Oktay Mahmuti

Mahmudi değil Mahmuti.Forumda eleştirlmezlik diye bir olgu yok ki eleştirenler eleştirilemez olmak istiyor.İğne cuvaldız meselesi yani

Ayrıca bu basketbol ne kolay işmiş önüne gelen bu işten herkesden fazla anlıyor maşallah kimin Euroleague ayarında koç olup olmadığına karar verebiliyor.Oldu olacak sertifa sistemi kursunlar bazı ulemadan sertifa almayan bu işi yapamasın.Kıymeti kendinden menkul ulemalığı takan olursa tabi bazı insanlarda doğal yeteek sanırım öğrenci,memur,mühendis vs olmanın yanı sıra basletbol konusunda doğal yetenekleri var yıllarını bu işe vermiş insanlardan iyi biliyorlar maşallah.

Bir mesleğin erbabını eleştirmeden önce biraz empati yapmak lazım bence kendi işinizi doğrudan o işle ilgisi olmayan sadece o işe ilgi sempati duyan biri sizden fazla biliyor geçinse size işinizi öğretmeye kalksa sizin yaptığınız işi beğenmese güler geçersiniz.

Birde her nedense aklıma geldi Bu ülkede "aykırı" bir şeyler söylemek yada yapmaktan çeşitli şekillerde prim aramak adet haline gelmiş durumda basketboldan anlamayan bir "yazar" ipe sapa gelmez bir yazı yazıyor sonra gündemi oluşturuyor hal böyle iken şaşırmamak lazım.İlk gençlik yıllarında ortaya çıkan aşırı farklı olma-farklı düşünme-farklı davranma eğlimi büyüdükçe törpüleniyor (tabi bizi biz yapan farklılıklar korunmak kaydi ile) bazen tekamül tabi ki sekteye uğrayabilir.Bunun da dışa vurumu rahatlıkla gözlenir zaten.Birde belli yaştan sonra insanda biraz geriye dönüş olur hani hayatta pek de birşey yapamamış "huysuz" ihtiyarlar vardır belli yaşa gelince artık birşey yapacak takat de kalmadığı için....şimdiye kadar birşey yapamamış bu saatten sonra da yapamayacağı belli olmuş olan biten yapılan herşeyi eleştirir kendi olsa daha iyisini yapacağından dem vurur.Ülkeyi yönetenleri beğenmez yapılan önğne koyulan yemekleri beğenmez çocuklarının torunlarına verdiği terbiyeyi beğenmez vs vs Bu ilk gençlik yıllarında ve yaşlılıkda ortaya çıkabilecek ruh durumunu iyi anlamak lazım bence
 
Girişi okumadan, yaptığını emeklere saygısızlık olarak bakıyorum...

Heralde, EuroLeuge den geçen yıl ki final serisinden ,inanmış karakterli takımdan bahsetmeme gerek yok di mi ?
 
Onur Sezgin,

Hafizanizi tazeleyelim biraz.

1) Tutku acik bildiginiz oyun kurucudur. 1 numaradir. Ne zamandan beri sutor guard olarak tanimlaniyor kendisi bilmiyorum.
2) Banvit'ten gelen Caner dediginiz adam bizimle bu sene 3. sezonunu yasamakta. Yani gecen sezon kontrati yenilenmis, 2. senesinde olan bir oyuncuydu. Hatta kontrati Rancik'ten once yenilenmisti.
3) Oktay Mahmuti kendi bilgisi ve istegiyle Tutku'yu, Ermal'i, Shipp'i, Andric'i ve diger oyuncularimizi kadroya katti.
4) Kolay yol dediginiz kisimda Ergin Ataman sonrasi kendisini toparlamis Besiktas'i ve her ne kadar kendilerinden hoslanmasak da bir onceki sezon da yari final yapmis, istikrar sahibi Banvit takimini eledik.
5) Gecen sezon basinda on elemede saf disi biraktigimiz Spartak St. Petersburg'un Eurocup favorilerinden oldugunu biliyor muydunuz? (Kadrolarinda Ponkrashov, Beverley, bu sezon canimizi yakan Domercant, Zupan, Pero Antic, Popovic gibi isimler vardi. Cagrisim yapar belki?)
6) Bu kadroyla baska bir koc daha kotusunu yapabilir miydi? sorusuna cevabim daha iyi kadrolari berbat eden koclari goruyoruz seklinde olur.
7) Shumpert'in 4 numara kullanilma meselesine gelelim. 2009-10 sezonu final serisini hatirlar misiniz? Shumpert'in performansini, malum takimin orayi nasil isledigini ve rahatca sampiyon oldugunu? Efes'in o kadrosunun bizim gecen sezonki kadromuzdan daha kuvvetli oldugunu da hesaba katin.
8) 6. ve 7. maddeler dolayisiyla coachingin ne denli onemli oldugunu algilayabiliyor muyuz?

Her neyse. Cok da uzatmiyorum. Herkes elestirilebilir ancak "mantik" cercevesinde.

Nedir bu mantik?

1) Bu takimlarin nasil bir butceyle kuruldugunu bilmek.
2) Mucadele ettigin rakiplerinin bu ise ne kadar butce ayirdigini bilmek.
3) Basketbolun temelleri.

Eyvallah.
 
Girişin ardından yazıyı okumanın bir anlamı kalmıyor. "Mahmudi de henüz ciddi bir başarı göstermeden ilah olmuş eleştiremiyoruz." Uzatıp, okumaya gerek bırakmadığınız için teşekkür ediyorum.
sana bu konuda kesinlikle katılıyorum.
Dün ki maça ve oktay hoca'ya gelirsek öncelikle maçın en kilit anlarında bizim alan savunmasına geçmemiz onların sayı bulamamasını sağladı ki genelde o aralarda biz sayılar atarak farkı erittik..
Nasıl önceden alan savunması denince akla Aydın Örs gelirdi, artık Oktay Hoca gelecek benim için.
 
Onur Sezgin; ilk ve son cümlene cevap yazıyorum yeterli olur.

Son 3 maçtır evimizde yeniliyoruz tabiki herkes üzülüyor ama sahadaki mücadeleden kimse şikayetçi değil. Oyuncular tek tek ısınmaya çıkarken alkış alıyor ama en büyük alkış Oktay hoca çıkınca oluyor salonda. Salağız çünkü hiçbir başarısı olmayan bir hocayı bu kadar çok alkışlıyoruz kusura bakma.

Oktay hocanın kredisi bu sene tek kupa alamasak bile bitmez ama dikkat et senin kredin bitiyor bu forumda. Eleştirebilirsin ama "Oktay hoca bu takıma ne vermiş ki" gibi saçma şeyler sunarak anlamsız yazılar yazmaya devam edersen kendin yazar kendin oynarsın Word belgende.
Abi krediyi falan geç, bu tür yorum sahibi insanları uzaklaştırın Allah aşkına şu forumdan. Kimsede eleştirilmez mantığı yok eyvallah ama bu eleştiri değil. Başka bir şey. "Ne katkı verdi" mantığıyla yazanları rica ediyorum "atın". Ancak böyle düzlüğe çıkar forum.
 
Bu Oktay Mahmudi konusu,geçen yılki Lorik Cana efsanesine dönüşmek üzere.Hiçbirşey yapmadan taraftarın sevgilisi olan Cana gibi Mahmudi de henüz ciddi bir başarı göstermeden ilah olmuş eleştiremiyoruz.

Geçen seneden başlayalım.Kurulan kadro kendi getirdiği Rochestıe hariç oldukça dengeli ve iyi bir kadroydu.sayı kralı Shipp,Türkiye'ye gelen en istikrarlı ve verimli yabancılardan Shumpert,milli takımı zorlayan hatta alınmaması eleştiri konusu olan,ülkenin en iyi 2 numaralarından olan Tutku,Hırvat milli takım pivotlarından Zagreb'li Andriç,Banvit'ten Caner,Efes'ten Ermal,takımda 2.yılını yaşayacak Rancik.
Böyle bir kadro kurulup kendisine teslim edildi.1 tur geçip eurocup a da katıldık çok güzel.Ne yapmış Mahmudi bakalım şimdi bu kadroyla.Öncelikle kendi getirdiği Rochestie 2 ay snr gönderildi yetersizliğinden dolayı.
Ligde final oynadık.Ahı gitmiş vahı kalmış bir Efes'in olduğu ligde zaten 2 takım vardı.Biri biz,diğeri fener takımı.2 takımlı ligde 2.olduk final oynayarak.Yarı finalde efes'in fener'e çıkması ve bu nedenle fenerin efesi perişan etmesi dolayısı ile finale geldik.Acaba o bitik efes yarı finalde bize çıksaydı biz final görebilirmiydik o iyi kadromuza rağmen.Neyse;işin özeti 2 takımlı ligde daha zayıf yoldan gidip,finale kalldık ve ikinci olduk.

Türkiye kupası.yanlış hatırlamıyosam yarı finalde,tarafsız sahada fener'e farklı yenilip elendik.

Eurocup;çeyrek final dahi göremedik bildiğim kadarıyla ki avrupanın vasat takımlarının toplandığı bir kupa bu.o kadromuzla en azından bir çeyrek final oynamalıydık,bana kalsa yarı finalden aşağısı olmamalıydı.

Geçen yılki tablo bu.Kadromuzu gözünüzün önüne getirin lütfen.Bu kadro bu 3 kulvarda bundan daha kötüsünü yapabilirmiydi başka bir koçla.Oktay Mahmudi'nin iddia edildiği gibi yada inanıldığı gibi üst düzey bir katkı vermediği ortada.İç sahada 12.000 avrupanın en iyi taraftarı önünde kazanılan 2 fener galibiyeti,biride uzatma sonunda üstelik.Sonuca ulaşan galibiyetlerde değil.Bir diğer iddiamda geçen yılki kadromuzun fener takımından çok aşağıda bir kadro olmadığıdır.Tamam onlar daha iyi bir kadroya sahipti ama arada dağlar kadar farkta yoktu.Shumpert'ı 4 numarada kullanarak başarı kazanmak fener'e karşı 4 yıldır kullanılan ve Ergin Ataman'ın bulduğu bir metottu.Buna rağmen final serisinde 12.000 taraftar önünde kaybedilen 2 maçta cabası.

Bu seneye gelirsek;oynanan tüm ciddi maçların kaybı söz konusu.Kazandığımız tek ciddi maç 2 uzatma sonunda kazanılan fener maçı.
fenerin durumu ortada bu sene sezon başından beri.cantuyu bile uzatmada zar zor yenen,5 haftada G.saray ve Efesle oynamadan 2 mağlubiyet alan bir takım şu ana kadar.
Galatasaray'ın ihtiyacı olan birebirde kendi şutunu yaratabilen,delici özelliği olan,tüm takım statik oynarken insiyatif alıp,kendi pozisyonunu yaratıp sayıya giden bir skorerdi.Bu oyuncu için hocanın aldırdığı adam Lakovic oldu.Ben Mahmudi'nin bu konudada büyük hata yaptığını düşünüyorum.Bu özeeliklere sahip bir oyuncu değildi hiçbir zaman lakovic.Zaten fiziği ve temposu yeterli değil bu özellikler için.Pana ve Barcelona gibi üst düzey,birçok farklı silahı olan takımlarda çok iyi bir ceza şutörüydü kendisi.Bizim o takımlar gibi çeşitli silahlarımız olmadığından ve maç içinde üzerinde ekstra baskı gördüğünden şu ana kadar sıfır katkı vermiş durumda.Lakovic tede kabahat yok,fizik olarak dahada düşmüş durumda olmasıyla beraber kendi yapısının dışında bir rol verilmiş durumda kendisine.1 senedir oynamamaış Songaliarı ise ayrı bir Mahmudi tercih hatası.2 yılda 3 yabancı oyuncu tercihinde hata yaptı.Rochıstıe,Lakovic,Songalia.

Kazan maçını tamamen kendi hatası sonucu kaybettik,maçla ilgili topicte yazmıştım daha önce spesifik olarak ne tür hatalar yaptığını.Keza efes maçında 2.periyotta daha 5 dakikadır sahada olan,yorulması söz konusu olmayan ve harika oynamaya başlayan Zaza'yı çıkarmasıbitime 8 dakika varken maçı kaybettiren en önemli hatadır.

2 tane defolu yabancımıza rağmen Efes maçında gördük ki bu ligin en iyi takımı Galatasaray.Ne efes nede fener bizden iyi değiller.Birde bu 2 yabancımızı yol yakınken değiştirebilirsek,bu ligin açık ara en büyük favorisi Galatasaray'dır.Hadi EL'yi boşverelim şimdilik ancak buu sezon türkiye kupası ve ligde şampiyonluğun en büyük adayı olarak bu kupaları alamazsak seneye Oktay Mahmudi ile yolları ayırmak gerekir.

Oktah Mahmudi Galatasaray'a değil,Galatasaray Oktay Mahmudi'ye çok şey kazandırmış durumda.Benetton gibi tarihini bir kenara bırakırsak,2.sınıf takımlarda çalışıyrdu birkaç senedir.Galatasaray'a çok Mahmudi gelir gider tarihindede çok gelmiştir gitmiştir.4 tane şampiyonluğu yada yenilmez armada lakabını biz Mahmudi ile almadık.

Yetenekli ancak hedefleri artık geriye dönülemeyecek şekilde büyük olan yada olması gereken Galatasaray için henüz yeterli olmayan bir hoca Mahmudi.Sezon sonuna kadar kredisi var ama istenen başarı gelmezse en azından ligde ve kupada gelecek yılı biraz zor görür.

Buyrun geçen seneden başlayalım :

Shipp Bornova'da ligin sayı kralı oldu. Bu bir. Yani geçen sene Euroleague'de inanılmaz sayı ortalaması yakalayan Bogdanovic bu sene neden yakalayamıyor demek gibi bir şey bu, kötü bir takımda tüm topları neredeyse o kullanıyordu yahu. Bu bir oyuncunun kalibresini mi gösterir? Rancik deseniz inanılmaz formsuzdu ve yaşına bakarsanız çok da anormal değil bu. Bu arada Rancik hiç bir zaman üst düzey bir oyuncu olmadı.

Tutku 2 numara değil, gidin basketbol öğrenin. Tutku oyun kurucu dediğimiz 1 numara. Ve hiç bir zaman Kerem Tunçeri gibi Avrupa'nın elit oyun kurucularından görülmedi.

Andric'in hırvat milli takımı istatistiklerine ve Zagreb'deki istatistiklerine bakarsanız da o takımlarda asla sayı yükü çekmediğini görev adamlarından biri olduğunu görürsünüz.

Banvit'ten Caner, hayırdır Caner de mi sayı kralıydı? Caner Banvit de ne yapmış bir boş zamanınızda bakar mısınız acaba? Banvit'ten Caner diyorsunuz, sanki CSKA'dan Khryapa...


Eurocup konusunda da Eurocup'a oyuncular asla ama asla Euroleague motivasyonuyla çıkmaz, ve Eurocup'ta öyle küçümsenecek takımlar yoktur.

Final serisi, Fenerbahçe'den aşağı olmayan kadromuz?

Oyun kurucusu Avrupa'nın en iyi 5 oyun kurucusundan Ukic, yedeği Jasikevicius. Bizde Tutku ve Jerry Johnson.

2 numarada geçen sene insanlıktan çıkmış, Navarro'ya falan potayı göstermemiş ve Avrupa'da baya baya ünlü olan Ömer Onan, şu an Avrupa'nın elit oyuncularından biri olma yolundaki Emir Preldzic, bizde ise Evren Büker ve Josh Shipp. Ama Josh Shipp sayı kralıydı değil mi, Emir Preldzic kim yahu?

3 numarada Real Madrid'de oynamış ve geçen sene inanılmaz oynayan Marko Tomas, hem çok iyi savunmacı hem de iyi skorer. Hırvat takımının en iyilerinden Andric'in aksine, bizde Caner Topaloğlu ve Haluk Yıldırım.

4 numarada bu aralar CSKA'da forma giyen Lavrinovic ve Kaya Peker, bizde sadece Shumpert, hani Rancik sakattı bilmem hatırlar mısınız? Hatta Shumpert da sakatlandı 4 numarasız oynadık son maçları neredeyse.

5 numarada Oğuz Savaş ve NCAA efsanesi ve bize karşı da gayet iyi oynayan Sean May, bizde ise Ermal ve Andric.

Şimdi siz bu kadrolara bakıp kadro kalitesi yakın diyorsanız, lütfen Baseball, Cricket, Curling gibi sporlara yönelin. Adamlar deplasmanda geçen sene Olympiakos'u ki kadrosu bugünkü gibi değildi Teodosic'ler falan vardı, Barcelona'yı yendi. Mirsad ve Vidmar sakatlanmasına rağmen deplasmandaki kritik hakem hataları olmasa Final 4'a gidiyorlardı belki.

Ve Oktay Mahmuti hani şu vasat takımları yöneten, Efes ile Final Four ve Efes'in gördüğü son çeyrek finali gören, sonrasında o bir halt beceremediği Eurocup'da Benetton ile çeyrek final oynayıp Eurocup tarafından en iyi koç seçilen arkadaş.

Bu sene her kritik maçı kaybeden, Rytas'ı deplasmanda yenerken Euroleague'e kalma mücadelesinde takımın başında sizin hala oğlu vardı galiba? Veya Fenerbahçe'yi Cumhurbaşkanlığı kupasında da yenerken o yoktu sanırım. Veya Olimpija, Prokom deplasmanlarında.

Bu arada size lı takımlara karşı kısalıp şutör 4 numara oynatmayı Ergin Ataman'ın bulduğu bir formül olarak gören sizi tebrik ediyorum, hayatta da sonsuz başarılar dilemekle birlikte gidip bu yorum yeteneğinizi başka alanlarda kullanmanızı diliyorum.
 
Bu arada size lı takımlara karşı kısalıp şutör 4 numara oynatmayı Ergin Ataman'ın bulduğu bir formül olarak gören sizi tebrik ediyorum, hayatta da sonsuz başarılar dilemekle birlikte gidip bu yorum yeteneğinizi başka alanlarda kullanmanızı diliyorum.

Okuduğunu anlamıyosun sanırım.Shumpert'in fenere karşı bu tarz bir pozisyonda kullanılıp verim alınması ergin ataman tarafından uygulanıp,tutan bir formül demiştim ki haklı olarak Mahmudi de bunu fener'e karşı kullandı.ilginçtir ki bahsettiğimiz takım bu formüle karşı birkaç istisna maç dışında sürekli aciz duruma düşüyor.
 
Bu Oktay Mahmudi konusu,geçen yılki Lorik Cana efsanesine dönüşmek üzere.Hiçbirşey yapmadan taraftarın sevgilisi olan Cana gibi Mahmudi de henüz ciddi bir başarı göstermeden ilah olmuş eleştiremiyoruz.

Geçen seneden başlayalım.Kurulan kadro kendi getirdiği Rochestıe hariç oldukça dengeli ve iyi bir kadroydu.sayı kralı Shipp,Türkiye'ye gelen en istikrarlı ve verimli yabancılardan Shumpert,milli takımı zorlayan hatta alınmaması eleştiri konusu olan,ülkenin en iyi 2 numaralarından olan Tutku,Hırvat milli takım pivotlarından Zagreb'li Andriç,Banvit'ten Caner,Efes'ten Ermal,takımda 2.yılını yaşayacak Rancik.
Böyle bir kadro kurulup kendisine teslim edildi.1 tur geçip eurocup a da katıldık çok güzel.Ne yapmış Mahmudi bakalım şimdi bu kadroyla.Öncelikle kendi getirdiği Rochestie 2 ay snr gönderildi yetersizliğinden dolayı.
Ligde final oynadık.Ahı gitmiş vahı kalmış bir Efes'in olduğu ligde zaten 2 takım vardı.Biri biz,diğeri fener takımı.2 takımlı ligde 2.olduk final oynayarak.Yarı finalde efes'in fener'e çıkması ve bu nedenle fenerin efesi perişan etmesi dolayısı ile finale geldik.Acaba o bitik efes yarı finalde bize çıksaydı biz final görebilirmiydik o iyi kadromuza rağmen.Neyse;işin özeti 2 takımlı ligde daha zayıf yoldan gidip,finale kalldık ve ikinci olduk.

Türkiye kupası.yanlış hatırlamıyosam yarı finalde,tarafsız sahada fener'e farklı yenilip elendik.

Eurocup;çeyrek final dahi göremedik bildiğim kadarıyla ki avrupanın vasat takımlarının toplandığı bir kupa bu.o kadromuzla en azından bir çeyrek final oynamalıydık,bana kalsa yarı finalden aşağısı olmamalıydı.

Geçen yılki tablo bu.Kadromuzu gözünüzün önüne getirin lütfen.Bu kadro bu 3 kulvarda bundan daha kötüsünü yapabilirmiydi başka bir koçla.Oktay Mahmudi'nin iddia edildiği gibi yada inanıldığı gibi üst düzey bir katkı vermediği ortada.İç sahada 12.000 avrupanın en iyi taraftarı önünde kazanılan 2 fener galibiyeti,biride uzatma sonunda üstelik.Sonuca ulaşan galibiyetlerde değil.Bir diğer iddiamda geçen yılki kadromuzun fener takımından çok aşağıda bir kadro olmadığıdır.Tamam onlar daha iyi bir kadroya sahipti ama arada dağlar kadar farkta yoktu.Shumpert'ı 4 numarada kullanarak başarı kazanmak fener'e karşı 4 yıldır kullanılan ve Ergin Ataman'ın bulduğu bir metottu.Buna rağmen final serisinde 12.000 taraftar önünde kaybedilen 2 maçta cabası.

Bu seneye gelirsek;oynanan tüm ciddi maçların kaybı söz konusu.Kazandığımız tek ciddi maç 2 uzatma sonunda kazanılan fener maçı.
fenerin durumu ortada bu sene sezon başından beri.cantuyu bile uzatmada zar zor yenen,5 haftada G.saray ve Efesle oynamadan 2 mağlubiyet alan bir takım şu ana kadar.
Galatasaray'ın ihtiyacı olan birebirde kendi şutunu yaratabilen,delici özelliği olan,tüm takım statik oynarken insiyatif alıp,kendi pozisyonunu yaratıp sayıya giden bir skorerdi.Bu oyuncu için hocanın aldırdığı adam Lakovic oldu.Ben Mahmudi'nin bu konudada büyük hata yaptığını düşünüyorum.Bu özeeliklere sahip bir oyuncu değildi hiçbir zaman lakovic.Zaten fiziği ve temposu yeterli değil bu özellikler için.Pana ve Barcelona gibi üst düzey,birçok farklı silahı olan takımlarda çok iyi bir ceza şutörüydü kendisi.Bizim o takımlar gibi çeşitli silahlarımız olmadığından ve maç içinde üzerinde ekstra baskı gördüğünden şu ana kadar sıfır katkı vermiş durumda.Lakovic tede kabahat yok,fizik olarak dahada düşmüş durumda olmasıyla beraber kendi yapısının dışında bir rol verilmiş durumda kendisine.1 senedir oynamamaış Songaliarı ise ayrı bir Mahmudi tercih hatası.2 yılda 3 yabancı oyuncu tercihinde hata yaptı.Rochıstıe,Lakovic,Songalia.

Kazan maçını tamamen kendi hatası sonucu kaybettik,maçla ilgili topicte yazmıştım daha önce spesifik olarak ne tür hatalar yaptığını.Keza efes maçında 2.periyotta daha 5 dakikadır sahada olan,yorulması söz konusu olmayan ve harika oynamaya başlayan Zaza'yı çıkarmasıbitime 8 dakika varken maçı kaybettiren en önemli hatadır.

2 tane defolu yabancımıza rağmen Efes maçında gördük ki bu ligin en iyi takımı Galatasaray.Ne efes nede fener bizden iyi değiller.Birde bu 2 yabancımızı yol yakınken değiştirebilirsek,bu ligin açık ara en büyük favorisi Galatasaray'dır.Hadi EL'yi boşverelim şimdilik ancak buu sezon türkiye kupası ve ligde şampiyonluğun en büyük adayı olarak bu kupaları alamazsak seneye Oktay Mahmudi ile yolları ayırmak gerekir.

Oktah Mahmudi Galatasaray'a değil,Galatasaray Oktay Mahmudi'ye çok şey kazandırmış durumda.Benetton gibi tarihini bir kenara bırakırsak,2.sınıf takımlarda çalışıyrdu birkaç senedir.Galatasaray'a çok Mahmudi gelir gider tarihindede çok gelmiştir gitmiştir.4 tane şampiyonluğu yada yenilmez armada lakabını biz Mahmudi ile almadık.

Yetenekli ancak hedefleri artık geriye dönülemeyecek şekilde büyük olan yada olması gereken Galatasaray için henüz yeterli olmayan bir hoca Mahmudi.Sezon sonuna kadar kredisi var ama istenen başarı gelmezse en azından ligde ve kupada gelecek yılı biraz zor görür.

Barcelona maçının kafası hala sürüyo galiba :) sende haklısın Eurocupda her sene çeyrek finaldeyiz ya çeyrek finale çıkamadımmı koç kovuyoruz ,çok pis koç kovarız biz. mesela ligde her sene şampiyonuz ya koçu kovmamız lazımdı ikinci olduk diye ama cumbabayı kazandık işde cumbabayı kazanmasaydık değiştiricekdik koçu. aslında maç iki kere uzadı kupanında tadı kalmadı, Galatasaray dediğin ikinci çeyrekde bitirir maçı dimi neyse mahmuti gidince artık her sene oynuyoruz zaten o finali ama mahmuti takımda kaldığı sürece cumbaba finalleride göremicez gibi durum vahim arkadaşlar barcelonadan 70 sayı yiyoruz 70 sayı ne demek EL de top16 ya kalıcaz diye bi göbek atmadığımız kaldı ayıpdır ,arkadaş haklı "bu tarafdar bunları haketmiyor"
 
Oyun okumada ve doğru anda doğru rotasyonu sahada tutmakta ciddi eksikleri var,özellikle ciddi rakiplere karşı.Hayatta öğrenme ve kendini geliştirme hiçbir zaman bitmez.Yaşı daha genç galiba 43 bu yönlerini sezon içersinde geliştirmeye gayret gösterirse iyi bir el koçu olup bize başarı yakalatabilir.Henüz EL nin iyi koçları seviyesinde değil.Büyük maçlarda çok hata yapıyor.

Siz müsaitseniz hemen sözleşme imzalayalım :)
 
Koçumuz aslan parçası her zaman destekliyoruz 2 yıl önce küme düşmeye oynayan takım şuan Euroleaguede ve Barcelona gibi dev bir takımla başa baş oynuyor.
Bütün Mesajları okuyorum herkes eleştiriyorda yıllarca bu sitede emeği olupta veya mantıklı eleştiriler harici gerisi sanki biz her sene buralardayız kadroyu mahvetti gibi yazıyor...
 
Bu arada size lı takımlara karşı kısalıp şutör 4 numara oynatmayı Ergin Ataman'ın bulduğu bir formül olarak gören sizi tebrik ediyorum, hayatta da sonsuz başarılar dilemekle birlikte gidip bu yorum yeteneğinizi başka alanlarda kullanmanızı diliyorum.

Okuduğunu anlamıyosun sanırım.Shumpert'in fenere karşı bu tarz bir pozisyonda kullanılıp verim alınması ergin ataman tarafından uygulanıp,tutan bir formül demiştim ki haklı olarak Mahmudi de bunu fener'e karşı kullandı.ilginçtir ki bahsettiğimiz takım bu formüle karşı birkaç istisna maç dışında sürekli aciz duruma düşüyor.

Onur Bey çok sevdiğim bir laf vardır, size 1 kişi deli derse inanmayın, ama 40 kişi derse bir doktora görünün.

Ergin Ataman tarafından tutması da anormal değil, Oktay Mahmuti tarafından kullanılması da, gelmişsiniz saçma sapan yazılar yazıyorsunuz, Tutku Açık'a 2 numara, Fenerbahçe ile kadromuz yakındı (Barcelona ve Olympiakos'u deplasmanda yenen takım, Efes'i paçavra eden) ve yukarda saymaktan sıkıldığım saçmalıklarınızdan, gelip aynı saçmalıkta okuduğunu anlamıyorsun sanırım diyorsunuz.

Benim orada dediğim Ergin Ataman'dan çaldığı bir formül gibi düşünmeniz bu durumu, kısalma dediğimiz durumu her takım kullanır, gelip kimse Shumpert'ı 4 kullandı diye hocayı övmüyor ki zaten, saçma sapan şeylerle adamı eleştiriyorsunuz.

Önce basketbolda 2 numara 1 numara farkını öğrenin, sonra da basketbol bilgisi konusunda ulaşabileceğiniz zirvenin orası olduğunu görüp zirvede bırakın, benden size tavsiye.
 
Birde şunu anlamıyorum kimse eleştirilmez değil ki biz de eleştiriler yapıyoruz kimi zaman. Bir eleştiri yapmak yasak gibi yaklaşım var onu düzeltelim. Ancak Onur Sezgin gibi abuk sabuk (bana göre) yazılar yazılırsa çoğunluktan tepki alır.
Mesela Efe bey dünde izah etmeye çalıştım tarihin en güzel maçı oynanıyor siz Lakoviç'e giydiriyorsunuz. Bırakın orada maç keyfi yaşayalım. Kendi başlığında eleştirilerinizi yazabilirsiniz. (Tamamen kendi görüşüm)
Bu arada ben direk Onur Sezgin'e cevap verme gafletinde bulundum diğer sayfaları okumadan tüm forumdan özür dilerim ve bir ricam da bu tarz kişiler yazsın dursun kendi kendilerini orgazmlarını yaşasınlar. Cevap vermeye gerek yok.
Saygılar.
 
Ya sanki adama küfrettik yada kovalım hemen dedik.Kendi gördüğümüz eksikleri doneleriyle vede dilimiz döndüğünce izah etmeye çalıştık
Diğer takım forumlarını bilmem ama bizim Galatasaray forumlarında bu eleştiriye tahammülsüzlük ve kraldan fazla kralcılık çok sık görülen bir durum.Bu tarz hakarete varan eleştiriler alacağımıda biliyordum gerçi.

Medeni sınırlar içinde cevap yazılıp,karşılıklı fikir paylaşımı olmasını umut etmek fazlasıyla hayalcilik bu topikte.Uzun zamandır yazmıyodum bu yüzden.Yazılan çoğu cevap tarzı yorumlarda bir laf sokma hevesi var nedense.

Ben diyorumki coach bahsettiğiniz kadar başarılı değil henüz,olabilir potansiyeli var ama henüz övdüğünüz kadar büyük katkı veremedi.Hataları çok fazla.Kalk sen yönet daha iyi biliyorsan tarzı yorumlar çocukça,ciddiye almıyorum.Bu takımı siz ne kadar seviyosanız emin olun bende en az sizin kadar seviyorum.18 senedir maçına gittiğim,hayatımın merkezine koyduğum,futbol maçını pas geçip deplasmanınagittiğim takım bu benim.

Seviyeyi bozmayalım.Karşı fikrinizi saygı çerçevesinde belirtin.
 
Bu Oktay Mahmudi konusu,geçen yılki Lorik Cana efsanesine dönüşmek üzere.Hiçbirşey yapmadan taraftarın sevgilisi olan Cana gibi Mahmudi de henüz ciddi bir başarı göstermeden ilah olmuş eleştiremiyoruz.

Geçen seneden başlayalım.Kurulan kadro kendi getirdiği Rochestıe hariç oldukça dengeli ve iyi bir kadroydu.sayı kralı Shipp,Türkiye'ye gelen en istikrarlı ve verimli yabancılardan Shumpert,milli takımı zorlayan hatta alınmaması eleştiri konusu olan,ülkenin en iyi 2 numaralarından olan Tutku,Hırvat milli takım pivotlarından Zagreb'li Andriç,Banvit'ten Caner,Efes'ten Ermal,takımda 2.yılını yaşayacak Rancik.

Türkiye kupası.yanlış hatırlamıyosam yarı finalde,tarafsız sahada fener'e farklı yenilip elendik.

Geçen yılki tablo bu.Kadromuzu gözünüzün önüne getirin lütfen.Bu kadro bu 3 kulvarda bundan daha kötüsünü yapabilirmiydi başka bir koçla.Oktay Mahmudi'nin iddia edildiği gibi yada inanıldığı gibi üst düzey bir katkı vermediği ortada.İç sahada 12.000 avrupanın en iyi taraftarı önünde kazanılan 2 fener galibiyeti,biride uzatma sonunda üstelik.Sonuca ulaşan galibiyetlerde değil.Bir diğer iddiamda geçen yılki kadromuzun fener takımından çok aşağıda bir kadro olmadığıdır.Tamam onlar daha iyi bir kadroya sahipti ama arada dağlar kadar farkta yoktu.Shumpert'ı 4 numarada kullanarak başarı kazanmak fener'e karşı 4 yıldır kullanılan ve Ergin Ataman'ın bulduğu bir metottu.Buna rağmen final serisinde 12.000 taraftar önünde kaybedilen 2 maçta cabası.

Hadi EL'yi boşverelim şimdilik ancak buu sezon türkiye kupası ve ligde şampiyonluğun en büyük adayı olarak bu kupaları alamazsak seneye Oktay Mahmudi ile yolları ayırmak gerekir.

Oktah Mahmudi Galatasaray'a değil,Galatasaray Oktay Mahmudi'ye çok şey kazandırmış durumda.Benetton gibi tarihini bir kenara bırakırsak,2.sınıf takımlarda çalışıyrdu birkaç senedir.

Sezon sonuna kadar kredisi var ama istenen başarı gelmezse en azından ligde ve kupada gelecek yılı biraz zor görür.

Şu cümleleri kuracan sonra da gelip saygı bekleyecen var mı başka isteğin? İçi tamamen boş, yanlışlarla dolu o kadar yazıdan sonra karşılıklı tartışmayı gerektirecek bir durum da yok zaten. Git Ünal Özüak mı her neyse bir yazar var, onla konuşursun bunları belki de o kişi sensindir. Ayrıca dediklerine bak ya diyorsun ki bu sene Fener'de problemler var, geçen sene Efes'te problemler vardı. İnsan hiç sormaz mı bizde niye bu tarz problemler yok diye? O koçlar olsa bizde de benzerleri olacaktı bunu hiç mi düşünmez insan, yazıklar olsun sana ve senin gibi düşünenlere. Yapılanmayla, sistemle bir yola girildi o hedefte 3.sene şampiyonluğa oynamak, devamında Euroleague'e girmek vardı, bu takım ise ilk senesinde final oynarken 2.senesinde ise Euroleague'e girdi bileğinin hakkıyla. Top 16 da yapacak ilk senesinde belki de top 8 olacak. Fb taraftarlarının bile forumlarında Avrupa'nın en iyi koçlarından birine sahipler bu da bize karşı en büyük artıları dediği bir adam için gelmiş 2.sene sonunda koç değiştirmekten bahsediyorsun tam Türk psikolojisi işte, şampiyonluk yoksa başarı yoktur oynanan oyun, mücadele önemli değildir yolla gitsin. Bu sene kupa alamasak da uzun seneler kalacak takımda buna da emin ol, gelecek yılı zor görürmüş hayal gör sen. Suç sende değil senin gibi insanları böyle düşünmeye iten spor yazarlarında, ülke sisteminde.
 
Kimse eleştirilmez değil tabiki her görüşe de saygım var ama bazı yazarlar çok provokatif şeyler yazıyorlar..En ufak dayanağı olmadan mantık denilen şeyin civarından bile geçmeyen sadece karıştırmaya yönelik yazan birkaç isim var maalesef..bu durumda forumun geleceği açısından oldukça vahim görünmekte..
 

Üst