SSL 4. Hafta | Galatasaray 2 - Eskişehirspor 0

Yeri gelince nasıl yerden yere vuruyorsak zamanı gelince hakkını da vermemiz lazım. Hakan Balta dün herşeyi yaptı gerçekten. Çok gayretliydi, hücuma oldukça katkı verdi. Savunma yönünde de önemli bir aksama olmadı.. Bunda solu parselleyen Ujfalusi ile geriye yardım eden Riera'nın da katkısını es geçmemek lazım. Önemli ölçüde rahatlattılar savunma anlamında Hakan'ı..

Bana göre dün en çok sırıtan iki oyuncu Sabri ve Gökhan Zan idi... Sabri bir sürü atağı batırdı ama şu var ki, o kadar çok koşup pres yapıyor ki insan kendine kendine tamam hücumları olumsuz yönde kullanıyor ama bu kadar koşan, canını dişine takan adam da kaç tane var diyor. Eboue takıma ne şekilde monte edilecek bunu merak ediyorum, sağa koysak Sabri'yi keseceğiz. Hücumda daha iyi olsa da Sabri'nin kaçta kaçı kadar canını dişine takarak oynayabilir soru işareti.. Eboue'nin gene farklı bir bölgede oynama durumu olabilir, örneğin Engin yerine monte edilirse şaşırmam... Diğer yandan gol atmış olsa bile Gökhan Zan için olumlu şeyler söyleyemeyeceğim. Bir sürü önemli hata yaptı, eğer o hatalardan biri gol olsaydı Fatih Terim'den böyle bir açıklama gelmezdi. Muhtemelen Gökhan'ın arkasında durduğunu belli etmeye çalıştı açıklamalarında.. Ama ne olursa olsun Servet'in geri dönmesini dört gözle bekliyorum. Gerçi bana kalsa Ceyhun yada Semih denenebilir orada da neyse, Fatih hocanın böyle bir planı yok gibi görünüyor şimdilik.. Bunlar haricinde Engin'in 2. yarıdaki performansından memnun kaldım. Ancak hem Engin'in hem de Riera'nın daha zamana ihtiyacı var. Aynı şey dün sakatlığından dolayı forma giyemeyen Eboue için de geçerli..

Maçın en iyileri ise Melo - Ujfalusi - Selçuk - Hakan dörtlüsüydü bence. 4 tane oyuncunun ismini zikretmek bile dünkü oyunun güzelliğini gösteriyor.. Tabi içlerinden birini seçecek olsam bu tartışmasız Melo'dur. Basmadık yer bırakmadı resmen. Allah nazardan saklasın, 10 numaralı formanın da hakkını şu ana kadar hem saha içindeki oyunu hem de tribünlere olan yaklaşımıyla sonuna kadar hakediyor..

Kaptanlık konusunda da ufak değinmek gerekirse, burada önemli olan nokta kaptanlığı ateşleyici ve takıma söz geçirebilecek birine mi vermek gerekir yoksa kıdemli birine mi vermek... Sabri ve Servet tercihleri Fatih hocanın bu konuda kıdemliliği kıstas aldığını gösteriyor. Tabi bana göre 1.si olsa daha iyi olabilirdi. Kaptan dediğin takımı çekip çevirebilmeli, söz geçirebilecek türde biri olmalıdır. Keşke kaptanlıklar Ujfalusi&Melo ikilisine verilseymiş diye iç geçirmiyor değilim bu yüzden. Ama Sabri'nin Galatasaraylılık'ını ve bu formaya olan bağlılığını da düşünürsek hoşgörüyle karşılıyorum kendi adıma. Fakat şu da var ki, Sabri kesik yediği zamanlar Servet'i kaptan görmek beni oldukça üzecek...

Artık seri galibiyetler almamız gerekiyor. Hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz tabiki ama kağıt üzerindeki en kolay deplasman maçına çıkıyoruz. Eğer bu maçı kazanamassak deplasman konusunda pek ümidim kalmaz.... Umarım hem seri galibiyetlere başlangıç hem de Eskişehir galibiyetinin anlamlanması adına iyi futbol ve 3 puanla Ankara'dan döneriz.. Benim galibiyete inancım tam...
 
Öyle baskı istiyorsak Sabri'ye gerektiğinde katlanacağız. Adam ta kaleciye kadar baskı yapıyor bunu da görmek lazım. Bu arada kaptan Ujfalusi olmalıydı bana göre.
 

Üst