NBA Geyiği

  • Konbuyu başlatan Veysi Deniz Baskın
  • Başlangıç tarihi
Acaba bilmediğim bir şey mi var cap falan mı arttı bu sene de bu kontratlar veriliyor? Seneye artacakda bu sene niye böyle oldu. DeMarre Carroll 4 y alıllık 60M acaksa Ajinca 5M alacaksa Knight 5 yıl yıllık 70M alacaksa küçük sözleşmeler de artar ve avrupayla kıyaslanmaz bir hal alır.

Bide bu kadar yüksek kontratlar yapılırken Monta Ellis 4 yıllık 44M imzalamışsa gitsin menajerini birşeyini değişsin.
 
NBA'e çok yakın olmayan biri olarak Salary Cap'in arttığını okudum.

Antonio Davis inanılmaz bir kontrata imza atmış mesela. Yıllık 29 milyon dolar.
 
Demek biraz bütçe izni çıkınca tüm spor kulüpleri sapıtıyor. Salary'i 90 milyon dolara çıkaracaklar tabi burada istisnalar da var.

With the current salary cap of $63.1 million, the league has three maximum tiers. For players with up to six years’ experience, they can earn up to $14.7 million in the first year of a new contract; seven to nine max at $17.7 million; 10-years or more allows for up to $20.6 million.
The NBA projects the salary cap will climb to $67.4 million for the 2015-16 season, bumping the max numbers to approximately $15.8 million, $18.9 million and $22.1 million.
The league also has a new national television deal kicking in for the 2016-17 season, which is now projected to raise the salary cap to $90 million, along with maximum salaries to roughly $21.0 million, $25.3 million and $29.5 million.
 
İşte seneye artıyor televizyon gelirleri nedeniyle 90M e çıkcak cap ama bu sene halen 65M civarında. Hem 90M bile olsa Demarre Carrolla 15M Ajincaya 5M verilmez. Neyse NBA yöneticileri kurttur biliyorlardır işlerini.

Bu arada tüm NBA resmen durmuş LaMarcus Aldrigde nereye gitcek onu bekliyor bir karar verse tüm kontratlar çorap söküğü gibi gelir.

SAS a giderse 2015-2016 Champion SAS
Phoneix e giderse Chandler-Aldridge-Bledsoe güzel üçlü olur seneye de bir oyuncu daha gelirse özlediğim Suns çıkar :)
LAL a giderse ( allah korusun Aldridge severim LAL den nefret ederim) yanlarına parça ekleyemezler Kobe kontratından dolayı ve Kobe bitmiş.
 
LMA'nın Spurs'e gitmesini hiç istemiyorum bende :). Phoneix Suns güzel olur ama.

Ayrıca gerçekten çok acayip kontratlar oluyor. İlginç oyuncular çok ilginç paralara imza atıyorlar, bakalım sonu nereye varacak.
 
Aldrdige Spurs'e giderse şampiyon olur dedik adamlar bide West'i aldılar. Hemde 1,2M e. Indianada opsiyonu kullanmadı 12M alacaktı uzatsaydı.


Duncan-Aldridge-West müthiş bir uzun rotasyonu. Ginobilide bu sezon oynayacağını söylemiş. Sakatlık falan olmazsa şampiyon belli gibi.
 
Bugün hemen herkes takımını buldu bir Enes kaldı diye düşünüyordum.Bu adamın kontratı bitmemiş miydi diye aklımdan geçirirken Enes'le ilgili haberlere bile baktım.Sonra 1 saat geçmeden Portland ile 3+1 yıllık 70 milyon$'a anlaştığı haberini okudum.İçime doğmuş diyeceğim ama Enes'i aman aman sevmem sadece merak ettim.Açıkçası THUNDER'IN karşılama hakkını kullanacağını düşünüyordum ama 70 milyon fazla gelebilir.LeBron'un 23 milyon kazanacağı yıl Enes her yıl aynı parayı alsa 17.5 milyon alacak.Bu Portland'lılar çıldırmış olmalı=D
 
Portland çaktırmadan büyük kazık attı OKC'ye..Thunder son bir şans tüm cephaneyi boşalttı bu sene Durant için..Hayırlısı bakalım
 

Üst