Son Gelişmeler Hakkında...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
katil , kanunsuz , insanlıktan nasibini almamış israil devletinin ve dünyaya saldıkları pisliklerinin etkisiyle çok mutsuzum..

antisemitizm yapılıyor diye kendini kandıranlar, kendini acındıranlar çıksınlar da uluslararası sularda sivil gemide adam öldürmenin açıklamasını yapsınlar şimdi.. ama mutlaka vardır açıklaması. bu da kesin filistinlilerin kışkırtması falandır..

burada tek suçlu bizim hükümetimiz.. madem böyle bir geminin gitmesine izin verdik , yanında onları koruyacak askeri desteği de gönderecektik.. ya da hiç göndermeyecektik yardım gemisi falan.. israil için kanun mu var.. ısıtıp ısıtıp nazi katliamını gözümüzün içine sokarlar..

2. dünya savaşındaki katliamı, münih olimpiyatlarındaki suikastı film yapan speilberg çıksın bunu da film yapsın da hep beraber izleyelim..

Re: Şu anki halet-i ruhiyeniz

dün şu topraklarda rahat uyuyun diye 6 genç katledildi ve 3 tanesi ağır şekilde can mücadelesi veriyor,
biz dünya barışı peşindeyiz!
yani hırsız eve girmiş hanımı bellemiş çocuğu kaçırmış biz amcaoğlunun dükkanına giren hırsızın peşindeyiz,
pn: amcaoğlunun dükannına giren hırsızda ...... orası ayrı

evet eser haklısın.. O da ayrı bir acı..
O da halet-i ruhiyemizi bozdu..
Evet rahat uyuyalım diye kardeşlerimiz katledildi..
Doğrudur..

Senin bu davada her zaman İsrail yanlısı olman beni hem şaşırtıyor, hem üzüyor..Sen İsrail'in ne olduğunu bilmiyor olamazsın.. Yahudiler demiyorum. İsrail devleti diyorum. İsrail bu dünyanın gelmiş geçmiş en eli kanlı devletidir.. Ülkenin temellerinde kan var.. Orada , bir kan gölünün üzerine kuruldular.. Ömürleri boyunca da kan döktüler.. Ambulansları vurdular, sivil halkı öldürdüler.. Oğluna sarılmış, çıplak ayaklı silahsız güçsüz babaya ateş ettiler, kendilerine taş atan çocuklara misket bombası attılar.. Filistin sütten çıkmış ak kaşık olmayabilir ama İsrail'in haysiyetle, insanlıkla uzak-yakın alakası olamaz..

Bize anlatsana eser, içinde silahsız insanlar olan, yardım malzemesi taşıyan bir gemiyi uluslararası sularda vurmanın kanunlarda yeri nedir..Aydınlatsana bizi..

İster beğenirsin, ister beğenmezsin.. Biz böyleyiz. Biz hep mazlumdan yanayız.. Bu bazen lafla olur, bazen ekonomik ambargo olur, bazen kılıç olur.. Problem yok.. Biz yahudi düşmanı değiliz.. Biz zalim düşmanıyız.. Bizim geleneğimiz, 1000 yıllık varoluşumuz bunu gerektiriyor.. Senin ve İsrail yandaşlarının hoşuna da gitmeyebilir.. Hiç problem değil..

Emre, yardım gemisine yapılan saldırıyı hoş görmek vs. asla mümkün değil ama bana göre de İskenderun´da yaşananlar daha önemli.

Her ne kadar ilk tahminler iki saldırının aynı gecede yaşanmasının tesadüf olduğu yönünde olsa da bana göre İskenderun´da yaşananların ardında da İsrail var.

Ortadoğu´daki iki güçlü ülkenin düellosu başlamış gibi görünüyor. İsrail başına buyruk hareket ediyor, ABD BOP nedeniyle bize yanaşıyor, Türkiye İran´la yakınlaşınca ABD bundan rahatsız oluyor ve ülkemizdeki terörist saldırılar artıyor. Biz müslümanların hamiliğine soyununca İsrail karşı saldırıya geçiyor...

Yaşananlar hiç hayra alamet değil.

Onur, benim yazdıklarımdan İskenderun'da yaşananların daha önemsiz olduğunu düşündüğüm anlamı çıkıyorsa hata benim.. Tam anlatamamışım. Asla öyle düşünmüyorum. Sabah serviste haberlerde bunları duydum ve dünya başıma yıkıldı.. Benim için asla daha önemsiz değil.. Ama İsrail'in haince, erkekliğe sığmayacak şekilde katlettiği insanlar da bu ülkenin vatandaşı..

Ben şimdi " one minute " diyen erkekleri arıyorum sağda solda.. Sahne onların.. Haydi görelim şimdi " one minute " diyenleri..

Emre, gemilere yapılan saldırının da kabul edilir bir tarafı yok zaten. Senin dediğin gibi gerekli güvenlik önlemleri alınarak gemiler yola çıkmalıydı.

ABD ve AB üyesi ülkeler dansöz gibi oynatıyor. Şu yaşananlara karşı çok sert açıklamaların yapılması gerekiyordu şimdiye dek. Hatta açıklamalardan ziyade eyleme geçilmeliydi.

Bizimkiler için ise söylenecek bir şey yok, beklentim de yok. İki ayrı saldırı gerçekleşiyor, Bakanlar Kurulu 5 saat sonra toplanıyor...

50 küsür ülke 2.5-3 milyonluk bir İsrail'le baş edemiyorlarsa ya da gemileri güvenli şekilde götüremiyorsa o ülkelerin tamamına yazıklar olsun..

Kalkmışız büyükelçimizi geri çekiyoruz, futbol maçını iptal ediyoruz.. Ve de lanetliyoruz.. 6 tane şehit artı bir de bu saldırı, uyumaya devam koca ülke, uyumaya devam!

Halet mi? Ruh mu? Altüst olmuş durumdayız..

http://www.marinetraffic.com/ais/tr/...00&header=true

gemilerde AIS denilen bir cihaz var,sürekli olarak geminin nerede olduğunu,gemi ile ilgili özellikleri,taşıdığı yük vs gibi bilgileri görebiliriz..

bu sayfadan anlaşıldığı üzere, mavi marmaradaki ais cihazı kapatılmış.. (last report time bakılırsa 7 saat önce )

en önemlisi geminin bayrağı commodores, ufak bir islam devleti..

bu gemi,türkiye denzcilik işletmelerine aitti,devlet şirketiydi,özelleştirildi, yandaşlarına satıldı

bu gemi Türk limanları arasında yolcu taşımada kullanılır , yani kabotaj kuralları gereği Türk bayraklı olmak zorundadır..

anlaşılan bu sefer için bayrak değişiyor,bu bayrak değişim işi kolay iştir ama bu işe aracılık edenler kesinlikle hükümet ile işbirliği yapıyorlar

yani ortadaki rezillik şu

bu gemiyi Gazzeye göndermek için , bayrak değişiyor,AKP bu işe müdahil oluyor

çünkü Türk bayraklı olsa , Türk devleti olaya direk müdahil olmak zorunda ,resmen pazarlık yapılmış..

Kimi kandırıyorsunuz?

Allah belanızı versin,insanları bilerek ölüme yolladılar,şimdi aradan sıyrılıp,oy avcılığı yapıyorlar...

(Armatör bir abimin konu ile alakalı yorumu)

Bayrak kısmı düşündürücü gerçekten.

Bu da gemide yer alan Türk'lerden birinin twitter hesabı. Gece üçe kadar yoğun şekilde bilgi akışı vardı ama saat 3'de kesildi. http://twitter.com/aysesarioglu

Sabah ki olayın neresini hangi insan savunur,koca bi ordu,ilaç yiyecek taşıyan gemiye saldırıyor,ne diyeyim lanet olsun!

Ben İsraile 2 3 defa gittim (Tel Aviv de çok yakın musevi olmayan bir arkadaşım yaşıyor),ve her gidişimde İsrail halkından daha çok nefret eder oldum .

İsrail gitgide ipin ucunu kaçıran dengesiz bir hükümete sahip,bir an evvel bu insanlar kendi akli selim vatandaşları tarafından alaşağı edilmeli

İsrail in her ülke gibi kendini savunma hakkı vardır,terörün iyisi kötüsü olmaz bundan bizle birlikte en çok çeken ülkelerin başında gelmektedir buda beni bazı insanların gözünde İsrail yanlısı yapıyor.

Filistin halkı İsrail in boyundurluğundan kurtarılmalı ve kendi geleceklerini inşa edebilecekleri bir seviyeye İsrail in izni veya rızası olmadan yaşayabilecekleri bir duruma ulaşmalı.
Bir tarafı tutmuyorum,İsraili günahım kadar sevmem genel olarak ortadoğu halklarını musevi-arap sevmem bu antisemitiklikse evet öyleyim,ben kendi derdimdeyim hem kişisel hem millet olarak. Zerre önceliği yok hayatımda Ortadoğu nun açıkçası
Sadece bir Türk gencinin sabah kalktığında asıl sorununu İskenderun olması gerektiğini yazdım bunu hala savunuyorum ,Ben Türkiyeden başka tarafı tutmam,zayıfın tabiiki yanındayız ama asıl zayıf ve tutulacak taraf biziz.

Tekrar 4. paragraftaki görüşlerimden dolayı İsrail yanlılığını hakaret sayarım kendime bunuda belirteyim.

Eser Atalay' Alıntı:
Filistin halkı İsrail in boyundurluğundan kurtarılmalı ve kendi geleceklerini inşa edebilecekleri bir seviyeye İsrail in izni veya rızası olmadan yaşayabilecekleri bir duruma ulaşmalı.
Bir tarafı tutmuyorum,İsraili günahım kadar sevmem genel olarak ortadoğu halklarını musevi-arap sevmem bu antisemitiklikse evet öyleyim,ben kendi derdimdeyim hem kişisel hem millet olarak. Zerre önceliği yok hayatımda Ortadoğu nun açıkçası
Sadece bir Türk gencinin sabah kalktığında asıl sorununu İskenderun olması gerektiğini yazdım bunu hala savunuyorum ,Ben Türkiyeden başka tarafı tutmam,zayıfın tabiiki yanındayız ama asıl zayıf ve tutulacak taraf biziz.
Buna imzamı atarım..

Dağlıca'da askere saldırırlar 12 saat çatışma olur Hava Kuvvetleri 12 saatte ten bir helikopter yollamaz.Efendim, Hava Kuvvetleri Komutanı golf mu oynuyordu?

Saldırıdan 1,5 saat önce kaptan kuşatma var diye anons yapar.5 saat sonra MGK ve hükümet toplanırlar.

Başbuğ ile Erdoğan yurda dönecekler ,görüşecekler ki adam gibi bir açıklama yapılabilsin ülkemiz tarafından oda 1 gün sonra! Maşallah reflekslerimiz pek bir hızlıymış gerçekten!

Şu olaylarda hem hükümet hemde TSK çok büyük zaafiyet içerisindedir.Özellikle askeri kanatta çok büyük ihmarkarlık olduğunu düşünüyorum.

Şimdi yapılması gereken İsrail'le tüm ilişkileri kesmek,ülkedeki vatandaşlara geri dönün çağrısı yapmak,Davutoğlu'nun yaptığı gibi BM Güvenlik Konseyi'ni toplamak,çok sert müüdahale talebini yenilemek EĞER bir sonuç alınamıyorsada siyasi ve askeri her türlü girişimi başlatmaktır.

İskenderun ve gemi saldırılarının aynı ülke destyekli yapılmış olduğundan adımdan,Türklüğümden emin olduğum kadar eminim.Bundan böylede yok ırkçlık yapmayalım bilmem ne gibi söylemler gram beni ılgalamaz.Antisemitzm'mi sonuna kadar antisemitistim!

Eser Atalay' Alıntı:
Sabah ki olayın neresini hangi insan savunur,koca bi ordu,ilaç yiyecek taşıyan gemiye saldırıyor,ne diyeyim lanet olsun!

Ben İsraile 2 3 defa gittim (Tel Aviv de çok yakın musevi olmayan bir arkadaşım yaşıyor),ve her gidişimde İsrail halkından daha çok nefret eder oldum .

İsrail gitgide ipin ucunu kaçıran dengesiz bir hükümete sahip,bir an evvel bu insanlar kendi akli selim vatandaşları tarafından alaşağı edilmeli

İsrail in her ülke gibi kendini savunma hakkı vardır,terörün iyisi kötüsü olmaz bundan bizle birlikte en çok çeken ülkelerin başında gelmektedir buda beni bazı insanların gözünde İsrail yanlısı yapıyor.

Tekrar 4. paragraftaki görüşlerimden dolayı İsrail yanlılığını hakaret sayarım kendime bunuda belirteyim.

eser , ben sana israil yanlısı demedim varsay o zaman. Zaten " I support Israel in the War Aganist Terrorism " ve buna benzer facebook gruplarına de ben üyeyim zaten . Değil mi ?

yanlış anlama . ne benim, ne de bir başkamızın senin görüşlerine karışmaya hakkımız yok.. istediğini düşünürsün, istediğin gruba girersin, çıkarsın..

ben seni israil yanlısı olmakla itham etmiyorum. sen zaten kendin üye olmuşsun.." hamas is bad " diye bir grup.. " free gilad shalit " diye bir grup mesela.. Bir israil askeri serbest bırakılsınmış.. Suçsuzsa bence de bırakılsın.. Ama bizim sadece Türkleri düşünen Eser arkadaşımız İsrail askerlerini neden düşünüyor, ben onu anlayamadım.

İsrailin teröre karşı kendini savunmasını desteklediğimi söylemiştim bunu inkar etmedimki bu yüzden Stormfrontdan da tepki aldım ama ben klişe herşeyi destekleyen ve karşı olan bir insan değilim ,Gilad aslında savaşı desteklemyen ve bi bakıma İsrail hükümetinin kurbanı olmuş 18 yaşında bir gençtir,kellesinimi isteyeyim ,hikayesini tefaratıyla bildiğimden üye olmuşumdur ayrıca biraz daha karıştırılırsa profilimi AWB ve Stormfront USA üyesi olduğumda görülür ,ayrıca Stormfront Usa CA da 2006 dan beri legal kayıdımda vardır( Turk orjinimi gizlemeden) üstelik forumuna 5000 üzeri ileti yazmışımdır ,İsrail yanlısı insanların hadım edildiği bir organizasyondur belirteyim.kaldı ki ordada Haiti depremine yardımdan İsraile kadar (olumlu -olumsuz) görüşlerimi açıkça söylerim

Başkada bu konu üzerine yorum yapmayacağım,dostlarım benim nasıl bir insan olduğumu bilir,gerisi mühim değil.
Beni derinlemesine tanımayanlar yüzeysel olarak değerlendirebilirler,hepsinin canı sağolsun.

Bu olay hakkında çok görüşüm var. Ama konuşmak bir şey getirmez. Ülkenin bir kez olsun. Yani şu kısa dönemde ilk kez olsun bir bütünlük sağlaması gerekiyor. ŞU an PKK eylem yapamaz. Çünkü PKK içinde radikal dinci gruplar çok fazla ve yapacakalrı bir eylem Kürt halkının onlara karşı tutum sergilemesine neden olur. Milletçe kafamızı oraya çevirmeliyiz. Anti semitist değilim olmayıda düşünmüyorum. Ama kafasına göre hukuk uygulayanalra birilerinin dur demesinin gerektiğine inanıyorum. AKP iktidarı şu an kaos içinde. Lütfen oy derdine düşüp dengesiz hareketler yapmasınalr insanalrın vicdanının muhasebesini yapsınlar ona göre tutum takınsınlar İsraili yöneten oligarşik yapılanmaya..

İsrail'in yaptığı vahşettir fakat aklıma şu dört soru takıldı;

1- Filistin'e İsrail değil bir arap ülkesi saldırıyor olsaydı bugün aynı hassasiyeti kaç kişi gösterirdi?
2- İsrail Filistin'e değil de müslüman olmayan bir ülkeye örneğin Ermenistan'a saldırsaydı yardım konvoyları yola çıkar mıydı?
3- Bizim terörist olarak bellediğimiz mahluklara yardım gemisi boğazlardan geçse ne yapardık?
4- Örneğin yarın Yunanistan bize saldırsa Filistinden benzer bir yardım görür müyüz?

1- Filistin'e İsrail değil bir arap ülkesi saldırıyor olsaydı bugün aynı hassasiyeti kaç kişi gösterirdi?
Aynı hassasiyet gösterilirdi hem devlet olarak hem vatandaşlarca.Bu yardım hareketi antisemitzm menşeli değil 'din kardeşimiz' temalı bir harekettir.

2- İsrail Filistin'e değil de müslüman olmayan bir ülkeye örneğin Ermenistan'a saldırsaydı yardım konvoyları yola çıkar mıydı?
Çıkmazdı.Sebebi ise bir önceki sorunun cevabında var.Filistin'e yardım için birleşen insanlar en azından bunların Türkiye bölümü 'din kardeşimiz' bilinci altında toplanmış kişilerdir.

3- Bizim terörist olarak bellediğimiz mahluklara yardım gemisi boğazlardan geçse ne yapardık?
Bu sorunun mantıklı bir soru olduğunu düşünmüyorum.Onların 'terörist' diye adlandırdığı gurup o toprakların gerçek sahibi.Sonradan gelip batılı ülkelerin silahi gücü ile oraya yerleşmiş taraf İsrail'dir.Dolayısı ile ortada bir terör varsa bunu yaratan İsrail'in ta kendisidir.O yüzden bizden toprak talep eden itlerin adlandırılması ile oradaki mazlum ve sürekli toprağı gasp edilen Filistin halkı kesinlikle bir tutulamaz.

4- Örneğin yarın Yunanistan bize saldırsa Filistinden benzer bir yardım görür müyüz?
Filistinden görürmüyüz bilemiyorum ancak yine bir arap ülkesi olan Pakistan'dan zamanında oldukça yardım gördük üstelik kendilerinin yiyecek yemeği tam değilken bize yardım göndermekten çekinmediler.Ayrıca Filistin'e yardım sadece bu hükümetin politikası değildir daha önce kuşatma yapılıpta Arafat sıkıştırıldığında yine ilk yardımına koşan ülke Türkiye olmuştur.Filistin'e yardım sadece insanı bir görev değildir Türkiye için bölgede tek 'BABA' benim demektir.Yani bir devlet politikasıdır.

Umarım sorularının cevabını vermişimdir Erdem.

Yazdıklarında haklısın Doğan abi.Ama biz salağız bence.Hiçbir arap ülkesi umrumda değil gerçekten ne halleri varsa görsünler.

Siyasete dinsel olarak baktığımız gibi bu olaya da dinsel bakıyoruz.Bence önemli olan din değilde insanlıktır.

Unuttuğumuz birşey varki; Bu bizim ''müslüman ve arap kardeşlerimiz'' biz 1.dünya savaşında yanlızken neredeydi.Biz onlara çağrı yaparken onlar bizim arkamızdan işler çevirdi.

Bizi,ülkemizi koruyan 6 şehit vermişken,haksız yere öldürülen 19 kişi varken hala Filistin bayrakları,düşünülen şey Filistin yazık gerçekten.Bizim herşeyimiz tamamda sanki Filistin'i düşünüyoruz birde.

Ali Erdem Güntepe' Alıntı:
Yazdıklarında haklısın Doğan abi.Ama biz salağız bence.Hiçbir arap ülkesi umrumda değil gerçekten ne halleri varsa görsünler.

Siyasete dinsel olarak baktığımız gibi bu olaya da dinsel bakıyoruz.Bence önemli olan din değilde insanlıktır.

Unuttuğumuz birşey varki; Bu bizim ''müslüman ve arap kardeşlerimiz'' biz 1.dünya savaşında yanlızken neredeydi.Biz onlara çağrı yaparken onlar bizim arkamızdan işler çevirdi.

Erdem,

Sana dediğim gibi bu olay devlet politikaları olarak baktığımızda insanı boyutta yada arap kardeşlerimiz modunda değildir.Bu destek bir baş kaldırıdır.Ortadoğu'da İsrail yıllarca top koşturdu aklına göre davrandı etti.Ancak son yıllarda şekillenen politikamıza göre Türkiye, bölgeye ciddi şekilde ağırlığını koymaya ve bölgenin tek gücü olmaya karar verdi.Bunun için İsrail'in kafasına vurmak önceliklidir.Davos'taki olay,Gazze'ye yardımın korkusuzca yola çıkarılması hep bu politika kapsamında hayata geçirilen durumlar.

O yüzden olaya geçmişi unutmayız mantığı ile bakmak hatadır bence.Bugün Gazze'ye devlet olarak el uzatıyorsak bu 'müslüman ve arap kardeşlerim' söyleminden çok Gazze'ye yardımın politikamız için çok uygun bir hamle olmasından kaynaklıdır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...