Gökce Başaran' Alıntı:Astronomi ne abi?
Astronomi'yi biz geçen sene seçmeli ders olarak seçtik. Bir kere ders işledik o da gülerek,eğlenerek işte. Yıldızlar,uzay bilimleri falan filan... Tabi bu işin hikaye tarafı. Koskaca bir dönem fizik işledik 2.dönem de fizik işleyeceğiz. Amaç bu sene ki fizik konusunu bitirmek, fiziği lise 1'den itibaren baştan almak. Zaten bu yılın fizik konuları bitti. 2. dönem fiziği baştan alıyoruz. Astronomi'yi seçmekte ki amaç bu. Hoca da, kim ne kadar test çözüyorsa ona göre not verdi işte... Çok seviyorum bu dersi yıldızlar falan .
Yok be Veysel, stres mutlaka oluyor ama öss'ye çalışmayı bence zevk haline getirmek önemli. Düşünsene kendi hayatını kendin belirliyorsun.Ne olmak istediğini kendin seçiyorsun bu da senin bunu ne kadar istediğine bağlı. Herşeyden önce istemeyi bileceksin... Benim tek sıkıntım hastalık,yatağa düşmek vs... Yine de önemli olan zor zaman da ne kadar bir an önce ayağa kalkmak istediğin,hasta oldum ama yine de hedefimden kopmadım diyebilmek bu çok önemli...
Sana bir tavsiye, şimdiden düzenli bir şekilde çalış, lise 1-2'deki eksiklerini yazın kapat. Bu sene ki eksiklerini de 15 dönem de kapat. Lise 4'te yata yata sınava hazırlanırsın. Bir insan gibi hazırlanmak var, (deyim de yanlış olmaz) köpek gibi çalışarak hazırlanmak var... Tercih senin.