NFL-National Football League 2011-2012

Dünyadan Spor forumunda değil NBA forumunda, elimizin altında dursun başlık..

Sezon başlayalı 2 hafta oldu ama ben ancak açabiliyorum başlığı zamansızlıktan..

Bu hafta 3. maçlar oynanmadan, umarım buraya bazı bilgileri girmiş olacağım..

Hayatta olup olmadıklarını bilmediğim Murat İnal ve Eser Atalay'ı engin bilgilerini bizle paylaşmaya davet ediyorum. Ayrıca Emre Doğan ve Can Altay'dan da aktif katılım bekliyoruz bu sene..Bu isimler dışında takip eden varsa da başımızın üzerinde yeri var..
 
Eagles'ımız ilk maçı kazandı ama klasikleşmiş, maç sonu oynayamama, maçı bitirememe kimliği çerçevesinde Atlanta'ya yenildi.. Yine de Vick ile şampiyonluğun ciddi adaylarından biri olduğumuzu herkes kabul ediyor.

Bu hafta derbi haftası.. NY Giants'ı konuk ediyoruz ve internet sitesi beni yanıltmıyorsa Fox tarafından, pazar 20.00 de bu maç canlı yayınlanacak. Galatasaray'ın da maçı yok. Pazar akşama bu maça kilitliyiz şimdiden, tüm randevular iptal.


Geçen sene de bu arkadaşları yenip sezonlarını sona erdirmiştik.. Bu pazar da farklı olmayacak. Vick bileti kesecek. Klasik Philly takımlarının NY takımlarının kocası olması durumu devam edecek.
 
İnternet sorunlarım nedeniyle bir süre daha uzağım buralardan ama inşallah yeni bir eve yada yurda çıkınca bu başlığa mümkün olduğunca ilgi gösteririm Emre Abi :)
 
NYK fena tokatladı bizi bu hafta...
zaten hazırlık maçlarında da kötüydük sezonada kötü başladık...
İnşallah Arap atı gibi sonradan açılırız...
 
NYK fena tokatladı bizi bu hafta...
zaten hazırlık maçlarında da kötüydük sezonada kötü başladık...
İnşallah Arap atı gibi sonradan açılırız...

NY ancak çavuşu tokatlar.. 0-14 den gelip 16-14 öne geçtik, yine Vick sakatlandı..
Adamı iyileştiremiyoruzki. Atlanta maçında eli ezilmişti, bu maçta da üzerine bastılar elinin, soyunma odasına falan gitti döndü ama iş işten geçti.
ayrıca maglin de sakatlandı ki en iyi receiverımız..
bir de adamların td olmayan topuna td verdi hakemler. adam topu elinden düşürdü, kimse görmedi, gitti TD oldu pozisyon.
10 tane hakem var, göremediler.

Neyse sorun değil. Nasılsa görüşeceğiz.
 
16-14 öne geçtik ama sonradan 15-0 da tokatladılar adamlar işte...
neyse sonradan açılırız İnşallah...
yalnız kural mural biraz öğretin bana çok anlamıyorum teknik kısmından işin...
arada hakem atlıyor içeri mendil falan atıyor ortaya hayır bizde mendil atmak farklı bir kültür ulan ufacık hekeme bak 300 kilo zenciye iş atıyor diye ayıplıyorumda ara ara...
 
S.Francisco'ya karşı da bütün maçı önde götürüp, NY maçı gibi sonunu oynayamayarak 24-23 kaybettik.. Eagles için işler çok tıkırında değil. Geçen seneki kıvamda değiliz. Şu kadroya yazık oluyor.. Biraz hareket.
 
Üst üste 3. mağlubiyetimizi de Buffalo'ya yenilerek aldık dün gece.. Böylece bu 1999'dan beri gördüğümüz en kötü sezon başlangıcı oldu.. Sixers yok ya, adamı hasta etme görevini bu sene Eagles üstlenir..

Bütün oklar Vick'in üzerinde ama anlamadığım bir şey var, maçı izleyemediğim için anlamıyorum belki de.. Vick maç boyunca 5 kere topla koşup, 2 tane TD yapıyor ve toplam 90 yard alıyor.. Bu şu demek, iki kere yarı saha kadar koşup TD yapmış. Bunu running back bile yapsa olay olur, Vick QB olmasına rağmen yapıyor..Öbür QB ler 5 yard koşsa darbeyi almadan kendini yere bırakıyor..

Ama 4 kere de interception'a sebebiyet vermiş. Yani 4 pası rakibe atmış ki bu da ayrı bir rezalet..

İyi başlamadık ve iyi ışık da vermiyoruz.. Özellikle savunmamız berbat.. Adam gibi safety bile yok takımda.. Dün Green Bay maçını izledim biraz.. QB Aaron Rogers cepte o kadar rahat ki, top elinde 3 saniye bekliyor , bakıyor, düşünüyor, öyle atıyor.. Takımı o rahatlığı sağlıyor.. Bizde Vick'in 1 senede 2 kere kaburgası kırıldı darbelerden.. Adamı rahat tutamıyoruz top elindeyken. Topu aldığı anda çıkarmak zorunda, böyle olunca da hata yapma ihtimali artıyor..
 
Kaburgayı geç eli kırıldı geçen biliyorsundur.. koruyamıyor line şu anda..
illegal hit lerde alıyor ve hakemler göz ardı ediyor. ciddi tartışılıyor hatta şu anda vick e karşı bir operasyon mu var diye.

koşu olarakta pocketta nefes alamıyor bırak gap bulup koşmayı.

Steelers tan fena soğudum. neden bilmiyorum.

Bu sene Ravens fena gidiyor. Cidden hızlılar.

Onun dışında bu sene daha çok kolej ligini takip ediyorum. LSU ve Miami defansları muazzam.. fena keyif veriyor.

*Dün Panthers ti sanırım QB option dan TD buldu. NFL de hala tutuyor olması ilginç dediler o bana daha ilginç geldi.
 
O cepte rahat olma meselesi hücum için en mühim şey bence.. Top elinde olan adam rahat değilse, koşu da olsa pas da olsa sağlıklı hücum edemiyorsun. Aaron Rogers çok iyi diyorlar. Evet çok iyi ama dün gördük işte.. Adam çayını içiyor top elindeyken, bir damla yere düşmüyor.. Vick'in her topta üzerinde bir buldozer.. Hiç koruyamıyoruz, bu kesin..

Vick'in sevilmediği de kesin.. Diğer QB ler genelde beyaz, yakışıklı, meşhur, zengin herifler.. Mankenlerle, film yıldızları ile takılıyorlar..Şimdi bir tarafta mesela Tony Romo mesela, Jessica Simpsonla falan beraber oluyor, medyatik... Öbür tarafta Eli Manning, bütün New York aşık.. Öbür tarafta köpek dövüştürmekten hapis yatıp kariyeri bölünmüş, yetenekçe fazla olmasına rağmen insan ilişkileri, medya ilişkileri zayıf bir M.Vick. Tabii ki kamuoyu, hakemler hep karşısında adamın.. Normaldir..
 
Sam Bradfordçuyum ben geçen Giants maçını seyrettim Eli Manning i koy Rams e Giants a da Bradford u 60 sayı fark olur ninemde oynar Giants de Ryan Fitzpatrick le ikisini üstüste koyacaksın Mannigle öyle yapacaksın bu arada Eagles ın eski başağrısı McNabb Minnesota da öyle böyle s.. çımıyor oluk oluk paçadan akıyor hani ,sezon sonu emekli olur abimiz
 
Tebow geliyor asıl.. beyaz hırslı delikanlı. yutuba videosunu daha kolejde koymuş adam.

cemcemgs görse de konuşsa burada aslında :)

Rodgers ın pas oranı yüksek onun dışında hiç beğenmiyorum.

en karizmayı unuttun bu arada. Brady. en iyisi de o bence o tiplerin içinde.
 
Bu pazar redskins ile oynuyormuşuz..Fox Sports canlı veriyormuş. Galatasaray-Bursa maçından koşa koşa gelip izleyeceğim. Son 3 haftanın acısını onlardan çıkartıp, geçen sene kaldığımız yere döneceğiz.
 
Tebow = Kral:)

Cowboys - Eagles sehrin takimini degil dogdugum yerin takimini tutucam:)

7 Kasim Eagles - Bears, MNF ilk gittigim NFL maci olacak kismetse...
 
Bu akşam tsi 20.00 eagles-cowboys espn america, digiturk 84

Lige kötü başladık ama bu kötü takım olduğumuz anlamına gelmiyor.2 haftadır hazırlanıyoruz, içeride oynuyoruz.. Vick'in T.Romo'yu alt etmesini bekliyoruz.. Hücum ederken , top elinde olduğunda Vick'i adam gibi koruyabilirsek kazanırız.
 
maç yerel saat ile 8.20 de ve şuan Pennsylvania'da 14.26 gerisini hesap edin...:)

ben espn'in yayın akışında görünce, tekrar maç saatine bakma gereği duymadım, akşam maçı izleyim diye tv açınca anladım işi..
bu arada sene başından beri pinekleyen takımımız, " başlarım böyle aşkın ızdırabına" diyerek cowboysu 34-7 ile sahanın ortasına kefensiz gömmüş.
maçı izleyemedim ama özeti veya olmazla highlights'ı mutlaka izleyeceğim, ayrıntıları paylaşırım..
gerçek eagles bu.
 
http://www.youtube.com/watch?v=fWnr8xgu5xY

Linkte maçın kısa özeti var.. Geçen sene efsane bir Giants maçı oynayıp, rakibin sezonunu bitiren RB, Lesean Mccoy kariyer maçını oynamış..Topla toplam 185 yard koşmuş, olmayacak işler yapmış.. Zaten görüntülerin sonunda, McCoyu bir türlü durduramayan Cowboys savunma takımının kenar yönetimle tartışması görüklebilir..

Eagles'ta değil en nefret ettiğim takım Giants'ta bile oynasa benim için gerçek değişmez. Ligin en büyük oyuncusu kesinlikle M.Vick.. Bu sefer line onu daha iyi korumuş, en azından topu eline aldığı zaman kafasını kaldırıp bakacak zamanı bulmuş ve sonuç ortada.. Sözde rakibi Tony Romo'yu ben özetlerde hiç görmedim.

Nihayet ölü toprağını attık üzerimizdeki.. Bir hafta bay geçmek yaramış, Vick'i korumak konusunda çalıştığımız da belli..McCoy gibi bir running back var, Maglin ve Celek gibi receiverlar var.. Şampiyon olacak kadroya sahibiz.. Geçen sene Green Bay'e toslayanlardan biriydik, bu sene farklı olabilir..
 

Üst