Tarihin Arka Odası

İlber Hoca'yı dinlemek gerçekten büyük bir zevk. Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük tarihçilerden biri. Dün akşamki programa uçağının rötar yapması dolayısı ile biraz geç geldi. Ancak geldikten sonra gayet iyi bir program oldu...

Yeri değil belki ama İlber Ortaylı´nın adı geçmiş madem; Osmanlı´yı yeniden keşfetmek 1.serisi ve Tarihin Sınırlarına Yolculuk adlı eserlerini geçen sene okumuştum Osmanlı tarihinde yer alan önemli olaylara ayrıntılarıyla yer vermiş,kafada soru işareti kalmıyor kendi adıma konuşayım.Okumanızı tavsiye ederim...

Tam yeri valla, biz burada sadece programı değil genel olarak tarihle ilgili neden bahsetmek istiyorsak onu konuşuyoruz.

Öte yandan ben de şimdi bir kitaba başladım, aman ha başlamayın derim. Osmanlı Kültürel ve Gündelik Yaşam vs. vs. gibi bir adı vardı. Yabancı bir yazar yazmış, çok fazla yanlış bilgi var içerisinde, Osmanlı barbar olarak gösteriliyor klasik olarak.

Murat Bardakçı çok sevimli bir adam bir o kadarda enterasan kamera karşısında şekilden şekile giriyor ...

En güzel programlar ilber ortaylının konuk olduğu zamanlar oluyor keşke ilber ortaylı devamlı olarak katılsa programa ...

Pelin batu ayrı bir renk programda ...

gözlüklü bir adam var pek sevmiyorum kendisini

Bayram Kurtulmuş' Alıntı:
Murat Bardakçı çok sevimli bir adam bir o kadarda enterasan kamera karşısında şekilden şekile giriyor ...

En güzel programlar ilber ortaylının konuk olduğu zamanlar oluyor keşke ilber ortaylı devamlı olarak katılsa programa ...

Pelin batu ayrı bir renk programda ...

gözlüklü bir adam var pek sevmiyorum kendisini

Doç. Dr. Erhan Afyoncu'yu kastediyorsun.

Ben de özellikle son zamanlarda Pelin Batu'dan huylanıp Erhan Afyoncu'ya sempati duyanlardanım.

Bu arada son programda Mevlana'nın 22. nesilden torunu aile reisi Faruk Çelebi'ydi. Bir de ismini hatırlayamadığım Galatasaray Üniversitesi'nden bir öğretim üyesi vardı.

Pelin Batu da eğitimi nedeniyle yoğun haftalar geçiriyormuş. Bu yüzden programa katılamadı. Sanırım bu hafta da programa katılamayacak.

Pelin batu denen hanımefendi yine bir skandal sözlerle medyada yer almayı başardı ..yok neymiş Kuran da yazılanlar eskiymiş ve değiştirilebilirmiş domuz etini örnek verdi artık temizmiş ve yenmesi gerekiyormuş..Böyle kadınlar nasıl oluyorda bu millete tarih öğretmeye kalkıyo ...

Pelin Batu uyuyakaldığından beri ne zaman bu program aklıma gelse gülerim. Bi arkadaşım Tarihin yatak odası demişti o uyuma olayından sonra :) Program iyiydi ama o ayrı 8)