Sevmek, hoşlanmak, nefret etmek üzerine...

gece gece efkarlandım, ama böyle herkesin içini döküp rahatlayacağı bir konu lazımdı. hangimiz terkedilmedik, hangimiz karşılıksız aşk yaşamadık, kimimizin lakabı platonik oldu, belki de çoğumuz biten ilişkinin ardından el sallayan olduk. kimimiz, unutmak için günlerce sarhoş gezdi, kimimiz derslerinden, kimimiz işinden, feragat etti. hangimiz duymadik ki o meşhur lafları; ''arkadaş olarak kalalım'', ''sana umut vermek istemiyorum'' hangimiz kendi kendimize gelin güvey olmadık, hayatımızın kadını msn'e girdiğinde hangimizin kalp atışlarımız 2 misli hızlanmadı, kimi zaman bu uğurda gururumuzu ayaklar altına aldık, kimi zaman kahrolduk, ama gözyaşlarımızı içimize akıttık, ses etmedik. sevmek güzel şey be arkadaş, hele bir de karşılığı olunca, daha bir güzel...

kendi mevzuma gelecek olursam, çok uzun bir ilişkiyi bitirdim, yüzükleri attık. 2 ay'a yakın bir zaman oldu, unutamamışım mesaj attım, bensizliğe alışabildin mi diye. bütleri varmış, düşünmeye vakti olmuyormuş. işte bu kadar kolaymış... olan bizim gibi karşılıksız,gönülden, safça, sevenlere oldu yani yine kaybeden ben oldum. sağlık olsun bu da geçer diyelim. onun gibi kolay atlatamam, hatta belki de hiç atlatamam.. neyse, benim hikayem bu...

başlık araklama oldu, zararı olmaz heralde.

Sen aşıksın arkadaş...

Şaka bir yana üniversiteye gidince acaba ben nasıl olacam diye düşünüyorum Kaan'dan uzun olmasın 1.5 yıllık ilişkimde acaba gereksiz yere bitecek mi yoksa bu engel olmayı özletip daha mı taze tutacak ilişkiyi :?

Anneye göre,babaya göre,dedeye göre tercih yapmak koymuyor da kimse sevgiliyi düşünmüyor be :( Nerede benim rakım :(

İnsanların özeliyle ilgili ama güzel bir konu olmuş.Derdi olanı her zaman dinleriz.Âşık olmak bize özgüdür umarım herkes yaşar o tadı ;)

Burak Barut' Alıntı:
Sen aşıksın arkadaş...

Şaka bir yana üniversiteye gidince acaba ben nasıl olacam diye düşünüyorum Kaan'dan uzun olmasın 1.5 yıllık ilişkimde acaba gereksiz yere bitecek mi yoksa bu engel olmayı özletip daha mı taze tutacak ilişkiyi :?

Anneye göre,babaya göre,dedeye göre tercih yapmak koymuyor da kimse sevgiliyi düşünmüyor be :( Nerede benim rakım :(
Burak sende sevgilinin bulunduğu şehre göre tercih yap sonuçta gelecek senin geleceğin annenin,babanın ya da dedenin değil.İleride mutlu olacakta sensin,mutsuz olacakta.Pişman olarak sevgilimden uzak bir yere gideceğime,yine pişman olacaksam olurum ama kendi istediğim yere giderim sevgilimin yanında olurum daha iyi!

Kaan abi keşke sevdiğin kızı biraz daha tanısaydın.Kızı tanıma süresi çok önemlidir ve bir önemli bir şey daha kızı ne kadar iyi tanıyabildim sorusuna doğru cevabı ve istenilen cevabı bulabilmek.Neyse canını sıkma abi zamanla karşına birisi çıkar ya da başka şeylerle ilgilenirsin bir şekilde unutursun.Mümkün olduğunca sevdiğin kızı aklına getirecek şarkılar dinleme ve mümkünse işlerle uğraş meşgul ol o zaman unutmamak elde değil.Abi inşallah bundan sonra karşına istediğin gibi biri karşına çıkar.

Allah herkesin gönlüne göre versin! ;)

Unutmak zor.

Zaman her şeyin ilacı.

Zamanla görüyorsun neyin ne olduğunu.

Her şeyde olduğu gibi, aşkta da bireysel farklılıklar vardır; ama yaşananlar aynıdır. Aşkı yaşayan herkes Kaan'ın yazdıklarında bulmadı mı kendini?

Her şeye rağmen sevmek güzel şey. Olumlu düşünüp tadını çıkaralım, olumsuzluklara inat.

Burak Ceyhan' Alıntı:
Kaan abi keşke sevdiğin kızı biraz daha tanısaydın.Kızı tanıma süresi çok önemlidir ve bir önemli bir şey daha kızı ne kadar iyi tanıyabildim sorusuna doğru cevabı ve istenilen cevabı bulabilmek.Neyse canını sıkma abi zamanla karşına birisi çıkar ya da başka şeylerle ilgilenirsin bir şekilde unutursun.Mümkün olduğunca sevdiğin kızı aklına getirecek şarkılar dinleme ve mümkünse işlerle uğraş meşgul ol o zaman unutmamak elde değil.Abi inşallah bundan sonra karşına istediğin gibi biri karşına çıkar.

Allah herkesin gönlüne göre versin! ;)
Evet Burakçım, tanımak önemliymiş.. insan yaşadıkça tecrübe ediyor, olgunlaşıyor. belli ki ben de at gözlükleri varmış, görememişim. güzel dileklerin için de saol. bu başlık, insanların özeline giriyor biraz doğru, ama bunu açmaktaki amacım, arkadaşlara yaşanan tecrübeler doğrultusunda, akıl vermek, birbrimizin dertlerini dinlemek ve destek olmak. utanacak bir şey yok herkes aşık olur...

Onur'un da dediği gibi bu işlerin tek ilacı vardır zaman o merette geçmek bilmez bu durumlarda ama başka panzehir yok maalesef...

Burak kardeşim, işin zor vallahi araya mesafe girince bu işler olmuyor. yürüten vardır, ama ben yapamadım.Allah kolaylık versin.

Burak Ceyhan' Alıntı:
Burak sende sevgilinin bulunduğu şehre göre tercih yap sonuçta gelecek senin geleceğin annenin,babanın ya da dedenin değil.İleride mutlu olacakta sensin,mutsuz olacakta.Pişman olarak sevgilimden uzak bir yere gideceğime,yine pişman olacaksam olurum ama kendi istediğim yere giderim sevgilimin yanında olurum daha iyi!
Burak, sevgiliden bahsediyorsunuz eşten değil. Sevgilinle 1 sene sonra ayrıldığını (elbette ömür boyu sürmesi istenir ama) farz edelim geride kalan üç yıl ne olacak?

Tercih yaparken ailenizi ya da sevgilinizi göz önünde bulundurmayın. Kendinizi göz önünde bulundurun. Eğer sevgiliniz tercihlerinize saygı duymuyorsa er ya da geç o ilişki biter zaten.

Onur Yavuz' Alıntı:
[quote="Burak Ceyhan":2m6iqkfz]
Burak, sevgiliden bahsediyorsunuz eşten değil. Sevgilinle 1 sene sonra ayrıldığını (elbette ömür boyu sürmesi istenir ama) farz edelim geride kalan üç yıl ne olacak?

Tercih yaparken ailenizi ya da sevgilinizi göz önünde bulundurmayın. Kendinizi göz önünde bulundurun. Eğer sevgiliniz tercihlerinize saygı duymuyorsa er ya da geç o ilişki biter zaten.[/quote:2m6iqkfz]
Çok haklısın Onur abi ben hiç düşünmedim bunu. :( İnsan bu tür konularda biraz da olsa egoist olmalı demekki.Onur abi dediğin gibi kız gerçekten seviyorsa yapılan tercihlere saygı duyar ve hatta istemediği bir şey bile olsa katlanır.Gerçekten seviyorsa mesafeler aşkı kuvvetlendirir şahsen bunu kendim yaşadım.Fakat insan öyle oluyor ki bazen dayanamıyor çok özlüyor o da kötü bir durum.Herşeyin hayırlısı diyelim ;)

Kaan abi dediğin gibi uzaklaşınca kızdan araya soğuk rüzgarlar girebiliyor ama büyük konuşmayım da sevdiğim kız benden başkasıyla olamaz! ;) O bunu bendan daha iyi biliyor.Hani isterse de başkasıyla olsun ben değil o kaybeder.Ben ona aşırı derece de bağlanmadım.Sağolsun abilerim beni her konuda aydınlattığı gibi bu konuda da aydınlattılar şimdi gerektiği yerde gerektiği gibi davranıyorum ve böyle cok güzel,cok mutluyum.

4S, İlahi Kerem :)

Bu konu başlığını okuyup kütüphanenin önünden geçerken gözüme bir kitap ilişti. Merle Shain´in "Aşıklar Dost Olduğunda" İlginç bir kitaba benziyor, okumak lazım bir ara...

Kitabın arka kapağında diyor ki; "Kollarımız iki yana açılmış aşka doğru koşarız da o bize doğru geldiğinde saklanacak yer ararız."

Onur abi sende bana yarayacak bir şeyler var sanki. Görüşelim en kısa zamanda :)

Valla abicim bu ahlaksız olan 4S de hep bizi buluyor affedersin :)

cesaretimi toplayıp toplayıp çıkıyorum karşına
önce ben diyorum
ama sonra seni diyemiyorum
"ben seni" ile başlayan hiçbir şey diyemiyorum
bakıyorum öyle gözlerinin içine
kurduğum bütün cümleler aklımdan savrulup gidiyor
karışıyor saçlarının arasına
saçların diyorum
ne güzel olmuş bugün
bilmiyorsun
saçlarında bile seni sevdigimi görüyorum
sen teşekkür ediyorsun
ben kendime lanet ediyorum.

İnsan sevdiği kız arkadaşına da aşık olabiliyormuş.. :(

Yılmaz Yıldırım' Alıntı:
cesaretimi toplayıp toplayıp çıkıyorum karşına
önce ben diyorum
ama sonra seni diyemiyorum
"ben seni" ile başlayan hiçbir şey diyemiyorum
bakıyorum öyle gözlerinin içine
kurduğum bütün cümleler aklımdan savrulup gidiyor
karışıyor saçlarının arasına
saçların diyorum
ne güzel olmuş bugün
bilmiyorsun
saçlarında bile seni sevdigimi görüyorum
sen teşekkür ediyorsun
ben kendime lanet ediyorum.

İnsan en yakın arkadaşına da aşık olabiliyormuş.. :(
Aynı kaderi paylaşıyoruz :).Bende yakın olduğum bir arkadaşıma gönlümü kaptırdım :)

kız ve erkek arkadaş olmaz tezimin doğruluğunu ispatladınız, teşekkürler :) ben de arkadaş olarak takıldığım bir kıza, aşık olmuştum. çok oldu, bir iki ay da çıktık, ama gitmiyor. ne eski dosttan sevgilli, ne de eski sevgiliden dost olur.

Kaan Can Garip' Alıntı:
kız ve erkek arkadaş olmaz tezimin doğruluğunu ispatladınız, teşekkürler :) ben de arkadaş olarak takıldığım bir kıza, aşık olmuştum. çok oldu, bir iki ay da çıktık, ama gitmiyor. ne eski dosttan sevgilli, ne de eski sevgiliden dost olur.
Sağol Kaan abi motivasyonu sıfırladın :( :).Kızı çıkartmaya başlıyacaktımki senin bu sözlerin :? .Düşünmem lazım :)