Spor Toto Basketbol Ligi 2015-2016

bizim ligi fenerin üstünde bitirme ihtimalimiz nedir arkadaşlar kalan maçlarımız zor maçlar değil puan eşitliği halinde ikili averajamı baklıyor?
İkili averaja bakılıyor ve bunda Fenerin üstündeyiz. Tüm maçlarımızı kazanırsak Fenerin üstünde bitireceğiz. Fenerin fikstürü bize göre daha rahat ve bizim bu hafta çok zor bir deplasmanımız var. Giresun maçı belirleyici olabilir.Fenerin de Antep maçı var en zor o gözüküyor şu an. Efes var bir de tabi

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kontratı var galiba ama Efes Bartzokası alabilirse büyük iş yapar bana kalırsa. Hiç öyle Radonjice falan gerek yok yani.

Fener dün BJK ile oynamadan önce zaten maçlarımız eşitti ve ikili averajdan dolayı puan cetvelinde biz onların üstündeydik. Bir kayıp yaşamazsak onların üstünde bitiriyoruz. Fener son 2 aydır formsuz zaten ama Vesely'den sonra bi anda çökmeleri de herkesi şaşırttı tabi. Kendi kendilerine bunalıma mı girdiler anlamak güç. Bogdanovic de olmasa ne olurdu bilemiyorum.

İBB kazanmış bugün böyle giderse bizim maçlara kadar İBB kalmayı TT düşmeyi garantiler.Bizim maça amaçsız çıkarlar.Ayrıca yarın Uşak'ın BJK'yi yenmesi de iyi olur bence.BJK'nin play-off yapma olasılığı çok çok azalır.Benzer şekilde Çekmece de Daçkaya kaybederse kalan deplasmanlarımızın da rakiplerin motivasyon sorunları olacaktır.

Bjk'nin Uşak'ı yeneceğini düşünüyorum, Eğer yarın Uşak maçını alırlarsa playofa kalırlar, Uşak'ın kalan maçları daha zor...

İBB kazanmış bugün böyle giderse bizim maçlara kadar İBB kalmayı TT düşmeyi garantiler.Bizim maça amaçsız çıkarlar.Ayrıca yarın Uşak'ın BJK'yi yenmesi de iyi olur bence.BJK'nin play-off yapma olasılığı çok çok azalır.Benzer şekilde Çekmece de Daçkaya kaybederse kalan deplasmanlarımızın da rakiplerin motivasyon sorunları olacaktır.

Final kazanıp Avrupa şampiyonu olmanın hesaplarını yaparken İBB'nin, TT'un durumlarını kollamak yakışmıyor bize ama...

Kusursuz bir takım değilsen bu tür fırsatları kollarsın. Bizde zaafları olan bir takımız ve bu ligde 16.yla 1.arasındaki maç bile kıran kırana geçiyor

Ne açidan ve neden yakismasin hic anlamadim.Yakisma kavrami ile konunun ilgisini de anladim gerci.Zamaninda TT'yi biraz daha fazla kollasa idik belki FBye karsi galibiyet farkimiz olacakti :) .Bence yoğun fiksturde her rakip saygiyi hak ediyor .Son birkaç haftadir İBB bugün son anda yendiğimiz Giresundan çok daha formda mesela .Kaldiki ortada ozel olarak kollamak gibi bir durumda yok TBL'yi takip ederken diğer maclarin sonuclarinin ufakta olsa lehimize koşullar yaratabileceği düşüncesi otomatik olarak akla geliyor.Bazen küçük nüanslar dahi çok önemli olabiliyor.TS'nin Efesi yenmesi de güzel olur mesela hem Efes kaybetmiş olur hem TS ufak da olsa play-off umudunu korur iki hafta sonra Fener oraya gidecek

Ne açidan ve neden yakismasin hic anlamadim.Yakisma kavrami ile konunun ilgisini de anladim gerci.Zamaninda TT'yi biraz daha fazla kollasa idik belki FBye karsi galibiyet farkimiz olacakti :) .Bence yoğun fiksturde her rakip saygiyi hak ediyor .Son birkaç haftadir İBB bugün son anda yendiğimiz Giresundan çok daha formda mesela .Kaldiki ortada ozel olarak kollamak gibi bir durumda yok TBL'yi takip ederken diğer maclarin sonuclarinin ufakta olsa lehimize koşullar yaratabileceği düşüncesi otomatik olarak akla geliyor.Bazen küçük nüanslar dahi çok önemli olabiliyor.TS'nin Efesi yenmesi de güzel olur mesela hem Efes kaybetmiş olur hem TS ufak da olsa play-off umudunu korur iki hafta sonra Fener oraya gidecek

İBB'yi ve TT'u yenmek için onların amaçsız olmasını beklemek bizim takımı biraz aşağılamak anlamına geliyor dedim sadece.
Bir tarafta Bayern Münihlere, Gran Canaria'lara kafa tutup TT'u yenmek için amaçsız kalmasını mı bekleyeceğiz?

Şunu düzeltelim.Tüm maçları kazansak dahi, Fb Efes'i yendiği anda 3'lü averaj olur. Bu averajda da Fb'nin altında ligi bitirebiliriz
Efesin 4 mağlubiyeti var 2 kez yenilmesi lazım. Fenerin 3lü averajda bizim üstümüze çıkması için 21+ yenmesi lazım Efesi. Şu an 3lü averaj hesabında bizim +4 Efesin +13 Fenerin -17 averajı var. Fenerin Efesi yeneceğini hesap edersek değer kazanıyor tabi bunlar

Efesin 4 mağlubiyeti 2 kez yenilmesi lazım. Fenerin 3lü averajda bizim üstümüze çıkması için 21+ yenmesi lazım Efesi. Şu an 3lü averaj hesabında bizim +4 Efesin +13 Fenerin -17 averajı var. Fenerin Efesi yeneceğini hesap edersek değer kazanıyor tabi bunlar

Bir şey daha düzeltelim 3'lü averaj olması için FB ve GS tüm maçlarını kazanırken Efes'in FB yenilgisinin üzerine bir yenilgi daha alması gerekiyor.

Ben her şeye rağmen bizim de Fenerin de tüm maçlarını kazanabileceğini düşünmüyorum. Efes 1.olacaktır muhtemel. Keşke 3e kalsa da biz 1 olsak tabi

Bu ligde normal sezonun tek onemli verisi sudur benim gozumde: Galatasaray, Fenerbahçe ve Karsiyaka'nin birbirlerine gore ligi nerede bitirdigi. Diger tum siralamalar, saha avantajlari, eselesmeler bos kume. Iyiysen zaten geçeceksin. Ama bu uç takimin birbirleriyle olan deplasmanlari sikintili, o açidan saha avantajini elde etmek elzem. Efes ile saha avantaji olmus olmamis pek fark etmiyor, tribunlerini ev sahibi olarak kullanabilirsin, onlar da seni gelip evinde yenebilir çunku alisiklar.