Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
NBA den free agent oyuncuları alabiliriz bence landry fields 800 bin dolara oynuyor...jannero pargo 1.1 USD alonzo gee 900 bin USD sundiata gaines 900bin USD -armon jonhson 800 bin USD gibi oyuncular free agent acaba aralarından birilerini mutlaka almak isteyecektir ergin hoca bence

bu oyuncuları örnek olarak yazdım bence bizim transferlerimiz temmuz sonu gibi biter NBA da takaslar bir olsun süpriz isimler avrupanın yolunu tutabilir bence NBA da çok şeyler değişecek bence bu yıl chicago luol deng i üst sıralardan draft hakkıyla takas edebilirmiş...Lakers deron için gasolu önermiş Nets bynumm u istemiş vb iddaalar var...

NBA den free agent oyuncuları alabiliriz bence landry fields 800 bin dolara oynuyor...jannero pargo 1.1 USD alonzo gee 900 bin USD sundiata gaines 900bin USD -armon jonhson 800 bin USD gibi oyuncular free agent acaba aralarından birilerini mutlaka almak isteyecektir ergin hoca bence

Abi Pargo bize gelene kadar Euroleague takımlarından çok rahat kontrat alır. Gelse çok iyi olur ama zor baya. Alonzo Gee desen o da zor bence NBA'den kontrat alır o da.

Şu Euroleague işi yattığı için çok zararlı çıkacağız o net yalnız. Astronomik kontratlar önermediğimiz sürece oyuncu havuzumuz çok daralmış olacak.

Abi Pargo bize gelene kadar Euroleague takımlarından çok rahat kontrat alır. Gelse çok iyi olur ama zor baya. Alonzo Gee desen o da zor bence NBA'den kontrat alır o da.

Şu Euroleague işi yattığı için çok zararlı çıkacağız o net yalnız. Astronomik kontratlar önermediğimiz sürece oyuncu havuzumuz çok daralmış olacak.
free agentlerin listesinde dikkatimi çeken birkaç tanesini paylaştım bu oyuncular içinde gelmesini en isteyeceğim landry fields ama kontrat alacağına inanıyorum...diğer oyuncuların gelmesi de zor ama ben havuzun daraldığına inanmıyorum...

Geçen sene bizim kadromuz ve Beşiktaşın kadrosu Eurocup için kurulmuş kadrolardı ve ligin en başarılı iki takımı oldu bu takımlar.Hawkins-Gordon-Arroyo-Bonsu bunlar hep eurocup oynamayı göze alarak geldiler euroligte yokuz diye kötü kadro kuracak değiliz.

Yalnız Lakoviç tam Ergin Ataman'ın tarzında bir oyuncudur. Saha görüşü olan şutör bir oyuncuki Ataman bayılır böyle adamlara.

Ancak şahsi görüşüm imkan olursa şayet Lakoviç ile yollar ayrılsın, hiç riske girmeyelim o paraya üst düzey ve çok daha genç bir oyuncu almak çok çok kolay olur bizim için.

Haddadiyi zorlamak lazım. Avrupaya gelmek isteyebilir artık yedek kalmaktansa. Hawkins alınacak mı durum ne bilmiyoruz ama o tip bi oyuncu bizim takıma lazım. Hem güçlü hemde kendi sayısını üretebilen bi oyuncu. O olmasa bile onun tarzında birini bulmak lazım ama pek kolay değil. Shipp ve Gordonun Atamanın sisteminde çok başarılı olacaklarını sanmıyorum. Özellikle Gordon geçen sene çok ekstra bi sene geçirdi bence ki playoffta performansı düştü.Oktay hocanın sistemi onun oyununda önemli etken. Efese giderse Kinsey ile Mahmutinin sisteminde çok yararlı olabilir. Elimizden gidicekse bile Efese kaptırmamak lazım.

Ergin Ataman tüm dünyayı tarayan ve oyuncu bulmak konusunda uzman biri. Oyuncu seçimlerinde müthiş bir güven yaratıyor bana kalırsa. Ünal Aysal'ın basketbola gereken yatırımın yapılacağını müjdelemesi ile de transferde hiç zorlanmadan çok kaliteli isimleri katacağız bu yıl kadromuza. Üç kupayı almak için her şey müsait yani.

Ergin Ataman iyi seçim yapar yapmaz, o ayrı mesele de, Spurs scoutu muamelesi yapıp tüm dünyayı tarayan demek fazlasıyla iddialı ve desteksiz bir yaklaşım. Ergin Hoca son 7-8 yılda hiçbir zaman düşük profilli, tanınmayan, x ülkenin ikinci liginden yabancılarla çalışan bir antrenör olmadı. Transferde risk almayı seven, oyuncu saha dışında dengesiz olsa da verim almaya çalışan bir antrenör olarak geçen sene bunu çok iyi başardı.

Lakovic'i ise ne Mahmuti'nin ne Ataman'ın görmek isteyeceğini düşünüyorum. Milyonluk kontratı var diye biliyorum ve çıkmamız zor olduğundan kalacaktır. Ne kadar mücadele ederse etsin savunmada takımı eksik oynatması üzerine bir de erozyona uğrayan yetenekleri kendisine verilen parayı son derece gereksiz hale sokuyor. Geçen yılın istediğimiz gibi sonlanmamasının önemli sebeplerinden biri de kendisinin ve Songaila'nın transferidir. Umarım bir şekilde yollarız ve kariyeri düşüşe geçmiş böyle transferler yapmayız.

Ergin Ataman iyi seçim yapar yapmaz, o ayrı mesele de, Spurs scoutu muamelesi yapıp tüm dünyayı tarayan demek fazlasıyla iddialı ve desteksiz bir yaklaşım. Ergin Hoca son 7-8 yılda hiçbir zaman düşük profilli, tanınmayan, x ülkenin ikinci liginden yabancılarla çalışan bir antrenör olmadı. Transferde risk almayı seven, oyuncu saha dışında dengesiz olsa da verim almaya çalışan bir antrenör olarak geçen sene bunu çok iyi başardı.

Lakovic'i ise ne Mahmuti'nin ne Ataman'ın görmek isteyeceğini düşünüyorum. Milyonluk kontratı var diye biliyorum ve çıkmamız zor olduğundan kalacaktır. Ne kadar mücadele ederse etsin savunmada takımı eksik oynatması üzerine bir de erozyona uğrayan yetenekleri kendisine verilen parayı son derece gereksiz hale sokuyor. Geçen yılın istediğimiz gibi sonlanmamasının önemli sebeplerinden biri de kendisinin ve Songaila'nın transferidir. Umarım bir şekilde yollarız ve kariyeri düşüşe geçmiş böyle transferler yapmayız.

Benim tüm dünyayı tarayandan kastım yalnızca Yugoslav kökenli oyuncular değil tüm dünya ülkelerinden kaliteli oyuncuları tanımasıydı. Nasıl ki Carlos Arroyo Porto Riko'lu ise, Benjamin Eze Nijeryalı. Ergin Hoca her milletten kaliteli basketbolcuları takıma kazandırmada üstad bana kalırsa. Adamın tarzı zaten bilinmeyen oyuncuyu bulup çıkarmak değil, kaliteli oyunculardan maksimum verim almak.

SportandoBasket

New name for Unicaja Malaga this morning: Jaka Lakovic who has spent last season in Turkey with Galatasaray

Lakovicin yüklü kontratından kurtuluyoruz galiba

Erkeklerde Kıtadışı,Avrupalı kuralı geçen sene 3+2'den 4+1'e değiştirilmişti değil mi yoksa yanlış mı hatırlıyorım ?

Bugün dış basında iki farklı sitede okudum Malaga'nın Lakovic ile ilgilendiğini. Bence de Ataman'ın sisteminde geçen seneden daha başarılı olması muhtemel ama, 35 yaşında olacak ve 1 milyon euro/dolar alacak olması sebebiyle ayrılması daha doğru olur.

İsim vermeyeyim ama, Ergin hocanın şutu zayıf dış oyucuları tercih etmediğini gözönüne alırsak, kısa rotasyonunda da değişime gitmesi muhtemel.

Lakoviç'i Malaga istiyorsa hemen verelim biraz da çıkış ücreti alırız. Bulunmaz bir fırsat bence. Bu arada Hawkins'i FBÜ itiyormuş. iyi para teklif etmişler. Biz Gordon'u kaybetmeyelim de Hawkins bize gelmese de olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...