Engin-Ender-Transfer
Ship-Göksenin
Cenk-Shumpert-Transfer
Kerem-İlkan-Erceg
Furkan-Bonsu
Ship-Göksenin
Cenk-Shumpert-Transfer
Kerem-İlkan-Erceg
Furkan-Bonsu
2 senede ne harcamışız allah aşkına toplayın 2 yılı sonra efesi bjk ve feneri kiminki fazla..Yapılanıyorduk ve bunu gençlerle yapıyorduk.Gelceğe damga vuracak kadro hazırlanıyordu.Herkes der ya altyapı ve gençlerle başarı geliyor diye bizde işte onu başaracaktık..Burda gözlüklerimizi çıkaralım bu takım geleceğe damga vuracaktı ama sistem çöktü.Bunu anlamak zor değil sanki hersene 20 milyon euro harcadık.Ayrıca hoca ayıp etmiş bütçeyi aşmamak için pahalı oyuncu istememiş çok ayıp.Artık bırakalım gideni yermeyi
Bende öyle umut ediyordum ama şimdi transfer yönetmeliğine baktım hukukcu değilim ama sanki 150'den fazlasını alamayız
Sözleşmeli Sporcular Lisans,Tescil ve Transfer Yönergesi (2011-2012)
17. Daha Önce Ülkemizde Tescil Edilmiş Yabancı Uyruklu Sporcuların Transfer işlemleri
17.1. Liglerde yabancı statüsüyle yer alan sporculardan herhangi bir kulüp adına sözleĢme yaparak tescil olup lisans çıkaranlar, bonservis bedelini ödeyerek baĢka bir kulübe transfer yapabilirler. Bu bedel yabancı oyuncu ile imzalanmıĢ son sezon sözleĢmesi bedelinden fazla olamaz.
17.2. Ülkemizde en son yaptığı sözleĢmenin bitiĢ tarihinden itibaren 1 sezon geçen yabancı uyruklu sporcular serbestçe transfer yapabilir. Bu tip sporcular ülkemize ilk kez gelen yabancı uyruklu sporcular gibi iĢlem görür.
17.3. SözleĢmesi süresinden önce fesih olunan yabancı oyuncular, bir sonraki transfer sezonunda bonservis bedeli ödemeden transfer yapabilirler.
17.3'e göre sözleşme fesh olunca bizim herhangi bir hakkımız kalmıyor malesef
Mithat abi burada suçun hocada değil yönetimde ve maça gitmeyen seyircide olduğunu düşünüyorum.Yönetim futbolda bir şampiyon olduk onun peşinde sürüklendi sürüklendi beşiktaşa elendikten sonra akıllar başa geldi dicekken bir baktık yine şampiyonluk yolunda sürüklendiler.Bu şampiyonluk çok uzadı tamam inanılmazdı fakat bir yere kadar olması lazımdı bunun.Taraftarda gerekeni yapmadı beşiktaş maçlarına iyi bir taraftar kitlesi yoktu salonda.Ben şehir nedeniyle gitmem mümkün değildi ama inşallah İstanbulada geleceğim yakın zamanda.Bayan olsun Erkek olsun Engelsiz Aslanlar olsun Voleybol maçları olsun gitmeye çalışacağım.Fakat benim bütün heveslerim kırıldı.Demişsin ya Oktay Mahmuti bize ne kazandırdı diye bir aile olmayı kazandırmıştı o gidince buda bitti.Şampiyonluk kaçırmışız iki adet...geçen seneki şampiyonluk yarışı nasıldı herkes biliyor telefon kayıtları filan.Hadi bunlar olmasada biz sonuna kadar savaşmadık mı?Sakatlıklara rağmen oynamadık mı?22 seneden beri camiada ne şampiyonluk gördün Mithat abi?Şimdi mi sorun oldu şampiyonluk?Adamlar ellerinden geleni yapmadılar mı?Ben kulüpte 22 senedir geleceğe yatırım görmedim sevgili Kubilay.Ben hocayı sevmiyorum asla demedim bilakis beğendiğim bir hocadır,her hocanın artıları olduğu gibi eksileride vardır.Ben hocanın artıları bize ne kazandırdı,eksileri ne kaybettirdi,onun mukayesesini yaptım.Kazanç var faka kaybettiğimiz iki adet şampiyonluk var,bunun irdelenmemesi beni rahatsız ediyor.
Ben kirli ellerimden gayet memnunum ozaman Tugay. O bahsettiğim 'Oktaymania, Mahmuti fetişistliği' falanda en çok sende var kardeşim, dilediğin kadar yok de mırın kırın et.
Sabah sabah asıl sen ne içiyorsan beynin idrak merkezini silip atıyor Tugay. Diyorum ki Mahmuti'nin şu gösterdiği transfer stratejisini başka bir koç gösterse herkes bir yerlerini yırtardı oyuncumuzu ayartıyor, bizim üstümüze oynuyor,vs diye ancak ne hikmetse Mahmuti yapınca yönetimin başıboşluğu ,şubenin hali vs diye sebepler çıkıyor ağızlardan, kapiş?
Bu sözleşme süresinden önce fesih olan yabancı oyuncular mesela Songalia ile sözleşmemizi feshettik Efes songalia'yı alsaydı evet bonservis ödemeyecekti. Ama Gordon'un durumu tam olarak buna uymuyor. Karşılıklı fesih durumu yok, GS göndermiyor yani. Ben de hukukçu olmadığımdan buradan nasıl bir sonuç çıkar bilmiyorum.
Ama böyle bir yönteme TBF izin verdiği an ligde kaos başlayacağı kesin. Her yerli-yabancı oyuncu bunu sözleşmesine ekletir. Ve misal Ocak ayında ara transfer döneminde bile takımların kadrosunda kalmasını istediği oyuncular başka takımlara geçer sözleşmesi bitmeden fesih bedelini getirip kulübe teslim ettiği için
.
Doğan,
Olmayan bir olay için herkes şunu yapardı, şunu söylerdi gibi beyanatlarından anlaşıldığı üzere kahinliğe merak saldın. Ben seni zaten bildim bileli yönetim yalakalığı yapan yorumların sürekli tavan yapmıştır. Tabi bu sana göre Galatasaray'ın menfaatleri doğrultusunda, salt Galaatsaray sevgisinden kaynaklıdır. Ama unutma ki daima kalkan olduğun mevcut yönetimler birgün silinip gidiyor ama onları biryerlere getiren Galatasaray kalıyor. Yani sizin anlayışınız tezat bir defa Galatasaray eşittir seçilmiş yönetim değildir.
Ayrıca ayartma lafını sen kullandın. Hangi akla hizmet söylüyorsun bunu dayanağın nedir ? Varsayımlara göre şu şunu derdi, bu bunu düşünürdü diyerek eline ne geçecek ? Amaç mide bulandırmak. Çünkü şahsi olarak oldukça başarılı bir oyuncumuz rakiplerimizden birine gitmiş. Ee rakip koç da Oktay Mahmuti olunca aldı, çaldı, ayarttı oluyor. Öncelikle bunu düşünmek için saf olmak lazım ki sen zaten bünyendeki oyuncuyu tutmak istesen masaya oturtursun. Ortada böyle bir yanlış varken üstelik oyuncu gidince de varsayımlarla Oktay aldı götürdü oluyor. Bu resmen çamur at izi kalsın olayından başka birşey değildir. Adamı istemediniz gitti ama hala derdiniz bitmedi. Yemin ediyorum ucunda Galatasaray olmasa Mahmuti'nin sen ve senin gibilere tokat olsun diye başarılı olmasını isterdim ama ne gönül bunu ister ne de böyle birşey diler.
F.Ülker harici takımlara gidebilir maddesi zaten bu konudaki aciziyeti gösteriyor. Sözde sizin için herşey asil Galatasaray'dan ibaret ama F.Ülker kompleksi bazı şeylerin önüne geçmiş..
Evren Büker beceriksizini mi alacaktı Oktay Mahmuti?
İşine yarayan adamı alacaktı pek tabiki siz Hawkins'i,Arroyo'yu,Dudley'i,Andric'den düşük profilli Bonsu'yu isterken sorun yok; Oktay Mahmuti ,Gordonu alınca "hoca oyuncularını ayartıyor.".Ne güzel memleket.
Umarım Efes'de başarılı olur da kafamızı daha da sert taşlara vururuz.Bunu can-ı gönülden istiyorum.Çünkü son 1 ayda yaşananlarla biz başarıyı zaten haketmiyoruz.
4 numaraya şutu iyi bir yabancı almamız gerekiyor Kerem ve İlkan'ın yanına. Guard olarak seçimimiz Chatman olabilir mi acaba bu yıl Türk pasaporu alacak diye bir dedikodu var.
Jamon Lucas Gordon iyi adamdı, hoş adamdı ancak bize Darius Washington kadar katkı yapamadı. Hele ki her oynanan maçta Hawkins karşısında madara oluşundan sonra kafamda ciddi soru işaretleri oluşmuştu. Nihayetinde iyi bir şutör de değil kendisi ve gitmişse yolu açık olsun. Kendisinden çok daha iyi bir guard alınacağından hiç şüphem yok.
Ayrıca David Hawkins'i de alırsak önümüzdeki sezon Efes maçlarında Gordon'u ezişini hep birlikte izleriz zira Oktay Mahmuti'nin bir B planı hiç olmadı şimdiye kadar.