Roland Garros 2009

erkeklerde, olası bir nadal-federer finalini kim kazanır?

• nadal

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    12
nadal-hewitt maçına değil ama sharapova-shvedova maçına yetiştim dün akşam.. sharapova maça gerçekten çok kötü başladı ve üst üste kaybettiği 6 oyunla, servis attığı hiç bir oyunu alamadan ilk seti verdi..

sonraki setlerde çok iyi değildi, yine çok basit hata yaptı ama biraz kıpırdayınca kalitesiyle turu kaptı.. 10 ay ara üzerine oynadığı 6. maçtı bu. Ayrıca en iyi oynadığı kortun toprak olmadığını da herkes biliyor.. Fikstür avantajı ile bence yarı final falan yapabilir ama sonrası zor. bundan sonra alacağı hiç bir mağlubiyet onu bozmaz.. hedef wimbledon çünkü ama 4. turda karşısına çıkacak çinli Na Li yi yenmeden de bırakmaz sanırım.. o maçı kazanırsa cibulkova-szavay galibiyle oynuyor çeyrekte.. ipler tamamen sharapova nın elinde..

bayanlarda en dolu dizgin giden safina.. oyun bile kaybetmiyor doğru düzgün.. çeyrek finalde geçen sene finali kaybettiği ivanovic den intikamını alacak gibi görünüyor.. çok büyük bir sürpriz olmazsa, bu görüntü ile safina şampiyonluğa yakın.. jankovic , ivanovic in direnebileceğini sanmıyorum.. dementieva zaten hep yarı finalde kalıyor.. az da olsa serena nın şansı olabilir güçle oynayan bir rakip olduğundan..

erkeklerde nadal, hewitt i çok kolay geçti..federer son maç biraz pati çekmişti.. bugün rakibi daha kolay görünüyor.. andy murray toprakta oynayamamanın acısını bir yerde mutlaka yaşayacak.. djokovic de madrid den sonra havaya girmiş.. yarı finalde federer i yenecek, finalde nadal ı yenecek de şampiyon olacak.. hayal bunlar.. çeyrek finalde tsonga elemezse yarı finalde bavulunu toplatır federer.. onu yenebilmesi küçük bir ihtimal ama başarırsa nadal buldozer gibi ezer. orası madrid , burası paris.. bu bir grand slam turnuvası.. madrid buraya hazırlık turnuvası olarak bakılan bir turnuvaydı. burda affetmezler novak koçum seni..

Roland Garros tek bayanlarda dün 3 numaralı seribaşı Venus Williams'ın elenmesinin ardından 4 numaralı Elena Dementieva da elenerek turnuvaya veda etti...
30 numaralı seribaşı Avustralyalı Samantha Stosur, Elena Dementieva'yı evine gönderdi.
Dün Venus Williams'ın veda etmesinden sonra bugün de favorilerden Dementieva, 6-3 / 4-6 / 6-1'lik skorlarla Avustralyalı rakibine teslim oldu.
En azından çeyrek final oynar diyordum,benim için şaşırtıcı bir sonuç oldu,elenmesine üzüldüm.

Erkeklerde Rafa ve Federer gibi iki lokomotif, sadece kendi zamanın değil tüm zamanların en iyi tenisçilerinden ikisi var. Ancak malesef son yıllarda aynı şeyler bayanlar için geçerli değil. Yani bir bayan tenisçinin alıp domine ettiğini göremez hale geldik. Belki çok isim var Dementieva, Ivanovic, Jankovic, Williams kardeşler, Safina vs. Ancak hiçbiri için şuanda domine edecek seviyede veya en iyisi diyebileceğimiz birisi yok. Hepsi ortalamanın üstünde tenisçiler ancak en iyi olacak seviyede değiller. Bu yüzden de sık sık sürprizler yaşanıyor. Williams kardeşlerin eskisi gibi olmaması yılların onları yıpratması sebep olabilir. Bu boşluğu doldurabilecek en önemli isim Sharapova. Eğer sağlıklı ve sağlam bir Sharapova olursa, kendini geliştirirse şuan bayan tenisinin eksikliğini çektiği bu boşluğu doldurabilecek en önemli isim. Yoksa ne Safina'nın ne Ivanovic'in ne Jankovic'in ne de Williams kardeşlerin en iyi olacak seviyede olduklarını düşünmüyorum.

Uğur YILMAZ' Alıntı:
Erkeklerde Rafa ve Federer gibi iki lokomotif, sadece kendi zamanın değil tüm zamanların en iyi tenisçilerinden ikisi var. Ancak malesef son yıllarda aynı şeyler bayanlar için geçerli değil. Yani bir bayan tenisçinin alıp domine ettiğini göremez hale geldik. Belki çok isim var Dementieva, Ivanovic, Jankovic, Williams kardeşler, Safina vs. Ancak hiçbiri için şuanda domine edecek seviyede veya en iyisi diyebileceğimiz birisi yok. Hepsi ortalamanın üstünde tenisçiler ancak en iyi olacak seviyede değiller. Bu yüzden de sık sık sürprizler yaşanıyor. Williams kardeşlerin eskisi gibi olmaması yılların onları yıpratması sebep olabilir. Bu boşluğu doldurabilecek en önemli isim Sharapova. Eğer sağlıklı ve sağlam bir Sharapova olursa, kendini geliştirirse şuan bayan tenisinin eksikliğini çektiği bu boşluğu doldurabilecek en önemli isim. Yoksa ne Safina'nın ne Ivanovic'in ne Jankovic'in ne de Williams kardeşlerin en iyi olacak seviyede olduklarını düşünmüyorum.

Justin Henin vardı bayanlarda domine eden sharapova nın tahtını yıkıp zirveden inmeyen. kimsenin beklemediği bişey yaptı zirvedeyken bıraktı devam etse hala zirvede olacağına eminim ama vardır bir bildiği

Uğur YILMAZ' Alıntı:
Katılıyorum.Şöyle genç ve yetenekli bir oyuncunun çıkıp en kısa zamanda WTA'yı domine etmesini çok istiyorum.Şuan ki mevcut isimlerin çoğu kaliteli isimler ,ama hiçbiri tam olarak tatmin edici oyuncular değil(tabiki benim için)Bayan tenisine de bir Federer bir Nadal gerekiyor.

Evet Henin yanılmıyorsam geçen senenin Mayıs'ın da bırakmıştı tenisi. 7 tane Grand Slam şampiyonluğu vardı. Oldukça iyi bir tenisçiydi. Ancak dediğim gibi şuanda ki bayan tenisçiler en iyi olma seviyesinin uzağındalar.

Dün Michelle Larcher de Brito ile Aravane Rezai'nin maçını izledim. Rezai kazandı ama özellikle ilk sette bayağı zorlandı. Portekiz'li de Brito henüz 16 yaşında ama müthiş oynuyor. Dün öyle müthiş vuruşlar yaptı ki görmeniz lazım. Bu kız ileride çok can yakacak demedi demeyin. :)

Roland Garros'ta ilk ATP şokunu Novak Djokovic yaşattı. Alman Philipp Kohlschreiber karşısında set bile alamayan Sırp raket, geçtiğimiz yıl yarı final oynadığı turnuvaya 3.turda veda etti...

Setlerde Skorlar: 6-4 / 6-4 / 6-4
:shock: :shock: :shock:

Emel sen üzülmüş olsan da :) bu Federer açısından çok iyi bir haber. Allah'tan bir engel çıkmazsa yarı finalde önü açık demektir Federer'in..

Yok üzülmedim,ama çok şaşırdım.Şahsen Nole'nin yarı finale rahat çıkacağını tahmin ediyordum, ama bu maçta set dahi alamamış, çok ilginç.Federer için iyi oldu diyebiliriz, ama bu bir Grand Slam ve o yüzden Federer'in her şekilde finale çıkacağını düşünüyordum ,yani yarı finalde ki rakibi Djokovic olmuş veya bir başkası pek farketmezdi.
Federer de maçını 3-1 kazanmış.Maçın tamamını izleyememiştim.

emel dizili' Alıntı:
Yok üzülmedim,ama çok şaşırdım.Şahsen Nole'nin yarı finale rahat çıkacağını tahmin ediyordum, ama bu maçta set dahi alamamış, çok ilginç.Federer için iyi oldu diyebiliriz, ama bu bir Grand Slam ve o yüzden Federer'in her şekilde finale çıkacağını düşünüyordum ,yani yarı finalde ki rakibi Djokovic olmuş veya bir başkası pek farketmezdi.
Federer de maçını 3-1 kazanmış.Maçın tamamını izleyememiştim.

ben izledim maçını ama federer böyle oynamaya devam ederse finali zor görür gibi geliyor. 250 lik turnuvalarda en fazla yarı finale çıkmış, bugüne kadar set bile vermediği rakibi karşısında çok zorlandığı anlar oldu. sonraki rakipleri için novak ın olmaması bir yandan avantaj olabilirken bir yandan dezavantajda olabilir. novak ı iyi tanıyordu federer çok fazla maç yaptıkları için kısmen daha az karşılaştığı bir rakip çıkarsa işi zor olabilir...
hewitt e 2-0 öndeyken 56 ace attığı maçı 2-3 kaybeden şu hırvat raket federer i elemişti kimsenin beklemediği bir anda

djokovic in elendiğin maçın sonunu zevkle izledim.. nadal'ı bu sefer yeneceğim falan diyordu.. televizyondan izleyip kendi kendine çetnik işareti yapar artık..

federer in zorlandığı doğru.. böyle durumlarda her maç elenecek beklentisi olur ama bu federer başka biri değil.. ilk hafta sonunda tek bir şey çıkardım.. bence bayanlarda safina kesin şampiyon.. şampiyon olamaması sürpriz olur bana göre.. erkeklerde de nadal ın federer dışında biriyle final oynamasını bekliyorum. belki bu hayal ama federer de üflesen yıkılacak gibi maç kazanıyor. sonraki maçı yine öyle kazanıyor.. ne olacak göreceğiz..

bugün nadal ve sharapova yine korttalar arka arkaya.. kaçmaz..

Djokovic, Nadal'ı yeneceğim sözleri bana Fenerbahçe'nin Avrupa'da başarı, Türkiye Kupası'nı alacağız lafları gibi geliyor. Djokovic, Nadal'ı yendiği sırada yataktan düşüp uyanır...

Fransa Açık'ta kolay rakiplerle oynasa da Dinara Safina fırtınası esiyor. Son olarak Rezai engelini geçen Rus tenisçi adını çeyrek finale yazdırmayı başardı...
İran asıllı Fransız tenisçi Aravane Rezai karşısında yine çok formda ve rahat görünen Safina, 6-1 ve 6-0'lık skorlarla çeyrek finale çıktı.
Sadece 53 dakika süren maç boyunca rakibine yalnızca 1 oyun alma şansı veren Safina, geçtiğimiz turlarda da rakiplerine toplam sadece 4 oyun vermişti.

Hakikaten Roland Garros'da Safina fırtınası esiyor.

Nadal setlerde 2-1 geride,çok garip bir maç oluyor Nadal 4. oyunda servis kırdı, ama hemen ardından 0-40 servisini kırdırdı acaba son yılların en büyük süprizi mi olacak? :)

Nadal , 1 ay önce 6-1 ve 6-0 ile yendiği Söderling önünde yenilme riskiyle karşı karşıya..Bu maçın skorunu merakla bekliyorum..

Soderling i İstanbulda Atp ye geldiğinde izlemiştim o sıralar 100 hariciyde ama servislerinden çok etkilenmiştim an itibariyle öyle bir servis attıki Rafa senin kabusun olucağım der gibiydi hadi hayırlısı..
pn:Rafa alır :=)