Şike Operasyonu!

İnternetten izlemiştim FİFA menajeri aldığı duyumları Ümit Aktan'ın programında açıklamıştı.Çeşitli internet sitelerinde de etik kurulundan sızan raporla alakalı bir çok haber mevcuttu.Özet geçeyim;iddaaname Türkiye-Hırvatistan maçından sonra açıklanacak.Buna göre Fenerbahçe,Sivasspor ve Mersin İdman Yurdu küme düşecek.Trabzon,Beşiktaş,Eskişehirspor eksi puan cezası alacak deniyor.Federasyon cezayı sezon sonunda vermeyi düşünse de UEFA,federasyonun kararı hemen uygulamaya koyması için baskı yapıyormuş.Olmaması halinde ise hepimizin bildiği cezalar geçerli Türk futbolu için.Ben bu soruşturma için artık bir şey çıkacağını düşünmesem de bir hafta içinde Sadri Şener'den gelen açıklamalar çok ilginçti.Cezalarla alakalı bilgisi olduğunu ama gizlilikten dolayı açıklayamayacağını söylemeye çalıştı.Ayrıca iddaaname play off maçlarından sonra hazır olacak.Federasyon kararı sezon sonu vermek istese de UEFA'dan dolayı hemen karar alması gerekeceğini söyledi.Türk futbolu büyük bir çamurun içinde dedi.Galiba milli maçlardan sonra gene yer yerinden oynayacak.

bir seyi anlamıyorum bu fenerbahçe taraftarı takımın adını kirleten fenerbahçe deyince herkezin aklına sikeyi getiren bu baskanı hala niye savunuyor baskana kopürcekleri yerine adamın dogum gününü kutluyorlar belkide sevgili baskanları yüzünden küme düsecekler aynı durum bizde olsa (olmasına imkan yok ) galatasaray benim için hersey den once gelir kisiler sorumludur derim kısacası kocaman dedikleri bu fenerbahçe camiaası bir adam üzerinemi kalmıs hadi hani volkan diyorya 35 milyon taraftar diye =) camiaya külübü yönetecek bir adam yokmu fenerbahçe kendi kendini yakıyor haberleri yok

bir seyi anlamıyorum bu fenerbahçe taraftarı takımın adını kirleten fenerbahçe deyince herkezin aklına sikeyi getiren bu baskanı hala niye savunuyor baskana kopürcekleri yerine adamın dogum gününü kutluyorlar belkide sevgili baskanları yüzünden küme düsecekler aynı durum bizde olsa (olmasına imkan yok ) galatasaray benim için hersey den once gelir kisiler sorumludur derim kısacası kocaman dedikleri bu fenerbahçe camiaası bir adam üzerinemi kalmıs hadi hani volkan diyorya 35 milyon taraftar diye =) camiaya külübü yönetecek bir adam yokmu fenerbahçe kendi kendini yakıyor haberleri yok

Tarafsız gözle bakacak olursak; Fenerbahçe'ye ekonomik açıdan yaptığı hizmetler inanılmaz. Sırf Fenerium başlı başına bir başarı hikayesi. Tek kuruş harcanmadan yapılan stad, klübün malı olan Ülker Arena, Bolu ve Ankara'daki tesisler. Şikeden önce 1.5 milyar liraya varan borsa değeri vs. Sınai 30 endeksine girmesi. Avrupa'nın çok önemli bir ekonomi dergisine göre aynı performans ile devam ederse 10 yl içinde Avrupa'nın en güçlü klüplerinden biri haline geleceğine dair yazılan makalerler falan filan. Amatör şubelere yaptığı yatırımlar da bir başka yönü.

Gerçi bunların hiç birisi "şike" iğrençliğini örtmez. Ancak keşke bizim de "firma yönetiminden" O'nun kadar anlayan bir başkanımız olsaydı demeden edemiyorum bazen.

Tarafsız gözle bakacak olursak; Fenerbahçe'ye ekonomik açıdan yaptığı hizmetler inanılmaz. Sırf Fenerium başlı başına bir başarı hikayesi. Tek kuruş harcanmadan yapılan stad, klübün malı olan Ülker Arena, Bolu ve Ankara'daki tesisler. Şikeden önce 1.5 milyar liraya varan borsa değeri vs. Sınai 30 endeksine girmesi. Avrupa'nın çok önemli bir ekonomi dergisine göre aynı performans ile devam ederse 10 yl içinde Avrupa'nın en güçlü klüplerinden biri haline geleceğine dair yazılan makalerler falan filan. Amatör şubelere yaptığı yatırımlar da bir başka yönü.
Gerçi bunların hiç birisi "şike" iğrençliğini örtmez. Ancak keşke bizim de "firma yönetiminden" O'nun kadar anlayan bir başkanımız olsaydı demeden edemiyorum bazen.

Bu kadar yenilikler yapmıs Fenerbahçe´nin ekonomik gücünü yükseltmis ama gördük, bence hırsının kurbanı olmus.Yaptıklarıyla kazandırmıs ama inan Fener ismini bes paralık etmis bir isim Aziz Yıldırım. Sükranlarını baska yonlerle gösterebilirlerdi ama yanlıs yolu seçtiler. Geçtim Türkiye´yi tüm Avrupa´ya rezil oldular. Yani bence yaptıgı güzel seyleri bir hırs ugruna feda etmistir. Bizim oyle yöneticimiz olma konusna gelirsek, Ünal Aysal onun kadar görevde kalırsa onun yaptıklarından daha fazla sey yapacagına eminim.

Rıdvan Dilmen FB küme düşsün, suçlular futboldan men edilsin ama Aziz Başkanım içerden çıksın diyor. Ne aziz yalakası olmuş bunlar hayret verici bir durum.

Tarafsız gözle bakacak olursak...

40 yaşındayım. Çocukluğumdan beri tanıdığım Fenerbahçe taraftar profili hiç değişmedi. Doğu insanının tipik özellikleri, güce tapan, demokrasi, adalet gibi çağdaş değerleri çok fazla önemsemeyen, başarıya giden her yol mübahtır anlayışına inanan insanlar. Tabii ki arada istisnalar oldu, ama bu profil neredeyse hiç değişmedi. Fenerbahçe'nin başkanlarına bakın. Hepsi bir şekilde 'mafyatik', küçük hesapları iyi yapabilen insanlar. Ve Fenerbahçe yönetim kurulları da her zaman başkanın peşinden giden insanlar. Türkiye'deki politikacılar da böyledir genelde. Liderin peşinden giderler. Evrensel değerler (emek, hak etme, ahlak vb.) başarıdan sonra gelir. Yeter ki başarı (iktidar) gelsin.

Bu durumun Fenerbahçe'nin başarılı olup olmamasıyla hiç bir ilgisi yok. Galatasaray en başarılı yıllarında da başkanlarını harcayabilmiştir. Bu sözcüğü olumsuz anlamda kullanmadım, bence harcayabilmek de gerekir. Galatasaray ve Beşiktaş taraftarı her zaman daha çağdaş, daha modern ve sorgulayan bir taraftar kitlesi olmuştur Fenerbahçe ile kıyaslandığında. Düşünün ki Hitler de iyi bir liderdi. Ancak Almanya'yı ve dünyayı nereye sürüklediğini hepimiz gördük. Bu yüzden, despot başkanlık anlayışlarına özeneceğimize, bu yöntemle gelecek başarıyı kıskanacağımıza daha akil olmakta fayda var. İşte görüyorsunuz, birkaç yıldır neredeyse dibe vurmuş bir Galatasaray varken tüm branşlarda yavaş yavaş toparlandık. Bu yüzden Galatasaray sadece ekonomik kriz yaşarken, Fenerbahçe tarihi boyunca etik krizler yaşıyor.

Benim görüşüm, şu anda yaşananlar 10 yıl önce yaşansaydı da değişen bir şey olmazdı. Kulüplerin 'kimlik'leri vardır. Bu kimlik de kolay kolay değişmez.

Tarafsız gözle bakacak olursak...

40 yaşındayım. Çocukluğumdan beri tanıdığım Fenerbahçe taraftar profili hiç değişmedi. Doğu insanının tipik özellikleri, güce tapan, demokrasi, adalet gibi çağdaş değerleri çok fazla önemsemeyen, başarıya giden her yol mübahtır anlayışına inanan insanlar. Tabii ki arada istisnalar oldu, ama bu profil neredeyse hiç değişmedi. Fenerbahçe'nin başkanlarına bakın. Hepsi bir şekilde 'mafyatik', küçük hesapları iyi yapabilen insanlar. Ve Fenerbahçe yönetim kurulları da her zaman başkanın peşinden giden insanlar. Türkiye'deki politikacılar da böyledir genelde. Liderin peşinden giderler. Evrensel değerler (emek, hak etme, ahlak vb.) başarıdan sonra gelir. Yeter ki başarı (iktidar) gelsin.

Bu durumun Fenerbahçe'nin başarılı olup olmamasıyla hiç bir ilgisi yok. Galatasaray en başarılı yıllarında da başkanlarını harcayabilmiştir. Bu sözcüğü olumsuz anlamda kullanmadım, bence harcayabilmek de gerekir. Galatasaray ve Beşiktaş taraftarı her zaman daha çağdaş, daha modern ve sorgulayan bir taraftar kitlesi olmuştur Fenerbahçe ile kıyaslandığında. Düşünün ki Hitler de iyi bir liderdi. Ancak Almanya'yı ve dünyayı nereye sürüklediğini hepimiz gördük. Bu yüzden, despot başkanlık anlayışlarına özeneceğimize, bu yöntemle gelecek başarıyı kıskanacağımıza daha akil olmakta fayda var. İşte görüyorsunuz, birkaç yıldır neredeyse dibe vurmuş bir Galatasaray varken tüm branşlarda yavaş yavaş toparlandık. Bu yüzden Galatasaray sadece ekonomik kriz yaşarken, Fenerbahçe tarihi boyunca etik krizler yaşıyor.

Benim görüşüm, şu anda yaşananlar 10 yıl önce yaşansaydı da değişen bir şey olmazdı. Kulüplerin 'kimlik'leri vardır. Bu kimlik de kolay kolay değişmez.

Dikkat ettiyseniz ben Aziz Yıldırım'ın yöneticilik kısmına hiç girmedim. Kişiselliğine de girmedim. Sadece "firma yöneticiliğine" değindim. Bu konudaki başarısı yadsınamaz. Yoksa Aziz Yıldırımdan ben de nefret ederim. Hatta Fenerbahçe'ye başkan olmuş şöyle adam gibi bir adam bilmem. Ali Şen, Metin Aşık, Tahsin Kaya falan alayı çirkef, mafya ayakları olan kirli insanlar.

Edit: Bir tek Güven Sazak ehh işte! tadında bir adamdı.

Gündem değiştirme çabaları vol. 374632 sonucunda geride bıraktığımız gün İnönü'de olamadık.Mehmet Demirkol gibi eleğin üstünde kalan bir isim bile 'Galatasaray-Fenerbahçe derbisi oynanamaz.' yazdıktan sonra Milli maçın akabinde açıklanacağı söylenen iddianame ortadan kayboldu.Bugün gün içinde maçın havasına zerre giremeden derbi bitirdik.Anlaşılan Fenerbahçe maçı da oynanacak ve hiçbir şey ifade etmeyecek.

İddaaname 1 aydan önce çıkmaz ortaya.Savcı hala ifade alıyor,iddaanamesini hazırlayacak sonrasında mahkemey sunacak ve hakimler bunu okuyup,kabul edecek.En az 1 ay var gibi.

Atilla kıyat bi Fenerliye göre delikanlı sayılabilecek açıklamalar yapmış. Şikecilik ruhlarına işlemiş olanlar da saydırıyolar kendisine... 'Başka bi takımın adı bu kadar geçseydi kesin düşerülürdü' demiş Bi yönetici arkadaşı ; paşam amma safmışsın bizi Mustafa Denizli mi şampiyon yaptı sanıyorsun demiş... Bankasya nın yeni reklam yüzleri iyice ortaya çıkmaya başladı...

Atilla kıyat bi Fenerliye göre delikanlı sayılabilecek açıklamalar yapmış. Şikecilik ruhlarına işlemiş olanlar da saydırıyolar kendisine... 'Başka bi takımın adı bu kadar geçseydi kesin düşerülürdü' demiş Bi yönetici arkadaşı ; paşam amma safmışsın bizi Mustafa Denizli mi şampiyon yaptı sanıyorsun demiş... Bankasya nın yeni reklam yüzleri iyice ortaya çıkmaya başladı...
Ahhhh ahhh birde (sahiden) düsseler Hakan abi, tadindan yenmez.

"aziz yıldırım ve yakınındaki bazı kişiler, maçı satmamız için defalarca beni bizzat aradı" demiş mecnun odyakmaz , serhat ulueren e..önemli gelişmeler bunlar..itiraflar gelmeye başladı..

olay çok basit arkadaşlar. şike cezası hafifletildiği için herkes 'organize suç örgütü'nden yırtmaya çalışıyor. gidişat aziz yıldırım ve ona yakın bir iki kişi dışındakilerin bu işten sıyıracağına işaret ediyor.