3 günlük uğraşı sonunda , erkeklerde kalan 1 maç dışında ilk tur tamamlanabildi..
erkekler ana tabloya 15 tenisçi ile gelen İspanya'nın 10 tenisçisi tur atlamış.. Toprakta resmen kan kusturuyorlar millete..
Fransızlar ise önlerine gelene wild-card vermilşlerdi. Ben gidip organizasyon komitesine " fransızım, daha önce raket gördüm " desem , bana da wild card verecekler.. Yoldan geçenlere vermişler sanki. 600. sırada olan adam bile ana tabloda.. 600. sıra olduğunu da yeni öğrendim..Tam fiyasko. 17 fransız , ev sahibi erkek tenisçiden sadece 6 tanesi ilk turu geçebilmiş.. Onlar da zaten tsonga ve monfils gibi her zamanki isimler..
erkeklerde önemli bir süpriz yok. federer, nadal , djokovic zorlanmadılar.. murray ve roddick zorlandılar ki normal.. 2. turda sürpriz olursa bence murray'de olur.. chela ile oynayacak.. sonrası da zor..
tabii ana kortlardaki fransız kayırmaları da sürüyor.. bugün monfils , tsonga gibi fransızların maçları var yine programda.. 2 tur daha oyalansınlar fransızlar.. ayrıca federer ve dementieva da kortta olacaklar..
bayanlarda da büyük sürprizler olmadı ilk turda.. safina ilk turda elenmesi benim için sürpriz değil.. kimse için değil. 9. numaralı seribaşı ama sürekli düşüşte. Coach değişltirmiş şimdi de.. bayanlarda 2. turda öyle-böyle geçer ama kimse elenmediği için 3. turda resmen savaş çıkacak.. sharapova-henin , 3. tur maçı şimdiden gözümün önünde.. normalde sharapova tutmam lazım ama henin'e de üzülmeyeceğim.. henin, sharapova'yı geçebilirse yarı finale kadar gidip serena'yı durdurabilir ama sharapova'da o ışık yok. henin'i yenebilse bile devam edeceği, serena'nın yoluna çıksa bile onu yenebileceği şüpheli.. sharapova, henin'i yenerse bence serena'nın finali garanti..