TKBL 2010-2011 Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Big three olayı cidden çok iyi oldu. Hem de son hafta inşallah kazanırsak saha avantajı da bizde. Bizim en umutsuz olduğumuz anda çıkıp yendiler Fener'i . Bu adıma biz 5 adımla karşılık vermeliyiz. İçerde paramparça etmeliyiz Fener'i . Dışarda ne olursa olsun umrumda değil istiyorsa alt yapı çıksın maçlara. Yeter ki içerde parçalayalım.

Fenerbahçe B Planı’nı devreye soktu
Diana Taurasi’nin yeniden Türkiye’ye dönmek istememesi üzerine Fenerbahçe, Tammy Sutton Brown’ın lisansını federasyona bildirdi.

Taurasi’nin ikna edilmesi sürecinde diğer bir yandan B Planı’nı hazırlayan Sarı – Lacivertliler bir yabancı oyuncu ile görüşmüştü. Yeni bir oyuncu alarak risk almayan teknik heyet, Avrupa için transfer edilen Tammy Sutton-Brown ile yola devam edilmesini istedi. Bunun üzerine ABD’li uzun forvet ek kontenjandan yararlanılarak Türkiye Ligi kadrosuna dahil edildi. Sutton Brown, cuma günü kupada ve daha sonra ligde forma giyebilecek.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nden yapılan resmi açıklama şöyle:

“Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımızın oyuncularından Tammy Sutton Brown Türkiye Kupası ve Türkiye Ligi’nde de Fenerbahçemiz için mücadele edebilecek.

Daha önce sadece Avrupa Kupaları’nda oynama hakkına sahip olan Tammy Sutton Brown, federasyonun verdiği ek kontenjan hakkı sayesinde artık Türkiye Kupası’nda ve Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde de formamızı giyebilecek.”

Basket Dergisi.

Bunlar 1 haftalık transfer hakkını, sadece Diana için olmak üzere sezon sonuna kadar olarak değiştirmemişler miydi?

FB'nin Samsun Basket ile eşleşmesi çok hoşuma gitti. Açıkcası Turu geçemeselerde çok zolayacaklardır FB'yi. Özellikle pota altında büyük zorluk yaşayacaktır FB. Gülşah ve Ceyda'nında iyi katkı vermesi özellikle GÜlşah'ın ligde oynanan ilk maçtaki gibi bir oyun oynaması durumunda Samsundaki maçı almaları sürpriz olmaz.

Tarus Belediye Botaş çukurova derbisi olacak :) Tarsus'un fazla zorlanacağını düşünmüyorum extra katkılar olmazsa.

Kayseri-BJK eşleşmesinde sie ne olrusa olsun Play off tecrübesi yaşamış deneyimli kadrosu ile Bşiktaşın etkin olacağını düşünüyorum. Büyük ihtimalle de bizim yarı final rakibimiz BJK olacak. Gene de Kayseri'yi tercih ederdim. Ama esra Şencebe'yi salonumuzda görmek keyif verecektir benim gibi düşünenlere

Mersin ile biz eşleştik. Oldukça Güçlü bir takım (!) Snuçta başında hocaların hocası Zafer Kalaycıoğlu var. Malum avrupada oynadığımız sıralar bir çok arkadaş onun ne derece büyük bir koç olduğunu bize sık sık hatırlattı. Zafer Kalaycıoğlu da bunu hatırlatmak isteyecektir. Bu yüzden seri son maça kadar gider 3-0 alırız :)))

Takım İstatistiklerimiz ;

Sayı ; 1670 (ort 75,9)
Hücum Ribaundu ; 256 (ort 11,6)
Savunma Ribaundu ; 593 (ort 27,0)
Toplam Ribaund ; 849 (ort 38,6)
Asist ; 374 (ort 17,0)
Blok ; 66 (ort 3,0)
Top Çalma ; 208 (ort 9,5)
Top kaybı ; 316 (ort 14,4)
Faul ; 394 (ort 17,9)

Bildiğim kadarıyla bu hakkı daha önce sadece EL´e bildirdikleri Sutton Brown´u ligimize de bildirerek kullandılar.

Turgay Demirel söz konusu Fenerbahçe olunca eyyamın kralını yapmak ister ama o da bir yere kadar!..

Haberi kimse dikkatli okumamış galiba,zaten orda verilen teklifi Taurasi'nin reddettiği yazıyor,o yüzden de sutton brown aldılar kadroya :D

Mertcan'ın da dediği gibi zaten Taurasi kabul etmediği için başka hamle yaptılar. Ama allah biliyor ya ben şahsen sutton Brown yerine Tauasi'nin gelemsini tercih ederdim. FB'nin uzun rotasyonu 2 kişinin eline bakıyor. 4-5 de başka oynatacakları oyuncu yok. Sutton orayı yedekledi. Objektif gözle bakıldığında FB'nin kadrosunun iyicene daraldığını görmek mümkün. İyi bir ilk beş çıkarabiliyorlar. Birsel-Angel-Jacopsen-Nevriye-Matoviç. Ama onları yedekleyecek Sutton Brown ve Esmeral dışında oyuncuları yok. Harakova olursa kadroda Jacopsen veya Angel olmayacak. Sonuçta 8. bir oyuncu koyamıyorlar takıma.

Bizde ise Işıl-Seimone-Tamika-Bahar-Sophia ilk beşini yedekleyecek, Tuğba, Nihan, Gülşah, Gİntare(doneeka), Melisa gibi 5 oyuncu var. Bunun farkında oldukalrından kısa ve yoğun maç trafiğind eyıpranacak olan takım rotasyonlarını düşünürek böyle bir söylenti yayıyorlar. Ki Başkanalrının kendi takımalrının kalbine bıçak sapladığını da unutmamak lazım. Seneye FB'de çok yaprak dökümü olur diye düşünüyorum. Özellikle Bİrsel/Nevriye'nin birinin veya ikisinin gitmesi zor günlere sokar onları. Nilay Yiğit'i çağırırlar artık:)

Mertcan'ın da dediği gibi zaten Taurasi kabul etmediği için başka hamle yaptılar. Ama allah biliyor ya ben şahsen sutton Brown yerine Tauasi'nin gelemsini tercih ederdim. FB'nin uzun rotasyonu 2 kişinin eline bakıyor. 4-5 de başka oynatacakları oyuncu yok. Sutton orayı yedekledi. Objektif gözle bakıldığında FB'nin kadrosunun iyicene daraldığını görmek mümkün. İyi bir ilk beş çıkarabiliyorlar. Birsel-Angel-Jacopsen-Nevriye-Matoviç. Ama onları yedekleyecek Sutton Brown ve Esmeral dışında oyuncuları yok. Harakova olursa kadroda Jacopsen veya Angel olmayacak. Sonuçta 8. bir oyuncu koyamıyorlar takıma.

Bizde ise Işıl-Seimone-Tamika-Bahar-Sophia ilk beşini yedekleyecek, Tuğba, Nihan, Gülşah, Gİntare(doneeka), Melisa gibi 5 oyuncu var. Bunun farkında oldukalrından kısa ve yoğun maç trafiğind eyıpranacak olan takım rotasyonlarını düşünürek böyle bir söylenti yayıyorlar. Ki Başkanalrının kendi takımalrının kalbine bıçak sapladığını da unutmamak lazım. Seneye FB'de çok yaprak dökümü olur diye düşünüyorum. Özellikle Bİrsel/Nevriye'nin birinin veya ikisinin gitmesi zor günlere sokar onları. Nilay Yiğit'i çağırırlar artık:)

Sühan Bey merhabalar..Yanlış anlamayın lütfen ama bizim ilk beşimizi sayarken Slyvia yerine Sophia demişsiniz."Bizde ise Işıl-Seimone-Tamika-Bahar-Sophia ilk beşi..." Allah mı söyletti acaba :) umarım seney o da olur :) kusurum olmuş ise affola...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...