirerek gidiyordu. Futbolu sevmemde çok etkili olmuştur. Ben ilkine bakmıştım sanırım. Sonra tekrardan çekildi. Ona bakamadım.

Bağdat KAYNAK' Alıntı:
Ben ilkine bakmıştım sanırım. Sonra tekrardan çekildi. Ona bakamadım.

Ben görmüştüm bi ara sanki, Wakabayashi İtalya'ya, Tsubasa lanet Katalunya'ya transfer oluyordu. Kojiro'yu hatırlayamıyorum şimdi. Zaten tek bölüm izleyebilmiştim, bi daha gören olmadı :)

Tsubasa Katalunya'da Rivaldo ile maç yapıyordu, onun hareketlerini falan taklit ediyordu. Hey gidi günler :)

Tsubasa benim gençlik hayallerimi yıktı.Futbol oynamaya meraklı bir çocuk olarak neden kartal vuruşunu yapamadığımı sorgulamıştım hep o yıllarda.