Sinan Güler

Istikrarli bir sekilde tek fayda alabildigimiz yerli oyuncu. Insallah bu seneyi sakatlanmadan gecirir. Simdi boyle dedigim icin sakatlanir.
 
Takımda en sevdiğim oyuncu. Eleştiremeyeceğim oyuncuların da başında geliyor. Yerli kontenjanı 1 olsa kendisi olsun isterim. Savunma gayretine ve mücadelesine bayılıyorum. Az önce Fantasy kadromda istatistiklerine bakarken gördüm. 3lük yüzdesi %14. Demek ki istatistiklerden de önemli şeyler var sporda. Hepsini yerine getiriyor. Yürüyedursun.
 
Sahanın en kötü ismiydi. Arroyo & Ender yokken 0 katkı verdi. Böyle bir zamanda katkı vermesi çok mühimdi. Ama yapamadı. Yine de canı sağolsun ve umarım bu düşüş kısa süreli bir düşüştür.
 
Sinan değerli bir Türk oyuncu ama dönemsel performansına güvenip ona geçmiş yıllardaki Jamont Gordon rolünü verince işler sarpa sarıyor doğal olarak.Sinan 10-15 dakika topa baskı amaçlı oynamalı.Gidip bu seneki gibi ana parça görevi verince üst düzey basketbol oynayamıyorsun.Msela Arroyo önceki senelerde ikili sıkıştırma yediği an topu Jamonta aktarırdı.O da fiziğiyle ya potaya giterdi ya da sahadaki boş alanlara dribling yapıp uzunlara ya da şutörlere pozisyon hazırlardı,set temposu arzu edilen düzeyde olurdu.Ama şimdi Arroyo sıkıştırmada topu Sinan'a verince hiçbir şey olmuyor.Genelde top 5-6 saniye harcanmış şekilde tekrar ortasaha civarlarında Arroyo'ya dönüyor,tempolu set falan hak getire zaten hücum süresi bitti

Ayrıca top çalma olayın da iyi savunmacılık demek değil.Set savunmasında Sinan Jamont-Hairston gibi isimlerin yanına bile yaklaşamıyor.İkisi de hem savunma bilgisi olarak daha da önemlisi fizik olarak Sinan'a göre çok daha kuvvetli isimlerdi.Euroleague'de yüzde 11le ceza şutu sokması da ayrı bir husus zaten.

Yani uzun lafın kısası Sinan oldukça değerli bir Türk oyuncu, günündeyse ateşleyici bir özelliği var yarar sağlıyor ama ona 30 dakika civarı oynatıp Avrupa çapında kendini ispat etmiş,fiziği ve savunmasıyla tanınan swingman rolü vermek bence takımı geri götürüyor.Mesela ben aynı rolde Shipp'i bile beğenmezdim ki Sinan'dan 1 gömlek iyi oyuncuydu.Hairston bile şut sokamadı falan filan diyoruz ama Euroleaguede ortalama 60-65 yiyorduk bunları iyi tahlil etmek lazım

Bu rol Sinanlık bir rol değil maalesef
 
Bu akşam FBÜ karşısında yıllar sona bile hatırlanacak bir performans sergiledi. 40 dakikada 25 sayı, 4 rebound 3 asist... 8/4 üç sayı... :)
 
Sinan Guleri tanimayan,basketbolu bugun ilk kez izleyen biri olsa NBA'den hangi takimdan geldi bu sarisin oyuncu diye sorar o kisi...Tam bir NBA oyuncusu gibiydi bu aksam.. Dackaya gelen o pili bitmis Farmarlar falan ile kiyaslanmaz bile..
 
Şu anda ligin en değerli yerli oyuncusu.
Ayrıca en iyi Türk kısa oyuncu.
Bugünden sonra nasıl toparlanir onu bilmiyorum ama. Maç Sonu röportajında ayakta duramıyordu.
Yüreğine, aklına, kollarına, bileklerine, bacaklarına her yerine sağlık !!

Son olarak Sinan'ı en iyi KG'nin şu cümleleri açıklıyor.

"Yaralı Aslan'dan korkacaksın.!!"
 
Ben böyle bir yapabilirlik görmedim,izlemedim.Ekrem Memnun seviyesine erişecek neredeyse gözümde,şaşkınlığımı böyle sözcüklere dökeyim. :)
 
Dün akşam 300 Spartalı'nın 6 Galatasaray lı versiyonunu izledim resmen. Hele Sinan'a diyecek söz bulamıyorum. Ne yaptın sen be adam dedim durdum :)
 
Takımda gerçek bir hücum liderinin bulunmadığı şu dönemde elini taşın altına koyması tek kelime ile MUAZZAM
Bu maçtan sonra rahatça söyleyebilirim ki umarım basketbolu Galatasaray formasıyla bırakır seneye basiretsiz yönetimler görmeyiz de
 
Yeni yönetim seçildiğinde umarım basketbol şubesi için gerçekçi çözümler bulurlar.

Ve ilk sözleşme uzattıkları oyuncumuz Sinan olur.

Seneye dün savaşan 5 kişi ile beraber Ender Arslan'ın da haklarını vermek gerek. Pocius da mümkünse dahil buna.

Umarım hepsiyle en az bir yıl daha sözleşme uzatacak gücümüz olur.

Teşekkürler Sinan. Dünkü liderliğin tarihe yazıldı.
 
Modern Basketbol anlayışını param parça ettin, 40 Dakika yüksek tempolu bir maçta savunduğun ve hücum ettiğin oyuncular 5 dakika da bir yerini kenarda dinlenmiş dinç oyunculara bırakırken sen sakat bileğinle maç sonuna kadar yılmadan oynadın. Nazar değmesin inş.
 
Ligin en değerli Türk oyuncusu gibi şu aralar maaşallah.
Ben hala normal bir takımda şu an olduğu gibi Sinan'ı ana hücumcu yapmam ama Arroyo bıraktı gitti,Ender formsuz döndü vs derken bu sorumluluk ona kaldı,o da geri adım atmadı.Son iki yılda hücum anlamında kendini çok geliştirdi eski Sinan bu rolün altından bence kalkamazdı.Zorunluluktan bu rolü yapsa da dönemsel olarak iyi de yerine getirse seneye bütçe yerine oturursa Sinan hücumdaki gelişime rağmen ana hücum silahı olmamalı ama..Bu Sinan için bir eleştiri değil gelişiminin farkındayım ama yine de hedef çok yukarısı olursa alışkın olduğu role dönmeli.Tabii 2-3 sene önceki Sinan değil ciddi gelişim var daha fazla top kullanacak ama yardımcı oyunculuğa daha fazla yakıştırıyorum ben Sinan'ı

Şunu da eklemeden edemeyeceğim Galatasaray'da belki beni en çok yanıltan isim kendisi.Gelmesini hiç istememiştim zamanında.Şimdi bizde bırakmasını istiyorum basketbolu
 
Geçen sezonun play-off'larından bu yana çok büyük gelişim gösteren ve çok formda olan Sinan bu aralar özüne döndü biraz.Farkediyordum 1,5 aydır düşüşünü,özellikle üç sayılarda,savunmada da çok kolay geçiliyor.

Bunun sakatlığıyla ne kadar ilgisi var bilmiyorum fakat,son 7 lig maçındaki üçlük yüzdeleri şöyle ;

1/5,1/3,1/7,0/5,1/5,0/3 ve 0/6,toplam 4/33

Umarım kısa zamanda toparlar ve formda görüntüsüne yeniden ulaşarak gelecek sezon takımda kalması halinde bize katkı sağlar.
 
Kesinlikle doğru FB maçından sonra kendine gelemedi, sakatlığın etkileri muhtemelen. Tek başına götürüyordu takımı bu kötü sonuçların en büyük nedeni eski Sinan'ın olmaması.
 
Sinan müthiş bir tamamlayıcı, takım içerisinde ekstra işleri iyi yapan bir oyuncu. Takımda skor işi her defasında sinanın eline bakarsa işimiz zor son maçlarda olduğu gibi.
 

Üst