La Liga

Falcao,Atletico Madrid'te.Vicente Calderon'da duyurulmuş.
Forlan'a kesin olarak yol verirler artık.

http://twitpic.com/683x27

ekleme yapayım transfer bedeli tam 47 milyon euro.İyi transfer ama yorum yapmaya bile değmez bedel hakkında.Aguero'dan fazlasına aldılar.Yazık.

Uğur Portekiz takımı ile bi Arjantin takımını kıyasla bakalım Mess'nin oynaması için o yetenekler bile yermiyor ille arkasına XAVi İNİESTA gerekiyor. Ronal'da o mal Portekiz'de bile Mess'nin Arjantin'de olduğundan daha etkili. Benim futbol anlayışımda kesinlikle Ronalda büyüktür Messi. Hele Mess'yi Madrid orta sahasının önüne koy top alamaz maç boyu adam o kadar alışmışki oynatılmaya.

Uğur Portekiz takımı ile bi Arjantin takımını kıyasla bakalım Mess'nin oynaması için o yetenekler bile yermiyor ille arkasına XAVi İNİESTA gerekiyor. Ronal'da o mal Portekiz'de bile Mess'nin Arjantin'de olduğundan daha etkili. Benim futbol anlayışımda kesinlikle Ronalda büyüktür Messi. Hele Mess'yi Madrid orta sahasının önüne koy top alamaz maç boyu adam o kadar alışmışki oynatılmaya.

Abi Arjantin'in kadrosu iyi, ama şöyle bir durum var; oyuncuların çoğu forvet ve kanatta yoğunlaşmış durumda. Yani Arjantin'de de orta saha yok. Zaten eli yüzü düzgün orta saha olsa, bir de adam gibi TD o zaman haklısın ama şu durumda sen o kadar iyi kadro derken, bile çok dengesiz bir kadroları var. Kaldı ki o kadar adamın içinde gol atamasa bile fark yaratan adam, ataklarda görünen adam hep Messi oldu. Üzerinde çok ciddi bir baskı var, Maradona'nın adı altında bir baskı var, TD konusunda rezaletler.

Portekiz kadrosu da o kadar rezil denilecek durumda değil. Hücum hattı ve kanatlarda Arjantin kadar zengin değiller ama sonuçta yerlerde de değiller. Ronaldo'nun nasıl sorumluluk altında ezilip, saçmaladığını, Real'deki görüntüsünden uzaklaşıp, takım yerine kendine oynadığını, abuk subuk tercihler yaptığını gördük. Yani sonuç olarak ne Ronaldo'nun ne de Messi'nin birbirlerine üstünlük sağlayacak bir performansları yok, milli takımlarda.

Ayrıca Messi'ye yapılan pozisyon olunca atıyor, beleşçi adam muamelesi de pek hoş olmuyor. Zira adamın top aldığındaki efektifliği ortada. Nerde alırsa alsın topu adam geçiyor, olumlu işler yapıyor. Barcelona adına atılmış 5 gol var, ve bu 5 golde de Messi'nin imzası.

Messi dünyadaki en yetenekli oyuncu açık ara. Ronaldo ise gelmiş geçmiş en komple oyuncu. Benim için 2.kriter daha mühim olduğundan Ronaldocuyumdur.Hoca olsam sadece Barça'da oynayan Messi'yi değil kendini Premier ligde kanıtlamış Ronaldo'yu tercih ederim.Milli takım bazında bakarsak orta saha yok denmiş ama Cambiasso-Mascherano-Banega-Veron dünyadaki en üst seviye orta sahalardan İspanya ve İngiltere dışında hele ki senelerce Maniche'lerle Tiago'larla oynamış futbol ülkesine göre.Hücum hattından bahsetmeye gerek yok senelerce Pauleta şimdilerde Almeida Postiga falan diğer tarafta Aguero-Tevez-Milito-Higuain-Lavezzi ekstradan kadroya giremeyen Zarate.Portekiz gene de her turnuvada Arjantin'den daha başarılı oldu.Ronaldo kendini ispatladı artık neler yapabileceğini herkes biliyor Madrid'ten ayrılsa bile ama Messi için aynı şeyi ne yazık ki söyleyemiyoruz.Manu forması altında İnter forması altında veya başka bir forma altında bu kadar başarılı olabileceğinin garantisi yok ne yazık ki.Ayrıca herkesin gözlerden kaçırdığı bir gerçek var Ronaldo bir kanat oyuncusu Messi ise forvet.Bir kanat oyuncusu istisnasız her maçı kazandıramaz ama bir forvet oyuncusu hele ki dünyanın gelmiş geçmiş en iyi takımlarından birinde en ilerde oynadığı maçlarda tek bir dokunuşla sayısız maç kazandırabilir.Bu yüzden Messi'nin çok abartıldığını düşünüyorum.İlk maç savunma hatasında önüne düşen top 2.maç gene önüne düşen bir top ve aynı maçtaki sağdan gelen ortaya tek vuruş.Bakın ne kadar basit.Tek vuruşla kahraman oluyosun.Ama Ronaldo'nun bir gol atabilmesi için önce Daniel Alves'i ardından gelen savunma oyuncusunu geçip sert bir şutla gol atması gerekiyor başka şansı yok çünkü en ilerde ayağına top gelmiyor.Biraz Ronaldo yanlısı oldu ama Messi'nin hakkını yediğim sanılmasın.Sonuçta her zaman kazanan konuşulur.Messi'nin ispatlaması gereken bazı şeyler olsada Ronaldo'nun ispatlayacak bir şeyi kalmadı.Gelmiş geçmiş en iyi kanat hücumcusu olduğunu gösterdi.Messi ise faal futbolcular arasında açık açık açık ara en yeteneklisi.Hea birde R10 var unutmayalım :))

Valencia,Mestella'da 3-1 geriden gelip 4-3 yendi Racing'i.Soldado La Liga'ya 1'i kendi kalesine olmak üzere 4 golle başladı :) Bol gol vardı zevkli maçtı daha nolsun :))

Gijon 1-2 Sociedad biten başka bir maç

İzlemek isteyenler için birazdan Granada-Betis maçı var.

Real Zaragoza 0 - 6 Real Madrid

Kaçırılan pozisyon sayısı atılan golden de fazla,kaleye vurulan 30 küsür şut ve kalecinin yıldızlaşıp kurtardığı 14-15 top ve tüm bunlara rağmen böyle bir skor...Ronaldo 3 golle başladı sezona..

La Liga,El Clasico'lar dışında pek ilgi görmüyor.Bugün güzel bir program hazırlamış nontvspor.

19.00 Sociedad-Barcelona : Barcelona'nın puan kaybetmesi sürpriz olur.Ancak Pep'in oyuncu ve teknik direktör olarak çıktığı son 10 deplasman maçından 1 galibiyet alabilmiş Barça.İlginç bir anektod.

21.00 Real Madrid-Getafe : Dünyanın en iyi hücum yapan takımı Madrid ''erken'' bir gol bulursa 3-5 gollü bir galibiyete ulaşır.

23.00 Valencia-Atletico : Mehmet Topal V Arda Turan ekstradan Soldado,Diego,Falcao kaçmaz bu maç.

İlginç anektod vermiştik seri devam etti. Real Sociedad 2-2 Barcelona MS

2.yarıyı izleyen biri olarak Sociedad'ın galibiyet bile hak ettiğini söyleyebilirim.

Şimdi de Real Madrid zamanı :) Kendi sahasında Barca puan kaaybetmişken bu fırsat kaçmamalı.

4-2 Real Madrid kazandı.

Real çok rehavette oynadı.Getafe de şansa attı gollerini.Üçüncü golün pozisyonu bence faul değildi,faul olsa da penaltı değildi.Ben olsam Ronaldo'yu ikinci sarıdan atardım..Gerçi herşeye rağmen Real son 20 dakikada bastırır gene atardı golleri çünkü Getafe'de iş yoktu.Forvetlerini beğendim yalnız Miku olması lazım iyi bir stili var.

Barcelona şuan Osasuna karşısında 5-0 önde.

Zamanında bu başlıkta az kan dökülmedi arkadaşlar, az kalp kırmadık, Real Madrid-Barcelona üzerine sayfalarca yazı yazdık. Bu başlığın bu halde olması beni gerçekten üzüyor. Aslında Burak Barut forumu aktif olarak kullansa ikimiz o efsane tartışmalarımızla bu başlığı hareketlendirmeye yeteriz ama... :)