New York'ta Beş Minare - Deccal (2010)

Yönetmen:Mahsun Kırmızıgül
Senaryo:Mahsun Kırmızıgül
Yapımcı:Mahsun Kırmızıgül, Murat Tokat Görüntü
Müzik:Mahsun Kırmızıgül, Erkan Oğur, Yıldıray Gürgen
Filmin Websitesi: http://www.newyorktabesminare.com

Gösterim Tarihi:05 Kasım 2010 (Türkiye)

php28gn9zpm.jpg

Fragmanları gerçekten çok dikkat çekiciydi ancak Mustafa Sandal'ın yere daha iyi biri olabilir miydi diye de aklıma gelmedi değil.

Teaser yayınlandıktan sonra benimde epey dikkatimi çekti, oyuncu kadrosu yine güzel. Konusu da ilginç ve bir o kadar da tanıdık, hani Haluk Bilginer'in benzediği bir karekter. :) Hani şu şu Deccal gibi ülkenin üzerine çöken tip..

Neyse kadro ve teaser'ı ben çok beğendim bir şey olmaz ise sinemada gidip izleyeceğim..

Bu arada bazıları Mahsun Kırmızıgül var diye hâlâ burun kıvırıyor, adama kıro vs. deniyor ancak Mahsun eski Mahsun değil. Adam tamamen değişti ayrıca yaptığı filmleri de ben beğendim açıkcası, yaptığı müziği dinlemem ama filmlerini büyük beğeni ile izledim/izliyorum..

Filmi merak etmeye başladım ben de zaman yaklaştıkça.

Mahsun için söylediklerine de katılmamak elde değil Barış. Ya bilerek kıro olarak gösterdi başta kendisini ya da ciddi şekilde kendini geliştirdi. Bir kere özgün yapıtlarla kendini bambaşka bir alanda kanıtlamaya çalışıyor ve gayet de başarılı. Üstelik Galatasaraylı da daha ne olsun. Şafak Sezer gibi, Mustafa Üstündağ gibi adamlara ilgi göstereceğimize Mahsun'a gösterelim ;)

Kerem bence 180 derece kendisini geliştirdi, zamana ayak uydurdu. :) Şaka bir yana çok yol aldı, giydiği kıyafetten tutun da saç şekline, oradan tutun da insanlara verdiklerine kadar çok değişti. İlk Mahsun'la şimdikini kıyaslayamayız bile, yaptığı filmlerinin bazılarını sinema da bazılarını da tv'de izledim.

Bu arada ikinci teaser/fragman da etkileyici, merakla bekliyorum filmi.

Zaten fragmanın İngilizce konuşulan kısmından Hollywood filmi havası geliyor. Ses de güzel çıkıyor ayrıca.

Böyle bir fragmana sahip bir filmin kötü olma olasılığı yoktur sanırım. Mahsun'u da tebrik etmek gerekir adam 180 derece döndü nereden nereye helal olsun.

Mahsun Kırmızıgül diye şu ana kadar yaptığı filmlere hep önyargıyla yaklaştım ve izlemedim daha. İzlediğim ilk filmi de bu olacak sanırım çünkü bu sefer fragman acaip etkiledi ve çok merak ettim. O kadar güzel olmuş ki teaser önyargımı bile kırdı yani. Merakla bekliyorum..

4 Kasım?ı 5 Kasım?a bağlayan gece yarısı saat 00:00 itibariyle film gösterime giriyor İstanbul?da. Hatta rezervasyonlar yapılmış bile...

Geçen yıl fragmanını sinemada gördüğümde yabancı bir film zannetmiştim.Sonra Haluk Bilginer'i falan görünce bayağı şaşırmıştım.Fragman oldukça etkileyici olmuş.Zaten 7 üniversitede ders olarak okutuluyormuş.

Mahsun Kırmızıgül'ün daha önceki 2 filminede gittim.Adam koftiden filmler yapmıyor kesinlikle.İzleyene birşeyler katıyor film.Kesinlikle önyargılı olmayın.

Ilk izleyenlerden biri oldum sanirim filmi. Ve acikcasi bekledigim gibi cikmadi. Filmin ismiyle pek bir alakasi yok bir kere. Ucundan kiyisindan bazi konular ele alinmis ama derinlemesi, olaylarin ic yüzünden fazla bahsedilmiyor. Hani bir Kurtlar Vadisi gibi cesur bir film olmamis. Aksiyon, hareketlilik de pek fazla yoktu ayrica.
Filmden aklimda kalan 2-3 güzel espiri ve "Haci" karakterinin bazi etkileyici sözleri oldu. Mustafa Sandal'i da begendim oyuncu olarak.

Not: Yine de herkesin gitmesini tavsiye ederim. Ortalamanin üstünde bir film, sadece bu denli gündeme gelmis iddiali bir film oldugundan dolayi ister istemez beklentim artmisti, bekledigim kadar olmadi ama yine de fena degil.

Çarşamba gidiyorum bende, bu arada Medyada fikirlerine çok değer verdiğim bazı yazarlar filmi çok methetmiş çok merakla izleyeceğim günü bekliyorum.

Bence de gidilmesi gereken bir film.Sadece gidecek arkadaşlara şunu söyleyeyim.Fragmana şartlamayın kendinizi çünkü bence çok alakası yok.Ya da şöyle söyleyeyim ilk 10 dk daha siyasi konulara değincekmiş gibi geliyor ama sonra daha sosyal bir hal alıyor.

Tek kelimeyle mükemmel bir film. Bence de herkesin izlemesi lazım. Şu ana kadar yapılmış en iyi Türk filmi. Helal olsun Mahsun Kırmızı gül. Adam damgasını vurdu Türk sinemasına.

Filmi izleyeceklere tavsiyem ilk başta orjinal altyazılı olana gitsinler eğer dublaja giderlerse filmden alacakları haz azabilir. Onun dışında Mahsun bir kere film yapmayı öğrenmiş görüntüler, sesler, çekimler kesinlikle mükemmel. Ayrıca film sosyal mesaj içerikli bunu bilerek gidilsin çünkü polisiye film diye gidilirse beklentileri karşılayamayabilir. Gidecek arkadaşlara ayıp olmasın diye film hakkında bilgi vermeyeyim :)

İlk izlenimler olumlu değil. Ama, kendim gideceğim, bakalım. Mahsun Kırmızıgül'ün önceki yapıtları çok güzeldi, aynı tadı alsam yeterli olur.

Yiğit Pazar' Alıntı:
İlk izlenimler olumlu değil. Ama, kendim gideceğim, bakalım. Mahsun Kırmızıgül'ün önceki yapıtları çok güzeldi, aynı tadı alsam yeterli olur.
Ekşi'de falan beğenen çok çok az, sadece Taraf gazetesi tarafındakilerden büyük övgü ve beğeni var. Ayrıca dünde ablamlar gitmiş onlarda beğenmemiş, daha gidemedim ama dediğin gibi ilk izlenimler hiç olumlu değil Yiğit, bakalım gittiğimizde göreceğiz..