Miami Heat

Re: Miami Heat ve Three Big . . .

Lakers maçının bu kadar kolay olacağını hiç düşünmemiştim Lebronun üçlük isabetleri Bosh agresif oyunu ve buna Wade penetreleri eklenince deplasmanda güzel bir galibiyet oldu umarım bu performansı play-offlar'da da gösterirler

Bu bir mesaj maçıydı ve gereken mesaj verildi. Lebron, Bosh çok iyi katkı verdiler. Wade de sakat oynamasına rağmen herzamanki gibi iyiydi. Ama şampiyonluk hedefi için henüz çok erken.

Geçen ''mesaj maçı'' falan demiştim, Lakers'ı bir çaldırıp kapattık, ardından bir SMS attık, bakalım sezon sonunda ne yapacağız. Uzun uzun görüşmek nasip olur inşallah...

Lebron'dan ziyade bence dikkat çekilmesi gerekenlerden biri Bosh...
Cleveland'da kendisine yapılan "overrated" tezahüratının ne kadar ahmakça olduğunu kanıtlarcasına oynuyor ve yanında oynadığı adamda Ilgauskas...
yani hem 4 numarayı hem 5 numarayı aynı anda oynuyor Bosh...
müthiş performans...
ama ne olursa olsun bu takımın bir 5 numaraya ihtiyacı var...
Lebron'a birşey söylemek zaten gereksiz adam ezdi geçti...:)
daha önce muhakkak olmuştur tabi ama ben Kobe'nin pes ettiğini ilk kez canlı bir şekilde izledim...

Lebron bu maçta bir çok defa su katılmamış bir aygır olduğunu gösterdi zaten.Bence en iyi savunmacılardan biri olan Artes'in yanında salsa yaparak geçti gitti istediği zaman.Lebron'un şut performansından çok ribound ve asistlerde yaptıkları önemli.Ortaya yönelen her topu aldı Lebron.Takımı yönetti.

Wade sakatlığına sağmen(üstelik kasık bölgesinden) Kobe'yi tabiri caizse yedi bitirdi oda yetmezmiş gibi çokta yararlı bir hücum performansı sergiledi.

Gasol'ün karşısına Ilga'yı koyduk.Avans vermek için daha ne yapmak lazımdı anlamıyorum.Gasol'un maçta her zamanki gibi yaptığı tek şey çığlıklarıydı.Onun dışında gerçekten fiziksel olarak çökmüş Gasol.Bynum biraz daha toparladığı an Lakers onu dinlendirmeli bence.

bu takımın en büyük ismi Lebron deyince kızmışlardı arkadaşlar ama Lebronsuz miami 130 sayı yedi danver'dan...
102 de sayı atmış tabi...
tamam wade'de iyi oyuncu ama lebron farklı bir şey yani...

lebron-kobe ayrı bir alemler bu basketbol dünyasında onlara en yakın durant gibi gözüküyor şuan...

Chalmers iki üç maçtır iyi katkı veriyor, kim bilir alabilir belki de ilk beşteki yerini. Miller'ın da üstündeki şu ölü toprağını atması lazım artık.

Wade bir takımı tek başına şampiyon yapoabilme başarısını gösterdi. Lebron nerdeydi o vakitler? Yeter artık Wade'i küçümsemeyin.

Olay Wade'i küçümseme olayı değilki.Bu takımda oluşan düzende bu üçlü içinden en önemli parça Lebron'dur.Bu ister istemez bu şekilde gelişti sene başından bu yana.

Kaldıki Wade tek başına şampiyon yaptı demekte sanki Shaq'a biraz haksızlık oluyor.Shaq!ın atılık son barutunu attığı sezondu o sezon.

Durant'ın bile altında görmek nedir Doğan? Ayrıca o sezon Shaq da iyi oynamıştı ama bir oyuncu final serisinde her maç 50 civarında sayı atıyorsa hakkını vermek lazım. Neyse Wade devam etsin böyle. Biz onu seviyoruz :)

wade tek başına şampiyon yaptı demek haksızlık olur...
ancak geçen sezon şampiyonluğun favorisi cleveland bu sene ne halde o na bakmak lazım birde miaminin geçen yıl ile bu yılına bakmak lazım...
wade i kesinlikle küçümsemiyorum yani nesini küçümsiyeyim muazzam bir basketbolcu ama kobe-lebron ayrı bir alem dediğim gibi...
zaten lakers'ın da bu kötü denilebilecek sezonunda hızlı adımlarla miami şampiyonluğa doğru gidiyor işte fazla birşey söylemeye gerek yok...

aslında başka bir yandan bakarsak bence bosh'a da haksızlık yapıyoruz bence o da mükemmel bir oyuncu...

LeBron&Kobe farklı alemlerdedirler ama onlardan sonra biri geliyorsa bu Durant falan değil Wade'in ta kendisidir. Wade kendini ispatlamıştır da zaten. Durant daha kolejlerde takılırken, sütten kesilmemişken ; Wade finalde Dallas'ın paçasını aşağı alıyordu. Durant henüz bu seviyelere çıkmış bir adam değil. LeBron, Kobe falan bıraktım. Wade'in adını karıştırmak için bile destur çekmek lazım.

Ben ısrarcıyım Durant en fazla Ray Allen gibi bişi oalcak ki onun kadar istikrarlı olurmu bilmem. Allah aşkına bana Durant'in içeri penetre ettiği sağdan girip soldan döndüğü yada savunmada extra bişi yaptığı bir maç söyleyin bir görüntü verinde izleyeyim. Kobe şutu sayesindemi Kobe oldu? Oyunun her alanında var. 30 yaşından sonra post up yapmayı öğrendi. Savunma da her zaman rakibin en tehlikeli adamını tutar. Durantta ne var? Benim faal oyuncular arasında tartışmasız en iyi olarak düşündüğüm iki oyuncu vardı Kobe ve T-Mac ama T-Mac sakatlıktan kurtulamadı. LEbron Wade de hemen onları izler. Wade'i sevenleri üzmeyelim baba ;,)

Bağdat Kaynak' Alıntı:
Durant'ın bile altında görmek nedir Doğan? Ayrıca o sezon Shaq da iyi oynamıştı ama bir oyuncu final serisinde her maç 50 civarında sayı atıyorsa hakkını vermek lazım. Neyse Wade devam etsin böyle. Biz onu seviyoruz :)

Yok zaten Durant olayına ben kesinlikle katılmıyorum.Üç basketçi say en iyi denilse Kobe-Lebron-Wade derim sıralı şekilde.

O sezon Miami şampiyon olurken(ki ozamanda Miami'yi destekliyordum ben.) aslında en büyük pay önce Pat Riley'indi.Zira reis parkeye inmeden önce bizim play-off'lara kalışımız bile muallak gidiyordu.Reis parkeye indi takımı düzene soktu,skor opsyonlarını belirledi,çok şey değiştirdi.

Sonra tabiki Wade gelir heleki skor katkısı unutur cinsten değildi gerçekten.

Ama onlardan sonrada Shaq ve Zo gelir.Heleki Alonzo Morning'in final serisindeki katkısı efsanedir benim izlerken tüylerin diken diken olmuştu.

Durant'a gelecek olursan o arkadaş bu oyun tarzı ile devam etsin,ben Sühan Abi kadar iyimser değilim açıkçası savunma altındayken Ray Allen gibi atmasını mümkün görmüyorum.Ray Allen olmak okadar kolay değil bence.Bu oyun tarzı ilede her zaman yıldız oyuncu olur ama hiç bir zaman süper yıldız seviyesine yaklaşamaz.

Milwaukee'deki Ray Allen gibi oynasın Durant öpsün başına koysun. Ray Allen gibi şut atmak kolay mı yahu Celtics'deki tek ayağı topaktaki Ray Allen'la kıyaslamayın lütfen.
Wade'in Lebron öncesi takımı ile , Lebron'un geçen seneki Cleveland'ını bi kıyaslayın derim. Wade dışında tek skor opsiyonunun Jermaine olduğu bir takımdan bahsediyoruz. ( Jermaine geçen sene playoff'ta yüzde 30'un altında şut kullanıp 2 ribaundla 4 ribaundla maç bitirdi hep) 3. skor opsiyonu Chalmers'tı. Hani şu an 5 dakika oynarsa öpüp başına koyan adam. Lebron'un takımının 3. guardı Gibson gelse rahat keserdi Chalmers'ı en azından hücum silahı var. Wade'i ezmek komik olmuş cidden . Wade'in kazandığı şampiyonlukta ise Dallas süper bir takımdı parça uyumu olarak. Miami ise çok alakasız bir takımdı. Canı isteyince oynayan j-will , Sorunlu Posey ve Walker , istediği kadar oynayamayan Mourning , eskisi gibi etkisi olamayan ve savunmada aksayan Shaq vardı o takımda. Payton deseniz onun da ayakları bitmişti artık. Bu takımı şampiyon yaptı Wade hatırlatıyım dedim.

Deniz Baskın' Alıntı:
Milwaukee'deki Ray Allen gibi oynasın Durant öpsün başına koysun. Ray Allen gibi şut atmak kolay mı yahu Celtics'deki tek ayağı topaktaki Ray Allen'la kıyaslamayın lütfen.
Wade'in Lebron öncesi takımı ile , Lebron'un geçen seneki Cleveland'ını bi kıyaslayın derim. Wade dışında tek skor opsiyonunun Jermaine olduğu bir takımdan bahsediyoruz. ( Jermaine geçen sene playoff'ta yüzde 30'un altında şut kullanıp 2 ribaundla 4 ribaundla maç bitirdi hep) 3. skor opsiyonu Chalmers'tı. Hani şu an 5 dakika oynarsa öpüp başına koyan adam. Lebron'un takımının 3. guardı Gibson gelse rahat keserdi Chalmers'ı en azından hücum silahı var. Wade'i ezmek komik olmuş cidden . Wade'in kazandığı şampiyonlukta ise Dallas süper bir takımdı parça uyumu olarak. Miami ise çok alakasız bir takımdı. Canı isteyince oynayan j-will , Sorunlu Posey ve Walker , istediği kadar oynayamayan Mourning , eskisi gibi etkisi olamayan ve savunmada aksayan Shaq vardı o takımda. Payton deseniz onun da ayakları bitmişti artık. Bu takımı şampiyon yaptı Wade hatırlatıyım dedim.

Ben o Dallas'ında süper bir takım olduğunu düşünmüyordumda Deniz neyse onun dışında söylediklerine katılıyorum.

Wade çok ayrı bir adam.Zaten yıllardır o şutunu bir adım yukarı taşıyabilse bugün Kobe ile sidik yarıştıran adam Lebron olmazdı kesinlikle.Wade süpürürdü ortalığı ama olmuyor o şutuna bir türlü istikrar,düzen veremedi.

Aynı durum aslında Lebron içinde geçerli.Ancak Lebron'un 3 numaradan oyun kurma,asist yapma,zorluk seviyesi yüksek maçlardaki şut performansı,ve hayvansı fizik gücü Wade'nin 1 adım üstüne koyuyor onu.

Valla dediğim gibi ben Lebron'uda seviyorum ama Wade'i daha çok severim.Zaten Shaq Miami'ye imza attığı zamandan beri tutarım Miami'yi.O şampiyonluk yolundaki performans benim için unutulmazdır.Benim değerlendirme kendi içimde objektif olarak baktığımda aklımda şekillenen bir durum.

Wade'i ben de severim, bu kariyere sahip olup, bu paraları kazanıp,böyle kalabilmek başlı başına zaten saygı duyulması gereken bir durumdur. Her ne kadar 2006 Finalleri'nde gönlüm Dallas ve Nowitzki'den yana olsa, ve bu sebepten biraz Wade'e kızsam da...

Wade çok ilginç bir adam. Bu yetenekler ve kazandığı yüzük ile beraber, eğer biraz daha yaygaracı, gündemde olmayı seven bir tip olsaydı muhtemelen şuanda LeBron, Kobe ile aynı cümlede konuşuluyor olurdu. Ancak hem karakteri hem de şampiyonluk sonrası kendinin ve Miami'nin başına gelenler onu biraz daha geri plana itti. Gördüğüm en esnek adamlardan biri. Mesela LeBron direk göstere göstere, aygır gibi, yardıra yardıra drivenı yapıyor sayıyı atıyor. Wade ise slalomlar, esnekliği, yön değiştirmesi ile sayılar buluyor. Çok özel bir adam. Ama işte onunda geliştirmesi gereken yönleri var. Şutları biraz daha istikrarlı olsa, mesela LeBron'da da bu tarz sorunlar var. LeBron müthiş bir oyun görüşüne sahip. Yani Nash, Kidd, Paul, Rondo falan kafaya koyduğunda onların yaptığı her asisti yapar, en olmadık pası verir. Bu oyun görüşüne sahip bir adam olmasına rağmen ara sıra şirazesi kayıyor ve neyi iyi yaptığını unutuyor, hangi yönünün zayıf olduğunu unutuyor. Şutunun hale kritik anlarda tam güvenilecek durumda olmadığını unutuyor. Wade gibi bu konuda istikrar sorunu yaşayabiliyor. Geçen sene Boston serisinde, Boston önde giderken biranda hayvansı güçleri aklına geldi, aygırlığını yaptı, Cavs'i öne fırlattı. Bunu yaparken sürekli içeri drive etti. Ondan sonra geldi en kritik anda içeri drive etme imkanı varken, zor şutu denedi. Ve tek başına aldığı maçı geri verdi. LeBron'un da bu yönünü geliştirmesi gerekli. Velhasıl Kobe ve LeBron gibi, Wade de ligdeki diğer oyuncular ile arasında baya bir fark olan bir adamdır.

ya bu wade'i küçümsemek de nereden çıktı şimdi?130 sayı yediler denilen maçta adam kaçıncı deplesman turundaydı..tabii ki yorgunluk olacak ve denver gibi yüksek rakımlı şehire gitmişler..ne saçma bir gerekçe olmuş..herkes dallas maçını diyor ama kimse detroit serisini hatırlamaz mı?o piranalar gibi savunmada rakibine saldıran detroiti hallaç pamuğu gibi atmıştı..adamın tek eksisi şut istikrarı ve özellikle 3 sayılık...onun haricinde adam tam bir canavar...zaten şut istikrarı olsa emin olun uzak ara en iyisidir..buna kobe de dahil lebron da dahil..ve bence nba'in en göze hoş gelen smaçlarını yapan da wade'dir..
şuan kim en iyi derseniz sırasıyla lebron-wade-kobe derim..tabii kobe yaşından dolayı 3. sırada..
diğer açıdan bakarsak kobe shaq'ın en iyi zamanlarında 3 yüzük kaptı ama önemli olan shaq'la oynama şansını çok iyi değerlendirmiş olmasıdır..bu onu daha da büyük oyuncu yapar bence..shaq'ın son zamanlarında onunla oynama şansı yakalayan wade ise 1 yüzük kapmış..benim düşüncemde kobe ve wade arasında bir fark yoktur...aradaki tek fark yaşlarıdır..ikisi de shaq'la oynama fırsatlarını çok iyi şekilde değerlendirmiştir..
keza kobe gasol ile oynama şansını da çok iyi değerlendrdi..bakalım wade ve lebron birlikte oynama şanslarını değerlendirebilecekler mi?

Şu an wade ve rose düell yapıyorlar. Ve cidden abarttılar. Wade üçlük şov yapıyor rose basket faul filan karşılıklı atarlar var sahada şu an... Derken Korver 3 attı ve Bulls 2 sayı öne geçti. Çoğu Nba-sever bilmez ama Korver çok sever son şutları pek bi atmıştır Philly'de böyle zamanlarda sonlara doğru. Hatta new Jersey'ye attığında baya dalga geçilmişti Planinic için bu adamı verdiniz diye :)

Bosh dönene kadar Miami'nin işi iş gibi.. New York'a 88-93 yenilmişler. Lebron&Wade toplam 58 sayı. Sayı atan oyuncu sayısı sadece 5