3.5 milyon TL?lik hazırlık bütçesi ile Türkiye televizyon tarihinin en pahalı projesi olan ?Muhteşem Yüzyıl?, ekranlarda boy göstermeye hazırlanıyor. Senaryosunu Meral Okay?ın yazdığı, yönetmenliğini Yağmur ve Durul Taylan?ın yaptığı ve yapımcılığını TMS Productions-Timur Savcı?nın üstlendiği dev proje, başrol oyuncularıyla da dikkat çekiyor. Halit Ergenç?in Kanuni Sultan Süleyman olarak kamera karşısına geçtiği dizide Kanuni Sultan Süleyman?ın annesi Valide Sultan?ı Nebahat Çehre, eşi Mahidevran Sultan?ı Nur Aysan, kardeşi Hatice Hatun?u Selma Ergeç ve sadrazam İbrahim?i Okan Yalabık canlandırıyor. Çekimleri altı haftadır süren ve 5 Ocak?ta seyircisiyle buluşmaya hazırlanan dizide Kanuni?nin büyük aşkla bağlı olduğu Hürrem?i ise Alman asıllı oyuncu Meryem Üzerli oynuyor.
2100 metrekarelik dev plato
Dizi için Topkapı Sarayı ve birçok tarihi mekanda yapılan çekimlerin yanı sıra, 2100 metrekare alan üzerine dev bir plato kuruldu. Altınyol, Harem, Hasoda, Arz Odası, Hünkar Sofası, Mutfak, Hamam gibi 12 farklı çekim alanı, gerçek mekanlardan yola çıkılarak tasarlandı.
Türkiye?de, bir dekorda yapılmış en büyük gerçek kubbelerin kullanıldığı ?Muhteşem Yüzyıl?ın dekor tasarım ve uygulamasını Zafer Kanyılmaz, sanat yönetmenliğini Nilüfer Giritlioğlu, kostüm tasarımlarını Serdar Başbuğ üstleniyor.
----------------------------------------
Ben bu dizinin Yaprak dökümünün de bitişiyle birlikte Çarşamba günlerine reyting anlamında ciddi biçimde ambargo koyacağını bekliyorum.. Bakalım, izleyip hep birlikte göreceğiz..
2100 metrekarelik dev plato
Dizi için Topkapı Sarayı ve birçok tarihi mekanda yapılan çekimlerin yanı sıra, 2100 metrekare alan üzerine dev bir plato kuruldu. Altınyol, Harem, Hasoda, Arz Odası, Hünkar Sofası, Mutfak, Hamam gibi 12 farklı çekim alanı, gerçek mekanlardan yola çıkılarak tasarlandı.
Türkiye?de, bir dekorda yapılmış en büyük gerçek kubbelerin kullanıldığı ?Muhteşem Yüzyıl?ın dekor tasarım ve uygulamasını Zafer Kanyılmaz, sanat yönetmenliğini Nilüfer Giritlioğlu, kostüm tasarımlarını Serdar Başbuğ üstleniyor.
----------------------------------------
Ben bu dizinin Yaprak dökümünün de bitişiyle birlikte Çarşamba günlerine reyting anlamında ciddi biçimde ambargo koyacağını bekliyorum.. Bakalım, izleyip hep birlikte göreceğiz..