LA Lakers vs. Denver Nuggets

Konferans finallerini ayrı başlıklarda konuşmak daha güzel olur düşüncesindeyim. Bu yüzden başlıkları açıyorum.

Seri Çarşamba günü sabaha karşı başlıyor. NTV maçları canlı yayınlıyor;

Çarşamba
04:00
LAL-DEN

Cuma
04:00
LAL-DEN

Pazar
03:30
DEN-LAL

Salı
04:00
DEN-LAL
 
Lakers'ın beklenenden daha alt seviyede kaldığı bir gerçek. Nuggets da çok iyi bir basketbol oynuyor fakat o seviyelerde oynayabilmek pek kolay değil diye düşünüyorum.

Chaunchey Billups Farmar ve Fisher gibi savruk oyunculardan faydalanacaktır diye düşünüyorum. Yine de tahminim seriyi Lakers'ın geçeceği yönünde.
 
Denver Nuggets Play-Off Duası

Nuggets'lı kullarına bir parça şans,bizi şu ilk turda elenme belasından kurtar yarabbi..

Şu Carter ve Kleiza kullarına bir parça akıl izan, K-Mart kuluna iri 4 numaralara karşı izan ihsan eyle Yarabii!


Billups ve Nene kullarına kudret,J.R. kulunun bileklerine kuvvet ihsan eyle Yarabbi.

Melo kulunun başını alıp gitmesinden,Andersen kulunun erken faul problemine girmesinden kurtar artık yarabbi.

Balkman kuluna dümen,Petro ve Jones kullarına da bir parça güven ihsan eyle Yarabbi?

Şu makus talihi yendir,Nuggets'lı kullarını sevindir artık Yarabbi..


Nuggetslılar böyle dua ediyormuş... Vay be! :) :)
 
Denver işe yaramaz Iverson'dan kurtulunca uçuşa geçti.Gelecek sene Carmelo ve Kenyon Martin'in yerlerinede önce takımını düşünen kaliteli oyuncular takas ederlerse ancak şampiyonluk şansları olur.
 
lakers houstı,ona bu kadar zorlandıysalar denveri bu oyunla zor geçerler ayrıca fisher brooksa karşı aciz duruma düştüyse billups ona ne yapar bilmiyorum denvr 4-3 alır diyorum
 
bu sefer işi daha bi ciddiye alır Lakers özellikle savunma da,isterse almasın tabi..Houston karşısında zorlanmadı ayrıca kaale almadı diyelim,küçümsediler bence Yao'dan sonra gereksiz yere..kaale aldığı zaman malum 40 sayılar,30 sayılar dolaştı ortalarda o yüzden Denver serisi ile bir olmaz bu seri..

2-0 olursa 4-1 biter büyük ihtimal..

1-1 olursa 4-2 biter..

sonra bekleriz doğunun çocuklarını..
 
Denver büyük bir gazla geliyor ancak balonları Lakers serisinde patlayabilir. Ne de olsa karşılarında ki takım lakers. Her ne kadar Denver'ın çıkmasından mutlu olacak olsam da Lakers'ın finale gelmesini istiyorum. Malum nedenlerden dolayı.
Tahminime gelince 4-2 veya 4-3 Lakers geçer...
 
LA Lakers vs. Denver Nuggets

Gecenlerde Superstar Kobe Braynt aciklamasini izledim. Bu aciklama Houston serisinin 6 macinin sonra yapilmis bir aciklama idi. Nededi Kobe, Houston'un T-Mac, You'suz, Kopek dovusu yapacagini biliyorduk. Iste sonuc ortada goruyorsunuz. ( Kobe son kisimdan sonra guluyor) Son mac evimizde. Artik bu lanet olasi seriye son verme vaktimiz gelmis idir. ( Gulumsuyor Kobe). La Lakers - Denver Nuggets serisi bu nuanslara bagli. Eger La Lakers, ilk macda rengini belli eder ise, denver karsisinda duramaz, ki bu olasilik cok buyuk.

Kobe ve arkadaslari seriyi 4-1 ile gecerek, finaldeki rakibini bekler.
 
denver'ın veya lakers'ın bu noktaya nasıl geldiğinin çok önemi yok.. lakers terazide ağır basıyor.. pg olarak billups, tüm rakip pg lerin toplamından iyi oynar ama bilmiyorum.. gasol'a karşı nene ve kenyon ın çok sağlam kalması, bynum ın da eski uykulu hale dönmesi lazım..

mantık 4-2 falan lakers diyor ama gönül billups tan yana her zaman.. ayır bakıyım chauncey.. ayır oğlum ...

farklar: boyun- burun- kelle- kulak..
 
Houston serisinden daha kolay olacağını düşünüyorum.
Batı şampiyonluğu Lakers'ın hakkıdır. İnşallah sezonu da NBA şampiyonluğu ile bitireceğiz...
 
Tugay Aktepe' Alıntı:
Houston serisinden daha kolay olacağını düşünüyorum.
Batı şampiyonluğu Lakers'ın hakkıdır. İnşallah sezonu da NBA şampiyonluğu ile bitireceğiz...

Tugay Abi merhaba,

Bana kalırsa kadro kalitesi itibariyle Batı Şampiyonu olması gereken takım Lakers olsa da Rockets serisinin ve Denver'ın şu yaptıklarının ardından hak eden taraf kesinlikle Denver'dır.
 
Alperencim selam kardeşim öncelikle;

Konuya şu açıdan bakarsak, her eşleşmenin kendine göre zorluğu vardır. Daha doğrusu her takım birbirine ters de gelebilir, kilitlerin çok kolay açılabileceği seriler de olabilir. Denver bundan önce elediği ekipler ile beraber elbetteki kenara atılabilecek bir takım değil. Fakat şöyle bir şey var ki sezon başında veya sonunda sana deselerki T-Mac'siz ve Yao'suz bir Houston serilerde Lakers'a karşı ne yapar diye şüphesiz cevabın ya 4-1 olur en fazla 4-2 olur ki bu kadar zor bir seri olacağını kimse kolay kolay bilemez. Diyeceğim şudur ki Denver serisini Lakers çok rahat bir şekilde geçerse kimse şaşırmasın. Takımlar öyle bir hal aldı ki Boston'u eleyen Orlando'nun karşısına Atlanta çıksa belki de şu anda Cavs-Havks doğu finali oynanacaktı...
 
Lakers tabi ki Kobe faktöründen dolayı her zaman her serinin favorisidir ama bence bu serinin mutlak favorisi Denver'dır...
Bu düşüncemin sebebi, Lakers'ın 4-1'lik Utah ve 4-3'lük Houston serilerinde hakikaten çok kötü oluşudur... Özellikle Bynum, Fisher, Walton, Farmar ve Odom'ın(ki kendisi sadece Boozer karşısında coşuyor) verdikleri performansın hakikaten yetersiz olması Lakers'ın favori konumunu elinden alıyor bence...
Hem bence Lakers bench olarak da Denver'ın oldukça gerisinde diye düşünüyorum(Buna kanıt olarak da halen neden oynadığını anlamadığım Luke Walton'ı örnek verebilirim)...
 
Ben bu serinin çok zor geçeceğini ,şansların %50 olduğunu düşünüyorum.

Pota altında Pau Gasol NBA in en iyi pota altı savunucularından K-Mart karşısında göstereceği ve Rockets serisinde felaket olan Bynum ın göstereceği performanslar çok önemli.Ayrıca Lakers ın atletik pota altı Nene yi nasıl savunacağıda merak konusu.

Oyun kurucu pozisyonunda ise Lakers a büyük üstünlük sağlayacağımızı düşünüyorum.Bi kere A.Brooks karşısında rezil durumlara düşen Fisher Billups karşısında hiçbir varlık gösteremez.

Benchlere baktığımızda Denver ın NBA in benchten çok katkı alan takımlarından biri olduğunu düşünüyorum.6. adam rolünü süper bir şekilde yerine getiren, ödül Terry e gitti ama bana göre NBA in en iyi 6. adamı olan J.R Smith Denver adına büyük bi skor opsiyonu.Her ne kadar fazla beğenmesemde Anthony Carter Billups a iyi bir alternatif olmayı başardı son zamanlarda.Chris Andersen (Birdman) de pota altına büyük sertlik getiriyor benchten gelerek.Ancak son maçlarda biraz çabuk faul problemine giriyor.Kleiza da zaman zaman çok iyi üçlük yüzdesiyle oynayabiliyor.

İyi bir savunmacı olan Ariza nın kariyerinde ilk defa ilk turdan öteye geçebilmiş olan ve adeta bunun acısını çıkaran Carmelo ya üstülük sağlayıp sağlayamayacağıda bi diğer önemli nokta.

Tabii birde Kobe faktörü varki LAkers ın en ağır bastığı yer burası gibi görünüyor.Dahntay Jones ve Jr.Smith bakalım ne yapacak Kobe karşısında.Aslında lakers la oynanan son maçta Dahntay Jones kobe nin karşısında iyi durmuş,nitekim üstesinden gelebilmişti.

Rockets büyük iyilik yaptı Nuggets a ve seriyi 7. maça taşıdı.Bu seride daha dinç daha dinlenmiş olan tarafta Nuggets olacak.
Burada serinin ilk iki maçı çok önemli.Bana göre Staples taki 2 maçıda Lakers alırsa Lakers turu geçerAksi bir durum olursa Denver ı daha şanslı görüyorum.
 
Denver Nuggets;

C.Billups; Bu sezon gittin Denver'a ve senin ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu herkes anladı... Adım gibi eminim ki tecrübeni konuşturup fisher gibi kişiliksiz oyuncuya gereken dersini vereceksin!! Hakikaten oyunculuğunu bir yana bıraktım, kişiliğinide beğeniyorum...

C.Andersen; Bu oyuncuyu nedense bana çok benzetirler ne alaka bilmem ama harika bir oyuncu seviyorum da! L.Odom,Bynum hadi aslanlar göreyim sizi... Karşınızda blok manyağı var, C.Hayes'e oynadığınız gibi oynayın. C.Andersen inşallah 20-25 dakika süre alır çok verimli,tam bir takım oyuncusu.

C.Anthony; Vujacic,Radmanovic,Luke Walton,Ariza hiçbiriniz bu oyuncuyu savunacak güçte değilsiniz en önemli silahlarından birisi Nuggets'ın.Ez geç Anthony haydi bakalım oğlan.

D.Jones; Bir zamanların smaç kralı.Hâlâ mı atlet olur bir insan o yaşına rağmen.Ekstra katkıları gerçekten çok önemli... Önemli anlarda gereken katkıyı verecektir hiç şüphem yok!

L.Kleiza; Bu takımdaki bütün oyuncular as oyuncular,saha da olan bütün oyuncular gayretli ve çok yetenekli, ekstra performans beklemiyorum her zaman ki oynunu oynasın yeter.

Kenyon Martin; Allah esirgesin... İnşallah delirir,psikopata bağlar işi gerekeni yapar zaten fazla söze gerek yok. youtube'de kenyon martin 100 dunks izlediğimiz zaman gerçekten sağlıklı bir insan olmadığını görebiliyoruz. Seni seviyorum deli adam! Haa bir de Gasol 21 sayı,18 rib unutmadık,unutmayacağız, başarılarının devamını burda da bekleriz :) Ha ha ha... Süper bir eşleşme olacak kenyon-andersen-nene-odom-gasol arasında ama sonuç; kim sağ kim selamet. :) Gasol işte karşındaki rakip göster bakalım gerçek gücünü!!

Nene; Kenyon kadar hırslı olmasa da, akıllı oyunu bu takıma gerçekten çok faydalı... Herşey bir yana her maç double double yapıyor nerdeyse bu seri Nene Hilario'nun serisi olacak!!

R.Balkman; Pek çıkışta değil ama günün de olduğu zaman iyi performans sergileyebiliyorsun. Sana gerek kalmayacak zaten seriyi geçmek için ama yine de elinden geleni yapmalısın...

A.Carter; Yılların tecrübesi... En önemli faktör! Billups'ın yokluğunda takımı başarıyla yönetecektir hiç şüphem yok.

J.R SMİTH!! Atlet olması zaten izlenmesi için yeterli bir gerekçe. Seri boyunca Kobe'nin üzerinden smaç vur, bir maçta da kobe'yi ciddi ciddi sakatla dostum! Herşey gönlünce olsun Mr.Jr.Smith! Kobe sana da el kol hareketleri yaparsa artest'e yaptığı gibi merak etme Kenyon abin gerekeni yapar :) .

Denver gönlümüz seninle... Agresif oynayın,kalbimizi kırmayın.

C.Billups-Jr Smith-C.Anthony-Kenyooon Martin-Nene Hilariooo!

A.Carter-D.Jones-Kleiza-C.Andersen-S.Hunter

C.Atkins-J.Hart- ( 3 numara )- R.Balkman - J.Petro

3 tane ilk 5 çıkabiliyor böyle bir takım karşısında var hepsi de atlet,deli,hırslı adamlar... Hodri meydan Lakers!!

Go Nuggets GO!!
 
Bir tek şey söyleyeceğim Carmelo formanın hakkını verirse Final'e çıkarlar vermezse Kobe ve arkadşları zaten oraya gitmek için bavullarını toplamışlardır bile.
 
Lakers kendi oyununu oynarsa,herkes bu maçı ciddiye alırsa konferans finalini kazanır.Çok zorlanacak elbette Lakers ama süpürülmeyi bekleyen bir takım var finalde 8)
 
Burak Ceyhan' Alıntı:
Denver Nuggets;

C.Billups; Bu sezon gittin Denver'a ve senin ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu herkes anladı... Adım gibi eminim ki tecrübeni konuşturup fisher gibi kişiliksiz oyuncuya gereken dersini vereceksin!! Hakikaten oyunculuğunu bir yana bıraktım, kişiliğinide beğeniyorum...

C.Andersen; Bu oyuncuyu nedense bana çok benzetirler ne alaka bilmem ama harika bir oyuncu seviyorum da! L.Odom,Bynum hadi aslanlar göreyim sizi... Karşınızda blok manyağı var, C.Hayes'e oynadığınız gibi oynayın. C.Andersen inşallah 20-25 dakika süre alır çok verimli,tam bir takım oyuncusu.

C.Anthony; Vujacic,Radmanovic,Luke Walton,Ariza hiçbiriniz bu oyuncuyu savunacak güçte değilsiniz en önemli silahlarından birisi Nuggets'ın.Ez geç Anthony haydi bakalım oğlan.

D.Jones; Bir zamanların smaç kralı.Hâlâ mı atlet olur bir insan o yaşına rağmen.Ekstra katkıları gerçekten çok önemli... Önemli anlarda gereken katkıyı verecektir hiç şüphem yok!

L.Kleiza; Bu takımdaki bütün oyuncular as oyuncular,saha da olan bütün oyuncular gayretli ve çok yetenekli, ekstra performans beklemiyorum her zaman ki oynunu oynasın yeter.

Kenyon Martin; Allah esirgesin... İnşallah delirir,psikopata bağlar işi gerekeni yapar zaten fazla söze gerek yok. youtube'de kenyon martin 100 dunks izlediğimiz zaman gerçekten sağlıklı bir insan olmadığını görebiliyoruz. Seni seviyorum deli adam! Haa bir de Gasol 21 sayı,18 rib unutmadık,unutmayacağız, başarılarının devamını burda da bekleriz :) Ha ha ha... Süper bir eşleşme olacak kenyon-andersen-nene-odom-gasol arasında ama sonuç; kim sağ kim selamet. :) Gasol işte karşındaki rakip göster bakalım gerçek gücünü!!

Nene; Kenyon kadar hırslı olmasa da, akıllı oyunu bu takıma gerçekten çok faydalı... Herşey bir yana her maç double double yapıyor nerdeyse bu seri Nene Hilario'nun serisi olacak!!

R.Balkman; Pek çıkışta değil ama günün de olduğu zaman iyi performans sergileyebiliyorsun. Sana gerek kalmayacak zaten seriyi geçmek için ama yine de elinden geleni yapmalısın...

A.Carter; Yılların tecrübesi... En önemli faktör! Billups'ın yokluğunda takımı başarıyla yönetecektir hiç şüphem yok.

J.R SMİTH!! Atlet olması zaten izlenmesi için yeterli bir gerekçe. Seri boyunca Kobe'nin üzerinden smaç vur, bir maçta da kobe'yi ciddi ciddi sakatla dostum! Herşey gönlünce olsun Mr.Jr.Smith! Kobe sana da el kol hareketleri yaparsa artest'e yaptığı gibi merak etme Kenyon abin gerekeni yapar :) .

Denver gönlümüz seninle... Agresif oynayın,kalbimizi kırmayın.

C.Billups-Jr Smith-C.Anthony-Kenyooon Martin-Nene Hilariooo!

A.Carter-D.Jones-Kleiza-C.Andersen-S.Hunter

C.Atkins-J.Hart- ( 3 numara )- R.Balkman - J.Petro

3 tane ilk 5 çıkabiliyor böyle bir takım karşısında var hepsi de atlet,deli,hırslı adamlar... Hodri meydan Lakers!!

Go Nuggets GO!!

Güzel bir değerlendirme olmuş."İnşallah" demekten başka bir şey bulamıyorum.Bu arada hakkatende nam-ı değer Birdman e (Chris Andersen e) benziyorsun. :)
 
Billups Laker sever. Hem de çok sever...

Lakerslılar bayağı tırsıyormuş C-Billz'den, yabancı forumlar için konuşuyorum. Korkunun ecele faydası yok ne yazıkki... :)
 

Üst