NBA 2008-2009 Sezonu

NBA'de Kasım ayının en iyi oyuncuları LeBron James ile Chris Paul seçildi.

Doğu Konferansı?nda ayın en iyi oyuncusu seçilen Cleveland Cavaliers'ın yıldızı LeBron James, takımının 14 galibiyet ? 3 mağlubiyet aldığı ayı 27.8 sayı ? 7.2 ribaunt ve 6.4 asist ortalamasıyla bitirdi.

Michael Jordan'dan sonra takımının ilk 8 maçında en az 3 kez 40 sayının üzerine çıkmayı başaran ilk oyuncu olan LeBron James, NBA tarihinde 11 bininci sayısına ulaşan en genç oyuncu unvanını elde etti.

Batı Konferansı'nda önemli isimleri geride bırakarak ayın oyuncusu olan New Orleans Hornets'in oyun kurucusu Chris Paul, 11.6 asist ve 2.8 top çalma ortalamasıyla iki kategoride de ligin zirvesinde yer aldı.

Hornets'ın 9 galibiyet ? 6 mağlubiyetle noktaladığı ayda 20.3 sayı ortalamasıyla takımının en skorer ismi olan Paul, bu süreçte 3 triple-double ve 10 double-double yaptı. Yıldız oyuncu ayrıca, 97 maç üst üste top çalma yaparak devam etmekte olan en uzun seri rekorunu ele geçirdi.

Doğu ve Batı Konferansı'nda bu ödüle aday gösterilen diğer isimler ise şunlar:

Houston Rockets'ın Çinli pivotu Yao Ming, Los Angeles Lakers'ın yıldızı Kobe Bryant, New Jersey Nets'in skorer oyuncusu Devin Harris, Orlando Magic'in All-Star pivotu Dwight Howard, Portland Trail Blazers'ın lideri Brandon Roy ve Toronto Raptors'lı Chris Bosh.
 
Boston geçen yıl olduğu gibi bu yıl da iyi gidiyor , en azından varolan sistemde aksaklıklar yok düzen iyi işliyor.Paul Pierce'ın da 3.periyot oyununu cok beğendim açıkçası 8)
 
LeBron buldozer gibi... Önüne geleni ezip geçiyor. Bu ay da oldukça iyi bir performans sergiledi. Bir rekor daha kırdı. 11 bin sayıya ulaşan en genç oyuncu oldu. Daha önünde çok zaman var...
 
Lebron iyidir hoştur fakat bu kadar başarı, yeteneğini ve rekorlarını ŞAMPİYONLUKLARLA süslemezse yazık eder.Jordan'ı geçemeyeceği aşikar fakat ona en çok yaklaşan olabilir(Kobe'yi yakıştıramıyorum).Ümit ederimki sözleşmesi bittiğinde doğru bir yapınması olan bir takım seçer kendine.
 
3 Aralık Sonuçları ;

Lakers @ Indiana 117 - 118

Washington @ New Jersey 108 - 88

Portland @ New York 104 - 97

Philadelphia @ Chicago 103 - 95

Clippers @ Dallas 98 - 100

Detroit @ San Antonio 89 - 77

Toronto @ Denver 93 - 132

Utah @ Sacramento 99 - 94
 
lakers, indiana ya deplasmanda bir sayı ile yenildi.. maçı izlemeden yorum yapmak zor ama son periyotun 16-32 olması çok şaşırttı beni..

billups geldikten sonra açılan denver da toronto yu 132-93 yendi.. zaten skor potansiyeli olan bir takımdı, topları billups dağıtınca sanıyorum efektif hale geldiler..gerçi % 54 le üçlük her zaman atılmaz ama olsun.. her periyot 30 un üzerinde sayı atmışlar..

bu sene eski savunmasını yapamadığı söylenen detroit, spurs u deplasmanda 77 sayı da tutmuş..Nedeni ne olursa olsun bu yenilen skor savunma başarısıdır..

portland daki çıkış sürüyor.. hocayı değiştiren wizards, nets deplasmanından 20 sayılık bir galibiyetle dönüyor..

çarşamba gecesi 11 maç var.. lebron-new york beklentisi hala canlı olduğundan cleveland-new york maçı güzel olabilir.. new orleans- phoenix maçı da seyir zevki verecektir izleyebilene.. washington- portland maçı da çok çekişmeli olacak sanıyorum.. wizards yeni bir döneme başladı ve hemen bir deplasman galibiyeti ile morallendi..portland 5 maçtır kazanıyor ve batıda 3. sıraya kadar çıktı.. iyi maç olması lazım..
 
T-Mac 3 hafta yok ...
Yıldız oyuncunun sakatlığıyla ilgili daha önce yapılan açıklamada, mayıs ayında ameliyat olan McGrady'nin iyileşme sürecinin 6 ile 8 ay arasında olduğu belirtilmişti.
Konuyla ilgili açıklama yapan McGrady ise, "Sahalara çok erken döndüm. Sadece bunun için hazır değilim" şeklinde konuştu.
McGrady bu sezon 15 maçta , 15.6 sayı ? 4.1 ribaunt ? 4 asist ve 1.2 top çalma ortalaması yakaladı.
 
Burak Barut' Alıntı:
[quote="Göker AKEL":ud56xicm]1 Aralık Sonuçları ;

Portland @ Detroit 96 - 85


Büyük Detroit'in acı sonu...
Gelen vurdu gelen vurdu olmaya başladı Detroit'in o büyük savunması.[/quote:ud56xicm]

Büyük konuşmamak lazım ama SAS taraftarları hep böyle ;)
Burak unutmadan sözüm sana değil , keşke diğer SAS fanı arkadaşlar da iyigün değil de kötü gün taraftarları olabilseler ama nerde ...
SAS'ın artık sakatlık bahanesi de kalmadı Manu'lu , Parker'lı ve muhteşem MVP Duncan'lı kadrosu ile AT&T center'da son çeyrekte 14 - 28 ile oynaması gerçekten düşündürücü.
Bad Boys'ta The Answer (A.I) 19 sayı , 6 asist ve 4 top çalmalık performansı ile acımasızca eleştirenlere cevabını verdi.
SAS'ta ise veteran MVP Duncan'ın 23 sayı , 13 ribauntu farklı mağlubiyeti önleyemedi.
Unutmadan şu NBA'de en iyi savunma yapan takım kimdi acaba hatırlayan var mı ?
 
washington nets macını izledim dün aksam ya dee görecektiniz cok iyi oynadı .Takımı anthony daniels'ten iyi yönetiyodu bu gidisle formayı alır :) özledim valla D.Brown 8 sayı 7 asist 3 ribo 2top calma ;)
 
Indıana - Lakers maçını izlerken tam bir play-off maçı tadı aldım.Sonu Indıana için güzel,Lakers içinse dramatik biten bir maçtı.Troy Murphy o tipi ne kadar kasıtlı yaptı orası tartışılır lakin şansta yanındaydı,Top girmekle girmemek arasında kaldı ama girdi ;)
 
Göker Abi burada sizin takımın başarısı değil tamamen Allah'ın bana verdiği ceza olarak değerlendiriyorum :)
Bekle bekle adam iyileşti de iyice bir otursun bakalım ;)
Sıkıntıya gerek yok bu sene de iyi işler yaparız seneye artık neler olur bilinmez.
Bize de yapılanma şart.
Robinson-Duncan arkasından bakalım yeni kule olarak kimi bulacağız.
 
4 Aralık Sonuçları ;

Memphis @ Atlanta 95 - 105

Oklahoma @ Charlotte 97 - 103

New York @ Cleveland 82 - 118

Minnesota @ Orlando 89 - 100

Lakers @ Philadelphia 114 - 102

Portland @ Washington 98 - 92

Indiana @ Boston 96 - 114

Chicago @ Milwaukee 90 - 97

Phoenix @ New Orleans 91 - 104

Clippers @ Houston 96 - 103

Miami @ Utah 93 - 89
 
Raptors'ta Sam Mitchell dönemi bitti.
Sezona 17 maçta 9 mağlubiyetle başlayan Toronto Raptors, antrenör Sam Mitchell ile yollarını ayırdı.
Son iki sezon takımını Doğu Konferansı?nda play-off?a taşımayı başaran Sam Mitchell, 2006-2007 sezonunda yılın antrenörü seçilmişti.


38259.jpg
 
Ölüsü bile yeter...

Tracy McGrady, mayıs ayında ameliyat olmasına 5 ay içerisinde sahalara dönüp maçlarda oynadı. Buna rağmen 15 sayı,4 rib,4 ast. performans sergilemiş.Bu demek oluyor ki ölüsü bile yeter. 2 ay sonra Houston Rockets her maçını kazanıp büyük bir seri yakalayacak.T-Mac'siz bile takım çok iyi. Ron Artest,Alston,Yao,Luther Head,Landry,Scola hepsi takımı çok iyi sırtlıyor.Clippers maçını izledim Francis yedekler arasındaydı.Demek alıyor ki T-Mac ile Francis beraber dönecekler ben inanıyorum...
 

Üst