Okan Buruk

Kopenhag'ı yenip Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalırsak tarih sayfalarında hakkı verilir, bizleri de aşar içerik. Şampiyonlar Ligi'nde devam edemezsek de geçtiğimiz sezonki Fenerbahçe derbileri ve Old Trafford'daki Manchester United galibiyeti dışında elde avuçta bir şey olmadan devam eder.
 
Son düzenleme:
Kopenhag'ı yenip Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalırsak tarih sayfalarında hakkı verilir, bizleri de aşar içerik. Şampiyonlar Ligi'nde devam edemezsek de geçtiğimiz sezonki Fenerbahçe derbileri dışında elde avuçta bir şey olmadan devam eder.
Yani tarih sayfalarinda adini kazimak icin bir defami hakki var? Ben olaya bir sürec olarak bakiyorum. Bir yapilanma. Okan Burugun daha ikinci senesi :)
20 yildan sonra bir Avrupa Kupasi gelicekse bu külübe bunu Okan Hoca basarir yoksa bir 20 yil daha bekleriz :)
 
Kopenhag'ı yenip Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalırsak tarih sayfalarında hakkı verilir, bizleri de aşar içerik. Şampiyonlar Ligi'nde devam edemezsek de geçtiğimiz sezonki Fenerbahçe derbileri dışında elde avuçta bir şey olmadan devam eder.
Varsın şampiyonlar liginde gruptan çıkmasın ama elenecekse de Galatasaray avrupa da böyle oynayarak elensin dedirtti bu sezon. Ayrıca ligde derbileri kazanan şampiyon olmuyor yada başarı sayılmıyor.
 
Ligde Başakşehir ve dünün müsebbibi Ahmet Nur Çebi de şampiyon olabiliyor. Galatasaray Başakşehir'le yarışıp 69 puanla, keza Yasin Öztekin'le de şampiyon olabiliyor. Bu sebeple 1990'lardan itibaren tek sezonda en baskın Galatasaray-Fenerbahçe maçları performansının bizden gelmesi benim için ayırıcı. Keza Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkabilirsek bu hem tarihi, tartışılamayacak nesnellikte bir başarı; hem de ligin dahi anlam düzeyini toparlayabilecek bir sonuç. Dünkü derbiyi oynayan rakipler Avrupa'nın üçüncü kupasında bir gecede 11 gol yediğinde lig en fazla Şampiyonlar Ligi için bir araca evriliyor gözümde.

Serdar Bey, hem Şampiyonlar Ligi'nde 4 kez çıkmış olduğumuz grup formatının son sezonunu yaşıyoruz hem de Dünya'nın yarını belli değil. Dünya'nın son 3.5 yılı pandemi, savaş, Dünya genelinde finansal kriz ve doğal afetlerle yaşanmışken hemen her alanda bu uzun vadeli yapı anlatımı 2020 Mart'ın öncesinde kaldı kanısındayım. Kopenhag kalecisine yanıt veremeyen bir yapıda da kayda değer zemin problemi var demektir zaten.
 
Lig performansının çok belirleyiciliği yok. İsmail Kartal'ın 2.67 bu dönem, 2.20 mi ne önceki döneminde puan ortalaması tutturduğu, Şenol Güneş'in çok daha az imkanla geçen yıl 2.30 ortalama yakalayıp yüzyılın depreminde puan gaspçılığına çıktığı bir ligden bahsediyoruz. Yabancı sınırı da varken bu ekonomide, bu ligde sene başı Şenol Güneş'in kurduğu gibi bir kadroya kalmazsanız ve Jesus gibi egoyla bütün ayarlarla oynamazsanız (ki ona rağmen o da acayip puan yakalamıştı) çok kolay puan kaybetmezsiniz.

Ben Okan hocaya ilk defa bu yılki ŞL performansıyla inandım. Sene başından beri ben 3'lü oynayıp kaçak güreşmemizi isterken adam her maça bildiği sistemle çıkıp Emre Özcan'ın dediği ''pres uzmanı'' kisvesini gösterip her şart ve bütçedeki rakibine sahayı dar etti. Adam ŞL'de tüm maçları kazanabilecek seviyede oynatıp belki de sadece en ortalama oynadığını kazandı yani o derece. Portekizli bahisçi hakem hakka girmese belki Allianz Arena'da Kopenhag'dan da önce puan alırdı. Eline Stambouli kadar orta sahada kalite verilmemişken kendi oyuncu devşirip Şampiyonlar Ligi'nde bu performansı izletti, bu kalite olarak direnç noktasıdır.

Kendisinin hala eleştirilecek, geliştirilecek noktaları var ama Galatasaray'a yıllar sonra bir oyun ezberi getirmesi bile takdire şayan noktadır. Zaten o yüzden İsmail Kartal'ın zirvesi Fenerbahçe, Şenol Güneş'in FC Tokyo filan olmuştur. Okan Buruk o 1-2 ince eksiğini de geliştirip bu üstün oyununu her şartta ezber hale getirirse Avrupa'nın en iyi takımlarını çalıştırabilecek bir potansiyele sahiptir.
 
Hocam emeklerinize sağlık. İyi ki bizimlesin. Eminim senle nice şampiyonluklar ve Avrupa'da başarılar yaşayacağız.

Ama senden bir kaç rica olacak.
1-Keremi ligte kontenjan sıkıntısından ilk 11 oynatırsın az çok kabul ederiz de Avrupa'da bari ısrarcı olma.
2-İcardi sakatken ve bu kadar kiloluyken sürekli oynatma isteğini bırak Bakambu'ya şans ver.
3-60 dan önce oyuncu değişikliği yapmamak Ayet ya da Hadis değil ki ısrarla yapmıyorsun. İlk yarıda işler kötü gidiyorsa ikinci yarı hemen müdahale et. 60 dan sonrasını bekleme.
4-A planımızı çok iyi yapıyoruz. İlk 5 maçta çok net gördük. Ama B C D planımızın da olması lazım. Özellikle Set Oyunu konusunda kendini ve takımı geliştirmen lazım.
5-Sol bek ve 8 numara transferinde ısrarcı ol ama hazır oyuncular iste. Sakat ve hazır olmayan oyunculardan uzak dur.
6-Korner organizasyonumuz yok. Korner için farklı organizasyonlar üret.

Başarıların daim olsun 🙋‍♂️
 
Gruplar ilk çekildiğinde "Bayern Liverpool'un rekorunu kirar, ölüm grubuna dustuk" gibi saçma sapan söylemlerde bulunan, takıma güvensizlik duyan ve boş edebiyat yapan Galatasaray taraftarı tarafından bugün gruptan çıkamadığı için eleştiriliyor. Manu'yu yenmeyi basit bir şey gibi gösterdiğin, 5 maç boyunca cesur bir futbol oynatıp göğsümüzü kabarttigin için sana ne kadar teşekkür etsek az. 1 tane boş attın o da hedef maça geldi. hoş, bu maça laylaylom çıkabilirdik fikstür dezavantajımız olmasa. canın sağ olsun hocam, şu gruptan cebinde Avrupa ile çıktın ya o bize yeter. artık bundan sonra şubata kadar ligde bolca kredi kasıp Avrupa'da hedefi en yükseğe çekmeliyiz. daha fazla bu konu üstüne konuşmaya gerek yok, sen işini bilirsin zaten.
 
Galatasaray taraftarı CL sonrası UEFA kupasına burun kıvırıyor. Bunun adı şımarıklık mı, inanmışlık mı, yoksa yönetim acayip derecede hayallerini yükselttiği için mi bilmiyorum ama şunu biliyorum şu an GS’ın konumunda olmak için fbjk ve tayfası grtnü verir. Ya bu takım daha 1,5 senelik biraz sabır. Tam olgunlaşmadı, kolay mı CL öyle cart diye tepelere çıkmak. Buralardan ders çıkarıp her sene üstüne koya koya devam etmek bizim elimizde yeterki şu yönetime güvenelim. Okan Buruk’ta ŞL gayet başarılıydı eksiler var mı var ama o kadar kolay olsa 1 milyar€‘luk takımlar final oynar klop tuchel vs vs her sene CL şampiyona olur. Ya bu yol uzun bi yol sabredip destekleyip geleceğe yürüyelim. UEFA kupasına mesela. ŞL çok ciddi şekilde Galatasaray boy gösterdi Bayern menü maçlarında. Hemen 1 yılda olacak işer olsa Avrupa baş altı takımları Arsenal Porto Juve Dortmund Manü A. Madrid Benfica gibi takımalr yarı final final oynar. Abi bizim biraz memnuniyet duymamız gerek, biraz reallist olmamız gerek. Üzgünüz ama bokunu çıkarmayalım. Kafa ve ruhen UEFA’da devam edelim.
 
CL'de gruplardan çıksaydık 13 milyon Euro'dan fazla ek gelir elde edecektik ve kadronun maliyeti çıkacaktı.
UEFA Avrupa liginde finale kadar çıksak bile bu para gelmiyor.
Dün bir yayında şunu duydum-ne kadar doğru bilmiyorum- yayıncı kuruluşun teklifi 60 milyon dolar civarındaymış. Önce 500,ardından 100 milyon dolar olan yayın geliri şimdi 60 milyon dolara gerilemiş.
Bu şu demek ligde şampiyon olmanın artık ekonomik anlamda ciddi hiçbir karşılığı olmuyor. Bundan dolayı da Galatasaray'ın mutlaka CL gruplarından çıkması gerekiyordu. Böylece ekonomik anlamda kulüp baya bir rahatlamış olacaktı.
UEFA Avrupa Ligi'ne gitmek de bizim için önemlidir sonuçta. Çünkü UEFA Avrupa liginde kupayı hayal edebiliyoruz ama ekonomik anlamda CL'de gruptan çıkmak UEFA kupasını kazanmaktan daha fazla gelir getiriyor. Bunu da göz ardı etmemek lazım diye düşünüyorum.
 
Dün başlangıç 11'ine bir şey diyemem sonuçta 7 gün 24 saat bu oyuncularla yiyen içen, çalışan dertleşen Okan hoca. O yüzden Ziyech başlamadıysa, Dombele oyuna bile giremediyse, Davinson sakat sakat zorlandıysa illa hocanın bizden iyi bildiği bir şeyler vardır. Düne dair taktiksel anlamda tek eleştirebileceğim nokta kenar ortalarında bu kadar etkili rakibe karşı Ziyech'i çizgiye yapıştırıp hiç 10 numarada kullanmaması olabilir. Maçın sonunda oyuncu insiyatif alıp oraya geldi maçtaki tek kaydadeğer ceza sahası şutumuz da 90'ıncı dakikada geldi.

Onun dışında hocanın eli gerçekten zayıf özellikle merkez pozisyonunda. Torreira-Kaan çok karakterli 2 oyuncu olarak bu yoklukta takıma bir sağlamlık katıyor ama yaratıcılığı yapamıyorlar tabii ki. 6 numaradan 8 numaraya evrilmiş bir oyuncu, diğeri sene başı kadroların hiçbirinde yokken stoperden evrilmiş bir 6 numara. Takımda Ziyech hariç 10 numaraya benzeyen oyuncu da yok. Orta sahaya her zaman oynadığın piyango bu sefer tutmamış, 10 numarada da tek alternatifin gönderen kulübünün 0 kiralık, 0 bonservis ücreti değer biçtiği Hakim Ziyech. Arkadan sadece maharetli stoperlerinle top çıkarıyorsun, ilerde de İcardi'nin sürprizleri hariç gene 0 bonservis ödediğin yetenekli ama prime'ından uzak 2 kanadın ayağına bakıyorsun. Bu şartlarda çok yaratıcı olmak imkansız gibi bir şey.

Dünden beri Fener'in ''elimizden aldığı'' 2 oyuncu bizde olsa ne olurdu diye okuyorum. 20 milyon bonservisle kurduğun tüm bu kadroya Fenerbahçe'nin zenginleriyle 30 milyon verdiği 2 oyuncuyu eklesen iyi olurdu evet ama gerçekçi ve mantıklı şeylerden konuşmak lazım. Orta sahada fahiş bir hata yapsa da elde olanlarla Erden Timur eli yüzü düzgün bir takım kurdu, Okan hoca da sineğin yağını çıkartıp bu takımı Bayern-Manulu grupta Avrupa Ligi'ne götürdü. Elendiğimiz takım kalite olarak bizden düşük ama 10 yılın 7-8'inde Şampiyonlar Ligi'ne giden bir takım. Hem tecrübe, hem de organizasyon olarak bizden çok daha üstün ve bilinçliler. Manu'nun şansa yendiği, Bayern'in 30 küsur maç sonra içerde puan bıraktığı bir takıma elenmenin çok ayıbı yok. Hele de eldeki şartları düşünürsek.

Devre arasında Erden başkan ve Okan hoca sayılı ama kritik 1-2 hatasını düzeltir ve takımın seviyesini 1 gömlek yukarı çekebilirlerse Avrupa Ligi'nde de göğsümüzü kabartacak bir Galatasaray'ı bize izleteceklerinden şüphem yok. İnşallah bugün biraz da haklı olarak hazırlıksız gözüken oyuncularımız o zamana kendinden beklenenleri yerine getirmeye başlar ve futbol şansı gruplarda olduğundan çok daha fazla yanımızda olur. Ondan sonra neler yapabileceğimizi, nerelere gidebileceğimizi bize zaman gösterecek.
 
Eski Brugge oyuncusu Okereke ile karıştırdım.
Dostum bu arada benim her yorumuma cevap vermek zorunda değilsin. Beğenmiyorsan görmezlikten gelebilirsin.
UEFA Avrupa Liginde devam etmeyi CL gruplarından çıkmaya tercih eden ben değilim.
13 milyon Euro gibi bir fark var ama.😂
 
Son düzenleme:
Galatasaray, Avrupa'nın bir numaralı futbol organizasyonunda 1989'da yarı final oynadı; 2001'de çeyrek final oynadı, 2002'de son 16'ya yükseldi, 2013'te çeyrek final oynadı, 2014'te son 16'ya yükseldi. 2024'te ise 2000'de UEFA Kupası'nı kazandığı stadyumda son 16'ya kalabilmek için final maçı oynadı. Madem Serdar Bey konuyu g.te getirmiş, stadyumumuzu g.t deliğine benzeten Kopenhag kalecisi bu final maçının ilk 80 dakikasında yere yatmaya dahi gerek duymadı.

Son raddede g.t arıyorsak stadyumumuz, et arıyorsak da yarım dünya vücutlu Güney Amerikalı oyuncularımızın; kronik sakatlarımızın İstanbul'daki barbekü partileri. 2002'de son 16'ya yükselip çeyrek final ihtimalimizi de son maçta yediğimiz ofsayt golle tükettiğimiz sezonda 0 çeken Fenerbahçe'nin; 2000'de Parken öncesi yarı finalde elediğimiz Leeds United'dan sonraki sezon deplasmanda 6 yiyen Beşiktaş'ın Galatasaray için Avrupa'da bir kıstas olamayacağını Ali Sami Yen ifade etmişti. Ben kendisinden alıntı yapıyorum. Yani kendilerinin hayali gay bar deneyimleriyle Galatasaray'ın çıtasının bir alakası yok ve olamaz.
 
Takimin idmanini o yaptirsin,taktigini o versin,teknik direktorlugunu yapsin,oyunculari hazir tutmaya calissin,sampiyon yapsin,top oynatsin,sayisiz dogrusunun yaninda tek bir ufak hatasinda toksikler tarafindan iyi yaptiklari hice sayilip lince ugrasin..Bunlara zaten alismistir da.Yahu bu kulubun hakkini da tek basina bu adam mi savunsun ? Bugun verilmeyen penalti hakkinda tek konusan kisi kendisi.Her macta da bu boyle.Hepsinde de cesaretle konusuyor.Bu isi yapmasi gereken kisi Okan Hoca degil.Artik yonetimin su konularda bir aksiyon almasini beklemekten herkes cok sikildi.Cikin konusun ya.Neyden veya kimden cekiniyorsunuz ?
 

Üst