Tibor Pleiss

Basketbol denildiginde aklima ilk olarak göze hoş gelen , atletik ve skorer oyuncu tipi geliyor . İkinci olarak ise ucanı kacanı bloklayan, sert ve caydırıcı uzun profili . Özellikle bu tip oyuncular belki yüksek oyun zekasına sahip degiller ama sertlik , ribaunt ve caydırıcılıgı ile takıma her türlü katki saglar .

Gecen yıl usak'da oynayip olimpiakos'a transfer olan khem brich buna en güzel örnek . Bu yıl 30 yasinda olmasina ragmen darly monroe diye bir adam getirmiş usak , muazzam işler yapti fb macinda . Oyuncu tipi olarak benzemesede Giresun'un yaptigi mahalbasic transferi önemli .

Balıkesir macında izledigim Pleiss - savasci kimligi olmayan, aşırı yavaş ( ki bu boya göre normal ) savunmada erceg seviyesinde bir profil izlenimi verdi . Umarım Csk macında harika bir oyun sergiler ve bütün bu yaptigimiz öngörüler havada kalır ama pek umudum yok maalesef ...
 
Pleiss'in mevcut performansından kimse memnun değil başta da Koç değil bence ama bir anda adama yapılan muamele hiç hoş değil. Pleiss takımın tam olarak istediği uzun olmamakla beraber kariyeri olan ve takıma da ciddi katkı sağlayacak bir oyuncudur. Biraz sabır göstermek gerekiyor. Ergin hocanın onu kullanacağı süreler ve ondan istekleri performansını daha da artıracak.

Ayrıca hocanın da onda ısrar etmesinde bir sebep vardır. Pota altında sayı opsiyonu olarak kullanacağımız bir oyuncu. Biraz sabredip sadece Pleiss'e değil tüm takıma zaman verelim yıkıcı olamadan önce.
 
Asıp kesilen adam Tibor Pleiss. Filipinlerden Ugandadan geitirilen bir oyuncu değil. Kalitesi belli, kim olduğu belli, verecekleri belli. Ama bizde Amerikayı keşfetmek isteyen çok...
Gerçi zamanında Ndong'a emekliliğe gelmiş, Jamont'ı ilk kupa maçından sonra asan ve 5 ay boyunca gitmeli diye bas bas bağıran tayfa az bile eleştiri yapmış ya...

Aklım selim okuyuculara bir not, Pleiss sadece uyum sorunu yaşıyor. Uzun oyuncular her zaman takımlarına geç ısınır. Ayrıca 2.21'lik bir adam yüzü dönük oynayabilen PF/Center'ı tutamaz zaten, tutması da beklenmez. Eğer biz Pleiss'ı besleyebilseydik Balıkesir maçında +20 sayı da o yapardı. Neyse, ihtiyacı olan sadece zaman, bu taraftar ona bu zamanı vermeyecek ama Ergin hoca verecektir. İçiniz rahat olsun...
 
Pleiss bir uyum sürecindeyken, bizde bir uyum sürecindeyiz. Bizde bu tarz bir uzunla oynamayı unuttuk ve şimdi iki taraflı alışma dönemi yaşıyoruz. Belki savunmada hiçbir zaman üst seviyede olmayacak fakat iki tarafta birbirine alıştığı zaman hücumda sıkıştığımız anlarda çok iyi bir alternatifimiz olacak. Kendisine çizilen setler ve indirilen toplar birçok anda kilit açacak.
 
Tibır Pleiss en son transferimiz ve kampa da en son katılan. Takımımızda 5 kişi hariç tamamen yeni oyuncular bulunuyor. Bu oyuncular süper yıldız olsa bile uyum süreci için zaman gerekiyor. Ayrıca Best Balıkesir maçı seyircisiz, soğuk bir ortamda oynandı. Her oyuncu böyle bir ortamda kolay kolay da motive olamaz. 1-2 ay geçer performansı hala kötü olur, o zaman konuşulur. Sözün özü daha çok çok erken...!
 
sorun uyum sorunu değil bence çok ince, güçsüz oyuna hiç katkısı yok. takım için hiç bir artısı yok engin hoca 2 aya kalmaz gönderir.
 
Takıma verdiği katkı şu an için geçen seneki Duşan katkısından farksız , maalesef bu durumun ileriye dönük olumlu manada pek değişeceğini sanmıyorum.
 
Bence biz aşırı uzun oyuncu almaktan vazgeçelim. Hepsi fasulye sırığına dönüşüyor. Ve artık şu Avrupa pazarında bilinen oyuncu alma hastalığından da vazgeçelim. ABD'li iyi atlet fizikli oyuncu tüm dünya da dolu. Diebler evet iyi şutör lakin durağan. Arkadaşa oyun kurmak lazım. Euroleauge ise NBA'ye rakip olmak ve oyunu hızlandırmak için yeni kurallar çıkarıyor.
En başta kadro yanlış kuruldu.
 
Pleis acele ile yapılan bir transfer ve maalesef başarısız bir tranfser oldu. Keşke krstic den sonra biraz daha bekleseydik. NBA den yada başka bi yerlderden young gibi bir oyuncu alabilirdik.
 
Tibor Pleiss, Kızılyıldız'da ya da Baskonia'da oynasa Avrupa'nın en gözde pivotlarından olur. Sadece adamı doğru kullanmamız gerekiyordu. Hücumda doğru kullanıldığında savunma performansının nasıl arttığını gördük


''Bir balığı ağaca çıkma yeteneğine göre değerlendirirseniz onun bir gerizekalı olduğunu düşünürsünüz.''

Albert Einstein
 
Nasıl kullanılır öğrendik. Yada hoca öğrendi. Iyiye işaret ama şunu unutmamak lazim şu boyda bir adam her mac 30ar dakika kaldiramayabilir. Jawai gibi olmasın :)

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Ondan 30 dk da verim almak mümkün değil zaten
Tyus ile 20 şer dakika çok iyi rotasyon yapabilirler.
Bugün müthiş maç çıkardı.
Devamı gelir inşAllah...
 
Tibor geçen yıl kötü bir sezon geçirdi, bu yılda resmi maçlar başlarken sezonu açtı. Yeni yeni form tutması çok doğal. Bugün, rakip 4 kısa ile oynamak konusunda ısrar etmesine rağmen, koşu yollarında doğru yerlerde durması bile rakibi bozmaya yetti . Zaten, Pleiss'ten savunmada beklediğimiz bu. Kimse, atletik olsun , lateral çabukluğu yüksek seviyede olsun, ikili oyun savunmasında harikalar yaratsın diye beklemiyor. Ancak, çok yüksek bir boyu ve sıradışı bir kulaç uzunluğu var ve sahayı koşarken fazla dezavantaj yaşamaması bu boyuttaki bir oyuncu için büyük avantaj. Biraz mücadele etmesi ve doğru yerlerde bulunması bile normal fiziki yapıdaki oyuncuların yaptığı katkıyı vermesi için yetiyor. Böyle katkı vermeye devam ederse zaman zaman Tyus'la kullanıldıklarında da etkili olabileceklerini ve yediğimiz sayı baremini aşağıya çekebileceklerini düşünüyorum.
 

Üst