NBA 2008-2009 Sezonu

16 Aralık Sonuçları ;

Charlotte @ Atlanta 79 - 83

New Jersey @ Toronto 94 - 87

Indiana @ Washington 118 - 98

Utah @ Boston 91 - 100

Milwaukee @ Miami 98 - 83

Denver @ Dallas 98 - 88

New York @ Phoenix 103 - 111

Minnesota @ Sacramento 103 - 118

Orlando @ Golden State 109 - 98
 
billups geldikten sonra denver resmen çıldırdı.. lakers olmasa hızımı alamayıp batı şampiyonu olacaklar diyeceğim.. Son 10 maçlarının 8 ini kazanmış durumdalar ve 4 maçtır da mağlup olmuyorlar.. bir adam, bir takımı ancak bu kadar değiştirebilir..

Sene başında dalga geçtiğimiz Spurs de üst üste 6 maç kazanıp batıda 3. sıraya yükseldi..Bir çıkış yolu her zaman buluyorlar.. Bu arada Minnesotta da üst üste 10 maç kaybetmiş.. Hiç bir şey almadan Garnett i verirlerken düşüneceklerdi..

Doğuda ise Boston dalgasını geçiyor.. Tam 15 maçtır kazanıyorlar.. 23-2 oldular..Çok sürpriz bir şey olmazsa, bu ay kalan 8 maçtan 7 sini kazanırlar.. Ancak 25 Aralık gecesi Lakers deplasmanı var.. O maç tabii ki her iki taraf için de çok zor..

Hayalini kuranları ve bu hayal için çabalayan herkesi tebrik etmek lazım.. Lakers- Boston çekişmesi yeniden başladı ve kolay kolay da biteceğe benzemiyor.. İki konferans da bu takımlara teslim olmuş durumda.. Gelsin ratingler, gelsin paralar şimdi.. Stern ellerini avuşturuyor.. Yakında tvlerle ilgili sözleşme yenilemek gerekecek.. O zaman konuşacak Stern.. Şimdi susuyor ve artan ratingleri izliyor..
 
Re:

Göker AKEL' Alıntı:
Şampiyonluk için Kobe ve ekibini yabana atma, hele de geçen yıldan kalan mevzu olunca big three'nin veteranları karşı , Lakers'ta yüzük bekleyen Gasol , Odom , Ariza ve Bynum daha ağır basıyor ;)
Bowen'ın , King'i kilitlediğine katılmıyorum , LeBron'un gençliğine veriyorum ve çok sevgili Ömer Üründül'ün sözü ile noktalıyorum (Ginobili için Olimpiyatlarda söylemişti ve Slam'ın eylül sayısında basketbol severleri bir hayli güldürmüştü) Ginobili 1/2 serbest atışından sonra söylediği o unutulmaz cümle ; ''Manu olimpiyat yarı final stresini kaldıramadı'' :oops:
Tabi bunu söylediği oyuncu Altın madalya sahibi Emanul Ginobili ama Ömer Abimize laf yok ...
Abi Lakers tabi ki yabana atılmaz. Ama ben Boston'ın bu sene de şampiyonluğu vereceğini düşünmüyorum. Böyle bir hava yakalamışken kolay kolay şampiyonluğu kaybetmezler. Ancak Lakers zorlayacaktır...
LeBron için ise; şu anki LeBron olsa o seri 4-0 bitmezdi...
 
NBA'de yaprak dökümü sürüyor ;

NBA'de görevine son verilen antrenörlere bir yenisi daha eklendi. Oynadığı 24 maçta yalnızca 6 galibiyet alabilen Sacramento Kings'te Reggie Theus görevinden alındı. Böylelikle Theus, sezonun yalnızca 1.5 ayı geride kalmasına rağmen görevinden alınan 6. antrenör oldu.

Son 15 maçında 13 mağlubiyet alan Sacramento'da Theus'un yardımcılarından Chuck Person da takımdan ayrılırken, takımın başına geçici olarak Kenny Natt getirildi. Daha önce 9 sezon Utah'ta Jerry Sloan'ın yardımcılığını yapan Natt, son 3 yıldır Cleveland Cavaliers'ta görev yapıyordu. Natt bu sezon başında Sacramento'ya katılmıştı.

Kenny Natt yönetimindeki ilk maçında Minnesota'yı 118-103 mağlup eden Sacramento Kıngs, son 3 yılda 4. kez antrenör değişikliğine gitti. Kings'in bu sezon yalnızca 7 galibiyeti bulunuyor.

NBA'DE ANTRENÖR DEĞİŞİKLİKLERİ

TAKIM GİDEN GELEN

Sacramento Kings Reggie Theus Kenny Natt

Philadelphia 76ers Maurice Cheeks Tony DiLeo

Minnesota Timberwolves Randy Wittmann Kevin McHale

Toronto Raptors Sam Mitchell Jay Triano

Washington Wizards Eddie Jordan Ed Tapscott

Oklahoma City Thunder PJ Carlesimo Scott Brooks
 
Celtics doludizgin ...
Boston'da 25 sayı - 9 ribaunt - 8 asist ve 3 top çalma üreten Rajon Rondo maçın yıldızı oldu.
Jazz'da Okur 39 dakika sahada kaldığı mücadelede 13 sayı - 6 ribaunt - 4 asist , Utah'ta Carlos Boozer'ın yokluğunda 32 sayı - 10 ribaunt ile oynayan Paul Millsap'in çabaları galibiyet için yeterli olmadı.


38673.jpg
 
Açıkçası Memo'nun başarısız oyunu bu maçı Utah hanesine malubiyet olarak yazılmasına sebep oldu.
Millsap içinde Göker Abi'nin değimi ile NO COMMENT 32 sayı 10 ribaund.
 
Toronto battı: 91-99

NBA'de normal sezon heyecanı pazar akşamı oynanan maçlarla devam etti. Sezonun formda takımı New Orleans, deplasmanda Toronto Raptors'u 99-91 mağlup etti. Air Canada Center'da oynanan karşılaşmada New Orleans'tan David West 29 sayı ve 9 ribauntluk performansıyla maça damgasını vurdu.

New Orleans'ta Chris Paul 12 sayı 12 asistle maçı tamamlarken, benchten gelen James Posey 20 sayı, 10 ribauntluk oyunuyla takımına büyük katkı sağladı.

Ev sahibi Toronto'da ise Chris Bosh 25 sayı, 8 ribaunt ve 6 asistle oynarken, Jose Calderon'un 22 sayılık performansı takımının mağlup olmasını önleyemedi.
 
Doğan SAĞLAM' Alıntı:
Açıkçası Memo'nun başarısız oyunu bu maçı Utah hanesine malubiyet olarak yazılmasına sebep oldu.
Millsap içinde Göker Abi'nin değimi ile NO COMMENT 32 sayı 10 ribaund.

Memo Orlando maçında da çok kötüydü. Kaçırdığı boş şutlar maçı kaybetmimizin temel nedenlerindendi. Umarım bir an önce toparlanır.
 
17 Aralık Sonuçları ;

Chicago @ Charlotte 101 - 110 UZT

New Orleans @ Memphis 91 - 84

Clippers @ Oklahoma 98 - 88

Denver @ Houston 96 - 108

Sacramento @ Portland 77 - 109

New York @ Lakers 114 - 116
 
knicks-lakers maçını tabii ki izleyemedim ama kağıda bakarsak lakers bayağı zorlanmış.. son çeyrekte üstünlüğü kurup, son saniyelerdeki faul atışları ile kazanabilmiş.. knicks paspas görüntüsünden kurtulduğunu herhalde artık ispatladı tamamen.. böyle giderse play-off da yapacaklar..

bir de maşallah dediğimiz iki gün yaşamıyor.. denver süper gidiyor dedik, hemen yenilmişler.. gerçi houston ın kazanmak zorunda olduğu bir maçtı.. evinde, direkt rakiplerinden biriyle oynuyor.. yarın öbür gün denver ile play-off sıralaması için birbirlerine girecekler.. 2 galibiyetlik bir maçtı.. Gecenin diğer sonuçları ise beklendikleri gibi..
 
T-Mac'ten Trible-Double , Rockets 'ı ateşledi ...
Houston'da , Tracy McGrady 20 sayı-14 ribaunt-10 asist ile maça damgasını vurdu.Son 7 maçta beşinci galibiyetini alan Houston'da maçın en skorer ismi Yao Ming 32 sayı-7 ribauntla oynarken, sağ ayak bileğindeki sakatlık nedeniyle son 2 maçı kaçıran Ron Artest 20 sayı-4 ribaunt, genç point-guard Aaron Books da 18 sayı-6 asistle öne çıktılar.
Denver'da ise Carmelo Anthony 22 sayı-3 asist-2 ribaunt, J.R. Smith 17 sayı-5 ribaunt-4 asist, Linas Kleiza 13 sayı-4 ribaunt-2 asistle oynadılar.

38711.jpg
 
Son gülen L.A Lakers oldu ...
Son 16 maçta 14. kez kazanan Los Angeles'ta 40 dakika sahada kalıp maçın en çok süre alan ismi süper yıldız Kobe Bryant, 9'u son çeyrekte olmak üzere 28 sayı üretirken, 7 ribaunt-6 asist ve 4 top çalmayla galibiyette başrolü oynadı.
Konuk New York'da da 6 oyuncu çift haneli sayıları görmesine karşın, galibiyet için yeterli olmadı. 33 sayı-5 asist üreten Nate Robinson sezonun en iyi performansını sergilerken, David Lee ve Quentin Richardson da 18'er sayıyla oynadılar.

lakers1.jpg
 
Unutmuşun sanırım Göker abi; T-Mac'ten 3'de blok var :) .

Bu sene T-Mac takıma çok çalışıyor 10 asist yapmış. Shooting Guard birinin her maç 6-10 arası asist yapması bencil olmadığını gösterir. Beni en çok bu sevindirdi.

Takım iyi yolda gidiyor bakalım...
 
Burak Ceyhan' Alıntı:
Unutmuşun sanırım Göker abi; T-Mac'ten 3'de blok var :) .

Bu sene T-Mac takıma çok çalışıyor 10 asist yapmış. Shooting Guard birinin her maç 6-10 arası asist yapması bencil olmadığını gösterir. Beni en çok bu sevindirdi.

Takım iyi yolda gidiyor bakalım...
bide süzme salak Chuck Hayes takas edilse takım çok daha iyi olacaktır.
 
Unutmadım Burak ama triple-double istatisliklerini bilgi olarak yazdım.Bu arada ne olacak Steve Francis'in durumu ? Bu maçta da koç Adelman , Francis'i havlucu gibi benchte oturttu.
 
Hiç bilmiyorum Göker abi, acaba sakat mı diyorum ama öyle olsa en azından basına haber verilir. Eğer böyle giderse Adelman, Francis'in Bruce Bowen'den sonra basketbol hayatına son verecek olan 2. isim olacak bu kesin.

Bir maçta denese 20-25 dakika oynatsa Francis'i, Alston'dan ve Brooks'dan daha etkili olacaktır ben eminim.
 
Çarşamba akşamı itibari ile NBA de önemli , sıralama konusunda birbirini alt etmeye çalışan takımların maçları vardı..

En önemli maç Boston-Atlanta maçıydı Atlanta da oynanan.. Celtics son periyot üstünlüğü ile 88-85 kazanmış.. 24-2 oldular.. Bu oranla devam ederlerse 10 mağlubiyet bile almadan ligi bitirecekler.. 16 maçtır yenilmiyorlar.. Ben böyle istatistik ezberlemeyi hiç sevmem ama sanıyorum rekor Bulls un 72-10 u ..

Diğer önemli maç New Orleansdaydı.. Hornets, bu ara sürekli kazanan San Antonio yu yıkmayı başardı..Hornets son periyot +14 yapmış Spurs a ve kazanmış..

Golden State de ligin en kötü savunması olmaya devam ediyor.. İndiana gibi vasat bir takımdan da 127 yemeyi başarmışlar.. D. Granger 41 sayı bırakmış..

Bu gece sadece 2 maç var Orlando-San Antonio ve Portland-Phoenix.. Fena maçlar değiller..
 
18 Aralık Sonuçları ;

Boston @ Atlanta 88 - 85

Golden State @ Indiana 120 - 127

Milwaukee @ Philadelphia 88 - 93

Dallas @ Toronto 96 - 86

Washington @ Detroit 74 - 88

Utah @ New Jersey 103 - 92

Cleveland @ Minnesota 93 - 70

Clippers @ Chicago 109 - 115 UZT

San Antonio @ New Orleans 83 - 90
 
New Orleans'tan , SAS'a son çeyrek dersi ...
Son 5 dakikaya 7 sayı geride girmesine karşın , West'in 21 sayı , Chris Paul'ün 19 sayı-12 asistlik performansı ile galip geldi.
SAS'ta ise Tony Parker, 20 sayı-5 ribaunt-4 asist ve Ginobili'nin 17 sayı-9 ribaunt-5 asistlik oyunu mağlubiyeti önleyemedi.

38749.jpg
 
Memo ile Jazz tam gaz ...
Mehmet 23 sayı , 9 ribaunt ile double-double yaptı.
Ev sahibi New Jersey'de ise 32 sayı-4 ribaunt-4 asistle oynayan Vince Carter ve Devin Harris'in 21 sayı-11 asist çabaları yeterli olmadı.

38745.jpg
 

Üst