T.J. Cline

Galatasaray Erkek Basketbol Takımımız, geçen sezonu NCAA'da Richmond Spiders'ta tamamlayan 23 yaşındaki pivot forvet T.J. Cline ile anlaştı.

Videolardan izlediğim kadarıyla atletik, hücum repertuarı geniş, eğlenceli bir oyuncu.

Geçen sezon 35 maçta 18,5 sayı, 7.8 ribaund, 5.6 asist ortalamalarıyla oynamış.

Yeni transferimize takımımızın forması altında başarılar dileriz.
 
Hendrix'in yedeği olaraktır muhtemelen. Erman Kunter seviyesinde transfer olmazsa olmaz :)

İşte size videosu. Lakers yaz seçmelerinde şutları maşallah çok isabetli....!

https://www.youtube.com/watch?v=LHXL7axYJA4

Başarılı olur mu ) İlk izlenim hayır.

Videoda Lakers'ın gözlemcileri,coachları bu kadar yeter Cline senden bir şey olmaz demişlerdir % 100.

Son olarak 2 çift lafım var Ege'ye. Bu adamı kesemesse gitsin 2. 3.ligde oynasın,direkt yüzüne söylerim Ege'nin senden bir şey olmaz artık diye. T.J Ege'nin % 30'u ya eder ya etmez.
 
Son düzenleme:
İzlediğim kadarıyla hücumda hareketli bir oyuncu. Topu alıp potaya gidip bitiriyor. Hücumda seri bir oyuncu desek daha iyi olur. Pas yeteneği saha görüşü istatistikten belli zaten. Yalnız potaya kat eden oyuncuları çok iyi görüyor. Asistlerinin çoğu bu yolla. Atletik bir takım için iyi bir oyuncu diyebilirim. Savunma özelliklerini bilmiyorum. Fersuya göre ayakları yavasmis.
 
Hayırlı olsun. Umarım kontratında ileriki yıllar için opsiyon vardır. Young gibi patlatıp elden kaçırmayalım. İnşallah iyi katkı verir.
 
İzlediğim kadarıyla ( youtube'da bile oyuncunun özeti 2-3 video ile kısıtlı ) en fazla dış şut tehtidi olur rakip takımlara.Onun dışında pota altında ne caydırıcılığı olur nede ahım şahım bitirişleri.Ribaundlarda mücadele verir belki. Hayırlı olsun takımımıza ama Yaz liginden boşa kalanlardan,ncaa den mezunlardan bunu bulabilmek büyük başarı ! olsa gerek scout ekibi için. Kısacası, pota altı için düşündüğümüz,beklediğimiz oyuncu değil. Halbuki ihtiyacımız olan size lı, caydırıcılığı olan bir pivot. Bunu görmek çok mu zor Allah aşkına.
 
Son düzenleme:
Pick'e göre 100 bin dolara anlasmisiz. Tutmazsa sezon ortası rahat gondeririz.

TJ Cline'ın Richmond'daki lakabı "Mr. Triple Double". Geçen sene 2 tane td yapıp 4 5 tane maçta çok az farkla kaçırmış. Ayrıca 1988'den bu yana Richmond'da bir sezonda 11+ double-double yapan tek isim. Kolejde bir sezon içerisinde 18-8-5 ort. yakalayan üç isimden biri.(Son 25 yıl içerisinde)
Evan Turner (Ohio State)
Penny Hardaway (Memphis)

TJ Cline'ın annesi WNBA Hall Of Famer'ı Nancy Liebermann'miş.
 
Hendrix'in yedeği olaraktır muhtemelen. Erman Kunter seviyesinde transfer olmazsa olmaz :)

İşte size videosu. Lakers yaz seçmelerinde şutları maşallah çok isabetli....!

https://www.youtube.com/watch?v=LHXL7axYJA4

Başarılı olur mu ) İlk izlenim hayır.

Videoda Lakers'ın gözlemcileri,coachları bu kadar yeter Cline senden bir şey olmaz demişlerdir % 100.

Son olarak 2 çift lafım var Ege'ye. Bu adamı kesemesse gitsin 2. 3.ligde oynasın,direkt yüzüne söylerim Ege'nin senden bir şey olmaz artık diye. T.J Ege'nin % 30'u ya eder ya etmez.

Nefessiz okudum. Bravo doğrusu.
 
Oyuncunun youtube'a konmuş videoları tabii ki showreel videoları. Üçlük atışı falan var videolarda ama ben olsam koymazdım :) Çünkü o stilde şut atan bi oyuncunun 14 yaş üzeri herhangi bir profesyonel maçta o stille tehdit yaratması söz konuu değil. Oyuncuyla ilgili dikkat çekici olan özellik, zorlama da olsa, agresif ribaunt takibi ve yüksek oyun konsantrasyonu. Ayrıca üniversiteyi bitirmiş sanırım, bu da oyuncunun mental kalitesi için olumlu bir nokta.
Erman Kunter'in Nba yapamamış oyuncu alıp 1-2 yıl içinde Nba'ye gönderebilme gibi bazı durumları var. Cline için ihtimallerin dibi zaten belli, tavanı için de Erman Kunter'le birlikte maçlarını görmek lazım.
Ayrıca tarihi başarılar kazanmış Fenerbahçe taraftarlarının trol olarak da olsa bu forumda olma isteği hoş. Kendi takımları basketbolda Avrupa'nın en büyük 3 takımından biri durumundayken, 6 milyonluk bütçeyi bile düşüren Galatasaray'la ilgileniyorsa bence Fenerbahçe'yi mi seviyorlar yoksa Galatasaray'dan mı nefret ediyorlar bunu bir değerlendirsinler. Seviye ne demektir bu forumdan öğrenmelerinden de memnuniyet duyuyorum.
 
T.J. Cline’ın Üniversite Profili


Eğitim

T.J. Cline, ülkenin en saygın okullarından Robins School of Business çatısı altında Richmond Üniversitesi’nde “business” eğitimi aldı. Oldukça iyi bir GPA ile okuldan mezun oldu. Profesyonel kariyerine başlayacak olsa da Cline, profesyonel spor üzerinde bir çalışma yaparak eğitimini aldığı alanla oynadığı oyunu birleştirmek istiyor.

Karakter

Richmond’da geçirdiği dört yıl boyunca Cline takımın duygusal, sözlü ve fiziksel lideri oldu. Geçtiğimiz yaz Nike Skills Akademi’ye katıldı ve Yaz Ligi takımlarıyla sadece yeteneklerini geliştirmek değil, aynı zamanda daha başarılı bir takım lideri olmak konusunda çalışmalar gerçekleştirdi.

Ulusal arenada birçok kişi Cline’ı “ne konuştuğunu iyi bilen, olması gerektiğinden daha olgun, kolej basketbolunun en kıymeti bilinmeyen oyuncularından” biri olarak tanımlarken, efsanevi kadın basketbolcu ve şimdinin NBA asistan koçu Nancy Lieberman da bahsetmeden geçmiyor.

Takımın koçu Chris Mooney, yeni Galatasaraylı için “Cline liderlik görevini layıkıyla yerine getiriyor. Parkedeyken zaten asist rakamlarından da anlayabileceğiniz şekilde takım arkadaşlarını daha iyi hale getirmeye çalışıyor. Savunmanın öneminin farkında ve takım arkadaşlarına sürekli direktifler yağdırıyor. Parke dışında ise kampüsteki herkesle iyi geçinmeye çalışıyor ve takımdaki herkesle arkadaş olmaya çabalıyor. Sözleri ve hareketlerinin diğer insanlar için önemli olduğunu biliyor” diyor.

Cline hem Richmond’da hem de başka yerlerde hayır işleri yapıyor. Takım arkadaşlarıyla birlikte Richmond’ın ASK Derneği’nde bulunan kanserli çocuklar ve ailelerini rutin şekilde ziyaret ediyor. Gayri resmi olarak kanserli bir çocuk hastayı evlat edindi, onunla arkadaş oldu ve her iç saha maçından önce onunla muhabbet edip, antrenmanlara davet ediyor. Kendi evinde Dallas Evsizler Barınak’ında gönüllü olarak çalışıyor ve tatil aralarında barınaktakilere yemek servisi yapıp onlarla sosyalleşiyor. Nancy Lieberman Basketbol Kampları’nda her yaz gönüllü olarak bulunuyor.

Basketbol Kariyeri

Cline okuldaki son yılına All-Atlantic 10 İlk Takımı’na girerek başlıyor. SI, onun konferansının en skorer beşinci oyuncusu olacağını tahmin ediyor, ESPN’den John Gasaway ise CBB’nin En İyi 25 Oyuncusu’ndan biri olduğunu düşünüyor. CBS’ten Jon Rothstein tarafından NCAA’in en değeri bilinmeyen oyuncularından biri olarak gösteriliyor, Brian Mull ise onun ülkedeki en iyi şut atan forvetlerden olduğunu söylüyor.

Cline geçtiğimiz yıl yakaladığı 18.3 sayı ortalamasıyla 2001’den beri Spider’ların en skorer sezonunu geçirdi. 2.06’dan uzun oyuncular arasındaki en yüksek ikinci asist ortalamasına 3.8 ile ulaştı. Richmond’daki ilk iki yılında toplamda 999 sayı atarak okul tarihinin en skorer beşinci oyuncusu oldu. Şu anda %54 saha içi isabet oranıyla Richmond Üniversitesi tarihinin bu alandaki en iyi beşinci oyuncusu konumunda.

https://twitter.com/EurohoopsTR/status/890301085805629440
 
Galatasaray Odeabank Amerikalı oyuncu T.J. Cline ile sözleşme imzaladı. Aslen uzun forvet pozisyonunda görev alan Cline, pivot pozisyonunda da oynayabiliyor.

Piano West’ten mezun olan 1994 doğumlu Cline, 2012-2013 sezonunda NCAA takımı Niagara Purple Eagles ile başladığı profesyonel kariyerinde ilk yılını 7.9 say 4.6 ribaund 0.7 asist ortalamalarıyla tamamladı.

2014-2015 sezonunda ise Richmond Spiders forması giymeye başlayan Cline, oyunsal gelişimini burada sürdürürken ilk sezonunu 11.8 sayı, ikinci sezonunu 18.3 sayı ve üçüncü sezonunu da 18.5 sayı ortalamasıyla geçirmeyi başardı.

Ribaund ve asist konusunda da kendin geliştiren Cline, son sezonunda 7.8 ribaundun yanında 5.6 asist ortalamasını ekledi.

Üçlük isabeti kariyeri boyunca %30’lar seviyesinde olan Cline, iki sayılıklarda ise 2012-2013 sezonunu %47 ortalamayla tamamlarken, sonraki sezonlarının hepsinde %50 üzerinde isabet buldu.

2017 NBA Draft’ine katılan genç oyuncu draft olma başarısı gösteremezken, 2017 Atlantic 10 yılın oyuncusu ödülüne layık görüldü.

Cline aynı zamanda, Richmond ile 3 sezon geçirmesine rağmen takım tarihinde toplam sayı istatistiğinde sekizinci, toplam asist istatistiğinde ise 7. sırada yer alıyor.


https://twitter.com/***************************************/status/890304753800028160
 
Beyaz Amerikalı basketbolculardan oldum olası hoşlanmışımdır
Muazzam dış atışları var stili değişik asist yeteneği de var içerden oyunu da etkili
gelişmekte olan bir oyuncu inşallah 2 seneliktir kontratı
 
7. Yabancı olarak geldiğini tahmin ediyorum.Ligde Hendrix'le değişmeli oynayacaktır herhalde.

Ama bu tür bir hamleyi Ocak ayında da yapabilirdik.Bizim zaten pivot ihtiyacımız var ve kalan bütçeyi buna kullanmak zorundayız.
 
Şut mekaniğine kötü diyip tehdit oluşturmaz diyen arkadaşlar Rancik'i hatırlıyor mu?

Bana Rancik'i anımsattı direkt. Sırf bu bile yeterli bu gence olumlu bakmama.
 
Kendisi Türkiye'de 2.ligde bile oynayacak kapasitede değil. Kim beğenip aldıysa tebrik ediyorum!
 
[video=youtube;K-JWQApJkjk]https://www.youtube.com/watch?v=K-JWQApJkjk[/video]

Alınabilir bir risk olarak gördüm. Kolej basketbolunda cutları bu kadar güzel işleyebilen oyuncuya pek rastlanmaz, iyi de ribaund çekiyor. Work-Out'u pek iyi geçmemiş ama bu NBA'de work-out'u kötü geçen tek oyuncu kendisi değil :) Kesinlikle hantal değil ama Deon Thompson, Aleks Maric gibilerine övgüler dizilen yerde neden yerildiğini çözemedim.
 
Görmeden bilemeyeceğiz. NBA draft antremanlarında harika oynayıp sonra patlayan da oldu orada patlayıp NBA'de döktürenler de oldu.
 
Vasat bir adam olsa gerek. Bunu oyuncunun maçını seyrederek değil, kariyer gelişimine bakarak söylüyorum. Kolejden çıkıp başka hiçbir deneyim yaşamadan Avrupa basketbolunda ilk yılında iş yapan oyuncu neredeyse yoktur. İlerde Avrupa'da önemli oyuncu da olabilir ancak bu yıl için kendisinden önemli işler beklemek hayalperestlik.

7. yabancı olarak rotasyonu genişletme amacıyla alındıysa takım içindeki küçük rolü düşünüldüğünde üzerine çok da kafa yormaya gerek yok. Kısıtlı sürelerde elinden geleni yapacaktır. Yok 6 yabancı alacaksak dolayısıyla ana rotasyonun bir parçası olacaksa hayal kırıklığı olur
 
Vasat bir adam olsa gerek. Bunu oyuncunun maçını seyrederek değil, kariyer gelişimine bakarak söylüyorum. Kolejden çıkıp başka hiçbir deneyim yaşamadan Avrupa basketbolunda ilk yılında iş yapan oyuncu neredeyse yoktur. İlerde Avrupa'da önemli oyuncu da olabilir ancak bu yıl için kendisinden önemli işler beklemek hayalperestlik.

7. yabancı olarak rotasyonu genişletme amacıyla alındıysa takım içindeki küçük rolü düşünüldüğünde üzerine çok da kafa yormaya gerek yok. Kısıtlı sürelerde elinden geleni yapacaktır. Yok 6 yabancı alacaksak dolayısıyla ana rotasyonun bir parçası olacaksa hayal kırıklığı olur

Patric Young.
 
Uzun zamandır Wilkinson ve Owens tarzı forvetler bekleyen biri olarak Cline ve Summers transferleri çok hoşuma gitti. Yardımsever ve takım oyununa yatkın bir oyuncu gibi duruyor. İçeri girişleri de gayet dengeli. Benim de oyuncu hakkında bir bilgim yok ama yıllardır görmediğimiz genç ve potansiyelli oyuncu transferini yapmış olmak güzel. Hayırlı olsun.
 

Üst