Roland Garros 2009

erkeklerde, olası bir nadal-federer finalini kim kazanır?

• nadal

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    12
Avatarına resmini de koymuşun.Benimde Federer'den sonra favorim Novak,ama yarı finale kadar, çünkü bir süpriz olmazsa yarı finalde Federer ile karşılaşacak. :)

inanılmaz bir maç.. sharapova, petrova maçı müthiş oldu müthiş..
maça çok hızlı girip ilk seti kazanan sharapova, ikinci sette dağıldı..

asıl maç 3. sette başladı..petrova 4-1 öne geçti.. bundan sonra sharapova resmen ağlaya ağlaya, tırnaklarıyla kazıyarak maçı 4-4 e getirdi.. 4-4 den sonra petrova kendi servis attığı oyunları çok kolay kazanırken sharapova hep zorlandı.. defalarca servisi kırılma noktasına geldi. çok zor yerleden dönerek 6-6 yı buldu maria.. yine çok zor bir oyundan sonra 7-6 öne geçti.. son oyunda ise 30-0 dan gelip servisi kırdı ve son seti 6-8 kazanıp turu geçti.. gerçekten müthiş maçtı..

sharapova eski günlerine dönüş sinyalleri verdi.. 10 kere uçurumun kenarından dönüp bu maçı kazandı.. belki bu turnuvada şampiyon olamayacak ama çok canlar yakacak.. sharapova ile djokovic e hep destek..

Nadal rekora doymuyor !

Rafael Nadal geçmişte kırılmış tüm rekorları paramparça ediyor. Peş peşe 4 yıl Fransa Açık'ı kazanan İspanyol raket, bu turnuvada art arda 30. maçını galibiyetle kapatarak kendine ait rekoru geliştirmiş oldu. Nadal'ın son kurbanı Gürcü kökenli Rus Teimuraz Gabashvili'ydi.

Nadal, 6-1, 6-4 ve 6-2'lik setlerle karşılaşmayı kazandı. Bakıldığında Gabashvili daha fazla winner bulmuştu ancak , Nadal'la oynamanın dayanılmaz ağırlığı 32 basit hataya neden oldu. Nadal'ın maç boyunca hiçbir servisini kıramayan Gabashvili'nin set alma şansı da kalmadı ve İspanyol süper yıldız 3. tura yükseldi.

270509-nadalhaber2.hmedium.jpg

dokic in vedası

jelena dokic, tenis alemin en şanssız, en bahtsız kızı olduğunu dün akşam bir kez daha gördü..

psikopat babası, fidye için kaçırılması falan derken 2 sene kadar tenise ara vermek zorunda kalan jelena bu sene dönmüş, avustralya açıkta yarı finalin kapısına kadar gitmişti..

roland garros ya iyi başlayıp ilk turu kolay geçtikten sonra dün akşam 4 numaralı seribaşı dementieva karşısına çıktı.. ilk seti 6-2 kazandı.. İkinci sette hemen servis kırdı öne geçti ama sırtından sakatlandı. önce sakatlık molası aldı.. geri döndüğünde 2. sette 3-2 öndeydi ve servis kullanma sırası ondaydı.. maçı bırakmamak için, pes etmemek için gözyaşlarıyla maça devam etti ama olmadı.. iki oyun üst üste kaybedince çekilmek zorunda kaldı.. yine ağlayarak ayrıldı korttan..

gerçekten bu kadar azmeden ve isteyen dokic e çok yazık oldu.. maçı kazanmaya çok yaklaşmıştı.. umarım önemli bir sakatlık değildir bu.. wimbledon da yine dokic i tutacağız..

roland garros da ilk haftanın sonuna gelirken mücadeleler sertleşti.. tenis diye bir spor olduğundan haberi olmayan gazetelerin " paris'te yaprak dökümü sürüyor " gibisinden bir şey yazmasını gerektirecek bir durum olmadı ama seribaşları yavaş da olsa elenmeye ve zorlanmaya devam ediyor..

dün de federer çok zorlandı acacuso karşısında.. set kaybetti.. diğer set tie-break e kaldı falan. çok kolay olmadı..

bugün erkeklerde tamamlanacak 2 maç sonrası 2. tur bitiyor ve hem erkeklerde hem de bayanlarda 3. tur başlıyor..

p.chatrier de önce fransız kontenjanından 2 maç var.. ardından merakla beklenen nadal- hewitt maçı oynanacak.. arkasında sharapova nın maçı başlıyor.. petrova yı eledikten sonra 3. ve olası 4. tur eşleşmesinde sharpova nın karşısına çok sert bir rakip çıkmıyor ki bu moral ve gazla ben çeyrek finale şimdiden çıktığını düşünüyorum..

lenglen de son şampiyon ivanovic in 3. tur maçı ile perde açılıyor.. arkasından gelmiş geçmiş en antipatik tenisçilerden birisi olan djokovic in dün yarım kalan 2. tur maçı bitirilecek.. v.williams, g.simon ve a.murray sonrasında oynayacak seribaşı isimler..

akşam iş dönüşü nadal ve sharapova nın maçlarını izleyebilirsem ne mutlu bana..

Ben Federer - Acasuso maçının tekrarını izledim gece. İlk 3 sette bayağı zorlanmış Federer. Bu pekte iyiye işaret değil ama bakalım hayırlısı.

Emre Yuksel' Alıntı:
gelmiş geçmiş en antipatik tenisçilerden birisi olan djokovic
Çoğu kişi onun için aynı şeyi düşünüyor.Ben öyle düşünmüyorum, ama banada anne ve babası çok antipatik geliyor,sırf anne ve babası yüzünden Djokovic'den hoşlanmayan insanların çoğaldığını düşünüyorum.Mümkünse onlar çoçuklarını evlerinden desteklesin.

bu hemen hemen bütün sırp sporcularda var.. biliyorsuzun çetnik işareti diye sırp faşistlerinin yaptığı bir işaret var.. bizim gurovic de yapıyor bundan kafasına esince. bosnalıları toplu mezarlara gömen anlayışın bir spor alanında işi yok.. eğer insanlıktan , acıma duygusundan yoksunsan gidip faşist olabilirsin.. bu da bizi hiç ırgalamaz ama kazandığıın bir maçtan sonra çetnilk işareti yapıyorsan ortada bir sorun vardır.. sırplar yıllardır böyledir.. 20 sene önceki basket maçları, futbol maçları da böyleydi.. şimdiki sporcuları da aynı.. her kim olursa olsun, djokovic in karşısındaki kimse ben onu tutarım.. ta ki karşısına kendindan daha faşist bir sıpr çıkana kadar..

aslında problem benim bu yazdıklarım.. şu anda djokovic in tenisini değil bunları konuşuyorsak başka bir şey söylemeye gerek yok..

bahsedilen işareti kezman denen mahluk yapıyorken;

http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/2074590.jpg

Zaten Türkiye'de sevilmemesinin en önemli nedeni Sırp olması,ama sadece tenis yönüne bakarsak benim çok beğendiğim bir oyuncu.
Emre Yuksel' Alıntı:
bosnalıları toplu mezarlara gömen anlayışın bir spor alanında işi yok.. eğer insanlıktan , acıma duygusundan yoksunsan gidip faşist olabilirsin.. bu da bizi hiç ırgalamaz ama kazandığıın bir maçtan sonra çetnilk işareti yapıyorsan ortada bir sorun vardır.. sırplar yıllardır böyledir.. 20 sene önceki basket maçları, futbol maçları da böyleydi.. şimdiki sporcuları da aynı.
Bu dediklerinize de sonuna kadar katılıyorum.
Bide sadece bu noktada değil,bazı açıklamaları,dediğim gibi anne babası yüzünden veya en son Amerike Açık da Roddik'le yaşadığı polemik sonucu tebki alması vs. bu sebebler yüzünden de pek sevilmiyor gibi :roll:
Galiba bu yüzden ne kadar başarılı olursa olsun hiç bir zaman Federer veya Nadal kadar sevilmeyecek.

emel dizili' Alıntı:
Galiba bu yüzden ne kadar başarılı olursa olsun hiç bir zaman Federer veya Nadal kadar sevilmeyecek.

sevilmemesinde ailesininde katkısının olduğuna katılıyorum hele o küçük kardeşi yok mu o da anne babası kadar sinirlerini arttırıyor seyircilerin...
novakta pek sevilmediğinin farkındaki nadal, federer den tutunda roddick, hewit, murray, ancic, m.shrapova ya kadar aklınıza kim gelirse onların taklidini yaparak sempatik görünmeye biraz daha sevimli gelmeye çalışıyor...

benimde dikkatimi çeken bişey var novak maçlarında, uzun rallilerden yada güzel bir vuruşla kazanılan puandan sonra nadal ve federer yumruk şovunu yaparken rakibine sırtını dönüyor ve toprağa bakarak kendi dünyalarında seviniyorlar

2qwn9qg.jpg

30uw9c6.jpg

ama novak böyle bir yumruk şovu yaparken rakibinin yüzüne bakarak yapıyor

9hnz46.jpg

bir insanın yüzüne bakarak yapılan vücut hareketi -ne kadar sevinç göstergesi de olsa- bütün dünyada hoş karşılanmayan hareketlerden.

işte bu yüzden tenis dünyasının gözbebeği bu ikili dünyanın her tarafında çok seviliyor

2pyaxyr.jpg

Güzel bir tespit olmuş,Novak'ın o şekilde sevindiği dikkat çekiyor,zaten çok aşikar yapıyor dikkat çekmemesi imkansız,ama Federer ve Nadal dikkatimi çekmemişti.

Nadal'a rakip dayanmıyor..

Turnuvanın ve dünyanın 1 numarası İspanyol Rafael Nadal, Avustralyalı Lleyton Hewitt karşısında zorlanmadan galibiyete ulaştı. Set vermeyen Nadal, "Tur'un en nefret edilen adamı" önünde 111 dakikada 6-1, 6-3, 6-1'le tur atladı.

Son yıllarda eski günlerinden uzak olduğu gözlenen 28 yaşındaki Hewitt, Nadal önünde çok fazla basit hata yaptı. Nadal, 3 sette 88 puan kazanırken bunun 35'inin Avustralyalı tenisçinin basit hatasından kaynaklanması ilginçti. Nadal 7 ace atarken bunlar hariç 17 winner buldu.

Rafael Nadal böylelikle peş peşe Fransa Açık'ta maç kazanma rekorunu 31'e çıkarırken bu yılki turnuvada 3. maçında da set vermedi.

290509-nadalhaber321.hmedium.jpg

bugün Aravan Rezai ile Michelle Larcher de Brito arasındaki maçı izledim. de Brito 16 yaşında öyle bir ilk set oynadı ki tie breakla kaybetmesine onun kadar üzüldüm. küçücük bu kız çocuğu, istanbul cup ta venüs ü, maria yı eleyen rezai ye kök söktürdü adeta. cıvıl cıvıl bir ses çıkarıyor ki avni küpeli nin tabiriyle monica seles in çığlıklarından fazlaymış, şimdilik 132. sırada ama 6 hazirandaki sıralamada ilk 100 e girme ihtimali çokmuş.

de Brito ile sharapova arasında çığlık çığlığa bir maç izlemek isterdim ama sharapova nın sinirlerinin tahammül edebileceğini sanmıyorum. de Brito çığlık atarken insanın acıyası geliyor küçücük kızı koşturuyorlar diye :p

Michelle Larcher de Brito, bu ismi aklınızda tutun, bir kaç yıl içinde çok duyacağız...

Fransa Açık'ta en büyük sürprize 6.günde imza atıldı. Turnuvanın 3 numaralı seribaşı raketi Venus Williams, Macar tenisçi Agnes Szavay'e yenilerek elendi...

Dünya bir numarası Dinara Safina, geçtiğimiz yıl finalde uzanamadığı kupaya bu yıl fazlasıyla endekslenmiş görünüyor. Son olarak Pavlyuchenkova'yı çok rahat geçen Rus tenisçi 4.tura yükseldi...

Roland Garros'ta son 4 yılın yenilgisiz şampiyonu Rafael Nadal, eski 1 numaralardan Lleyton Hewitt'i çok rahat geçen 3 setlik bir maç sonunda mağlup etti...

Nadia Petrova engelini geçerek büyük bir moral kazanan eski 1 numaralardan Maria Sharapova, ilk setini kaybettiği Shvedova karşısında pes etmeyerek tur atlayan taraf oldu...

Toprak kort performansı merak konusu olan Andy Murray, ilk setinde zorlandığı Janko Tipsarevic karşısında rakibinin çekilmesiyle adını 4.tura yazdırdı..

2007 yılında final oynayıp, geçtiğimiz yıl şampiyonluğa ulaştığı Roland Garros kortlarında Ana Ivanovic bu yıl zorlanmadı. Sırp tenisçi, dördüncü tura kolay yükseldi...Çek rakibi Iveta Benesova engelini 6-0 ve 6-2'lik set skorlarıyla geçen Ivanovic, dördüncü tura yükseldi.

Avustralya Açık yarı finalisti Fernando Verdasco, Fransa Açık 3.turunda karşılaştığı vatandaşı Nicolas Almagro'yu çok zorlu 3 set sonunda mağlup ederek 4.tura yükseldi...

Roland Garros tek erkekler 2.tur mücadelesinde Alman Philipp Kohlschreiber, 2003 şampiyonu Juan Carlos Ferrero'yu nefesleri kesen bir mücadele sonucu mağlup etti...6-4, 2-6, 6-4, 6-7 (3), 6-3

Dün yarıda kalan maçta Djokovic, Ukraynalı rakibi karşısında ilk iki seti 6-3 ve 6-4 kazanarak rahatlamıştı.Bugün devam edilen maçın son setinde de Djokovic oldukça rahat bir mücadele sergileyerek 6-1'le tur atlayan taraf oldu.

Günün özeti.