SSL 2. Hafta | Galatasaray-Samsunspor

Yeni geldim stadtan. Öncelikle takımda 3 kişinin bu galibiyette zerre payı yok. Bunlar Kazım, Baros ve Gökhan Zan'dır. Bu adamların şu maç performnasları öven beğenen yada yeterli gören kimsenin yazısını okumam bile o derece bir oyun vardı sahada.

Bunun haricinde takımda geçen haftadan bu haftaya düzelen çok güzel şeylerde vardı. Öncelikle oyunu geniş alana yaymak ve zaman zaman Türkiye standartları üzerinde pas trafiğine sebep olduk. Bunu daha uzun sürelere ve daha standart hale getirirsek süper olur.

Melo açık ara ligin en iyi en kaliteli orta sahası olduğunu gösterdi. Gerçekten süper ötesi bir kazanç bizim için. Bir oyuncu hem defansta bu kadar iyi hem hücumda bukadar şahane olabilirmi gerçekten oluyormuş. Bugüne kadar belki bir Gerrard'ı izlemiştim bu kadar defansı toparlayıpta dikine klas oynamayı beceren adam Melo ikincisi olmuştur büyük ihtimal. Cana ile arasında Everest var gerçekten. Gol yenildikten sonraki tepkisi isyanı, arkadaşlarını toparlaması, orta sahada top yaparken Selçuk dahil herkesi yönetmesi ama her şeyden önce bütün arkadaşlarına güven vermesi en büyük kazancımız.

Selçuk, standartının altında kalmış olsada bir asist yaptı 2. golunda hazırlayıcısı oldu 3. golüde kendi attı zaten. Dolayısı ile adamın vasat altı performansı bu olduktan sonra diyecek bir şey bulamıyorum. Ve Selçuk'un gerçekten büyük GS'lı olduğuna gözüm kapalı inanıyorum artık zira maç boyu stadta olanlar çok iyi görmüştür Trabzon'da bir kez dahi yaptığını görmediğim şekilde dikine depara kalkarak pres yaptı maç boyu rakibine ve 85. dakikalarda daha yeni yeni yorgunluk belirtisi gösteriyordu. Tek bir eleştirim var kendisine bazen çok sık etrafında dönüyor yüzünü okadar sık kendi kalemize dönmesi bazen tepki çekiyor onun dışında çok klas bir oyuncu pas trafiğini çok iyi yapıyor bu maçta bile normalde fazla pas hatası yapmışş olmasına rağmen yinde bu işi çok iyi becerdi. Melo ve Eboue ile biraz daha uyum sağlarlarsa efsane olurlar.

Eboue bence sağ içe geçince kendini toparladı bu maç. Topu 3. bölgeye getirene kadar gerçekten çok iyi bir oyun oynadı. Ancak ne zamanki o hücumun en ön bölgesinde topla buluşsa anlaşmazlıklar olduki bunun asıl sorumlusunun Baros ve Kazım'ın performansları olduğunu düşünüyorum.

Reira bence vasatın üstünde iyi denilebilecek bir maç çıkardı. Arkadaşları ona şimdiden baya güvenmiş durumda zira bütün topları ya onda ya Melo'da ya Selçuk'ta topladılar. Maç boyu defansa yardım etmeye çalıştı ileride paldır küldür çıkmadı gerektiğinde çok güzel içeri kat etti ve gerçekten çok güzel ayağı pas yaptı. Maç boyu 3 şut çekti ki ilki dışındaki iki şutuda güzeldi bence. Ama ortalarında isabet bulamadı bu olumsuz bir yanıydı ancak bunun en büyük sebebi tek forvet oynarken Baros'unda formsuz olmadı ve Kazım'ın o forveti ikileme işini tam yapamaması gibime geldi benim. Zira orta pozisyonlarında hep beklemek zorunda kaldı oyuncular içeri kat etsin diye bu sıradada kademe hep araya girdi ne yazıkki.

Ujfa her zamanki iyidi bu adama yorum yapmayı gereksiz buluyorum artık.

Hakan Balta geçen seneki haline göre oldukça toparlanmış durumdaydı. Sık sık ileri bindirmeler bile yaptı hala ufak tefek saçmalıkları var ama ben buna bile razıyım. Reira ile bence gayet iyi anlaştılar.

Sabri'de maçın ortalama isimlerindendi. Hata yapmadı, çok iyi bindirmeler yaptı ama çoğu zaman Kazım'ın kurbanı oldu denilebilir. Yalnız çok önemli bir şey var tribünde bir takım insan toplulukları var ve Sabri'nin topla buluşmasını bekliyorlar küfür etmek için. Adamın boyu belli top 1 metre üstünden giderken nasıl kafa vuramaz diye küfrediyor, topu kontrol ederken sektirdi diye küfrediyor, uzun pas atıyor yerini bulmasını beklemeden küfrediyor o insanların topunun Allah belasını versin o halde. Bu takımda kaptanlık yapanı geçin bu şekilde candan elinden geldiğince topunu oynayan, şu maç öznelinde tek hata yapmayan bir adamı bu kadar dilinize dolarsanız ozaman benimde bu insanlar için içimden geçen budur. Sene sonuna kadar kesin birilerine dalarım ben şimdiden söylüyorum.

Doğru diyorsun, Sabri'ye edilen lafları ben de hazmedemiyorum.
Çünkü o kadar gereksiz yere bir ortam yaratılıyor ki.
Fenerbahçelilerin Sabri ile yaptığı geyiklere alet olanlara hele hiç lafım yok.

Bu daha önce de yapılmıştı.2007-2008 de Servet'e top gelir gelmez bazıları ana avrat küfür ederlerdi.
Sonra baktılar canla başla oynuyor, bu sefer de abarttılar.
Galatasaray tribünlerinin bu huyundan nefret ediyorum.
Bir türlü ayarı tutturamamasından.

Maç içinse çok güzel yazılar okudum bu başlıkta.
Eklemem gereken.
Bu gittiğimiz yol, yol değil.
Eğer böyle devam edersek deplasman maçlarında çok tokatlarlar bizi.
Gole kadar çok beğendim takımı.Dakika 18.Sağdan soldan geldik o ana kadar.Belki o istediğimiz oyun değil ama etkliydi.
Golden sonra ikinciyi atıp rakibi nakavt etmek varken, saçmaladılar.
Böyle küçük takımlara 2yi atamazsan ve defansında iyi değilse maçın her zaman beraberliğe gelme şansı yüksektir.
Zaten hücum anlamında da yeterli değiliz.Ama ben Elmander ve Sercan'ın Baros'un önüne gececeklerini düşünüyorum.
Yani kısacası hala daha o eski biz değiliz.Yürekler ağızda maç seyrettiriyorlar.
Ve dün olumsuz bir sonuç olsaydı, İmparator'un koltuğunda yavaş yavaş çatırdamalar başlardı.
Neyseki olmadı.
Umarım ileriki günlerde daha iyi oluruz.
Bu galibiyetle biraz daha süre kazandık.
 
Bu arada maçla ilgili sakın tamımı ile toz pembe hissediyormuşum gibide anlaşılmasın. Dün denildiği gibi gole kadar çok iyi oynadık ki o baskı altında gol atamıcamız çok az takım var.

Aslında golden sonraki 10 dakikada fena değildikki 2. gole yaklaştığımız anlarda oldu bu süreçte.

Ancak sonrasında takımda gevşeme oldu. Kondisyonla ilgili sorun olduğunu düşünmüyorum zira orta sahadaki üçlü hatta Reira'da bunlara eklenebilir 80. dakikaya kadar basıp pres yapıyorlardı. Hatta Balta bile hala bindirme falan yapmaya çabalıyordu.

Bu oyun sıkıştığında takımın birlik olmaz özelliğinin zayıflaması ile alakalı bir durum takım bir anda bireyselliğe dönebiliyor buda zamanla oturacak bir durum.

Açıkça görülen bir şey var 4-3-3 bizim oynayacağımız taktik değil. Yada 4-1-4-1 buda bize uygun bir taktik değilki zaten buda 4-3-3 ün başka bir varyasyonudur.

Takım 4-4-2'ye döndükten sonra işler yoluna girdi tekrar gol atabileceğimiz umudu oluştu takımda.Eğer başlangıç taktiğimizi 4-4-2'ye çevirirsek çok iş yaparız ki bu konuda umud vaad ettik. Elmander-Baros yada Elmander-Kazım ikilisi ile maça başlamak daha sonra gidişata göre hareketli boş alan seven bir Sercan'ı oyuna sürmek çok daha şey katar bize. Zira en büyük sıkıntımız ileride çoğalamamak bizim orta saha elemanlarımız forveti ikiliyen yada üçlüyen elemanlar değil o yüzden çift forvet bizim olmazsa olmazımız.

Ancak dünkü oyundan hiç bir ışık almadım, hiç bir iyi yanı yoktu diyenlerde halt etmiştir sadece başka bir şey değil.
 
adamlara gol haricinde pozisyon vermedik diyebilirim.yalniz dikkatimi ceken,4-5 yapabilcekken,inatla yana geriye pas vermeyi tercih ediyoruz.adamlar bizi buldumu atmaya calşiyor.bu takim birbirine alşitikca cok iyi olcak.çift forvet iyi olcak bize.
 
Halt etmişim ben. :D

Doğan reis öyle dedi, birşeyler yazacaktım ama bu takıma birkaç hafta en azından 3 maç daha süre tanımak istedim kendimce. Biraz daha sabredicem kendi adıma izleyeceğim, daha dikkatli değerlendireceğim.

Tabi ki galibiyetlerin de tadını çıkaracağım. :)

Acıdı mı M.Sarp ? Beni Nevizade'nin ortasında ana-avrat sövdürdün ya helal olsun..
 
Halt etmişim ben. :D

Doğan reis öyle dedi, birşeyler yazacaktım ama bu takıma birkaç hafta en azından 3 maç daha süre tanımak istedim kendimce. Biraz daha sabredicem kendi adıma izleyeceğim, daha dikkatli değerlendireceğim.

Tabi ki galibiyetlerin de tadını çıkaracağım. :)

Acıdı mı M.Sarp ? Beni Nevizade'nin ortasında ana-avrat sövdürdün ya helal olsun..


Abicim şu takımın ilk 30 dakika oynadğı top ile 4-4-2'ye döndükten sonra oynadığı gayet ümit vaad ediyordu yani bu süreleri gerçekten çok rahat zevkle izledik tribünde.

He birde geçen seneden bir fark olarak sürekli gol yedik yicez endişesi yoktu Gökhan'ın mallığı olmasa adamların kaleye şutu olmayacaktı takım savunmamız hiçte fena değildi.

Ama Baros ve Kazım öznelde hiç ümit vaad etmediler sistem değişmeli bence.
 

Üst