Rock Müzik

Forumda var mıdır Rock Müzik dinleyen? Metal,Hard Rock,Alternatif Rock,Punk vs. müzik türleriyle ilgili bu başlık altında konuşabiliriz.Fikir alış verişinde bulunabiliriz,Şarkı isimleri verip,Gruplar hakkında yorum yaparız.

NOT: Eğer başlık ilgi görmezse adminler tarafından silinmesini talep ediyorum

Hayko Cepkin , Erkin Koray , Pinhani en çok dinlediklerim.

Hayko Cepkin : Bertaraf Et , Görmüyorsun , Yalnız Kalsın , Sonra Görüşelim , Kaos , Sıkı Tutun , Fırtınam...

Erkin Koray : Sevince , Senden Başka Kimse Yok İçimde , Arapsaçı , Akrebin Gözleri , Fesuphanallah...

Pinhani : Hele Bi Gel , Beni Al , Bir Anda , Haftanın Sonu , Yalandan da...

---

Ayrıca Barış Manço ve Cem Karaca gibi efsaneler de var.

Duman , Şebnem Ferah , Barış Akarsu , Emre Aydın , Teoman , Direc-t , Gripin , Manga , Vega , Kurban , Feridün Düzağaç gibilerle çoğaltmak mümkün...

Yabancı dinlemem ama ;

We are the champions , We will rock you gibi çok güzel şarkılara imza atan Queen ,

Metallica , Linkin Park , Ramms+ein , Korn , Limp Bizkit , Evanescence , Orphaned Land , Moonspell ...

Batuhan beni de tarif etmiş,benzeri şeyleri yazmaya gerek yok. :) Şebnem Ferah favorim.Yabancı çok fazla dinlemem.Yalnız yabancılara Anathema'yı da eklemek istiyorum.Hazır 26'sında konserleri de var Yeni Melekte.

Tamamen anti Haykocuyum yaptığı müzik tarzı ne beni ne de ülkemi anlatıyor ne de kenarından çizgisinden geçiyor.
Şebnem Ferahla kıyaslanmaz bile :) Forever Şebo.Eski Teoman.Pinhani.Manga.Emre Aydın(Rock & Pop ) farketmez.

Ayrıca sona saklamak istedim :) Her ne kadar da tutum ve davranışlarını hiç tasvip etmesem de Duman 1 numaralı favorim sayılabilir :) Kız arkadaşımın da bunda etkisi çok çok büyük tabi :)

[youtube:136d9]http://www.youtube.com/watch?v=NbsRNRa1OYY&mode=related&search=[/youtube:136d9]

Çok değişik , değişik olduğu kadar da muhteşem bir klip.İzlemenizi tavsiye ederim.

Yakup - Platonik

Değişik değil süper bir klip :) İlk olarak Gs Tv2de izlemiştim klibi daha sonra çok beğenip indirdim :) Yapanların eline sağlık olay çok dramakomik :)

Bu topici sevmeye başladım.Teşekkürler Cem.

Evet aslında değişik değil de çok güzel bir klip.:)

MTV'de bilmem neye aday mıymış neymiş ?

Benim favorilerim;

Yerli:Kargo,Mor ve Ötesi,Teoman (Burak'ın dediği gibi eskisi),Şebnem Ferah,Manga,Duman,Gripin,Ogün Sanlısoy,Zakkum

Ayrıca 110,Aylin Aslım,Hayko Cepkin,Özlem Tekin'in bazı parçaları favorilerim arasında.
Mavi Sakal'ı da unutmamak lazım.

Yabancı: Rammstein,Muse,Placebo,Linkin Park,Manic Street,Oasis,Radiohead,Skin,A Perfect Circle ve tam olarak Rock olmasada Coldplay dinlediğim gruplar.

Bu arada bir sorum olacak.Pinhani'nin müzik tarzı neden rock olarak geçiyor bilen var mı?
Şarkıları oldukça kaliteli ben de zaman zaman dinliyorum ancak yaptıkları müziklerin Rock'la alakaları yok.

Re:

Batuhan Varolsun' Alıntı:
Bu topici sevmeye başladım.Teşekkürler Cem.

Evet aslında değişik değil de çok güzel bir klip.:)

MTV'de bilmem neye aday mıymış neymiş ?

Rica ederim.Aslında fazla ilgi göreceğini sanmıyordum zaten not olarakta belirtmiştim.

Bu arada Yakup'un klibi oldukça anlamlı ve kaliteli olmuş.Kendi sitelerinde de MTV ödülleri için oy verin kampanyası var.

Pinhani'nin müzik tarzı niye rock olarak geçiyor kestiremiyorum fakat şarkıları çok ama çok kaliteli.

Kavak Yelleri dizisiyle de adlarından sıkça söz ettirdiler.Hatta ben Kavak Yelleri ile tanıdım onları...

Hele Bi Gel , Beni Al , Bir Anda , Haftanın Sonu , Yalandan da...

Re:

Pinhani'nin müzik tarzı niye rock olarak geçiyor kestiremiyorum fakat şarkıları çok ama çok kaliteli.

Kavak Yelleri dizisiyle de adlarından sıkça söz ettirdiler.Hatta ben Kavak Yelleri ile tanıdım onları...

Yanılmıyorsam albümleri Aralık ayında çıktı.Ben Mart ayında arkadaş tavsiyesi ile albümlerini aldım.Aldığım gün albümü sonuna kadar dinledim ve helal olsun dedim.Hemen hemen bütün şarkıları dinlenebilecek,insanı vuran şarkılar.Direk ekşi sözlüğe girip grup hakkında yorumlara baktığımda Rock grubu olarak söz ediliyordu onlardan.Girdiğim birkaç Rock sitesinde de Rock olarak geçiyor o nedenle sordum.

Aslında Pinhani iyi grup ve güzel şarkılarına olmasına rağmen 2. albümü bekleyelim derim.Çünkü Rock Müzğinin en büyük yarası tek albümlük albümler.Mor ve Ötesi gibi Cambaz albümleri dşındakiler hiç o tadı vermedi.MAnga ilk albümden sonra ortalıkta yok.Zakkum tek albümlük gibi görülüyor.Kargo bir türlü standartı geçemiyor.Aslında güzel şarkılar çıkmasına rağmen Rock sektöründe sorun olduğunu hissediyorum.Yani çıkan albümler yıllık çıkmasın diyorum Manga , Mor Ve Otesi , Zakkum gibi gruplar standartı geçsinler ve yerleşşinler bir şekilde hayatımıza.

Beni tanıyanlar koyu bir Hayko Cepkin fanı olduğumu bilirler. İnanılmaz sevdiğim bir isim. Rock Müzik kategorisinde Türkiye'de tek geçerim Hayko'yu. Kimileri özenti filan diyor, asla katılmıyorum bu tür söylemlere. Şarkıları, klipleri ve de sahne performansıyla Türkiye'de böyle bir kişinin olduğunu düşünmüyorum. Klavyecikle başlayan müzik kariyerine vokal olarak devam ediyor Hayko ve geçtiğimiz Mayıs ayında çıkardığı 2.albümü "Tanışma Bitti" ile inanıyorum ki kendisini dinlemeyenleri bile kendisine bağladı. Neyse Hayko Cepkin konusunu kapatayım yoksa pek susacağım yok. :)

Diğer dinlediğim isimlere gelince; Deja-Vu, Direc-T, Duman, Kurban, Mor ve Ötesi, Ogün Sanlısoy, Özlem Tekin, Şebnem Ferah en çok dinlediklerim. Yabancı müzik dinlemeyi pek sevmem fakat Hayko Cepkin'in Avrupa versiyonu olarak gördüğüm (yada tam tersi, Marilyn Manson'ın Türkiye versiyonu Hayko Cepkin) Marilyn Manson çok severek dinlediğim bir isim. Manson haricinde pek dinlemem yabancı müzik. Papa Roach, KORN ve Iron Maiden da yine beğendiklerim arasında. Bir de Norveçli Gothic Metal grubu Theatre of Tragedy çok hoşuma giden bir grup ve herkese tavsiye ederim.

Ayrıca şunu da belirtmek isterim. Her ne kadar bir Rock Müzik hayranı olsam da çok sevdiğim Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Türkçe Slow şarkıları da var. Yani sadece rock dinlemem, hoşuma giden herşeyi dinlerim fakat favorim Rock Müzik ve de Alternatif Rock ve de Hayko Cepkin. :)

Re:

Arşivinde adı geçen şarkılar olan ya da bu şarkıları sorunsuz indirebileceğim site tavsiye edecek arkadaş aranıyor :)

Re: Re:

Arşivinde adı geçen şarkılar olan ya da bu şarkıları sorunsuz indirebileceğim site tavsiye edecek arkadaş aranıyor :)
Msn'e gel, atayım abi. :)

Bende var abi :) Yollarım sana :) Senin tarz pek değil gibi :) Ayrıca polemik yaratmak istemem ama Hayko'nun neresi sevilir niye sevilir anlamam :? Cırlamak bir sanat mı oldu anlamış :?

Re:

Burak Barut' Alıntı:
Ayrıca polemik yaratmak istemem ama Hayko'nun neresi sevilir niye sevilir anlamam :? Cırlamak bir sanat mı oldu anlamış :?
Çok saçma konuştun Burak abi. Senin cırlıyor dediğin adam bu ülkede çok geniş bir hayran kitlesine sahip. Türkiye'nin en iyi sahne performansının Hayko Cepkin'de olduğunu söylersek haksız sayılmayız. Hadi hepsini geçtim, beğenmediğin bir adamın başka birileri tarafından beğenilmesini yadırgamak nasıl bir düşüncedir bende bu anlamadım. :? Senin sevdiğini bir başkası sevmez, senin sevmediğini bir başkası sever. Zevk meselesi. Herkes birşeyde aynı şeyi hissetmiyor sonuçta. ;)

Bu arada benimde polemik yaratmak gibi bir düşüncem yok. :) Seni ne kadar sevdiğimi de bilirsin abi. ;)

Re: Re:

Onur Yavuz' Alıntı:
[quote="Batuhan Varolsun":65d5a]

Arşivinde adı geçen şarkılar olan ya da bu şarkıları sorunsuz indirebileceğim site tavsiye edecek arkadaş aranıyor :)[/quote:65d5a]

Abi Ares diye bir program var oraya sanatçının ismini yazıyosun.Onun bütün şarkıları geliyo
Siteden indirme devri bitti artık.Zaten öyle güvenilir bir sitede yok...