Televizyon Dünyası

Acun Ilıcalı'nın yeni yarışma programı "O Ses"in jüri üyelerinden biri daha belli oldu...

Geçtiğimiz günlerde yeni programı "O Ses"in jüri üyeliği için Hadise ile el sıkışan Acun Ilıcalı'nın son bombası Mustafa Sandal. Geçtiğimiz günlerde twitter'da hesap açan Mustafa Sandal, ikinci kez baba olacağının müjdesini buradan vermişti. Sandal, sürpriz tweet'lerine bir yenisini daha ekleyerek Acun Ilıcalı'nın yeni yarışma programı "O Ses"in jüri üyelerinden biri olacağını şu şekilde duyurdu:

mustinetnet Mustafa Sandal
ilk benden duyun istedim. ekim ayinda 'o ses' show tv.. acunla anlastik buyuk surprizlerimiz var:) maxi de geliyor o ayri tabi

Ekim ayında Show TV'de ekrana gelecek "O Ses"in jürisinde Mustafa Sandal ve Hadise'nin yanı sıra 2 ünlü isim daha olacak

Anneler ile Kızları'nda Düğün!

NTC Medya tarafından Star TV için yeni sezona hazırlanan, başrollerinde Ebru Özkan, Feride Çetin ve Levent Üzümcü’nün yer aldığı Anneler ile Kızları dizisinin çekimleri Nemrut ve Malatya’da devam ediyor.

Anneler ile Kızları dizisi için Türkiye’de pek çok il dolaştıktan sonra Nemrut ve Malatya'da karar kılan ekip, Nemrut'taki çekimleri bitirip Malatya'ya geçip Türkiye’nin en büyük hara ve tay üretim çiftliği olan Malatya Sultansuyu Tigem’de çekimler yaptı. Dizinin Malatya Battalgazi Beldesi Mustafa Paşa Kervansarayı’nda gerçekleştirilen düğün sahnesi ise Battalgazi halkının da katılımıyla tamamlandı.

İki farklı kültürden annenin dramının anlatıldığı, senaryosu Leyla Karaloğlu ile Seval Bozkurt’un kaleminden çıkan dizinin yönetmenliğini Hakan Arslan yapıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda Ebru Özkan, Feride Çetin, Levent Üzümcü, Şerif Sezer, Hüseyin Soysalan, Berke Hürcan, Hülya Şen, İsmail Demirci, Ali Hürol, Ergun Kuyucu, Selda Özer, Özge Korkmaz, Dilşad Bozyiğit, Mehmet Polat, Hikmet Körmükçü, Deniz Barut, Gülden Dudarık ve Ozan Çobanoğlu yer alıyor.

"Anneler ile Kızları" Ağustos ayında Star TV ekranlarında olacak.

Songül Öden'in Yeni Dizisi !

Bol Grammy ödüllü Amerikan dizisi Desperate Housewives'ın yerli versiyonu Umutsuz Ev Kadınları'nın kadrosu yavaş yavaş netleşiyor

Medyapım'ın imza atacağı dizinin kadrosuna Songül Öden de katıldı. Gümüş dizisiyle Ortadoğu'da da çok tanınan Öden, Umutsuz Ev Kadınları'nda Teri Hatcher?ın canlandırdığı Suzan Mayer rolünü canlandıracak. Karakterin Türkçe adı da Suzan olacak. Çekimleri yakında başlayacak olan dizinin diğer oyuncuları Ceyda Düvenci ve Evrim Solmaz ile geçen günlerde el sıkışılmıştı.

Yeni "Gülbeyaz" Rojda Demirer mi olacak ?

Asis Yapım, 2002 yılında Kanal D'de ekrana gelen "Gülbeyaz" dizisinin yeni bölümlerini çekmek için kolları sıvadı.
Nejat İşler ile Şevval Sam'ı buluşturan dizi, geçen yıllarda yaşamını yitiren ünlü müzisyen Kazım Koyuncu'nun hazırladığı müzikleriyle de akıllarda yer etmişti.

Fox tv için hazırlanan dizide Gülbeyaz rolü için teklif götürülen isimler arasında Merve Oflaz ve Rojda Demirer bulunurken, Nejat İşler'in canlandırdığı karakter için bu kez Gökhan Tepe'yle görüşülüyor

Nurseli İdiz, Zehirli Sarmaşık'ta !

Gold Film'in yapımcılığını üstlendiği Nihat Durak'ın yöneteceği Zehirli Sarmaşık adlı dizinin kadrosu netleşiyor. Aslı Tandoğan, İpek Karapınar, Yeşim Büber, Orhan Kılıç'ın başrollerinde oynayacağı dizide Nurseli İdiz ve Ali Düşenkalkar da rol alacak. Aslı Tandoğan'ın anneannesini canlandıracak olan Nurseli İdiz'in kızı ise Yeşim Büber olacak.

Can Dündar, NTV'den Ayrıldı!

İşte Can Dündar'ın kendi sitesinde anlattıkları:

Geçen ay sonu yazdığım Günce'de NTV'de yaşananlara biraz değinmiştim. "Bundan sonra ne olur bilemiyorum" diye yazmıştım. Ancak seçim öncesi Canlı Ana Haber'e ?vaktinden önce- veda ederken, olabilecekleri tahmin ederek seyirciye veda etmiştim.
Çünkü kanal yönetimi, haberciliğe başka bir çizgide devam etme iradesini daha o zamandan belli etmişti. Bana da kurulacak yeni kanalın (TVEN) ana haberini yapacağım söylenmişti.
Bu hafta, "ana haberden vazgeçtiklerini" bildirdiler. Böylece benim grupla 2006'dan beri (sırasıyla "Neden", "Canlı Gaste" ve "Canlı Ana Haber"le) sürdürmekte olduğum habercilik ilişkisi son bulmuş oldu.
Sezonu kapatırken Mirgün'le (Cabas) geyiğini yapıyorduk. O, "Mirgün Cabas'la Her şey" programını, her gece "Her Şey'in sonuna geldik" diyerek kapatıyordu. Sonunda programlarımız (sırasıyla Çiğdem'in, Mirgün'ün, Nuray'ın, Banu'nun, Ruşen'in, benim) peşpeşe yayından kalkınca, Mirgün'ün kehanetinin gerçekleştiği ve en azından bizler için, "her şeyin sonuna gelindiği" anlaşıldı.
* * *
Üzgün müyüm?
Doğrusu evet... Çünkü NTV, birçok çalışanı ve izleyicisi gibi beni de kendisine bağlamış bir kanaldı. Yıllar içinde ilmek ilmek inşa edilmiş bir itibarı, ağırlığı, güvenilirliği vardı. İçerde de (sıkıntılar yaşansa da) medyada artık görmeye alışkın olmadığımız, uyumlu bir hava hüküm sürüyordu.
Bana zor zamanımda kapılarını açtılar. Her daim el üstünde tuttular. Dış baskılara karşı kolladılar ve meslek hayatımın en huzurlu dönemlerinden birini yaşamamı sağladılar. Onlara yöneticisinden muhabirine, editöründen çaycısına kadar teşekkür borçluyum (ve bunu bizzat yapmak kısmet olmadığı için buradan yapabiliyorum.)
BASKIDAN YILDILAR,
NTV BİZLERDEN DEĞİL, KENDİNDEN VAZGEÇTİ
Kenarda el ovuşturan bazı meslektaşlarımızın iddia ettiği gibi kötü bir iş mi yaptık? Kişisel beceriksizliklerimiz yüzünden mi dışlandık?
Sanmıyorum.
Gelen tepkiler, verilen ödüller, alınan ratingler gösteriyor ki, kanalla yolları ayrılanlar, bu ekranın ilgiyle izlenen yüzleriydi. O yüzden kanalın yeni çizgi arayışının ardında, bizlerin mesleki zaaflarından duyulan bıkkınlık değil, genel basıncın yarattığı yılgınlık yatıyor diye düşünüyorum.
Dolayısıyla "NTV bizlerden değil, kendinden vazgeçti" diyebiliyorum.
TASFİYE OLACAĞI SÖYLENİYORDU
Aslında uzunca bir süredir medyada geniş bir tasfiye yaşanacağı, "yeni dönem"de bazı gruplara, kanallara, gazetelere, kadrolara, isimlere yer olmayacağı yazılıyor, söyleniyordu. Birçok medya organı da bu tasfiyeyi zamana yayarak yaşamış, yeni döneme sessizce uyum sağlamıştı. Ama NTV öyle prestijliydi ki, en çok tartışılanı o oldu.
Şair?in dizelerini uyarlayarak söylersek, "Bütün kanallar aynı hızla değişiyordu; birinciliği NTV'ye verdiler".
İKİ İŞYERİMDE OLANLAR TESADÜF MÜ?
Bu kararı verenleri suçlamak en kolayı olur. Aydın Doğan'a yaşatılanları gördükten sonra kimseden kahramanlık bekleyemeyiz. Bize düşen, patronlardan kahramanlık beklemek değil, patronların kahramanlık göstermesini gerektirmeyecek bir medya düzeni için mücadele etmektir.
Kaygım kişisel değil:
Sadece bir bülteni, işi, kanalı değil, bir mesleği kaybetme noktasında olduğumuzu görüyorum. Son dönem her sorana ?ille tahtalara vurarak- NTV'de ve Milliyet'te çok huzurlu çalıştığımı söylüyordum. Nasıl bir rastlantıysa ikisi aynı hafta türbülansa girdi. Her yerin birden karışması tesadüf mü?
* * *
Lakin "Olmasaydı sonumuz böyle" şarkısını söyleyerek oturmanın alemi yok. Bir yerde olmazsa başka bir yerde, şimdi değilse ilerde, habercilik tıkanırsa köşelerde, orası da kapanırsa kitapta, senaryoda, filmde, dizide, nette, derste, bildiğimizi, inandığımızı söylemeyi sürdüreceğiz.
Başta söylediğim şakaydı yani:
Henüz "her şeyin sonuna gelmedik."

Arda Kural'da "Gümüş Lale" Dizisinde !

Gümüş Lale dizisinde rol alacak olan ünlü oyuncunun rol arkadaşları, Hazım Körmükçü, Tolga Karel ve Demet Akbağ... Yapımcılığını Sami Dündar'ın üstlendiğü , Osmanlı Devleti'nde III. Ahmet dönemini anlatacak dizide Arda Kural ya III. Ahmet'i ya da Marko isminde bir çete liderini oynayacak. Henüz rolü netleşmeyen oyuncu, çekimlerin önümüzdeki ay başlayacağını açıkladı.

Dizi TRT1 için hazırlanıyor.

İstanbul'un Altınları'nın ilk bölümü çöpe gitti !

Kanal yönetimi, önceki gün yayınlanması planlanan diziyi beğenmeyince, ilk bölüm çöpe atıldı

* Sezonun en iddialı komedilerinden biri olarak görülen Istabul'un Altınları, dizi piyasasına talihsiz bir başlangıç yaptı.

* Dizinin ilk bölümü cuma akşamı ekrana gelecekti ama son anda akış değişti. Zira, kanal yönetimi ilk bölümü izlemiş ve beğenmemişti. Yöneticilerin, özellikle kostümleri beğenmediği ve ilk bölümün yeniden çekilmesini talep ettiği öğrenildi.

* Demet Akbağ, Haluk Bilginer, Salih Kalyon, Defne Yalnız, Gürgen Öz, Funda Eryiğit, Nadir Sarıbacak, Taner Ölmez, Pınar Göktaş ve Ani İpekkaya gibi oyuncuları bir araya getiren dizinin yönetmeni Yonca Güzelpınar. Senaryodaysa Haluk Özenç imzası var. Dizi, Altın Apartmanı'nın eğlenceli ve komik sakinlerinin yaşantısını anlatıyor.

Canlı Para Hafta İçi Her Akşam!

Engin Altan Düzyatan'ın sunumuyla Show TV'de ekranlara gelen Canlı Para, Ramazan ayı boyunca hafta içi her akşam 19.45'te yayınlanacak. Farklı stiliyle geçtiğimiz sezonun ilgi çekici işlerinden biri olmayı başaran Canlı Para, yaz döneminde de denenmiş fakat istenilen başarıya ulaşamamıştı...

ATV'de Yeni Bir Program Başlıyor!

Dünyanın en çok seyredilen ve kazandıran yarışma programı 'Kim Milyoner Olmak İster' Atv ekranlarında Kenan Işık'ın sunumuyla Ağustos ayında başlıyor.Yarışmada toplam 12 soru yer alıyor. Bu on iki soruyu yanıtlamak için size 4 joker hakkı sunuluyor. Ayrıca 2 barajınız var. Baraj sorularını doğru yanıtladığınızda o ana kadar kazandığınız ödül her halukarda sizin oluyor. 12. soruyu da doğru yanıtlarsanız kazanacağınız ödül tam 1 Milyon TL. Milyoner olmak için son kararınızı vermeye hazır mısınız?

Kim Milyoner Olmak İster Salı ve Perşembe 23.00'da ATV'de!

- Komedyen Hakan Yılmaz'ın yeni Talk Sho'u "Hakan Bey", 6 Ağustos Cumartesi 22:30'da Atv'de başlıyor..

- ATV'nin yeni başlayacak olan dizilerinden Seni Bana Yazmışlar 6 Ağustos Cumartesi akşamı 20.30'da ATV'de başlıyor!

TNT'den Arabeskstar yarışması!

Bu yaz sezonu için Türk-Yunan Popstar'ını yapmaya hazırlanan Medyapım, Yunanistan'da yaşanan ekonomik kriz kargaşası nedeniyle ibreyi Arap ülkelerine çevirdi. Yapım şirketi, Türk-Arap Arabeskstar için çalışma yapıyor. Yarışmada Mısır, Lübnan ve Dubai'den üçer yarışmacı her hafta performans sergileyecek.

TNT'de ekrana gelmesi planlanan yarışma için yapımcı Armağan Çağlayan titiz bir çalışma yürütüyor.

Ay Tutulması Pazartesi Başlıyor!

Star TV'nin merakla beklenen yeni dizisi Ay Tutulması, 8 Ağustos Pazartesi akşamı saat 21.00'de ilk bölümüyle ekrana gelecek. Dizinin başrollerinde Naz Elmas, Nur Erkul, Kenan Ece, Laçin Ceylan ve Mesut Akusta ve Tülin Oral yer alıyor.

TRT 1'den Yeni Bir Dizi: "Kurt Kanunu"

Pana Film’in kaderi “Kurt”larla yazılmış sanki…
Ekibin serüveni “Kurtlar Vadisi” dizisiyle başladı, ardından “Kurtlar Vadisi Terör” geldi…

Ancak o dönemde asker ve siyasi irade buna izin vermedi.
Şirket, “Kurtlar Vadisi Irak” filminin ardından “Kurtlar Vadisi Pusu” dizisi ve “Kurtlar Vadisi Filistin” filmini çekti…
“Kurtlar Vadisi Pusu” için bu kez TNT ile anlaşan Pana Film, yeni bir dizinin hazırlığı içinde.
TRT 1 için çekilecek dizinin senaristi, yönetmeni ve başrol oyuncuları belli…
Kafayı “Kurt”la bozan Pana Film’in TRT 1 için çekeceği dizi Kemal Tahir’in ölümsüz eseri; “Kurt Kanunu”…

Dizinin senaristleri Selma Çergel, Ayşegül Hacıosmanoğlu ve Mediha Polat.
Yasin Uslu’nun yönetmenliğini yapacağı dizinin başrol oyuncuları ise
Ümit Acar, Ali Başar, Pelin Akil, Bahar Kerimoğlu ve İlker Kızmaz.
Ümit Acar ismi bilmeyenler için çok şey ifade etmeyebilir, ama “Kurtlar Vadisi Pusu”yu izleyenler için çok şey demek…
Çünkü “Kurtlar Vadisi Pusu”nun bir sezonu neredeyse Necati Şaşmaz’ın canlandırdığı “Polat Alemdar”la, Ümit Acar’ın oynadığı “Ersoy Ulubey” arasındaki kedi – fare oyunuyla geçti.

Pana Film, senaristleri “Kurtlar Vadisi Pusu”nun “sezon finali”nde öldürdüğü “Ersoy”u işsiz bırakmadı.
Şirket “Kurt Kanunu”nun başrolünü Ümit Acar’a verdi. “Kurtlar Vadisi Pusu”nun kötü adamı “Ersoy”u canlandıran Acar, “Kurt Kanunu”nda yeni bir karakterle izleyici karşısında olacak.

“Kurtlar Vadisi” dizisinde “Pala” adlı “Özel Timci”yi oynayıp ölenlerden Yüksel Arıcı da Pana Film’in yeni projesi “Kurt Kanunu”nun oyuncu kadrosundaki isimlerden biri…

Seni Bana Yazmışlar'ın Baslangiç Tarihi Değişti !

ATV'nin yeni dizisi 'Seni Bana Yazmışlar' , Pazar saat 19:30'da baslayacak. Dizinin oyuncuları : Yeliz Kuvancı, Cemal Hünal, Ali Il ve Dilşad Celebi.

Yepyeni bir dönem dizisi geliyor!

Ramazan boyunca hafta içi her gün ekrana gelecek dizi, geçmiş zamanların İstanbul'unda saray çevresi ve halk arasında yaşanan ramazan âdetlerini, yardımlaşmayı, dünden bugüne değişmeyen gelenekleri ve Osmanlı mutfağına ait eşsiz yemekleri Dilruba ve Ahmet'in saf aşkı eşliğinde izleyiciyle paylaşıyor ? İftarıyla, sahuruyla, Cumhur Müezzinliği ve Enderun Teravihi ile, saray mutfağından konak iftarına, güllaçtan temcid pilavına sofra gelenekleri, Osmanlı ramazanlarının maddi manevi tüm lezzetleri bir arada.

Yamak Ahmet, 8 Ağustos'tan İtibaren TRT 1'de!

Saba Tümer kanal mı değiştiriyor?

Ünlü sunucu, daha önce de çalıştığı Show TV'ye geri dönmek üzere!...
Saba Tümer, yeni sezon için Show TV'ye öğle kuşağı programı yapmak için transfer görüşmelerine başladı!..

CNN TÜRK'ün en çok reyting alan programlarından birini yapan Saba Tümer kanaldan ayrıldı.

Saba Tümer yeni yayın döneminde Show TV'de olacak. Ve Tümer gündüz kuşağında program yapacak.

Ayrıca haftada bir akşam da Saba Tümer'le Bu Gece isimli bir program yapacak

Oya Aydoğan ve Emel Müftüoğlu, canlı yayınlanacak bir programla çok yakında ekranlarda. İşte ayrıntılar...

Yeni yayın döneminde Beyaz TV ailesine katılan Emel Müftüoğlu ve Oya Aydoğan, canlı yayınla sevenleriyle bir araya gelecek.

Program 15 Ağustos 2011 tarihinden itibaren Beyaz TV'de.