SSL 2. Hafta | Galatasaray-Samsunspor

Aslantepe'de sezonu açacağız hiç şüphem yok hem taraftar hem oyuncular ellerinden gelenin en iyisini yapacaklardır.Bu maça gidecek arkadaşlar varsa maçtan önce buluşup beraber gidebiliriz bu maç kaçmaz

__________Muslera__________
Sabri__Servet__Ujfalusi__Hakan
___Eboue___Melo__Selçuk____
____Sercan_______Riera______
___________Baros___________

Elmander - Baros ikilisinden oluşan çift forvet sistemiyle maça başlarsak hücumda daha üretken oluruz diye düşünüyorum ancak yabancı kontenjanı bunu engelliyor.. 2 oyuncuya dikkat etmek gerekiyor özellikle Samsun'da. Birincisi Aristide Bance. Mainz formasıyla iyi işler çıkarmıştı aslında ama geçen sene ortadan kayboldu. Bu sene ise deyim yerindeyse ayağının tozuyla çıktığı ilk maçta golünü attı, dikkat etmek gerek. İkincisi de Michael Fink, ilk maçta 2 asist yapmıştı ve oldukça da etkili futbol oynadı. Umarım evimizdeki ilk maçı galibiyetle noktalarız.. Çıkmasını beklediğim 11 :

Muslera
Eboue - Servet - Ujfalusi - Hakan Balta
Kazım- Melo - Selçuk - Riera
Baros (Elmander) - Sercan

Tabi Riera 11 başlayacak mı o da var. Başlamayacaksa Eboue'nin yerine Sabri olur. Sol açık gene Eboue olur. Böyle olursa ileri ikili Elmander - Baros olur muhtemelen...

bizim takım sonucu ne olursa olsun tek forvet ile oynamamalı,başka takımlar belki bu sistemi becermiş olabilir ama bizde tutmadı olmadı,hatta geçen sen küme düşecektik,Rijkaarta denedi,Hagide denedi,Ünder de olmuyor işte tek forvetli sistemde kayıpları oynuyoruz,sadece Baros ile maclara cıkmak intihar demek,zaten orta sahanda üretken oyuncun yok sonrada aaaa niye gol atamıyoruz biz atamazsın tabii nasıl atacaksın.....

bu arada Adnan Sezgin bu hafta için takımını kimbilir nasıl motive ediyordur hadi aslanlarım Galatasarayı yenebiliriz:)

Birileri ne zaman yazacak diye merak ediyordum saolsun Cezmi Bey biraz değinmiş,yok 4-3-3 yok 4-2-3-1 ya arkadaşlar bırakın Türkiyeyi dünyada bu oyun sitilini beceren 2-3 takım var illa zamana ayak uydurcaz diye bişey yok bu oyunu bizim defans dörtlüsüyle yapabileceğine inanan varmı hayret ediyorum,şöyle bir maça bakın kaç senedir takım sahayı parselleyemiyor adamlar orta sahayı 2-3 pasla geçip duruyor sanki sahada hep 1-2 kişi eksik gözükür gibiyiz ama hala bu taktik üzerinde inatlaşma neden anlayamıyorum,daha dün eski samsun maçlarını seyrettim ligtvde son 10 yılın tamamımı önceden 2 sabit forvetle oynarken ne güzelmiş doyamadım seyretmeye,hakan-arif,hakan-şaş,hakan-ümit karan vs. hatta fatih terim döneminde bile çift forvet oynamışız rakip sahada 5 adamla giriyoruz akıl işi değildi ceza sahasına orta gelirken 3 kişi ceza sahası içinde pas bekliyordu özlemişim o günleri,4-4-2 3-5-2 klasik falan ama tam bize göre...

Birileri ne zaman yazacak diye merak ediyordum saolsun Cezmi Bey biraz değinmiş,yok 4-3-3 yok 4-2-3-1 ya arkadaşlar bırakın Türkiyeyi dünyada bu oyun sitilini beceren 2-3 takım var illa zamana ayak uydurcaz diye bişey yok bu oyunu bizim defans dörtlüsüyle yapabileceğine inanan varmı hayret ediyorum,şöyle bir maça bakın kaç senedir takım sahayı parselleyemiyor adamlar orta sahayı 2-3 pasla geçip duruyor sanki sahada hep 1-2 kişi eksik gözükür gibiyiz ama hala bu taktik üzerinde inatlaşma neden anlayamıyorum,daha dün eski samsun maçlarını seyrettim ligtvde son 10 yılın tamamımı önceden 2 sabit forvetle oynarken ne güzelmiş doyamadım seyretmeye,hakan-arif,hakan-şaş,hakan-ümit karan vs. hatta fatih terim döneminde bile çift forvet oynamışız rakip sahada 5 adamla giriyoruz akıl işi değildi ceza sahasına orta gelirken 3 kişi ceza sahası içinde pas bekliyordu özlemişim o günleri,4-4-2 3-5-2 klasik falan ama tam bize göre...

Katılıyorum size. Şuanki kadro da bence 4-4-2 oynamaya müsait. Selçuk-Melo ortada sağda eboue veya sabri solda riera ile çok güzel 4'lü ortasaha oluşturulur. Forvette de Sercan-Baros-Elmander form durumlarına göre değişerek oynayabilirler. 4 senedir 4-3-3 ve 4-2-3-1 oynuyoruz ve sonuç hep hüsran.

4-3-3 sistemiyle sahaya çıkarsak kazanamayacağımız maçtır.Birileri umarım hatalarından ders çıkarmasını bilir.Yazık oluyor bu kadroya. :(

4-3-3 çıkacaksak karşılıklı goller izleriz epey.. bance sıkıntı yaratır gibi duruyor bize.. samsunun hocası zaten hücum oynatıyormuş, 3-4-3 falan diyolar daha izlemedim ama, şok golle geri düşmeyiz gene umarım..

Samsun'un hocası zaten Young Boys'un eski teknik direktörü, Fenerbahçe'yi eledikleri sene takımın başında o vardı. Hücumu çok seven bir teknik adam. İlk hafta maçlarını izlemedim ama pek kapanacaklarını düşünmüyorum. Bu da hem bize gol atabilecekleri anlamına gelir, hem de bizim geniş alanda daha rahat oynayabileceğimiz ve gole daha yakın olduğumuz manasına gelir.

Bence orta saha anlamında çok kısır bir takımla oynayacağız. Dolayısı ile hücumu kalabalık tutup, basarak bu açığı kapamaya çalışıyorlar.

Biz orta alanda sürpriz girişiminde olmaz adam gibi bir kadro ile sahaya çıkarsak pas trafiği ve dikine hızlı çıkarak çok etkili olabiliriz. Zaten bu aşamada en tehlikeli olacağımız bölge kanatlar olacaktırki umarım Reira hazırdır ve Kazım'da kendini toparlar yoksa Sabri ile maça başlamak çok daha akıllıca olabilir.

Eboue'nin sol ilerde olduğu , orta sahada Sabri'nin olup 1 kişi eksik oynadığımız düzende çıkarsak artık su topu şubesine yönelmeyi iyice düşündürten maç olacaktır. Tek forvet hastalığımızın devam ettiği günlerde bari orta saha ve kanadımızı biraz ofansif yapalım.
Yahu derdim galibiyet değil vallahi. Derdim baskı yapan , sağdan soldan ortaların geldiği , son dakikalarda stoperlerin bile gol aradığı(gol lazımken) o baskılı istekli takımı istiyorum ben. Hani hücumda pres , baskı , erken gol bulma , baskılı başlama , rakibi kendi sahasına hapsetme filan bunları bi hatırlayalım artık.
''Ben Galatasaray takımının ilerde 2 stoperin kucağına 1 tanecik santraforunu bırakıp daha sonra 'atarsam atarım' mantığıyla oynamasını hazmedemiyorum.''

Eboue'nin sol ilerde olduğu , orta sahada Sabri'nin olup 1 kişi eksik oynadığımız düzende çıkarsak artık su topu şubesine yönelmeyi iyice düşündürten maç olacaktır. Tek forvet hastalığımızın devam ettiği günlerde bari orta saha ve kanadımızı biraz ofansif yapalım.
Yahu derdim galibiyet değil vallahi. Derdim baskı yapan , sağdan soldan ortaların geldiği , son dakikalarda stoperlerin bile gol aradığı(gol lazımken) o baskılı istekli takımı istiyorum ben. Hani hücumda pres , baskı , erken gol bulma , baskılı başlama , rakibi kendi sahasına hapsetme filan bunları bi hatırlayalım artık.
''Ben Galatasaray takımının ilerde 2 stoperin kucağına 1 tanecik santraforunu bırakıp daha sonra 'atarsam atarım' mantığıyla oynamasını hazmedemiyorum.''

Sen Gerets diyorsun kardeşim, olsaydı takımda ne kadar forvet var sahaya sürer, daha yok mu derdi :D

Hey gidi hey :D

Pegasus alt 3 tane bilet gerek acaba yardımcı olabilecek var mı ?

Ak koyun, kara koyunun ortaya çıkacağı maç.
Bu maçta da galibiyet dışında bir sonuç çıkarsa kimse artık yeniyiz bilmem ne demesin..
Artık kazanmak zorundalar.
Büyük takım gibi, seri bir şekilde.