NBA 2008-2009 Sezonu

Ve beklenen an geldi.Bayanlar baylar gösteri başlıyor.4 aylık hasretin sonunda NBA 28 Ekim salı günü yapılacak 3 maçla başlıyor [Portland Trail Blazers-Los Angeles Lakers, Chicago Bulls-Milwakue Bucks, Cleveland Cavaliers-Boston Celtics]
Bu başlıkda bu maçların önceleri sonraları ve yorumları için açıldı.Umarım bi kaç gençden ibaret kalmaz büyüklerimizde buraya yazılarını yazarlar.Eveeet yeni sezonumuz hayırlı uğurlu olsun.Kurdelayı Salı gecesi geçeriz.Özlemişim bu duyguyu beee!
 
Denver Nuggets'ın yıldız guardı Allen İverson çarşamba gecesi Utah Jazz ile oynanacak olan sezonun ilk karşılaşmasına hazır olduğunu belirtti.

Sakatlığıyla ilgili konuşan yıldız oyuncu yavaş yavaş eski haline döndüğünü,en iyi yaptığım iş ofansif olduğunu fakat tam ritmini bulamadığı için şutlarının görmek istediği düzeyde olmadığını bunun nedeni de hazırlık maçlarını kaçırmasından kaynaklandığını söyledi.

http://www.basketurk.net/iverson-hazir.html
 
Sezon anlaşılan bir PP-King düellosu ile başlayacak...
Bu arada Kobe play-off finalinde tekrar Boston ile karşılaşmak istediğini söylemiş...
 
gece iyi ki kalkmamışım...loul dengmiş tyrus thomas'mış bu adamlar için uykumu harcayamam
 
Nba'de sezonun diğer bir açılış karşılaşmasında Chicago Bulls kendi sahasında ağırladığı Milwaukee Bucks'ı 108-95'lik skorla geçti.

Ev sahibi ekipte Luol Deng 21 sayı ile takımının en skorer oyuncusu olurken,Ben Gordon 18 sayı, Kirk Hinrich 15 sayı, Tyrus Thomas 15 sayı ile mücadele etti.

Milwaukee Bucks'ta Michael Redd 30 sayı ile oynamasına karşın galibiyeti getiremedi.Richard Jefferson 15 sayı, Malik Allen 10 sayıyla oynadı.

http://www.basketurk.net/bulls-bucksi-gecti.html
http://basketurk.net/forums/milwaukke_b ... 689.0.html
 
Nba'de sezonun açılış karşılaşmasından geçtiğimiz sezonun finalisti Los Angeles Lakers, kendi evinde baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmada Portland Trail Blazers'ı 96-76'lık skorla mağlup etti.

Maçı baştan sona üstün götüren Lakers ilk periyotu 24-14, ilk yarıyı 49-34, üçüncü periyotu 72-53 maçıda 96-76 kazanmasını bildi.

Lakers'da Kobe Bryant 23 sayı, 11 ribaunt ile double-double yaparak maçın yıldızı oldu.Pau Gasol 15 sayı, 7 ribaunt, benchden gelen Trevor Ariza 11 sayı, Lamar Odom 9 sayı ile mücadele etti.

Portland'da Greg Oden'ın ikinci periyotta sakatlandığı mücadelede Travis Outlaw 18 sayı, Rudy Fernandez 16 sayı, Brandon Roy 14 sayı atmasına karşın mağlubiyeti önleyemedi.

http://www.basketurk.net/lakers-farkli.html
 
Nba'de sezonun ilk karşılaşmalarında son şampiyon Boston Celtics, üçüncü periyottaki etkili oyunuyla Cleveland Cavaliers'ı 90-85 mağlup etti.

Mücadelede ilk periyot 28-22, ilk yarıyı 50-43 önde kapatan Cleveland Cavaliers, Boston Celtics'in ikinci yarıdaki üstün performansıyla üçüncü periyotu 67-63 geride bitirdi.

Ev sahibi ekipte Paul Pierce 27 sayı ile mücadelenin en skorer oyuncusu oldu.Rajon Rondo 14 sayı, Leon Powe 13 sayı, Kevin Garnett 11 sayı atarak galibiyeti getiren oyuncular oldu.

Cleveland Cavaliers'ta ise eBron James 22 sayı, 7 ribaunt, 6 asist atmasına karşın mağlubiyeti önleyemezken Zydrunas Ilgauskas 15 sayı, Mo Williams 12 ile mücadele etti.

http://www.basketurk.net/sampiyon-lebronu-devirdi.html
 
PP kaldığı yerden devam ediyor. 3. çeyrekte 11 sayı attı. Ayrıca maç başlarken şampiyonluk flaması çekilirken Pierce ağladı...
LeBron yine elinden geleni yapmaya çalıştı. Fakat 3. çeyrekteki Boston fırtınası onları etkiledi...
 
Greg Oden'a üzüldüm gerçekten onun nasıl bir potansiyeli olduğunu görmek izlemek istiyordum ama yine sakatlandı.Fakat açıklamaya göre sonuçları negatifmiş yani ciddi bir şeyi yokmuş.
Tipine bakan ihtimal vermez fakat bukadar sık sakatlanıcaksa çok yazık.
 
Doğan SAĞLAM' Alıntı:
Greg Oden'a üzüldüm gerçekten onun nasıl bir potansiyeli olduğunu görmek izlemek istiyordum ama yine sakatlandı.Fakat açıklamaya göre sonuçları negatifmiş yani ciddi bir şeyi yokmuş.
Tipine bakan ihtimal vermez fakat bukadar sık sakatlanıcaksa çok yazık.
Sakatlanıp çıkmadan önceki bir bloğunu gösteriyorlardı. İyi vurmuş bloğu. Savunması sağlam bir oyuncu. Zamanla kendini geliştirecektir...
 
Erdal Avcı' Alıntı:
peki beyefendi hangi maçlara tenezzül edersiniz?
contenderlar dışında bu sene miami,new york,atlanta hariç pek kalkmam maçlara bir de takımım olan sacramento...gerçi sacramento maçları sacramentolu olmayanlar için pek güzel değil nitekim kimse brad millermış mikki mooremuş bu adamların ne kaşına gözüne ne de oyunlarına bakıyor
 
Uğur YILMAZ' Alıntı:
[quote="Doğan SAĞLAM":1ge4gmpp]Greg Oden'a üzüldüm gerçekten onun nasıl bir potansiyeli olduğunu görmek izlemek istiyordum ama yine sakatlandı.Fakat açıklamaya göre sonuçları negatifmiş yani ciddi bir şeyi yokmuş.
Tipine bakan ihtimal vermez fakat bukadar sık sakatlanıcaksa çok yazık.
Sakatlanıp çıkmadan önceki bir bloğunu gösteriyorlardı. İyi vurmuş bloğu. Savunması sağlam bir oyuncu. Zamanla kendini geliştirecektir...[/quote:1ge4gmpp]

Evet gördüm.Ya zaten ABD'deki arkadaşlrım onu çok övüyorlardı.Oradada baya umut vaad eden bir oyuncu olarak ümitle bekliyorlar fakaat böyle sakatlıklar kısa sürelide olsa onun kendine güveninide ritminide etkiler.
 
30 Ekim Sonuçları ;

Atlanta @ Orlando 99 - 85

Toronto @ Philadelphia 95 - 84

New Jersey @ Washington 95 - 85

Miami @ New York 115 - 120

Indiana @ Detroit 94 - 100

Sacramento @ Minnesota 96 - 98

Milwaukee @ Oklahoma 98 - 87

Phoenix @ San Antonio 103 - 98

Memphis @ Houston 71 - 82

Denver @ Utah 94 - 98

New Orleans @ Golden State 108 - 103

Lakers @ Clippers 117 - 79
 

Üst