Lost

Lost'u anlatmak için ne burası yeter ne de okuyanın sabrı.
Bütün dünyayı ele geçirmiş bir hastalık bence Lost. Bir şekilde gizemli dizi olayına yeni bir çerçeve getirmiş dizidir. Seyretmiyorum abi çok sıkıcı diyen insan halt etmiştir.
Dizinin senaryosunun nette yazılan yorumlara göre değiştirildiği olayı ise bence gerçektir. Bilinmeyi gerçekleştirmek için arada saçmalasalarda sabahları nete düşsün diye bekliyoruz işte bu diziyi.

Şu an 5. sezon beklenmektedir.

Spoiler içerir.

Son günlerde Amerika Lost?u tartışıyor, forumlar Lost tüyolarıyla çalkalanıyorken, Odatv.com Lost?un 5. sezonuyla ilgili bazı tüyolar yayınladı.

İşte, son televizyon efsanesi Lost?un 5. sezonuyla ilgili en yeni tüyolar:

Dizinin yeni sezonu 17 bölüm olacak,

Sezon 5 neden geri dönmek zorunda olduklarını anlatırken, sezon 6 geri döndüklerinde neler yaşandığını anlatacak,

Dizide Claire karakterini canlandıran Emilie De Ravin, dizinin bu sezonunda karşımıza çıkmayacak fakat 6. sezonda tekrar diziye dönecek,

Micheal tarafından vurulan ve Hurley ile aşk yaşıyan Libby?nin hikayesine, Desmond?un flashbacklarinde geri dönülecek ve Hurley ile neden aynı hastanede oldukları ortaya çıkacak,

Esrarengiz ?Blacksmoke? dizi bitene kadar açıklanmayacak,

Locke?un deyimiyle ?Mr Eko? geri dönecek fakat bu dönüş flashback şeklinde olmayacak,

Vahşi doğada yaşayan ve kızını yıllar sonra bulan Danielle Rousseou, geçtiğimiz sezonda ölmüş olsa da flashbacklarda karşımıza çıkıcak,

Charlotte ve Daniel Faraday daha aktif karakterler olarak dizide yer alacaklar,

4. sezonda, Mr. Eco?nun John Locke?a ?You?re next? (Sıradaki sensin) demesiyle Locke?un liderliği ve ölümü arasındaki bağlantı ortaya çıkacak,

Karısı Sun?ın hamile olduğunu öğrenen Jin büyük ihtimalle yaşıyor olacak,

Herkesi şaşırtan bir şekilde hem Jack?ın hemde Claire?in babası olduğunu öğrendiğimiz Christian Shephard çok önemli olacak ve neden bu denli önemli olduğu açıklığa kavuşacak,

Benjamin ve Desmond 1. sezondan bu yana ilk defa aynı sahnede yer alacaklar.

Son olarak, flashbackler ile flashforwardlar azalacak ve bir yerde ?günümüz tarihi? diye birleşecek?

Benim takıldığım ama cevabını henüz bulamadığım yada gözden kaçırdığım bir nokta var. Yaptıkları salla adadan uzaklaşma çabasındaki Michael, Jin ve Sawyer ve de Walt'ın önleri kesilmiş ve Walt alınmıştı. Ondan sonra denizde kaldıkları esnada bir köpekbalığı çıkmıştı bir sahnede. Bu köpekbalığının üzerinde de Dharma işareti varmış ama ben göremedim geriye de almak istemedim. Bunun cevabı verildi mi dizide nasıl bu işaret bir köğekbalığının üzerinde oluyor?

Son bölümle beraber kesinlikle suyunu çıkarmaya başladılar dizinin. Özellikle ilk 2 sezon her haftasını sabırsızlıkla beklediğim diziyi artık izlesemde olur izlemesemde dedirtecek kadar heyecanımı kaçırdılar.

Önder Çiçekoğlu' Alıntı:
Son bölümle beraber kesinlikle suyunu çıkarmaya başladılar dizinin. Özellikle ilk 2 sezon her haftasını sabırsızlıkla beklediğim diziyi artık izlesemde olur izlemesemde dedirtecek kadar heyecanımı kaçırdılar.

Tamamen katılıyorum. İlk iki sezonu keyif verirken 3. sezonun sonunda izlemeyi bıraktım. Senaristler işleri daha esrarengiz yapayım diye binbir şey ekledi ve çoğu cevapsız kaldı. Dizi arapsaçına döndü. Aynı şeyi Heroes için de düşünüyorum. Bu iki dizi de konuları çok güzelken konularının büyüklükleriyle başa çıkamayıp çok yüzeysel bıraktılar diziyi. Bu yüzden Prison Break ve Oz benim için asıl dizilerdir. :)

'Tadında bırakmak' deyimi bir kez daha doğruluğunu gösteriyor o zaman.

Lost'a geç başlayan bir izleyiciyim. Daha 2. sezondayım. Ekran karşısına oturup saatlerce film/dizi izleyen birisi değilim; ama söz konusu Lost olunca üst üste 3-4 bölüm izleyebiliyorum. Böyle bir dizi işte. : )

Ben de son 2 sezonda sıktığı yorumlarını hiç anlamadığımı belirteyim...
Dizinin böyle uçacağı ilk iki sezonda belliydi zaten...
Madem böyle düşünenler var,son 2 sezonda diziyi bırakırlar o zaman :)

dipnot : uçmaktan kasıt kesinlikle saçmalamak değildir,bildiğin uçmak işte :)

Önder Çiçekoğlu' Alıntı:
Son bölümle beraber kesinlikle bokunu çıkarmaya başladılar dizinin. Özellikle ilk 2 sezon her haftasını sabırsızlıkla beklediğim diziyi artık izlesemde olur izlemesemde dedirtecek kadar heyecanımı kaçırdılar.

Aksine bende 4.sezonu çok beğendim.Fakat fazlasıyla uzatıldıgına ve bu kadar geniş çaplı senaryo ve oyuncu kadrosuyla istenilirse yıllarca sürebilecegini düşünüyorum.

Yanlız ben söylenenin aksine Locke'un ölmediğini düşünüyorum ;)

4. sezon ortasındaki sıkıcılığın bence baş nedeni karakterler üzerine bölüm yapmalarıydı. Sonrasında normal tempoya geçince düzeldi bence.

Charlotte nin yeni sezonda olmasına çok sevindim :) bence başrolde olmalıydı zaten :) Keşke Monica da ayrılmasaydı diziden :)

Locke konusunda ise Benjamin , Locke un adaya gelip iyileştigini görünce Locke in ölüp adaya gelince iyileşecegini düşünüyor bence .

Kerem SEÇER' Alıntı:
Benim takıldığım ama cevabını henüz bulamadığım yada gözden kaçırdığım bir nokta var. Yaptıkları salla adadan uzaklaşma çabasındaki Michael, Jin ve Sawyer ve de Walt'ın önleri kesilmiş ve Walt alınmıştı. Ondan sonra denizde kaldıkları esnada bir köpekbalığı çıkmıştı bir sahnede. Bu köpekbalığının üzerinde de Dharma işareti varmış ama ben göremedim geriye de almak istemedim. Bunun cevabı verildi mi dizide nasıl bu işaret bir köğekbalığının üzerinde oluyor?
Benjamin salmıştır hacı o köpekbalığını tahminlerime göre. :)

Bu lost dizisi bana şunu gösterdi: Televizyon gerçekten zevk meselesi, ben 1 sezon izledim lost'u bekledimki bişeyler olsun dizide, hiç beğenmedim ama insanların bu beğenisi bana zevkler ve renkler sözünü anımsattı vallahi.

ilginç valla ne diyeyim...
ben de insanların acitondan ne anladıklarını çözmeye çalışıyorum...
vurdulu kırdılı olaylar mı,yoksa gizemlerin sırların birbirini kovaladığı heyecan dolu silsileler mi...
:?
saygı duyuyorum tabii :)

Vallahi oyle aksiyon filimlerini çok seven biri değilim ama izlediğin dizi bi sonraki bölümünü merak ettirmeli diye düşünüyorum :) tercih dediğin gibi