SSL 14.Hafta | Galatasaray 3 - Fenerbahçe 1

Daha demin öğle uykusu yaparken rüyamda bu maçı gördüm. İlk 5 dakikada tartışma çıktı Emre ile Semih Şentürk sarı kart gördü. Sonra tribünlerden Volkan'ın sırtına 4 ayaklı demir sandalye atıldı ve hakem maçı iptal etti. Volkan da hastanede ameliyata alındı uyandım. İnşallah hayırdır :)

Fb,klasik derbi taktikleriyle geride bekleyip,topa sahip olmaya çalışacak.Şu maçta en çok dikkat etmemiz gereken şey şans golleri.Son haftalarda uzaktan şutlardan gol buluyorlar,zaten yıllardır saçma sapan goller yiyoruz aman dikkat.Özellikle sağ kanat şuan rezil durumda G.gönül tanınmaz halde ne çıkabiliyor ne savunabiliyor.Ankaragücü bile yol yaptı orayı.Hücumda da Alex ve Stoch a bağlılar.Alex bir şekilde kendini unutturuyor fakat Stoch un ezbere hareketini yememek lazım.Topu içe çekip şut çekmekten başka hiç bir özelliği yok Eboue nin rahat tutması lazım.İyi bir derbi galibiyetine çok ihtiyacımız umarım yeneriz kabasakal volkan da boş boş bakar öyle.

stoch ve alexten durup dururken uzaktan gol yemeyelim yeter, bir de cift forvet cikalim lutfen yillardir fb ye karsi yok orta saha guclu olsun, yok geri saglam olsun diye diye hep yenildik...

gerçektende beklenmedik şekilde iyi oynadık hatta ezdik,göğsümüzü kabartılar...

ama önemli olan işte bu azmi,bu hırsı,bu arzuyu her maça yayabilmek hani bir maç böyle istekli olupta haftaya varlık gösteremezsek pek bi işe yaramıyor,am bu gece için hepsine teker teker tebrikler,çok mutlu ettiniz hepimizi...

Ohhh bee! Sonunda.
Bu maç vesilesi ile bayanlar voleybolunda geleceğin en önemli yıldızlarından olan Ece Hocaoğlu ve Sibel Kızavul'un Galatasaraylı olduğunu öğrendim. Bu da ayrı bir sevinç yarattı bende. :D

Polen'in Galatasaraylı olduğunu biliyordum. Neslihan'da yarı bizden sayılır. İyi iyi. :D

Bu arada bu maç hiç beklenmedik şekilde centilmence geçti. Çok şaşırdım. Ne seyirci bir taşkınlık yarattı. Ne de sahadaki oyuncular.

Evet maç sonrası spor programlarına bakıyorum yorumcuları dinliyorum. Yahu bir allahın kulu değinmez mi..İki hafta önce bir derbi oynandı tam bir orta çağ seviyesinde. Sahaya çakmak mı atılma dı Viski şişeleri mi inmedi yerdeki oyuncu şeytan taşlanır gibi taşlandı..Maç boyunca da takımına destekten çok rakip takıma küfür..

Akşam bir derbi maçı oynandı tribünde hiçbir taşkınlık yok en ufak kötü bir tezahurat söz konusu değil..Tribün nasıl olur takım nasıl desteklenir takım nasıl yüreklendirilir hakeder yada haketmez ama rakip takıma saygı nasıl gösterilir Galatasaray taraftarı bunun çok güzel örneğini verdi ama magazinsel bir değeri olmadığı için ve herhangi bir reklam kokusu olmadığı için maalesef kimse değinmedi şuana kadar bu konuya..

Hani deveye diken insanı ... söven misali küfür edeceksin ki demek ki programlarda dakikalarca taraftarın büyüklüğünden bahsedilsin..Keza bizim medyanın büyüklük anlayışıyla melonun volkana attığı goldeki kullandığı yer doğru orantılı

Maçı izleyemedim yorum yapamayacam ama özet görüntülerde sol kanat otoban gibi olmuş sanki.

Tüm aslanların ayaklarına sağlık...

Yorumsuz bir maçtı ki değil bu sezon yaklaşık 4 yıldır izlediğim en iyi takım vardır sahada. İnanılmaz bir top oynadık, heleki ilk yarıda nefes aldırmadık desek yeridir.

Kötü oynayan tek oyuncu sayamıyorum mesela 11 aslanda şahane top oynadı.

Eze eze eze yendik garibanları, darısı Saraçoğlu'na oradan da Bank Asya kutlamalarına.

10'u net olmak üzere 25 gol girşiminde bulunup 1-0 kaybederiz.Tam bu senaryonun ortamı var.
İlk 15 dakika 'ağzımı s.kiyim' dedirtti. :)
Öyle bir devre oynadık ki...Abartmadan herkes 99-00'i hatırladı.Özellikle ilk 15 dk dünyaları kaçırdık,akıl alır gibi değildi.Attığımız iki gol de içimin yağlarını eritti.İlk golde Eboue rakibin en değerli ismi Yobo'ya çim yoldurdu,ikinci golse Yobo'nun aksine rakibin en 'değersiz' ismine kapak niteliğindeydi.
İkinci yarıda doğal olarak düştük,topu rakibe bıraktık.3. golü vakitli bulduk akabinde de pek sıkışmadan bitirdik.
Metrodaki manzara aşırı alkolün tribünü bozacağını düşündürmüştü.Neyse ki yanıldım.Gün-saat ve bu paraleldeki olumsuzluklara rağmen odaklanmış bir kitle vardı.3-0'ken bile küçük bölümler dışında oyundan kopulmadı,o 'oley' çekilen kısım da dakika olarak erken bulsam da iyiydi. :) Şikeye tadında değinildi.Rakiple aradaki çap farkı ortaya konuldu.
Keyifliydi,çok güzel oldu.

Maçtan önce Emre 4-4-2'nin sol kanadında, hele hele bir Fenerbahçe derbisinde oynamamalı diye çok yorum yazmıştım.
Beni döt ettiğin için teşekkür ederim Emre...
Seni senelerce büyük bir umutla takip etsem de ne yalan söyliyeyim artık umudum kalmamıştı senden..

Şimdi sana yalvarıyorum, ne olur bu çıkışı iyi kullan, lütfen bu fırsatı kaçırma artık.
Çok çalış, doğru yaşa, daha doğrusu gerçek bir futbolcu gibi yaşa ve bu Arma'nın kıymetini bil. Lütfen..