SSL 2. Hafta | Galatasaray-Samsunspor

Fatih Terim'in 4-3-3 ve Sabri'yi inatla orta sahada oynatma ısrarı başımızı çok ağrıtacak.Ne zaman dönecek yaptığı hatadan merak ediyorum. :S

Galatasaray [2 - 1] Samsunspor

73' [2 - 1] J. Elmander

2-1 öne gectik,yine ıkınmaya sıkınmaya başlıyorduk ki Elmander sahneye cıktı.....

Bu takımın birinci forveti Elmander olmalıdır. Bunu yazmıştım sanırım daha önce. 4 4 2 bize daha uygun bir sistem. Baros ve Elmander ikilisi çok etkili olur. Elmander'le beraber Baros'un da performansı artar.

1-1'den sonra kazanılan bu maç, Mustafa Sarp'a gelsin, bir daha da ''Galatasaray'' lafını ağza dahi almasın. Futbolcu değildi biliyoruz ama adam da değilmiş.

Kazanmamız önemliydi ancak 4-3-3 olmaz.Bunu Fatih Terim kafasına kazımalı.Çift forvete döndüğümüz gibi 2 gol attık.Aklın yolu 4-4-2'dir bu takım için.Elmander'in de böyle oynaması sevindirici.Umarım Karabük maçında Fatih Terim macera aramaz ve Elmander'le Sercan'ı yan yana oynatır.

Neyse artık hiçbir oyuncu için en az sizin kadar Galatasaraylı denmez artık umarım. Hiçbir profesyonelin bizim gibi olmayacağı anlaşılır.

Selçuk bu kadar top kaybı yapmasına, normal performansının yarısına bile ulaşamamasına rağmen takımdaki en etkili yerli isim oluyorsa şu takımdaki yerli sıkıntısının ne boyutlarda olduğunu anlatmamıza gerek yok sanırım. Devre arası ne kadar verirlerse versinler şöyle sağlam bir yerli alalım orta sahanın göbeğine. Biri Hamit mi dedi?

Galibiyet için tebrikler takıma. Haftalar geçtikçe daha iyi olacağız umarım.

şuanki kadro ve sisteme göre Keita her türlü iş yapardı bu takımda ve transfer haberi çıktığı anda alınmalıydı,sağ kanadı fırtına gibi estirecekti ne güzel.

şu Kazım abartıldığı kadar biraz da iş yapsa,10 maçta 1 tane asist yapar adamsın be Kazım adamsın ne cok seviyoruz insanları 2 günde yıldız yapmayı.

bu takımın kaptanı Sabri mi olmalı ne günlere kaldık!

Mustaf sarp biz sana oyuncu olamazsın demedikki adam olamazsın dedik,o susu yaptığın parmağı al bi tarafına,anladın sen.

Bu kadroyla 4-3-3 oynanmayacağını umarım artık hocamızda anlamıştır.Fatih hoca'ya can feda ama bazen takıyor bir işe insanı bezdiriyor,kendi sahanda tek forvet oynamak nedir yahu samsun veya bir başkası 4-4-2 çık artık hocam şu maçlara.Elmander bu gün iyidi ama baros'ta kötü değildi sadece yanlış oyun düzeni yüzünden adam sıkıştı kaldı.eboue denen adamı her yerde oynattı hoca ama bir sağ kanatta oynatmadı kanser etti 2 haftada beni.Kazım ya insan bir çizgiye inip adam gibi bir tene orta yapmazmı yani nasıl bir adam bu anlamadım gitti.bu sene allah yardımcımız olsun devre arasına kadar kazasız belasız gideriz.

Yeni geldim stadtan. Öncelikle takımda 3 kişinin bu galibiyette zerre payı yok. Bunlar Kazım, Baros ve Gökhan Zan'dır. Bu adamların şu maç performnasları öven beğenen yada yeterli gören kimsenin yazısını okumam bile o derece bir oyun vardı sahada.

Bunun haricinde takımda geçen haftadan bu haftaya düzelen çok güzel şeylerde vardı. Öncelikle oyunu geniş alana yaymak ve zaman zaman Türkiye standartları üzerinde pas trafiğine sebep olduk. Bunu daha uzun sürelere ve daha standart hale getirirsek süper olur.

Melo açık ara ligin en iyi en kaliteli orta sahası olduğunu gösterdi. Gerçekten süper ötesi bir kazanç bizim için. Bir oyuncu hem defansta bu kadar iyi hem hücumda bukadar şahane olabilirmi gerçekten oluyormuş. Bugüne kadar belki bir Gerrard'ı izlemiştim bu kadar defansı toparlayıpta dikine klas oynamayı beceren adam Melo ikincisi olmuştur büyük ihtimal. Cana ile arasında Everest var gerçekten. Gol yenildikten sonraki tepkisi isyanı, arkadaşlarını toparlaması, orta sahada top yaparken Selçuk dahil herkesi yönetmesi ama her şeyden önce bütün arkadaşlarına güven vermesi en büyük kazancımız.

Selçuk, standartının altında kalmış olsada bir asist yaptı 2. golunda hazırlayıcısı oldu 3. golüde kendi attı zaten. Dolayısı ile adamın vasat altı performansı bu olduktan sonra diyecek bir şey bulamıyorum. Ve Selçuk'un gerçekten büyük GS'lı olduğuna gözüm kapalı inanıyorum artık zira maç boyu stadta olanlar çok iyi görmüştür Trabzon'da bir kez dahi yaptığını görmediğim şekilde dikine depara kalkarak pres yaptı maç boyu rakibine ve 85. dakikalarda daha yeni yeni yorgunluk belirtisi gösteriyordu. Tek bir eleştirim var kendisine bazen çok sık etrafında dönüyor yüzünü okadar sık kendi kalemize dönmesi bazen tepki çekiyor onun dışında çok klas bir oyuncu pas trafiğini çok iyi yapıyor bu maçta bile normalde fazla pas hatası yapmışş olmasına rağmen yinde bu işi çok iyi becerdi. Melo ve Eboue ile biraz daha uyum sağlarlarsa efsane olurlar.

Eboue bence sağ içe geçince kendini toparladı bu maç. Topu 3. bölgeye getirene kadar gerçekten çok iyi bir oyun oynadı. Ancak ne zamanki o hücumun en ön bölgesinde topla buluşsa anlaşmazlıklar olduki bunun asıl sorumlusunun Baros ve Kazım'ın performansları olduğunu düşünüyorum.

Reira bence vasatın üstünde iyi denilebilecek bir maç çıkardı. Arkadaşları ona şimdiden baya güvenmiş durumda zira bütün topları ya onda ya Melo'da ya Selçuk'ta topladılar. Maç boyu defansa yardım etmeye çalıştı ileride paldır küldür çıkmadı gerektiğinde çok güzel içeri kat etti ve gerçekten çok güzel ayağı pas yaptı. Maç boyu 3 şut çekti ki ilki dışındaki iki şutuda güzeldi bence. Ama ortalarında isabet bulamadı bu olumsuz bir yanıydı ancak bunun en büyük sebebi tek forvet oynarken Baros'unda formsuz olmadı ve Kazım'ın o forveti ikileme işini tam yapamaması gibime geldi benim. Zira orta pozisyonlarında hep beklemek zorunda kaldı oyuncular içeri kat etsin diye bu sıradada kademe hep araya girdi ne yazıkki.

Ujfa her zamanki iyidi bu adama yorum yapmayı gereksiz buluyorum artık.

Hakan Balta geçen seneki haline göre oldukça toparlanmış durumdaydı. Sık sık ileri bindirmeler bile yaptı hala ufak tefek saçmalıkları var ama ben buna bile razıyım. Reira ile bence gayet iyi anlaştılar.

Sabri'de maçın ortalama isimlerindendi. Hata yapmadı, çok iyi bindirmeler yaptı ama çoğu zaman Kazım'ın kurbanı oldu denilebilir. Yalnız çok önemli bir şey var tribünde bir takım insan toplulukları var ve Sabri'nin topla buluşmasını bekliyorlar küfür etmek için. Adamın boyu belli top 1 metre üstünden giderken nasıl kafa vuramaz diye küfrediyor, topu kontrol ederken sektirdi diye küfrediyor, uzun pas atıyor yerini bulmasını beklemeden küfrediyor o insanların topunun Allah belasını versin o halde. Bu takımda kaptanlık yapanı geçin bu şekilde candan elinden geldiğince topunu oynayan, şu maç öznelinde tek hata yapmayan bir adamı bu kadar dilinize dolarsanız ozaman benimde bu insanlar için içimden geçen budur. Sene sonuna kadar kesin birilerine dalarım ben şimdiden söylüyorum.