SSL 4. Hafta | Galatasaray 2 - Eskişehirspor 0

İlk 11 'imiz

Aykut Erçetin, Sabri Sarıoğlu, Tomas Ujfalusi, Gökhan Zan, Hakan Balta, Felipe Melo, Selçuk İnan, Engin Baytar, Kazım Kazım, Albert Riera, Johan Elmander

Eskişehirin açık oynaması sayesinde kazandık diyebiliriz.Takımı istekli ve saldırgan görmek mutlu etti böyle devam eder inş.

*Ben bugün karşı sahaya otağı kurmuş Galatasaray'ımı gördüm ya gerisi boş.
*Ve bu günden sonra artık Hakan Balta'ya laf atmayalım lütfen. Adam bugün 50 kere hücuma çıktı yahu ve adam kaçırmadı. Bu adamı kazanmamız çok önemli ve kazanmışız gibi gözüküyor.
*Kazım bugün 4-5 kere gidip defansta yatarak müdahale yaptı. Çok garip bi değişim ve bu bizim konsantrasyonumuzu , isteğimizi gösterir.
*Riera tutuktu ama iş yaptı. Daha bu kötü hali.
*Ujfalusi mükemmeldi. mehmet yıldız hani sen powerful striker'dın ? Noldu birader ?

Bugünkü oyunu beğendim hatta Enginide beğenmeme rağmen keşke onun yerine Baros oynasaydı sanki daha çok gol pozisyonuna gireriz gibi geliyor ama oynanan oyun güzeldi Ankaragücünden de aldık mı 3 puan süper olur ..

İşte yıllardır görmek istediğim takım bu. İsteyen, mücadele eden, koşan, savaşan bir takım.. Çok uzun zamandır ilk defa diğer maç ne zaman gelcek diye bekliyorum.
Kazım da ikinci yarı Terim'in önünde oynamaya başladığından mıdır nedir ilk yarı ile ikinci yarı arasında çok fark vardı. Tek aksayan oyuncumuz Gökhan'dı. Emre Çolak şansını iyi kullanamadı. Hakan'da bu sezon gözle görülür bir düzelme var. Daha iyi olcak. Bu sezon Telekom'da kolay puan kaybetmeyiz bence.

Maçın adamı yine Melo arkadaşlar. Adamı sahada takip etmekte zorlandık orta alandan arkaya gidip tehlikeli olma ihtimali olan ne kadar top varsa hepsi Melo'da kaldı ve ya direkt hücüm başlattı yada olumlu kullandı tercihini. Taraftarla okadar uyumlu bir adamki, taraftarla coşuyor ama aynı zamanda taraftarı coşturuyor çok önemli bir karakter kazandık bu adamla beraber.

Sonrasında Ujfalusi gerçekten çok ayrı bir adam.Verilen para helali hoş olsun yeterki böyle devam etsin.

Selçuk bugün çok daha iyiydi güzel açtı oyunu, daha az pas hatası yaptı, hele arada kurdukları üçgenler falan vardiki eski GS bir an gözümde canlandı gerçekten.

Kazım bugün çok çok daha istekliydi. Ama hücumün 3. bölgesinde yine sönük kaldı orada daha konsantre olmalı. Ancak Engin'in sakatlandığı pozisyondan sonra öyle bir hırs yaptı ki sırf bu detay bile takım olma yolunda nasıl gittiğimizi gayet iyi gösteriyor. Çok önemli müdehaleler yapmasının yanında 3-4 kezde rakip kendi yarı alanından çıkmadan rakibe basıp topu kazanıp hücümu başlatmasıda çok pozitifti kesinlikle geçen 3 haftaya nazaran toparlanma vardı Kazım'da .

Elmander'de maçın yararlı isimlerinin başında geliyordu. Özellikle onun sayesinde 3. bölgede biraz olsun top tutup sağa sola top indirebildik. Birde gol atsaydı çok güzel olurdu ama ona istediği ortaları açamayan Kazım-Reira-Sabri'yi sürekli alkışlaması, istediği topu eliyle göstermesi ve takım olarak topun arkasına geçtiğimizde takımın presini kontrol etmesi çok güzeldi.

Gökhan Zan bugün 1 gol attı 2 gollük pozisyonu kesti yalnız rakibe yine 2 asist yapıyordu ne dicemi bilemiyorum bu adam hakkında.

Engin'i dikine topu taşıması anlamında beğensemde yerinden dolayı çok yararlı olduğunu düşünmüyorum zaten Terim onu daha ilei alarak 2. yarı onun etkinliğini arttırdı sakatlık pozisyonuna kadar umarım kendine güvenini kazanırda hangi pozisyonda olursa olsun bize katkı sağlar Engin çok önemli bir yetenek onu kazanırsak çok şey katar bize.

Reira konusundada düşüncelerimi kendi bölümünde söyledim zaten. Ben şahsen beğenmedim kendisini.

Galibiyet istiyordum,son günlerde gergindim,bu maçtada puan kaybı yaşasaydık sinir krizi geçirebilirdim :)

Sonuç olarak galip gelmek güzel,gol yemeden 2 gol atarak galip gelmek daha güzel ama bunun devamı gelmeli,galibiyet serisi yakalamalıyız.

Şu futbolu Fener veya Beşiktaş oynasa yapılacak methiyeleri düşünemiyorum bile.
Bünyamin geçen maç taş koymasa ne güzel galibiyet serimize başlamış olacaktık çok büyük bir ihtimalle.

Neyse iyi futbol-kötü futbol farketmez, kazasız bir şekilde önümüzdeki maçları da atlatırız inşallah. Galibiyet serisine çok ihtiyacımız var.
Allah yardımcımız olsun..

Arena'da bu yıl ne kadar kötüde oynasak çok zor kaybederiz bunu herkes gördü artık.Bugün sezonun açık ara en iyi futbolunu oynadık Engin'den ekstra bir katkı aldık.Elmander 10-11 km koşmuştur 90 dk de.Kazım istekliydi,Ujfa zaten müthiş bir profesyonel,Selçuk ölü toprağı atmış belli ki üstünden,Melo yine herşeyi yaptı.2-0 dan sonra yapılan üçlüde eşlik etti kafasını sallayarak birşeyler söyledi :) inanılmazdı bu Mondi'den sonra hatırlamıyorum böyle bir oyuncu takımda.Riera'nın hala kondisyon eksiği var haftalar geçtikçe kapatacaktır bunuda.Emre ise Aydın abisinin izinde yola devam ediyor hala...

İşte bu özlediğimiz,istediğimiz takım.Helal olsun aslanlara.Aslantepe de maç keybetmemiz büyük sürpriz olur artık.Ama deplasmanda da böyle mücadele etmeliyiz.

Sahanın en iyisi Melo dur,ondan sonrada Ujfaluji dir bence.

Melo gibi bir oyuncu görmeyeli kaç yıl oldu acaba.Ekranda nereye baksam Melo yu gördüm.Hem hücumda hem savunmada her pozisyonda var aslan parçası.Seyirciyle etkileşimide müthiş.Melo ya tapacak duruma geldim yahu :D Nazar değmesin.

Ujfaluji de savunmanın herşeyi adeta.O olmasa işimiz çok zor olurdu eldeki stoperlerle.

Hakan da düzeliyor yavas yavas.3 yıl sonra ilk defa bu kadar etkili oynadı savunma ve hücumda.Riera ile de iyi anlaşıyor.Riera yardım da ediyor ona.Daha da iyi olacaklardır mutlaka.

A.Gücü maçını kazanıp milli maç arasına rahat girmek lazım.

İlk yarıyı izlemedim ama ikinci yarıdaki futbol gerçekten iyiydi. Geçirdiğimiz travmanın ardından taraftar olarak, iyi oyunda bile tedirgin oluyoruz. Maçı izlerken, hiç pozisyon vermememiz, oyunu gayet iyi kontrol etmemiz insana 'bu takım bu maçı vermez' dedirtmeliydi aslında. Ancak; son yıllarda (ve tabii bu yılın başında) öyle goller yedik ve saçma hatalar yaptık ki insan yine de tedirgin izliyor. Bu tedirginliği de umarım en kısa sürede attırır takım bize.
Emeği geçenlere tebrikler.

İyi futboldan öte Hakanın futbolu hatırlaması,Melonun hatasız oynamasına devam etmesi,Ujfa'nın savunmadaki performansı umut veriyor ilerisi iin..İnşallah böyle devam ederiz öncelik deplasman fobisini kırmak..

Geçen seneye göre takip ve küfür listem çok kısaldı ama maalesef bitmedi ; Gökhan Zan, Sabri, Hakan Balta, Ufuk..
Servet'i zaten yazmaya gerek yok..
Bu sene baya çöp attık ama bitmedi.. Takım çöp eve dönmüştü..
Yıllardır çöp atmayan , ruh hastası yaşlı kadınların evi gibiydi..
Seneye biraz daha çöp atarsak temizleneceğiz.

Gökhan Zan, 10 gol atsan 10-0 kazansak da senden hiç bir şey olmaz. Hala ıskalar,hala bomboşken yapılan pas hataları, rakibe ikram edilen toplar. Nefret ettirdi kendisinden iyice..Neyse.. Bugün yarın sakatlanır zaten.

En güzeelide Melonun bir marşa maç içinde tempo tutmasıydı seviyorum ya bu adamı diğer yılda bizde kiralık arkadaşlar melo sonraki yılda zaten 13milyona alınır .

elinden geleni yapmak ile kaptan olmanın ne alakası var güzel kardeşim,o başka bişey diğeri başka,benim demek istediğim yani kaptan dediğin yaş olarak daha büyük,daha saygı duyulan,daha ağabey konumunda olan biri olmalı,Örk:Bülent korkmaz,Tugay,Hakan Şükür gibi bunlar ile kıyaslandığında Sabri çok sönük kalıyor,sahadaki mücadelesi oyunu başka bir olay,yaptığı ortaların stad cevresindeki apartman camlarını kırması başka bir tartışma konusu,bunu daha başka zaman ele alırız.....

Tugay kaptan olduğunda 26-27 civarındaydı yaşı. Bülent'te o ayrıldıktan sonra kaptan oldu. Onunda yaşı 28 filandı muhtemelen. Ama benim takıntım yaşla alakalı değil. Kimi 20 yaşında olgunlaşır kimi 30unda hala çocuktur. Sabri hala çocuk. Muhtemelen yaşı 33 olduğunda da bu böyle olacak.

Bence kaptan olunmaz, kaptan doğulur. Bkz. Gerrard