Olimpiyat 2012

Önder Ç.

0
Yönetici
2012 KADINLAR OLİMPİYAT OYUNLARI ELEMELERİ MÜSABAKA PROGRAMI

A Grubu: Japonya, Türkiye, Porto riko
B Grubu: Arjantin, Çek Cumhuriyeti, Yeni Zelanda
C Grubu: Hırvatistan, Kore, Mozambik
D Grubu: Kanada, Fransa, Mali

25.06.2012
14:30 Hırvatistan - Mozambik
16:45 Çek Cumhuriyeti - Yeni Zelanda
19:00 Porto Riko - Türkiye
21:15 Mali - Kanada

26.06.2012
14:30 Mozambik - Kore
16:45 Yeni Zelanda - Arjantin
19:00 Türkiye - Japonya
21:15 Kanada - Fransa


27.06.2012
14:30 Kore - Hırvatistan
16:45 Japonya - Porto Riko
19:00 Arjantin - Çek Cumhuriyeti
21:15 Fransa - Mali

Gruplarda ilk iki sırayı alan 8 takım çeyrek finale yükseliyor. Çeyrek finalde kazanan 4 takım olimpiyat hakkı kazanıyor. Çeyrek final maçları 29 Haziranda oynanacak.

Diğer 4 takım kendi aralarında eleme usulu yarı final ve final oynayarak, finali kazanan takım da olimpiyat hakkı kazanıyor.

Yani 12 takımdan 5 takım olimpiyat hakkı kazanıyor.
 
A Grubundan biz ve Japonya çıkar, B grubundan Çekler ve Arjantin çıkar, C grubundan Hırvatistan ve Kore çıkar, D grubundan Fransa ve Kanada çıkar. Çeyrek finallerde 4 Avrupa Takımı, Türkiye, Hırvatistan, Çek Cumh. ve Fransa Olimpiyatlara gitme hakkını kazanır. Son kalan bileti de Japonya kapar. İlk tahminim böyle turnuvada ilk gün sonrasında daha da netleşir herşey.
 
inşallah grupta japonyaya yenilip çapraz eşleşmeyle çeklerle oynamayız böyle bir senaryo ile olimpiyat hayal olabilir bence çek cumhuriyeti şu an elemelerin en güçlü takımı konumunda...
 
inşallah grupta japonyaya yenilip çapraz eşleşmeyle çeklerle oynamayız böyle bir senaryo ile olimpiyat hayal olabilir bence çek cumhuriyeti şu an elemelerin en güçlü takımı konumunda...

Japonya'nın çok iyi analiz edilmesi gerekiyor, ben kendim de bir tane analiz yazmayı düşünüyorum yeterince iyi olursa koça bile ulaştırabiliriz :p, işin şakası bir yana gerçekten Çek'ler çok kuvvetli ama yenilsek dahi diğer takımları rahatlıkla yenip Olimpiyatlar'a gideriz bir sıkıntı olmaz bence ...
 
Şu yukarda yazılı takımlardan bir tanesi bile bize rakip olamamalı. Heleki ligimizin kalitesini düşününce. Dünyanın en iyi ligi diyoruz.
 
Kadromuz şekillenmiş, Devşirme tercihimizi Kuanitra olarak kullanmışız, Nevlin kadroda yok.

Füzen Sönmez​
Koordinatör​
Canan Nilgün Erdoğan​
Menajer​
Ceyhun Yıldızoğlu​
Antrenör​
Ömer Petorak​
Yard. Antrenör​
Erman Okerman​
Yard. Antrenör​
Alper Koç​
Yard. Antrenör​
Ozan Şirikçi​
Kondisyoner​
Gökhan Metin​
Doktor​
Haşim Ay​
Fizyoterapist​
Murat Canbakal​
Masör​
Cemil Karataş​
Masör​
Barış Yılmaz​
Malzemeci​

Oyuncu Kadrosu
NO
Adı-Soyadı
Millilik
Boy
D. Tarihi
Pozisyon
Kulübü
1
Nevriye Yılmaz​
239​
194​
1980​
Center​
Fenerbahçe​
2
Esmeral Tunçluer​
233​
176​
1980​
P. Guard​
Fenerbahçe​
3
Birsel Vardarlı​
186​
174​
1984​
P. Guard​
Fenerbahçe​
4
Nilay Kartaltepe​
179​
172​
1979​
P. Guard​
Botaşspor​
5
E. Tuğba Palazoğlu​
108​
170​
1980​
S. Forvet​
Mersin Bşb.​
6
Bahar Çağlar​
189​
190​
1988​
P. Forvet​
Galatasaray MP​
7
Işıl Alben​
156​
170​
1986​
P. Guard​
Galatasaray MP​
8
Şaziye İvegin​
238​
183​
1982​
S. Forvet​
Galatasaray MP​
9
Yasemin Horasan​
317​
187​
1983​
Center​
Beşiktaş Cola Turka​
10
Tuğçe Canıtez​
112​
190​
1990​
P. Forvet​
Westmont Üni.​
11
Y. Begüm Dalgalar​
105​
185​
1988​
Forvet​
Tarsus Belediyesi​
12
Kuanitra Holingsvorth​
-​
196​
1988​
Center​
Seat Györ/WNBA NY L​
 
takım nevlini istiyordu sanki ama hayırlı olsun bencede nevlinin milli performansı daha iyiydi... Gülşah Akkaya, Naile İvegin, ve Seda Erdoğan, da kadrodan çıkarılmış...
 
Japonya hakkında yazdığım analizi sizlerle de paylaşmak istiyorum:

Japonya, geçen sene kendi düzenledikleri Asya Kadın Basketbol Şampiyonası'nda 3.olarak bu turnuvaya katılmaya hak kazandı. Tahmin edebileceğiniz gibi kısa, yetenekleri kısıtlı ama çalışkan bir takım.

Nasıl Hücum Etmeliyiz?


Japonya kısa bir takım olduğu için pota altını çok iyi kullanmalıyız. Burada bizi bire birde savunma ihtimalleri yok o yüzden yardım getirecekler, bizim bu yardım geldiğinde doğru zamanlamayla topu dışarıya çıkartıp çok hızlı bir şekilde topu dolaştırdıktan sonra boş şutu bulmalıyız. Tepeden ikili oyunlarla da kolay sayı üretebiliriz, burada topu devrilen oyuncuya vermek yerine Japonya'nın yardım getireceği forvetlere topu çıkarmak suretiyle boş şutları bulabiliriz. İkili oyunlardan sonra devrilen oyuncuya da verebilirz tabi ki çok yetenekli iki oyun kurucumuz Işıl ve Birsel dışında bu oyunları oynayabilecek çok yetenekli guardlara da sahibiz. Bu arada hücumda hızlı top çevirmek çok önemli, kısa takım oldukları için neredeyse her pozisyonda yardım getiriyorlar ve çok dinamikler. Paslarımızı olabildiğince yüksekten vermeliyiz, pas arası yapmalarını izin verirsek bunu cezalandırabilirler. Elbette hep kısa takım diyoruz, bunu hücum ribauntlarını zorlayarak değerlendirmemiz gerekiyor. Kesinlik her hücumdan sonra oyuncularımız hücum ribauntlarını zorlamalı. Ayrıca bizim takımımızın zaten kimyasında olan şey, ribauntu alır almaz son hız rakip potaya saldırmamız gerekiyor. Bir diğer önemli nokta ise maçı düşük tempoda tutmak, bu benim şahsi görüşüm ama tempo artarsa onların işine yarayacağını düşünüyorum çünkü yarı-saha hücumunda neredeyse hiçbir şey üretemiyorlar.

Nasıl Savunma Yapmalıyız?


Japonya'nın hücumda fazla seçeneği yok, bizim hedefimiz onları 55 sayının altında tutmak olmalı. Japonya'nın hücumları da çok hızlı top çevirmek üstüne ve hızlı hücumlardan bulacakları sayılara bağlı. İlk 5 çıkacak olan 2 uzun oyuncuları da harika orta mesafe şut atıyorlar ve top ellerine geldiğinde hiç tereddüt etmeden potaya yolluyorlar. Uzun dediğime bakmayın birinin boyu 1.83 diğerinin 1.84. Burada devreye ayakları hızlı uzunlarımız giriyor peki kim var? Sadece Bahar Çağlar. Ayrıca Ceyhun Hoca'nın hazırlık maçlarında denediği 1 ve 4 numara ile ön sahada baskıyı sadece Bahar Çağlar oyundayken yapması lazım çünkü diğer oyuncularımız baskıyı yaptıktan sonra geri dönebilecek hıza sahip değiller. Savunmada kesinlikle gereksiz yardıma gitmemeliyiz, zira her gittiğimizde topu dışarıya çıkartıp cezayı kesebilecek bir kapasiteye sahipler. Bizim Ankara'da oynadığımız hazırlık turnuvasında da ortaya çıkan problem rakip takımın çok 3-sayı isabeti bulmasaydı. Bu maçta öyle hatalar yaparsak maç çok zora girer. Tabi her zamanki gibi topa baskı çok önemli onların pas yollarını tıkayıp hücumlarını çıkmaza sokmamız lazım. Savunmada eller sürekli hareketli ve pas yollarına sürekli saldırmamız gerekiyor. En önemlisi ise kısa bir takım olmalarına rağmen hücum ribaunlarını zorlayan bir takım bu yüzden kesinlike savunma ribauntlarını çok temiz almamız gerekiyor.

Japonya'da dikkat edilmesi gerek oyuncular 4-5 numarada görev yapan Maki Takada ve Yuka Mamiya.
 
Nevlin sanki daha iyi gibiydi ama Taner güzel analiz yapmış, sadece Japonya değil genel olarak uzun ve kalıplı oyuncuları yok elemlerde rakiplerin. Kuanitra daha çok iş yapabilir .
 
Maçlar için biletler baya önceden satışa çıkmıştı ama ne kadar kaldı bilmiyorum maç saati gitsek gişede bilet bulabilir miyiz ki?
 
Eklemek istediğim bir başka nokta ise, Japonya hızlı hücumlarda hiç çekinmeden 3-lük atıyor. İzlerken dikkat edin kısa oyuncuları hemen köşelere koşacak ve boş şut için bekleyecek. İnşallah buna bir önlem alır Ceyhun Hoca.
 
İlk maçta kolay Porto Riko engelini çokta iyi geçmedik ama zaman zaman iyiydik. 65-53 kazandık.

Bahar maşallah bu sene çok ümitliyim kendisinden 11s 8r 4a.
 
İyi de onamadık kötüde oynamadık. İlk yarıda Tuğba'yı çok beğendim. Bir sene Ceyhum hocadan ayrı kalmak melekelerini tekrar kazandırmış. Umarım bu bir haftalık süreçte tekrar kaybetmez. Bu sene kendisini birde Ekrem hocayla görmek isterim.Yeni devşirmemiz uyum sağlamış gibi görünüyor. Ben kendisini beğendim. Nevlinden çok daha fazla katkı sağlar. Sadece yardım savunmasında geç pozisyon alıyor. Bahar'ın 4 asist yapması hoşuma gitti. Gene Nevriye'nin asistleri ve pas dağıtımında topu boş adamla buluşturma becerisi oldukça iyiydi. Yalnız belindeki sorun belliki devam ediyor. Eskiden de belki atletik değildi, topu almak için eğilmede sıkıntı yaşıyordu ama şimdi hiç eğilemiyor ve zıplayamıyor. Yinede Nevriye'nin bu handikapıyla birlikte, asist özellikli uzunların bir arada bulunması hem bize hem de milli takıma artı değer katacaktır.

Ceyhun hocanın 2 saniye kala, bazılarının tabiriyle '' koyduk mu? '' molasını sonuçlandıramamamızı umarım turnuvanın sonunda aramayız. (Ergin hoca'nın Akatlar'da 7 saniye kala aldığı mola 2 li averaj hesabı bakımından ne kadar gerekli ise bugünkü mola da genel averaj açısından o kadar önemlidir. Umuyorum ki bir daha bu '' koyduk mu? '' molası üzerinden gereksiz yere Ergin hoca'nın kişiliğine laf sokulmaya çalışılmaz.)
 

Üst