Miami Heat

Re: Miami Heat ve Three Big . . .

LeBron seni severim ama geçen yıla kadar ağzından düşürmediğin lafı şimdi sana hatırlatmak istiyorum."Ben Ohio çocuğuyum"...

Bağdat Kaynak' Alıntı:
Play-off'lara kadar uyum sorunu aşılırsa Miami şampiyon olur. Lakers artık yeter. Boston da yaşlandı iyice. O tempoyu kaldıramaz. Lebron'u sevmem ama şampiyon olamaması çok üzücü. Taksın yüzüğü de kurtulsun artık. Cavs taraftarı da amma nankörmüş doğrusu. Yıllardır Lion King dediğin adama bir anda Lyin King falan. Bizde olsa Avrupa'da bak ne kadar medeni karşılıyorlar. Bizde neden yuhalanıyor denirdi. Demek ki bu medenilik sadece Batı Avrupa'ya has bi özellikmiş. Kınıyorum :)

Batı Avrupa derken İspanya'yı baz alırsak Figo geliyor aklıma. Sonuçta kolay affedilecek bir durum değil. Ki hele basketbol maçında bunların olduğunu ben bizim ülkede düşünemiyorum.

Maçın ilk yarısını seyrettim ben. Cavs tarafatarı ilk periyot yoruldu zaten. Hatta 2. periyotun sonuna doğru Lebron bir pozisyonda kendini yere attı tribünden gık çıkmadı. Yanş hava civa maçdı. Amerika da da Boston Utah Sacramento farketmez hiç biri ses çıkaramaz. Bireysel küfürler olur ama o kadar. Avrupa da olsaydı Lebron 1 ay top oynamazdı sakatım diyip

Sühan;

Bence sen Boston maçlarını izlemiyorsun veya unuttun, şu anda aklına gelmiyor..
Boston tarihine "sıcak maç " olarak geçen bir maç var.. Bir Lakers 7. maçı olabilir final serisinin.. Şu anda hatırlamıyorum ama itiraz ediyorsan arayıp bulur buraya yazarım.. Her türlü pisliğin yapıldığı, soyunma odası kaloriferlerinin sonuna kadar açılıp, pencelerin dışarıdan kilitlenip Lakers oyuncularının maçtan önce turşuya çevrildiği, sahada da her türlü kepazeliğin olduğu bir maç.. Larry Bird zamanından.. Bence bunu bir okumalısın, bir de Lakers-Boston rivalry'yi okumalısın. O zaman Boston hakkında fikirlerinin değişeceğini sanıyorum.

Buyur buldum Sühan;

1984 finalleri, 5. maçmış;

The game was known as the "Heat Game", as it was played under 97-degree heat, and without any air conditioning at the infamous Boston Garden..

Emre karanlık yıllardan bahsediyorsun salonda sigara içildiği zamanlardan. O yıllarda Spor sergide her maç minumum 10 taraftar bıçaklanırdı devre aralarında. Allahtan o zamanlar bizim maçlar 2 devre oynanıyordu:) Ben günümüz yapısından bahsediyorum. Tabii ki Boston Sacremento Philadelphia Sacramento Portland gibi ateşli taraftaralrın çok olduğu şehirler var ama onlaırn hiç biri 48 dakika aynı nefretle bakamıyor artık. :) Avrupa bu anlamda asırlardır gelen savaşçı geleneğinin mirasını yiyor. Bazı şeyler sosyal yapıda ve genlerde gizlidir. Neden Yunanlılar İtalyanlar Türkler daha ateşli sanıyorsun? Tarihsel süreçleri bunu söylüyor çünkü :) Tarihte çok savaş yapmış ülkelere bak, şimdi seyircileri aynı sertliği veriyor tribünlerde.:)

Yok abi, ben ikna olmadım : ))
Tarihte de böyleydi, bugün de böyle..
Özellikle zencilerin yaşadığı, azgın, taşkın, suç oranı yüksek şehirlerin taraftarları da ona göre oluyor haliyle.. İsterse 20.000 dolara kombine alsın.. Şehir aynı şehir..
Benim iddiam sürüyor, ömrümüz olur da benzer bir durumla karşılaşırsak görürüz.. Atlantik takımlarından birine, özellikle New York, Boston veya Phiadelphiaya böyle bir yamuk yapılsın bakalım ne oluyor..

L. James 38 sayı 5 rib. 8 asist
C. Bosh 15 sayı 5 rib. 3 asist
D. Wade 22 sayı 9 rib. 9 asist
J. Jones 18 sayı 6 rib. 6 asist

Yalnız Lebron koca şehirle dalga geçmiş resmen.Neticede o kadar yaşanmışlık var ayıp be Lebron acısaydın biraz bari.

Bunun dışında Wade çok göz alıcı bir performans göstermiş.Triple Doublelı kaçırmış kıl payı.Zaten özellikle asist anlamında sazı ne zaman ki Wade eline aldı ozaman Lebron'un performansıda,kendi performansıda direkt yükselişe geçti.Takım toparlandı.

Cleveland taraftarı sınıfta kaldı. Maçı izledim, 2. periyottan itibaren yuhlamaları bile azaldı. Cleveland'lı oyuncular da dik duramadılar. Ne bir sert faul, ne itiş kakış, hiç bir şey yoktu. Adam pudrasını attı, bench ile sürekli sohbet etti, Wade'in smacından sonra sahaya bile girdi.

Olay gidip gitmemesi değil, bunu nasıl yaptığı. "Bu şehri şampiyon yapmadan gitmeyeceğim" diyen bir kişi, "Ben Ohio'luyum, burada doğdum, hiç bir yere gitmiyorum" diyen biri free agency'nin son haftasında ulusal kanalda bir programda kararını açıklıyor ve daha önceki iddialarının aksine kaçıp Miami'ye gidiyor. Eh, 7 senelik takımı bu konuda biraz aldatılmış hissedemez mi?

Quitter, traitor, lyin' king bence hepsini haketti Lebron. Wade'in takımında piyon olmayı seçti. Dünkü maç da aldatmasın, Miami'den hiç bir şey olmaz bu sene. Doğu Boston'ın olacak.

Emre Yüksel' Alıntı:
Yok abi, ben ikna olmadım : ))
Tarihte de böyleydi, bugün de böyle..
Özellikle zencilerin yaşadığı, azgın, taşkın, suç oranı yüksek şehirlerin taraftarları da ona göre oluyor haliyle.. İsterse 20.000 dolara kombine alsın.. Şehir aynı şehir..
Benim iddiam sürüyor, ömrümüz olur da benzer bir durumla karşılaşırsak görürüz.. Atlantik takımlarından birine, özellikle New York, Boston veya Phiadelphiaya böyle bir yamuk yapılsın bakalım ne oluyor..

:) Emre bir yanlış anlama var sanırım. Ben dediğin şehirlerde de cleveland dakinden kat kat fazla ve yoğun tepki oalcağına katılıyorum. Ama GS'da sembol olmuş bir basketbolcu FB'ye gitse Abdi İpekçi'de oalcakalrın önüne geçmek için Polis sıkı güvenlik önlemleri alırdı. Dün maçta extra bir güvenlik almamış polis. Maçtada ilk periyot sonrası bişi yoktu. Abdi İpekçi'de düşün istersen (şu an akdroda bizde sembol olmuş olacak biri yokki anasını satayım örnek vereyim :) )

"You headed south but your mom is riding West""

bu nasıl bir cümledir yahu...:)
bunu yazan eleman nasıl bir dünyada yaşıyordur acaba...:)

Valla sınıfta kaldı Ohiolular... Pudra şovdan diğer şebekliklere kadar herşeyi yaptı Lebron. Bu arada tepki konusunda Amerikalıları bşlmem ama en iyi 3 millet Türk , Sırp ve Yunanlardır. Ne olursan ol Belgrad'dan , Selanik'ten ve İstanbul'dan çıkacmazsın. Cazgırız arkadaş , dayıyız başka açıklaması yok içimizde var isyan...

Umut Gokgoz' Alıntı:
"You headed south but your mom is riding West""

bu nasıl bir cümledir yahu...:)
bunu yazan eleman nasıl bir dünyada yaşıyordur acaba...:)

umut.. o olay şöyle kardeş;

delonte west bildiğin gibi katıksız bir ruh hastası ve lebron'un annesiyle birlikte olduğu yönünde dedikodular çıkmıştı bir ara.. Delonte çıktı ve Lebronun annesiyle bir alakam yok dedi ama olan oldu tabii.. O cümlede ride fiilinin ve West kelimesinin kullanılma nedeni o .. Oldukça da manidar ve dokundurmalı olmuş : ))

Ayrıca maçta Delonte diye de bağırdılar : ))

Emre abi olayı biliyorum zaten...
hatta West'in çok müstehcen lakabı ile ilgili pankartlarda varmış salonda...

Zaten şehrin başarılı olduğu tek konu bu tür başlıklar atmak :p

Emre abi 'riding' fiilinin orada ne amaçla kullanıldığını açıklamakta istermisin?Bilmeyen arkadaşlarımıza mod olraktan bir abilik olur :p

Doğan Sağlam' Alıntı:
Zaten şehrin başarılı olduğu tek konu bu tür başlıklar atmak :p

Emre abi 'riding' fiilinin orada ne amaçla kullanıldığını açıklamakta istermisin?Bilmeyen arkadaşlarımıza mod olraktan bir abilik olur :p

Şimdi orada ride derken ... : ))
ya yok doğan, ben umut başkan olayı bilmiyor diye açıklayayım dedim ama adam cin.. o yüzden gereksiz bilgi oldu biraz : ))

Yalnız adamlar gerçekten çok fena manşetler atıyorlar,Lebron'u buna dayanabildiği için tebrik ediyorum :p