SSL 2. Hafta | Galatasaray-Samsunspor

Servet´in olmadığı maçları bence daha rahat kazanıyoruz. Mümkünse Gökhan Zan-Ujfalusi oynasın, bu akşam da iyi bir maç çıkardılar zaten.

Mustafa Sarp´ın geçen sene o kadar ıslığa, tepkiye rağmen ağzını açmaması nedeniyle buralarda Mustafa´nın iyi bir Galatasaraylı (!) olduğunu söyleyen arkadaşlarımız vardı hatırlıyorum. Demek ki öyle değilmiş!..

Bu Mustafa Sarp'ı gördüğüm yerde boğazlarım arkadaş. Ya adam Galatasaray yıllarını aratmayacak kadar kötüydü maçta gitti bir de Melo'nun kendi kalesine attığı golü ona saydılar. Zaten o golü atamayacaktı. Çünkü öyle bir yeteneği yok o kazmanın.

Amerikayı yeniden keşfetmiyoruz sonuçta,herkesin bilip gördüğü bir gerçeği maçtan günler önce yazdık konuştuk artık taraftar bol keseden atıp tutmuyor Teknik adamlar kadar taraftarda bilinçlendi bu takım 4-3-3 veya 4-2-3-1 oynamaz diye ben dahil çoğu arkadaş bağıra bağıra isyan etti geçen haftada yapmış olduğu hatayı yine yapmasını bir türlü kabul edemiyorum kendi sahanda yine tek forvet çıkmış bir takım ve her yeri sorunlu bir takım dizilişini nasıl görmez anlamıyorum.Defans orta saha forvet hiç biri sağlıklı değil adamlar 3 pasla orta sahaya geliyor yine saçma bir gol yedikten sonra hatadan dönüp 4-4-2 yaptı ama her maç böyle olmaz bu seferde şans hocamızın yanındaydı inşallah Karabük maçına yine aynı sistemle başlamaz diye düşünüyorum baroşun o sistemle başarılı olmasını beklemek hem adama hem takıma zarar veriyor 4-4-2 dön arkana yaslan maçını seyret hocam maceraya hiç gerek yok büyük takımlar asla tek forvet oy-na-ma-ma-lı !!!!!!

Sabri bu saatten sonra asla iyi bir oyuncu olamaz. Hala savunuluyor. Anlaşılır gibi değil. Yediğimiz gol hangi kanattandı? Sağ kanat. Orada normal şartlarda bir sağ bekimizin bulunması gerekiyordu. Nerdeydi? Muhtemelen gereksiz bir yerdedir. Geçen Hafta İBB maçı yediğimiz ikinci golde karşı takım oyuncusuna orta yapmasın diye baskı yapması gereken oyuncumuz da gene ekranda görünmüyordu. Staddan ne görünüyor bilemem ama Sabri bu takımın oyuncusu değil ve yıllardır vazgeçilmez. Ortasahada oynatılma ısrarı bu kadar erke sona erdiği için şükretmeliyim aslında. Bir de Uğur Uçar'dan daha iyi en azından. O 1-2 metreye pas atamıyordu. "Sabri orta yapamıyor." Bu cümle de oldukça tanıdık gelmiştir sanırım. Evet Sabri dün de orta yapamadı. Bunun yanında Gökhan zan kendisine ayrılan hata kontenjanını güzel bir şekilde doldurdu. Hakan biraz kendine gelmiş. Hücumda hala tır gibi ama en azından savunmada hata yapmadı. Evet yendik ama ortasahamızın çok çok iyi olmasının yanında savunmamızın bu kadar kötü olması can sıkıcı.
En azından 4-4-2'ye dönsek ve Eboue sağ bek oynasa belki daha derli toplu olur.

Mustafa Sarp'ı böyle bilmezdim ben. Galatasaray'lıyım bık bık bık diye ötüyordu. Ciğersizmiş gerçekten.

O değil de, Ujfalusi'yi çok beğendim ben dün. Böyle bir stoper izlemeyi özlemişim.

Ujfa,bu kulübün görmüş olduğu en iyi ikinci profesyonel oyuncusudur Kewell'dan sonra.33 değil 43 yaşına gelse çıkar topunu oynar :) Riera'nın bir kornerinden sonra geriye dönerken bayağı bir söylendi gidip geliyorum her duran topta bir numaranız yok der gibiydi. :)

Orta saha denilen bişey yok takımda rakip 2-3 pasla geçiyor hemen,onu bırakın samsun kalecisi eliyle degaj atıyor orta sahaya kadar ,adam iki top sürmeyle 18 içine geliyor böyle bir savunma anlayışı olabilir mi ama asıl skandal olan Ali Dürüstün açıklmaları oldu spiker " Culio Orduda tek başına savaşıyor neden gönderdiniz " sorusuna Arda Turan yüzünden diyebiliyor, biz Arda kalacak diye Culio gönderdik yoksa niyetimiz yoktu dedi bu konuda hata yaptık ama Arda bizi yanılttı yanıtı tam bir komedi,taraftarlara sorsanız şu takımda kalan yabancılardan en fazla kalmayı hakeden Culio dur yanıtını alırlar belki vasat düz bir oyuncu gelebilir lakin 3-4 pas yapıp pres yapan takımı için elinden gelen gayreti gösteren ender adamlardan biriydi böyle bir sebeple gitmesini hele hele 300 Euro gibi bedelle kiralanmasını kabul etmek çok zor,şahsen satış opsiyonunu Ordunun pas geçeceğine ihtimal vermiyorum şu takımda her şekilde ilk 11 oynayabilecek adamlardan biriydi yazık oldu...

Şu takıma orta sahası yok demek futboldan ben anlamıyorum demektır . Ilk yarıda musleraya degıl defansa top gecırmedıler. Ayaga cok guzel pas yaptılar . Bız Barcelona'yı ızleye ızleye normal futbol oynayan takımlara bunalrda orta saha yok demeye basladıkkı buda gunuz futbolunun en buyuk sıkıntısı .

Orta saha ve bekler hücüm etmek için öne çıkmışken, 'son adamın' yaptığı hata ile heralde boş alan ile yakalanacağız. Bu kafa yapısı nasıl oluşabilmiş merak ediyorum.

Maçın adamı tartışmasız Melo.Çift yönlü bir orta saha oyuncusunun yapması gereken ne varsa hepsini yaptı.Son yıllarda süper ligin gördüğü açık ara en iyi yabancı orta saha transferi.

Takımda yaratıcı oyuncu yok.Lig başlamadanda ortadaydı bu durum hele Arda nın gitmesinden sonra.Ama gerekli transfer yapılmadı.Elinde yaratıcı oyuncun yoksa bu şekilde oynamak mantıksız bence hele ki anadolu maçlarında.Takım ilk yarıdaki gibi oynamaya devam ederse zor gol atar.Baros ilerde tek başına kalıyor.Ne Kazım ne Eboe ne de Riera(tam hazır olmadığından) forvete gerekli desteği veremiyor.Sonra Baros kötü oynuyor diyoruz.

Takım bir maça çift santraforla başlasın.Baros ve Elmander yanyana oynasın o zamanda etkisiz kalırsa oynamayı haketmiyor demektir Baros.Ama 2 maçtır adama geriden hiçbir destek gelmeden eleştirilmesi biraz haksızlık oluyor bence.

Ujfaluji de savunmanın lideri.Her zamanki gibi iyi oynadı.Gökhana da artık birşey demiyorum.Takım hücuma çıkıyor bekler de çıkmış o hatayı yapmak affedilir birşey değil.

Özet olarak anadolu maçlarında kesinlikle 4-4-2 oynamalıyız.Çünkü iyi kapanan takımları açacak çok yaratıcı bir oyuncumuz yok.Kapanan takımları açmanın en iyi yolu çift santrafor oynamak ve kanatları iyi kullanmaktan geçer.Ama derbilerde oyunu elde tutmak adına ilk yarıdaki gibi oynanmak çok mantıklıdır.

Baros ile ilgili aklıma Ronaldo´nun sözü geldi. "Goller ketçap gibidir, dökülmeye başladığında gerisi gelir."

1 gol atsın, kral geri dönecektir eski formunu yakalayacaktır. O gol umarım Karabük maçında olur : )

Baroş 2 yıldır sürekli sakatlıklarla boğuşuyor. 5-6 hafta oynarsa formunu yakalayacağını düşünüyorum. Sabri konusunda ise düşünceleri eleştirirken kafa yapılarını eleştirmek biraz düzeysiz bence. Sabri yıllardır hata yapar. Pas yapamaz,orta yapamaz, kadmeye giremez,en iyi şutu direkten döner. Bu özelliklerin hiçbiri olmadığı halde hala vazgeçilmez. Sabri'yi eleştirmek kolay bence. Çünkü herşey oldukça somut.

Olur da birgün başka bir takıma giderse bize gol attığında ağlayacak kadar da karakterli bir futbolcudur. Karakterine edecek tek lafım yok. Ama Galatasaray'ın sağ beki Eboue işte.

Orta saha ve bekler hücüm etmek için öne çıkmışken, 'son adamın' yaptığı hata ile heralde boş alan ile yakalanacağız. Bu kafa yapısı nasıl oluşabilmiş merak ediyorum.

Ne diyorsun kardeşim sen ya. Sabri bu Sabri. Kaleci bile topu kaptırsa Sabri'nin orada bitmesi gerek onun dışında durduğu her mevki gereksiz, fuzuli, yaptığı her hareket küfür kokar (!)

ironi mi yapıyoruz anlamadım ben ya bu sabri konusunu? eboue falan bilmem de sabriye bu kadar ağır laflar hiç hoş değil bence.. yediğimiz gol %100 zanın hatası, o golde sabri nerde demek anlamsız, rakip sahaya yerleşmişiz, haliyle bekler de çıkmış, son adam olarak gökhanın yaptığı o hata affedilir gibi değil..

baros 2 haftadır yalnız kalıyor diyoruz da ayağına gelen topları da hep ezdi ama buna ne diyeceğiz.. bunların destek alamamayla ne alakası var? adam resmen dün bütün hücumlarımızda duvar oldu takıma.. ki barosu çok çok severim ama dün uzun süre eksik oynattı takımı bence.. sercanın enerjisini ve yaptığı koşularla rakip savunmanın dengesini boşunu + elmanderle uyumunu görünce bu takım sercan-elmander başlamalı artık diyorum ben..

Gol pozisyonu için değil ama başka bir pozisyonda ileri gitti, bindirmeyi yaptı, geriye aheste aheste dönüyor. Samsun'da onun tarafında geliyordu, Ujfa kapattı ve sonra Sabri'yi uyardı. Sabri lüzumsuz baskı, pres yapmaya çalışıyor, koşuyor da koşuyor ama göz boyama, göstermelik işlerle ardından top dönüyor dolaşıyor, Sabri'nin tarafına, ortalıkta Sabri yok. Hiç olmazsa mücadele ediyor, koşuyor diyoruz ama Belediye maçında 33 yaşındaki Ekrem'in deparına karşılık veremedi yahu.

Sabri bu takımda hangi pozisyonda oynarsa orası eksik, sıkıntılı, problemlidir. Boşuna Sabri'ye gelene kadar bilmem kaç adam var da denmesin, onlar da yetersiz, Sabri de. Ne bu takımın kaptanı olacak, ne de bu takımda oynayacak yetileri sahip bir adam değildir. Galatasaraylılığına, sevgisine laf etmeyiz, ayrı mesele. Ama olmuyor, bunca seneden beri bek oynayıp hala pozisyon bilgisi, oyun bilgisi yerlerde ise sıkıntı var.

dürüst olmak gerekirse, bu takımın kısa sürede iyi maç oynayacağına inanmıyorum. Geçen yıl 11 futbolcunun da değişmesi gerek derken, aslındagerçekten olması gerekeni söylüyorduk. Çok hantal bir takımız ne yazık ki. Hızlı top çıkarma, kontratağa çıkabilme gibi özelliklerimiz yok. Ayrıca defansta da aynı ağırlıktayız. Bir sormak lazım, Hakan Balta ve Sabri kaç gol pası vermiş şu ana kadar. Riera da pek farklı değil gibi görünüyor, hadi onun bahanesi var, daha çok yeni. Oynanan futbol ne gol atabileceğimize dair ışık veriyor ne de gol yemeyeceğimize. Üzgünüm, çünkü eski yönetimler resmen uyutmuşlar bizi.
Bu yıl iyi niyetli futbol görsek, doğru düzgün bir takımın ışığını görsek bana yetecek. Şu andaki takım, şampiyonluğa oynayacak bir takımın değil de orta sıra mücadelesiyapan bir takımın işaretleri. Fatih Terim'in işi gerçekten çok zor. Bir yandan enkaz olarak aldığı futbolculardan yeniden bir kumaş tutturmaya çalışacak, öte yandan yeni tranferleri (ki hiçbiri muhteşem değil) takıma adapte etmeye çalışacak.