Guard olarak D.Johnson, A.J.Slaughter ve C.Fortson'ı alan Banvit forvet olarak da Moerman ve Carmichael ile anlaştı. Bir yabancı daha alacaklar ve bu çok çok iyi bir pivot olmak zorunda. Ayrıca uzun olarak Nusret'i de almışlar. Tolga Geçim, Simmons, Can Maksim Mutaf da kadroda. Biraz undersized bir takım kurmuşlar ama KSK benzeri bir takım da olacak gibi. Tek silahları var, bakalım ne olacak.
Beşiktaş şu anda geçen senelerden farklı bir görünüm çizmeyecek gibi. Play-Off mücadelesi yapan bir ekip kuracaklar.
Doğuş Jamon, Seibutis ve T.Brown'ı tutmuş görünüyor. R.Redding çok önemli takviye. Ender Arslan'ı hiç beğenmem, ne olur belli olmaz. Emir giderse onlara T.Brown takımda kalmaz veya EL için tutulur gibi. Samet ve Bjelica da onlarda sanırım. Vidmar ayrıldı diye yazılıyor. Bu halde çok iyi bir PG ve çok iyi bir C almak zorundalar. Yoksa eksik kalır takımları.
KSK takımının ne olacağı ise hiç belli değil. Baştan kadro kuracaklar. İyi yabancılar bulurlar bence. Sıkıntı olmaz. Büyüklerden düşen yerlilerden de takviye yaparlar. Egemen Güven'e de şans verirler umarım ama bir daha şampiyon olmaları çok zor.
Anadolu Efes bence iyi takım kuruyor. Heurtel hazırlık kampı geçirecek olsa onlar için her şey daha iyi olurdu ama ben yine de çok iyi buldum kadrolarını. Yine de statik bir şutör şart takımlarına. Hatta hem şutu olan hem de penetre edebilen bir kısa bulabilirlerse muhteşem olur onlar için ama öyle biri var mı bilmiyorum. Krstic de değişecek sanırım bu arada.
Fenerbahçe kötü takım kurmuyor ama bu kurdukları takım Final Four'dan uzak şu anda. Ben geçen sene herkesin aksine daha sene başında iyi kadro kurdular demiştim ama bu sene diyemiyorum bunu. Antic kötü oyuncu değil, hatta iç sahada coşar ama deplasmanda güvenilecek bir adam değil. Slokuas da ilk defa düzen dışına çıkıyor. Daha fazla sorumluluk belki ona iyi gelir ama ne vereceği belirsiz. Goudelock'ın boşluğu zor dolar. Artı uzunları belirsiz. Geçen sene ellerinde değişik özellikleri olan 3 uzun artı bir de Vesely varı. Bu sene daha iyisini yapmaları kolay değil. Kısaca iyi kadrolar, TOP 8 yapabilirler ama daha ilerisi zor.
Ben Trabzon ve Telekom dahil diğer takımlar için net bir şey söyleyemiyorum. Sezon içinde ne kadar iyi takım olacaklarıyla ilgili tamamen. 5 yabancısında uyum sağlayan her takım yarı finale uzanabilir. Biz de dahil. İzleyip görelim.