Sinan Güler

Kaptanımız bu sezonla alakalı en doğru ve gerekli açıklamaları yapmış. Galatasaray'a yakışan bir sporcu. Kariyeri için biz de devam etmesi doğru değil fakat tutkuya, sevgiye inancı varsa bu kulüpte devam eder. Seni çok seviyoruz Kaptan bizimle kal.
 
6 yabancılı bir sistemde artık kimse 36 yaşındaki Sinan'a iki senedir biz den aldığı paraları vermez. Ayrıca hiçbir koç son iki senedir yaptığı felaket savunma performansına Ataman gibi göz yummaz yada müsama göstermez.

Sonuç olarak 500 bin usd civarına kalacaksa kalsın. Ayrıca kendisi içinde biz den daha iyi bir tercih yok diye dusunuyorum. Farkli bir senaryoda kariyer yolu Ender'le ayni olucaktir.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Sinan ile oturulup proje yapılmalı. 2 yıl oyna, kaptan olarak bırak ve şubenin başına geç şeklinde bir proje ile gidersek zaten ücretini biraz olsun indirmeyi kabul eder. Bizim yapacağımız bir teklife karşı şubenin içinde bulunduğu belirsizlik,para pazarlıklarından çok kafasını karıştıracaktır.Ve eminim ki Sinan Galatasaray Basketbolunun en üst noktasında olmayı en çok hakeden ve bu görevi başarıyla yerine getirebilecek 1 numaralı isim.
 
Sinan ile oturulup proje yapılmalı. 2 yıl oyna, kaptan olarak bırak ve şubenin başına geç şeklinde bir proje ile gidersek zaten ücretini biraz olsun indirmeyi kabul eder. Bizim yapacağımız bir teklife karşı şubenin içinde bulunduğu belirsizlik,para pazarlıklarından çok kafasını karıştıracaktır.Ve eminim ki Sinan Galatasaray Basketbolunun en üst noktasında olmayı en çok hakeden ve bu görevi başarıyla yerine getirebilecek 1 numaralı isim.

Kesinlikle böyle bir teklifle gidilmeli..Sinan Güler oldukça iyi bir vizyona sahip bir oyuncumuz..Rahatlıkla şubeyi yönetebilir diye düşünüyorum..
 
Sinan 2 sezondur oynadığı oyunla aldığı parayı haketmiyor. En iyi yerli oyunculardan biri olması ona 900 k verilmesinin normal olacağı anlamına gelmez. Paraları var ki adamların Melih'e o kadar parayı veriyorlar. Bizim de onlar kadar bütçemiz olsa verilmesi normal olur. Lakin bizim bütçemiz onlarınki kadar fazla değil ve ayrıca seneye daha da düşecek bütçe. Bu şartlarda 900 k almamalı, ücretinde indirime gitmeli. Gitmiyorsa da en azından son 2 sezondur bizi sahada eksik bırakan oyuncuya teşekkür eder, yollarımızı ayırırız. 14/15 sezonunda Fb ile oynadığımız maçlar dışında iyi oynadığı bir dönem hatırlamıyorum.
 
400-500'e kalırsa kalsın yoksa istediği yere gidebilir. Yerli diye bir çuval para ödemeye gerek yok. Zaten milli takımımızın da durumu ortada. Yerlilerin çok da önemi yok artık. Ve üstelik Sinan bu sezon berbattı. İşimiz gücümüz kalmadı yalvaralım bari.
 
Hayatımda hiçbir spor dalında bu kadar kötü oynadığı halde bu kadar sevilen ve kötü oyunu göz ardı edilen başka bir oyuncu görmedim.

Sinan iki senedir leş gibi oynuyor. Babasının çiftliği gibi takılıyor. Savunma yapmıyor, her maç tuttuğu oyuncuyu yıldız yapıyor. Çok fazla top kaybı yapıyor, ritmin içine ediyor vs vs bi ton şey sayabilirim.

Arada bazı maçlarda denk gelip o berbat 3 sayılık atışları girdiğinde 20'li sayıları bulunca kral ilan ediliyor. 1 maç kazandırıyorsa 5 maça mal oluyor. Ama kaptan ya, efendi ya, ondan kalsın deniliyor.

Bu sene kankası hocasıyla birlikte kesinlikle takımda kalmamalı. 200-300 bin dolara bile kalmamalı. İsraf olur. Fenerbahçe bir Türk bile oynatmadan Euroleague aldı, ligde de 2-3 çer çöp oynatarak muhtemelen şampiyon olacaklar. Bu kadar yabancı oyuncu oynatabiliyorken Sinan gibi bir adama para vermek yazık olur.

Maç başlıklarına bakıyorsun herkes Sinan'a giydiriyor, buraya bakıyorsun kalsın ama kaptanımız deniliyor. Çok ilginç gerçekten.
 
Sinan manyak olduğu için 30'undan sonra oyun kurucu oldu. O yaştan sonra olan değişiklikte bu kadar oluyor. Sinan dedi Ergin Ataman'a aman ha guard almayın ya da guard diye aldığınız oyuncuları 1 ay sonra gönderin.
 
Sinan savunma yapar cokta iyi yapar. Eski sezonlarini izleyenler bilir asil olarak savunmasiyla on plana ciktigini. Bizde koc ne gorev veriyosa onu yapiyor. 35 yasinda haftada 2 mac 35 dakka oynuyo. Ee oda insan. Verimli kullanirsan hepsinden faydali olur parayida sonuna kadar hakeder. Yerli piyasasi boyle. Enderle oguz 1 milyon aliyor oynamadan. Sinan aldigi parayi hakediyo. Bizim okadar butcemiz yoksa veremeyiz dersek oda hakli olarak indirim yapmazsa gider baska kulupte alir o parayi hatta fazlasini. Dinlene dinlenede oynar. Bizim butce az diye en iyi yerli oyuncudan indirim bekleyip sonrada haftada 2 mac 35 dk oynatip yorgunluktan mac sonu sut atacak mecali kalmayincada oyuncuyu kotulemek bize ozgu bisey olsagerek.
 
Kaptana çok yüklenilmiş. Her can yakan anda kaptana bakıyor işler. Elini taşın altına sokan çıkmayınca suçlu o oluyor.
 
Çok iyi kaptandır. Takım arkadaşına ana avrat küfür edenlere maç sonu teşekkür edecek kadar müthiş bir kaptandır.
 
Aldığı para, üzerine yüklenen misyon fazla. Sinan 350-400 bin dolar, 20-22 dakika süre aralığında halen çok değerli, lig için iş görecek tarzda bir oyuncu. Yok siz sezon 3'ünde fiyatı 2.5 milyon doları bulan 3 guard alıp sezonu Sinan'la bitiriyorsanız, bu adam takıma küme düşürse de sesinizi çıkartamazsınız. Daha önce de söylediğim gibi bence Sinan'a kariyerinde en büyük ihaneti eden, onu bir rotasyon oyuncusundan bayrak adama da çeviren Ergin Ataman'dır. 3 yıl önce Sinan iyi kötü bu yükü kaldırıyordu ama 34 yaşında bir adam olarak artık bu rolde sırıtmaya başladı. Bunu Ergin Ataman da gördü ki sene içinde kendisinin yerine 3 adam denedi. Ama kendisi hem mental, hem de taktiksel anlamda tam bir öğütücü olduğu için sonuçta yine elde tek Sinan kaldı. En basitinden bugün Darüşşafaka'da ya da Efes'te hala çok değerli işler yapar Sinan rotasyon oyuncusu olarak. Bizim kendisinden faydalandığımız şekille ise büyük ihtimal çok daha verimsiz ve kısa bir kariyeri olur. Bu açıdan Sinan'ı doğru ellerde kullanacaksak -belli maddi iyileştirmeler çevresinde- kalmasından yanayım ama adamı Afrikalı kot taşlamacıları gibi sömüreceksek başka takıma transfer olmasında beis görmüyorum. Çünkü büyük takım taraftarı koç baskısıyla kendi bile istemese de bir pozisyona mahkum olmuş adamın yoksunluğuna bakmaz, neden o rolde en iyi olamadığına bakar. Son 15 yılda Sabri'nin yerine anca Eboue'yi 1.5 yıllığına yerleştirip geri kalan yıllarda Sabri'den de kötüsünün alternatif diye getiren Galatasaray futbol idarecileri gibi. Sabri'ye sövmek işin en kolayı, göklere çıkardığımız isimlerin, altyapılarda 10 numara oynayan bu adamı 15 yıl sağbekte alternatfisiz oynattığına kimse bakmaz.
 
Madem kaptan, madem iyi Galatasaray'lı ücretinde ciddi bir indirim yapıp devam etsin. Kendi de ifade ettiği üzere geçirdiği rezil sezondan sonra fedakarlık yapsın. Göreceğiz bakalım ne kadar adammış.
 
Türk sporu için büyük hayal kırıklıkları yaşanıyor bu günlerde… Ülkenin yetiştirdiği en önemli futbolculardan biri, milli takım kaptanı önce uçağın kokpitine girmeye çalışıyor, izin verilmeyince THY genel müdürünü arıyor. Ülkede başka alanlarda da görülen keyfiliğin futboldaki örneğine bakar mısınız? Ancak yine de girmeyi başaramıyor. Sadece dakikalar sonrasında aynı futbolcu babası yaşındaki bir gazeteciye ağza alınmayacak küfürler savurarak, hakaretler ederek saldırıyor uçakta, etraftakiler tutmasa belki çok daha kötü şeyler yaşanacak. Şahitler, bu hazin olayın dakikalarca sürdüğünü anlatıyorlar, olacak iş değil ! Sonrasında da daha acı olan ise bütün bu olayların müsebbibi futbolcunun en ufak bir pişmanlık göstermemesi, hatta “kuş gibi rahatladığını” ifade etmesi….

Sözün bittiği yerdeyiz. “Sözün bittiği yer” ifadesi çok kullanılır, belki bu nedenle değerini de yitirmiştir ama bu olaya tam oturuyor gerçekten. Aslında bu duruma çok da şaşırmamak gerek, daha 1 ay öncesinde Başakşehir futbol takımının 4 oyuncusu bir gazeteciye, görevini yaptığı için saldırmadı mı? Bu oyunculara göstermelik 1-2 maç ceza verilip olay kapatılmadı mı? Bu olayın müsebbibi futbolcular güya özür dilemek için dövdükleri gazeteciyle bir araya geldiklerinde biri kibir içinde “bunu da kimse yapmaz ha” ifadesini kullanmadı mı? Bu saldıyı yapan futbolculardan biri, saldırıdan yalnızca 1 ay sonra hiçbir şey olmamış gibi Türk milli takımı kalesini korumadı mı? Atletizm’de almış olduğumuz birçok madalya doping nedeniyle iptal edilmedi mi?

Gerçekten de sözün bittiği yerdeyiz. Beni 2011 yılında futboldan soğutup basketbola yönelten unsurların arasında da aslında bu kalitesizlik, kaos, yönetim beceriksizliği ve spor ahlakı eksikliği vardı zaten.

İşte Türk sporu bu hazin tabloları yaşarken, kaptan kanaatimce sana çok ama çok teşekkür etmeliyiz. Profesyonel yaşamına başladığın ilk günden itibaren karakterin, sportmenliğin, spor ahlakın, dürüstlüğün, sporculuğun, gençlere örnek olman, ailenle beraber Güler Legacy ile yaptıklarınla çıtayı o kadar yukarı koydun ki bu ülke için.

30 yaşından sonra yeteneklerini geliştiren, bir rol oyuncusundan takımı taşıyan oyuncuya dönüşmenden bağımsız olarak söylüyorum, sahada yaptığın en ufak hareketten, verdiğin demeçlere içeriğine kadar, hepsi doğal, fair play içerisinde, sportmenlik içeren hareketler. Mesela her maçtan önce rakip takım koçunun yanına kadar giderek, ona başarılar dilemen çok şık ve sportmence bir yaklaşım, (Daha iyi bilen büyüklerim/renkdaşlarım düzeltebilir ancak) bu hareketin basketbolda kabul görmüş maç önü etkileşimi arasında olduğunu görmedim. ufak bir detay ancak sana has, başka kimsenin yapmadığı (en azından görebildiğim kadarıyla) bir hareket.

Bu mesajı yazarken aklıma hemen Mayıs 2015’te Fener ile oynadığımız çeyrek final maçı geldi. Zizis ile bir pozisyonda kafa kafaya çarpışmıştın. Zizis bir yaralanma olmadan kalkarken senin kaşın açılmış ve yedi dikiş atılmıştı. O hengamede, o adrenalin yüklü anda, o yoğun acıyı yaşarken, kalktıktan hemen sonra Zizis’in yanına gidip iyi olup olmadığını kontrol edip geçmiş olsun dileklerini sunman ise gerçekten söze yer bırakmamıştı.

Zizis’le yaşadığın o an senin karakterini ortaya koymak için yeterli. Şunu da ifade etmek istiyorum ki Galatasaray kaptanı olarak tepki koyman gerektiği anlarda tepki koymadığın için sana kızmışlığım da vardır. Tabiatıyla sportif olarak da eleştirilebilirsin. Ancak bunların hiçbiri senin o müthiş karakterini, centilmenliğini, “adamlığını” (tırnağa dikkat etmenizi rica ediyorum) gölgeleyemez !

Teşekkürler kaptan, yalnızca basketbolculara değil, tüm genç sporculara müthiş bir rol model olduğun ve basketbolun izlenilebilir olmasına katkı sağladığın için teşekkürler…
 
Mutlaka ama mutlaka bu kulüpte kalıp kaptanlığa devam etmeni istiyoruz Sinan Güler. Senden sadece 1 sezonluk fedakarlık istiyoruz daha sonrasında Özbek yönetimi gittiği zaman daha iyi bir bütçe ile yola daha güçlü devam. Umarım Efes'e veya başka bir kulübe gitmezsin.
 
Obradovic' in talebiyle (Ki Obradovic' in oyuncuyu çok beğendiğini biliyoruz) Fenerbahçe' nin senelik 1 milyon $ teklif ettiği ve Sinan Güler' in kararını beklediği dedikoduları var. x-x
 
Burada çok eleştiriliyor ama, şu an Sinan Güler en iyi Türk oyuncu arkadaşlar (NBA'dekiler hariç). Ergin Ataman oyuncu sürelerini iyi ayarlayamadığı için Sinan yaşının da getirisiyle maç sonlarında oyundan düşüyordu. Ancak Obradovic onu 15-20 dakika oynatıp muhtemelen geçen sene kendisine yöneltilen tek eleştiri olan Türk oyuncu oynatmıyor savını kırmak istiyor. FB Doğuş çok rahat 1 milyon dolar verebilir Sinan'a... Galatasaray ise artık bu rakamlara çıkamaz, 4 milyon dolar bütçeyle çıkmamalı da zaten...

Ben yönetici olsam Sinan'a 500 bin teklif eder, gerisine karışmam. Sinan ister Galatasaray kaptanı olarak kalır, simge oyuncu olur. İster parayı ve başarıyı seçip FB ile yoluna devam eder... Kolay karar değil...
 

Üst