Şike Operasyonu!

Küme düşürmezler bunları ya -puanla başlarla süper lige en fazla.Avrupada 2 yıl men falan tamam işte.Geçmiş için değil ama ilerisi için daha umutluyum iyi oldu operasyon.
 
eskişehirspor-fenerbahçe
eskişehirspor-trabzonspor
fenerbahçe-kayserispor
sivasspor-fenerbahçe
trabzonspor-kayserispor
fenerbahçe-Galatasaray (bayan basket)
Bu maçların %100 şaibeli olduğuna inanıyorum.Özellikle juventus adlı takım hakem atama skandalından sonra küme düşürüldüyse.bayan basketbol maçında yapılan hakem atama rezilliği ve hakemlerin inanılmaz kötü performansları özellikle maç sonunda steps'e faul olmayan yerde potaya bakıp topun girmediğini gören ve maç bitmiş olmasına rağmen 2 tane faul atışı hakkı veren hakemlerin incelenmesi lazım.Ama eğer bu hakemler incelenirse federasyonunda başı belaya girer.Çünkü federasyonda işin içinde.Malum Taurasi olayı.Bir jest yapıp şampiyonluğu fenerbahçe'ye verdiler.Futbol'da ise konuşmaya gerek yok.fenerbahçe adlı takımın futbol ve bayan basket takımlarının küme düşürülüp,şampiyonluklarının ellerinden alınması lazım.
 
Kanun namına
Burası öyle bir ülke oldu ki...
Adaletsizliğin nimetlerinden yararlananlar, sportmenliğin saflarına katılmayı reddeder oldu.
Futbolun geliri arttığından beridir ki. Satın almanın halleri de zenginleşti, satılmanın da.
Hangi akla hizmet edeceklerini bilenlerin sayısı çoğaldı. Metrekareye düşen puşt sayısında patlama yaşanır oldu da...
Eski güzelliklerin peşinde koşanların adı bile anılmaz oldu.
Hoş, onlar için gururdur bu!

* * *
Burası öyle bir ülke oldu ki...
Kanun tanımazlık yöneticilik yasası oldu. Entrikalar mücadelelere gölge düşürür oldu. "Parmak hesabı" yapıldı atılacak gollere.
Herkesin yaptığı kar kaldı yanına, yapmadığı gelecek yıllara hak kaldı. Kaybedince namussuzluğun b planları devreye girer oldu da.
Namuslu düşlerin peşinde koşan yöneticiler, kendi ülkelerinde mülteci oldu.
Hoş, onlar için gururdur bu!

* * *
Burası öyle bir ülke oldu ki.
Hakemlerin soyunma odalarını basanların, istediğini elde ettiği bir ülke oldu.
Ana fikri değişti hakemliğin, korkaklığa kılıf uydurmak moda oldu.
Televizyonlardaki soysuzlar güçlünün yanında oldu, haklının değil. Şebekeler kuruldu, ağzı laf yapanların silahlarıyla adalet sırtından vuruldu. İstediği oldu, puan cetvelini düzenleme gücünü kendinde bulanların. Futbolun marka değeri şeytana satıldı.
Kendilerine söven kulüp başkanlarına uşaklık eden futbolcu yorumcular, paha biçilmez oldu da...
Anonim türkülerle büyüyen namuslu gazetecilerin esamesi okunmaz oldu.
Hoş, onlar için gururdur bu.

* * *
Burası öyle bir ülke oldu ki.
Transfer olduğu kulübü, hem menejer, hem teknik direktör olarak batıran adamlar itibar görür oldu.
Kendilerine adam süsü vermiş teknik adamlar, medyanın maskeli balolarında el üstünde taşındı.
İçinden çıkamadıkları beceriksiz zamanlarda, medya onları öne çıkardı.
Çeteler kuruldu kulüplerin içinde, kolları her yana uzandı. En kritik maçta oynamayan ya da rakibe göre oynayan ahlaksız futbolcular, transferde kral oldu. Yetmedi. Sportmenliğin kefenini dikenlerin heykeli dikildi namussuzluk meydanlarına.
Kendisini sahanın içinde ve dışında satan soysuzluk, bazı futbolcuların anafikri oldu da...
Ahlaklı futbolcular, transferde kulüp bulmakta zorlanır oldu.
Hoş, onlar için gururdur bu.

* * *
Burası öyle bir ülke oldu ki.
Şerefsizlik karşısında önlerini ilikleyenler büyük adam oldu. Önü açıldı kulüp başkanlarına hizmetkarlık edenlerin. Tasmalı yazarlık, getirisi bol tescilli bir işkoluna dönüştü. Denizleri bile bulandırdı engerek halkaları.
Popüler yavşaklık, her kanalda kapışılır oldu da.
Haksızlıklara kelimelerle karşı koyanların, ekmeklerine bile göz koyuldu.
Hoş, onlar için gururdur bu.

* * *
Mutlak adalet kaçınılmazdır.
Türkiye futbolda adaleti hiçbir zaman göze alamamıştı. Şimdi aldı.
Adaletsizlik kalp ağrısından emekli oldu.
Geriye ne mi kaldı?
Olup bitenleri anlamaya çalışın yeter!

* * *
Unutmayın ki adalet de tarih yazar.
Bugünleri bir kenara yazın.
Kendi namınıza olmasa da, kanun namına!

Hakkı Yalçın - 05.07.2011

Dehşet bi yazı olmuş helal olsun diyorum kendilerine.
 
Olay kesinlikle siyasi.Aziz Yıldırım devri kapandı en kesin olan bu.Hükümete yakınlığı ile bilinen kişilerin adaylığını koyacağı konuşuluyor.Gerçekten afedersiniz ama Tayyip Erdoğan'ın ülkedeki çok büyük gücü etkisini hissettirip Fenerbahçe'ye kadar ulaştıysa mantıken klup çok büyük cezalar almayacaktır.Küme düşme falan hikaye olur.Kaldıkları yerden hükümet desteğiyle çok çok daha büyük güçle yollarına devam edebilirler.Çok enteresan bir olay.Umarım böyle bir durum söz konusu değildir çok enteresan fikirler doğmaya başladı insanların akıllarında.En kısa zamanda bizim için hayırlısı olacak bir sonuç çıkar inşaallah.

Diğer bir fikir olaraksa uzun uzadıya yazmaya gerek yok hükümetin meclisteki olaylardan dolayı gündem değiştirme çabası olabilir.Aziz Yıldırım zaten bitti de belki gereken yerlerde cezayı alırlar hazır bir işe tam anlamıyla başlamışken.
 
Ben zerre inanmıyorum Fener'in küme düşürebileceğine, kanıtlar deliller vs.ler pek etki göstermeyecek gibi çünkü öyle bir duruş var ki adamlar çıkıp dese evet yaptık "olur canım öyle şeyler, bi kereden ne olcak" havası yaratılıyo medyada...
 
Artık taşlar yerine oturdu kanımca.Herşey başbakanın ağzından çıkacak 2-3 cümleye bakıyor.Ne düşündülerse kesinlikle o olacak.
 
Ben zerre inanmıyorum Fener'in küme düşürebileceğine, kanıtlar deliller vs.ler pek etki göstermeyecek gibi çünkü öyle bir duruş var ki adamlar çıkıp dese evet yaptık "olur canım öyle şeyler, bi kereden ne olcak" havası yaratılıyo medyada...

Bildiğim kadarıyla UEFA da bu konuyla ilgileniyor.Eğer gerçekten iddialar doğruysa bahsi geçen kulüplerin düşürülmesi gerekir.Türkiye şaibeli bir lige göz yumucak olursa FİFA ve UEFA dan ülkemize yaptırımlar gelebilir.Hayırlısı ne ise o olsun.Adalet yerini bulsun inşallah.
 
Soruşturma öyle bir konumdaki '' Burası Türkiye '' denmeyecek derecede. Çok ciddi şeyler var ortada. Fenerbahçe bir alt lige düşürülecektir diye düşünüyorum ve bu karar uzun sürmeyecektir.
 
19 kişi tutuklama talebiyle TCK'nın 220 maddesine dayanarak mahkemeye sevkedildi. Levent Eriş, Mehmet Yıldız Halil Köntek serbest bırakıldı.

Ayrıntılar birazdan...
(sporx)
 
Ayrıca Meriç TUNCA denen karakter! ne kadar mülayim olmuş öyle:D atıp tutuyordun fenerbahçe fenerbahçe diye ne oldu şimdi? Selim Soydan fenerbahçe takımı çok başka oynuyor diyordu adam meğer doğru söylüyormuş:)
 
Ercan Saatçi
Rıdvan Dilmen
Şansal Büyüka
Mehmet Demirkol

Normalde car car öten, ota b.ka yorum yapan, Fenerbahçe uşaklığını görev sayıp yaptıkları yorumlarda objektif olmayı başaramayan bu adamlar nerede ? Çıkın konuşun erkek gibi hadi !

Ayrıca, radyolarda yayın yapan Fenerbahçeliliğini daima ön planda tutan DJ'ler, Nihat Sırdar ve Cem Arslan neredesiniz ?

En çok basındaki, medyadaki haysiyetsizlerin durumuna seviniyorum.
 

Üst