RAP Müzik

Reco ben sana zamanında söylüyordum bu adam evlendikten sonra değişti, özellikle cemaatlere katıldıktan sonra bambaşka biri oldu diye.

Şöyle de bir gerçek var kabul etmemiz gereken. Söz olarak da, müzik olarak da önüne geçilmesi çok zor. Her konuda geçmişten günümüze tecrübesiyle çok profesyonel çalışıyor.

Yine de kanibal aşiretlerde kendisinin de dile getirdiği gibi; insanım önemse bu kalemi.

Önemseyeceğiz...

O kadar muhabbetin arasına sıkıştırdığım Tupac ne güzel parlıyor... Bi de şu yazılanları okuyunca şok oldum. Yakında ilahiye geçerler herhalde...

Sansar Salvo hastalığının yavaş yavaş geçmesiyle kastırıyor resmen..
2 yeni track yapmış çok beğendim ikisinide..
Sago hayranı olmama rağmen şu sözü çok beğendim,

''Yıllardır Cezadan alıyorken feyzi bak en büyük rakibim Sago değil Jay z''

Ali Ömer Horzum' Alıntı:
tupac.jpg

Only god can judge me !

Ben def ettikçe alçak virüsler ürüyor
Ben doğrumu deştikçe onlar komikmiş gibi gülüyor
Bilmiyorlar aslında onlar karşımda yavaşça ölüyor
Sago herşeyi çok net görüyor

Peace..

Doğru düzgün foruma giremiyorum hazır girmişken biraz melankolia reklamı yapalım ;)
Kafile 2den en çok dikkat çeken 2 ismin yeni albümlerini yazacağım..

Şahsi - Şahsına Münhasır
Bence Sagonun yerini alabilecek kaliteye ulaşabilecek bir isim çok kaliteli beatleri ve lirikleri var..
Bu albümde hit olacak 6-7 şarkı var,güzel albüm dinlemenizi öneririm..

Vale - Dramafon Mega Lp
Valeyi beatmaker olarak remixtape yarışmasında tanıdım,mc olarak şarkılarını dinlediğimde Sago kopyası olduğunu düşünüyordum fakat albüm çok kaliteli olmuş..
Kötü şarkı yok hit olacak 8-9 şarkı var beatler çok başarılı benim çok hoşuma giden bir albüm..Dinlemenizi öneririm..
edit:indirmek isteyene yardımcı olunur..

Dün Sago yine salladı Ankara'yı..
Verdiği haberleri paylaşayım hemen:
Üstad çok yakında düet albümün çıkacağını belirtti biz 18 diye bağrınca evet 18 gün kaldı dedi..
Bursayada gidiceğiz şampiyonluk kutlayacağız dedi..20 Mayısda Bursa konseri var..
Her konserinde ayrı hayran oluyorum bu adama uzun zamandır break dance yapmıyordu dün bizi kıramadı..

Yaralara bak bu birinin değil birilerinin izi kalır birinin o geçmeden izi kalır ötekinin hepimizin izi bir dizi...

Respect !

Rap deyince varsa yoksa Sago, gerisi hikaye : )
Yeni albüm bomba gibi olmus Bu Böyledir, Bana Ninni Okumayin, Onlari Da Anliyorum, Bir Dizi Iz, Iyi Bilirim ve digerleri hepsi birbirinden süper sarkilar mükemmelsin Sago...

VE TEKRAR SAGOPA KAJMER !

Rap müziğinin Türkiye’deki en önemli temsilcisi Sagopa Kajmer (Yunus Özyavuz) yepyeni projesi ”SAYDAM ODALAR”la tekrar sizlerle. İlk başta ”Galiba” isimli şarkısına bir single cd çıkarmayı planlayan Sago,daha sonra bu fikri genişletmiş ve mini bir albüm hazırlayacağını duyurmuştu.Toplam 6 yeni şarkı içeren Saydam Odalar albümü aynı zamanda Sagopa Kajmer’in 2010 senesinde internetten hediye olarak verdiği ve insanlar tarafından çok sevilen ”Ardından Bakarım” şarkısını da içinde barındırıyor.Eşi ”Kolera (Esen Özyavuz)” ile 2 yeni ortak çalışma yapan Sago,bu albümünde de Kolera hayranlarını mutlu ediyor.Galiba adlı yeni şarkısının birçok farklı mixini içeren Saydam Odalar adlı yepyeni Sagopa Kajmer albümü toplam 16 şarkıdan oluşan arşivlik bir rap ziyafeti.

Albümü 7 Temmuz Perşembe günü tüm müzik marketlerde bulabilirsiniz.

Gittikçe kalitesizleşmeye başlasa da iyi örnekleri var Rap'in. Bir mikrofon bir ses kartıyla değil orkestra ile bu müziği yapanları dinledikçe gerçek zevki çıkıyor. Hakettiği değeri görmüyor çünkü hala rap gangstacılık oynayan zenci abilerin, kliplerde hemşire kıyafetli hatun yediği müzik türü gibi görülüyor.

Makbul olanı yeraltında yapılanıdır. Yapanların maddi kaygıları en alt seviyededir. Müzik için müzik yapılır.
[video=youtube;8tW1lKchlVI]http://www.youtube.com/watch?v=8tW1lKchlVI[/video][video=youtube;OeVIugzMGhM]http://www.youtube.com/watch?v=OeVIugzMGhM[/video][video=youtube;VVR6xL7fkaY]http://www.youtube.com/watch?v=VVR6xL7fkaY[/video]
[video=youtube;HQIPI1ZFf5s]http://www.youtube.com/watch?v=HQIPI1ZFf5s[/video]

Küheylan elinde mikrofondan taramalı rambo
Söz,müzik,aranje,scratch artu 18lik kombo
Bir kaşık deniz suyunda boğulur çömez karides jumbo
Sago rap katillerinin izini süren komiser Kolombo.

Sagopa Kajmer Yunus'un ustalık eseri
Üstad sanar kendini vurgudan aciz kolpa serseri..

Sago,Sansar'a fena giydirmiş.. Yeni albümleri 2003-2005 arasındaki tadı vermese de dinlenmeden olmuyor.

Rap müziği eskilerden çok dinlerdim Sagopa Kajmer in bir çok bandrollü albümü mevcuttur,bir çok rap konserine gitmişimdir ancak malesef üzülerek görüyorumki Türkiyede rap eriyor. Türkiyede rap müziğin önderi olan Sagopa Kajmer ve ceza nın raple pek alakaları kalmadı biri arabeskçi oldu ötekinin popçudan farkı kalmadı ,fuchsa hiç değinmeyeceğim amrikalılara cover yapan bi hale geldi. adam gibi rap yapanlarda rapi bıraktı mt, derindarbe vs sonuç olarak rapin pek tadı kalmadı
şu anda dinlemekden haz aldığım bir tek da poet var ve birde eski şarkılar