Milli Takımın Gündemi

Hiddink yeniliğin peşinde
A Milli Takımımız'ın teknik direktörü Guus Hiddink, Hollanda Gazetesi De Telegraaf'daki köşesini bu hafta oyuncu izlemeye ayırdı.
fft1mm1234257.jpg
İngiltere?ye giden ve burada Türk oyuncuları takip eden Hiddink,ayrıca Almanya?daki çalışmalarından bahsetti. Yeni bir ekip oluşturmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen tecrübeli teknik adam, ?Almanya ve Azerbaycan yenilgileri sonrasında bizim için yepyeni bir sayfa açıldı. Eleştirileri dinledik ve şimdi daha iyisini yapmak için çalışmaya devam ediyoruz? yorumunu yaptı.
 
Ve Almanlar sonunda patladı!04.11.2010 16:53:14
Gurbetçi futbolcular, Türkiye ile Almanya arasında kavga çıkardı. Hiddink'in Mehmet Ekici'nin ardından Ömer Toprak ve İlkay Gündoğan gibi isimleri takibe alması, Almanlar'ı tedirgin etti...

Hiddink'in Mehmet Ekici'nin ardından Ömer Toprak ve İlkay Gündoğan gibi isimleri takibe alması, Almanlar'ı tedirgin etti

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink'in Nürnberg'in genç yıldızı Mehmet Ekici'yi ikna etmesinin ardından Almanlar, Mesut Özil gibi genç yıldızları kaybetmemek için harekete geçti.

Hollandalı teknik adamın İlkay Gündoğan ve Ömer Toprak'ın peşinde düşmesi üzerine Almanya Futbol Federasyonu Sportif Direktörü Matthias Sammer, Bild'e verdiği demeçte, "Ömer Toprak'ın yanı sıra Almanya'da oynayan başka Türk kökenli oyuncularla da ilgileniyorlar. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Genç takımlardaki oyuncuları taciz ettikleri söyleniyor. Oyuncular arada kalıyor. Kısa sürede A Takıma yükselme vaadinde bulunuyorlar" şeklinde konuştu.

Futbolcularını kaptırmamak için büyük bir mücadele verdiklerini ifade eden Sammer, "Bütün oyuncularla konuşuyoruz ancak her hafta bunu tekrar etme şansımız yok. Eğer bir oyuncumuz farklı bir milli takımı seçerse bunu saygıyla karşılarız. Bizler oyuncuları asla taciz etmeyeceğiz" dedi.
 
Okan Buruk'a Milli Takım'da görev!
Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink ile görüşen Okan Buruk A Milli Takım İdari Koordinatörü oldu.

08 Kasım 2010 Pazartesi - 13:38 Sporx.com

A Milli Takım İdari Koordinatörlüğü'ne Okan Buruk getirildi.

Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Okan Buruk'la yaptığı görüşmeler neticesinde kendisinin ekibe katılmasına karar verdi.

Ay-Yıldızlı formayı çeşitli kategorilerde 102 kez giyen ve son olarak Mayıs ayındaki ABD kampında Çek Cumhuriyeti ile yapılan maçta Milli Takım formasına veda eden Okan Buruk, İdari Koordinatörlük görevine bugün başladı.
 
Bana göre Okan Buruk bizden uzak durduğu sürece sorun yok.

Ah Ergun Gürsoy ah, yatacak yerin yok aslında! Şu adamı vakti zamanında -formamızı giyerken ihanet etmesine rağmen- tekrar Galatasaray´a getirdiğin için.
 
Onur Yavuz' Alıntı:
Ah Ergun Gürsoy ah, yatacak yerin yok aslında! Şu adamı vakti zamanında -formamızı giyerken ihanet etmesine rağmen- tekrar Galatasaray´a getirdiğin için.


Daha yatacak yer bulamaması için ne sebepler varda abi sen yine insaflısın buna değindin ;)
 
Hollanda'nın, (A) Milli Futbol Takımı'yla 17 Kasım Çarşamba günü Amsterdam'da oynayacağı özel maçın aday kadrosu belirlendi.

Macar hakem Viktor Kassai'nin yöneteceği Hollanda-Türkiye hazırlık karşılaşması, Amsterdam Arena'da yerel saatle 20.30'da (TSİ 21.30) başlayacak.

Teknik direktör Bert van Marwijk'in belirlediği 21 kişilik aday kadroda şu oyuncular yer alıyor:

Kaleciler: Maarten Stekelenburg (Ajax), Michel Vorm (Utrecht)

Savunma: Khalid Boulahrouz (Stuttgart), Urby Emanuelson (Ajax), Hedwiges Maduro (Valencia), John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (Hamburg), Erik Pieters (PSV), Gregory van der Wiel (Ajax), Peter Wisgerhof (Twente)

Orta Saha: Ibrahim Afellay (PSV), Mark van Bommel (Bayern Münih), Theo Janssen (Twente), Stijn Schaars (AZ Alkmaar), Wesley Sneijder (İnter), Rafael van der Vaart (Tottenham), Demy de Zeeuw (Ajax)

Forvetler: Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuyt (Liverpool), Jeremain Lens (PSV), Robin Van Persie (Arsenal)
 
Kod:
Kaleciler: Volkan Demirel (Fenerbahçe), Onur Recep Kıvrak (Trabzonspor), Ufuk Ceylan (Galatasaray)

Savunma Oyuncuları: Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Sabri Sarıoğlu, Servet Çetin (Galatasaray), Serdar Kesimal (Kayserispor), İbrahim Öztürk (Bursaspor), Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı (Beşiktaş), Gökhan Süzen (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)

Orta Saha Oyuncuları: Hamit Altıntop (Bayern Münih), Yekta Kurtuluş (Kasımpaşa), Selçuk İnan (Trabzonspor), Yiğit İncedemir (Manisaspor), Orhan Gülle (Gaziantepspor), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Mehmet Ekici (1.FC Nurnberg), İbrahim Akın (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Engin Baytar (Trabzonspor)

Hücum Oyuncuları: Batuhan Karadeniz (Eskişehirspor), Burak Yılmaz (Trabzonspor), Umut Bulut (Trabzonspor), Kazım Kazım (Fenerbahçe)

Yaşasın Kazım kadroda. :)
 
Bir yönden seviniyorum ama koca GS'dan sadece 2 oyuncunun milli takıma seçilmesi büyük fiyaskodur aslında. Adnan Polat'ın GS'ın yerli kalitesini nasıl düşürdüğünün göstergesidir bu. Bu arada forumalrımı dinlemişler acaba oyuncu seçiminde:)) Yiğit Yekta Selçuk derken hep istebnilen oyuncualr bunlar. Tabii Milli tkaımda direk baaşrılı olamazlar çünkü kazanmak mantalitesi ile oynamakla skora endexli oyun mantalitesinde oynamak aynı değildir. Bu yüzden Yekta Yiğit gibi çocuklar ilk başta zorlanır.
 
Sühan Cem' Alıntı:
Bir yönden seviniyorum ama koca GS'dan sadece 2 oyuncunun milli takıma seçilmesi büyük fiyaskodur aslında. Adnan Polat'ın GS'ın yerli kalitesini nasıl düşürdüğünün göstergesidir bu. Bu arada forumalrımı dinlemişler acaba oyuncu seçiminde:)) Yiğit Yekta Selçuk derken hep istebnilen oyuncualr bunlar. Tabii Milli tkaımda direk baaşrılı olamazlar çünkü kazanmak mantalitesi ile oynamakla skora endexli oyun mantalitesinde oynamak aynı değildir. Bu yüzden Yekta Yiğit gibi çocuklar ilk başta zorlanır.

Sühan abi 3 oyuncumuz var Ufuk dikkatini çekmedi heralde..
3 de olsa cidden az olması üzücü ancak revizyon sevindirici. Ama hala Mehmet Topal'ın olmamasına anlam veremiyorum. Madem bi rotasyon var, Hasan Kabze de denenebilirdi bana göre Kazım yerine
 
Evet Ufuk dikkatimden kaçmış. Şu yabancı sınırı kalkmazsa ülkede yerli oyuncu karaborsası başlar yakında. Çünkü havuz iyicene darlaştı. Yabancı sınırı kalksa yerli oyunculara verilen fahiş fiyatlar azalır. Bu arada TR'de ve yurtdışında aldıkalrı para aynı düzeye gelen yerliler yurtdışındada oynamaya başlar. Bugün Türk futbolcusunun yurtdışına gitmemwesinin sebebi gidememesi dğeil uyduruk futbolcunun bile çok para alması. İtalya liginde 1 milyon euro alan futbolcu sayısı 20 değildir. Bizde 1 milyon almayana 2 lig topçucu ya da rotasyon oyuncusu deniyor.
 
Hayır Mehmet Topal'ı hangi mantıkla milli takıma almazlar gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum.

Oğuz mıymıntısı Topal üzerinden güç gösterisi mi yapıyor nedir.
 
Öteki oyuncularimiz Barcelona'da Real Madrid'de oynuyor ya hic onlar varken Mehmet Topal'a Milli forma düser mi?
 
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), aylık dünya sıralamasını açıkladı.
Türkiye'nin 2 basamak düşerek 31'inciliğe gerilediği sıralamada, 2010 Dünya Kupası Şampiyonu İspanya, liderliğini sürdürdü.
Hollanda ikinci sıradaki yerini korurken, geçen ay 4. sırada yer alan Almanya ise 3. sıradaki Brezilya ile yer değiştirdi.
(A) Milliler'in 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda A Grubu'ndaki rakiplerinden Avusturya 46, Belçika 57, Azerbaycan 98, Kazakistan ise 138'inci sırada yer aldı.
Listedeki ilk 20 ülke şöyle:
1. İspanya (1)
2. Hollanda (2)
3. Almanya (4)
4. Brezilya (3)
5. Arjantin (5)
6. İngiltere (6)
7. Uruguay (7)
8. Portekiz (8)
9. Mısır (10)
10. Hırvatistan (9)
11. Yunanistan (11)
12. Norveç (12)
13. Rusya (13)
14. İtalya (14)
15. Şili (16)
16. Gana (17)
17. Slovenya (15)
18. ABD (24)
18. Fransa (21)
20. Slovakya (18)
(Not: Parantez içindeki rakamlar, ülkelerin geçen ayki sıralamadaki yerini gösteriyor.)

Git gide dibe vuruyoruz, Allah sonumuzu hayır etsin...
 
Kiralık olarak Adanaspor'dan geldiği Beşiktaş'ta bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri çeken Avustralya asıllı futbolcu Ersan Adem Gülüm, Avustralya Milli Takımı Teknik Direktörü Holger Osieck tarafından milli takım aday kadrosuna davet edildi.

Ancak, NTVSPOR'un son dakika bandıyla geçtiği habere göre, Türk Milli Takımı tarafından da yakından izlenen Ersan, tercihini Türkiye'den yana kullanacağını açıkladı

Hayırlı olsun milli takımımız adına. Zaten stoperde çektiğimiz sıkıntı malum. İlerleyen senelerde bir sorun olmazsa Serdar Kesimal'la birlikte stoper ikilisini oluşturacaklarını düşünüyorum ilk 11de
 

Üst